Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2015.12.06 0 0 1291
Talán ebayen vagy a gyártónál próbálkozz. Ha 1-2 elkelt ebből a hangszerből anno idehaza sokat mondok.
Előzmény: Antal Pataki (1290)
Antal Pataki Creative Commons License 2015.12.06 0 0 1290

Mindenkinek aki segitheni tud valahogy! 

GEM Promega 3       digitális zongiba alaplapot keresek vagy egy másikat alkatrésznek amelyikben jó az alaplap,más baja van! 

jazzanti@gmail.com

gouldosTamas Creative Commons License 2015.11.27 0 0 1289

Köszi djuice!

Akkor Yamaha P-45. Ehhez majd készítek egy stabil igényes állványt. 1 pedál jár hozzá, az elég is lesz ehhez a szinthez.

Előzmény: djuice (1288)
djuice Creative Commons License 2015.11.26 0 0 1288

Olcsón csak a Yamaha! Többi felejtős!

Esetleg utána P115, DGX650, vagy Korg SP280.

Afelett már csak a drága cuccok vannak...

Előzmény: gouldosTamas (1287)
gouldosTamas Creative Commons License 2015.11.26 0 0 1287

Sziasztok!

Most kezdtem zongoratanárhoz járni és a gyakorláshoz szükségem lenne egy kis kategóriás (mivel csak erre futja) digitális zongorára. Időnként tudok pianínón gyakorolni, de az mindig bizonytalan, hogy összejön -e.

Vannak kiszemeltjeim, általam preferált sorrendben. Kérlek segítsetek, hogy ezek közül melyik lenne a top 3?

http://www.hangszeraruhaz.hu/digitalis-zongora-szintetizator/orla-cdp-101-rw-digitalis-zongora/P33080

http://www.muziker.hu/billentyusok/digitalis-zongorak/p/204352-orla-CDP10

http://www.muziker.hu/billentyusok/szinpadi-zongorak/p/220114-yamaha-P-45-Black

http://www.opushangszer.hu/orla-stage-talent-wh-digitalis-zongora.html

http://www.hangszeraruhaz.hu/digitalis-zongora-szintetizator/korg-sp170s-bk-fekete-digitalis-zongora/P25417

http://www.muziker.hu/billentyusok/digitalis-zongorak/p/212778-roland-F-20-Dark-Walnut

Előre leszögezném, hogy nem 10 évre tervezek zongorát venni, amennyiben megszeretem és majd tudok is egy elfogadható szinten játszani, akkor később beruházok egy komolyabb digitálisra, vagy ha az akkori lakáskörülmények megengedik, akkor egy pianínóra.

Nem kívánok versenyzongorista lenni, saját szórakoztatásomra kívánok játszani.

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Viktor34 Creative Commons License 2015.11.20 0 0 1286

Nem lett volna szabad hagynod, hogy ez idáig fajuljon. Ha valami elromlik és nem jönnek ki, beviszem a szervizbe, ahol kapok egy átvételit róla. Ez az egyik előnye a digitális zongorának az akusztikussal szemben, hogy meg lehet emelni. Onnantól náluk a labda, a törvény pedig kötelezi őket a záros határidejű javításra, ha ez nem  lehetséges, akkor meg csere, vagy pénz vissza. Én biztos nem vártam volna 5 hónapig egy szerelőre, mert az alkatrészre várakozás biztosan hazugság. Magam is rendelek alkatrészeket néha, de még a kínai posta se volt több soha 1 hónapnál. Egy szerviz viszont futárt használ, ami pár nap. Az alkatrész legyártása is gyors, de valószínűbb, hogy van készleten. Szóval számomra nem kérdés, hogy át lettél baszarintva, de mit a korábbi hozzászólásomban is írtam, nem kéne tovább hagyni. 

Előzmény: A festő (1284)
djuice Creative Commons License 2015.11.20 0 0 1285

Hát, rossz ilyeneket hallani!
M. Péter eléggé túlvállalja magát, rengeteg munkája van és alkalmazott híján szerelés közben a telefont is néha csak méla undorral veszi fel. Viszont pont ma beszélt vele ismerősöm akinek DGX640-es zongoráját kell javítani. Jöv. hét szerdára vállalta, el kell vinni és meg lehet várni a helyszínen. Ezeket az információkat mondta. Tehát szerintem lehet vele szót érteni, de esetedben talán én is a Kawainak írnék ennyi idő után ha a fogyvédelem nem tetszik.

Előzmény: A festő (1284)
A festő Creative Commons License 2015.11.20 0 0 1284

Köszönöm a választ illetve a válaszokat mindenkinek!

Kedves Djuice!

A Tutto-ról vagy is Rák Csaba úrról csak azt tudom mondani, hogy vagy nem áll a sarkára, vagy nem érdekli az ügyfél problémája!!! Állítólag 4 hónapig gyártotta és szállította le a gyár az alkatrészeket?! Ugye az elhihető, hogy egy darab + alkatrész sem nincsen raktáron az egész Kawai-nál a világon? Ez engem három dologra enged következtetni. 1. Itt kamuztak (Tutto), mert elfelejtették időben leadni az igényt. 2. A gyár annyira magabiztos, hogy nem romlanak el a termékeik és nincsen készlet. 3. A gyár tesz az ügyfélre és hónapokig elhúz egy panel gyártását. Nem tudom melyik valós?! Visszatérve a Tutto-ra! Ha nem hívjuk Rák Csaba úrt, azt sem tudjuk meg, hogy 1 hónapja az alkatrész "alkatrészek" már Miskolczi úrnál vannak. Ő azt hitte, hogy már régen jó és kivan javítva a hangszer! Vagy is nem értekeznek és Miskolczi úr nem nyújtja be a szerelési és kiszállási díjat felé, az nem tűnik fel neki?! Levelemre amit az elérhetőségére küldtem ( info@tuttohangszer.hu )  a még fenn álló hibákról 1 hónap alatt sem válaszol, intézkedett. A telefonos beszélgetés követő újabb hónap telt el ígérete, hogy utána néz, semmi! Csak ígéretek és hitegetés van és 00 intézkedés! 

Miskolczi Péter úr ki jött a bejelentéstől számított 5 hónap múlva. Nagyrészt ez nem az Ő hibája, de levelezés útján a bemondott hibák alapján rendelt alkatrészt. Ki nem jött bevizsgálni mi is a gond! Mikor kint járt kézzel tapogatta az alaplapokat és szerintem melegek találta a végfokot, de be semmit sem mért műszerrel. Mint kiderült otthon van egy megrendelt hangpanel is csak nem hozta el! Bár búcsúzásnál mondta, hogy kiküldi postán, ha még is gond lenne. Telefont nem veszi fel, levélre nem válaszolt és a panel sem érkezett meg 2 hónapja! A helyi hangszer kereskedő, jó ismerősöm is vele javíttatott, míg hónapokig ott álltak az ügyfelei eszközei és hozzá sem nyúlt, de a kaput az tette be, mikor az ügyfelét telefonon le anyázta!

szokták mondni: " könnyű más farkával a csalánt verni!" Nekik mindegy nem az Ő pénzük, idejük áll benne.

Igen ez felháborító és gusztustalan! Lehet, hogy a gyár is hibás, de ha nem tolmácsolja az ügyfél problémáját Rák úr, akkor fogalmuk sincsen a gondról! Kénytelen leszek levélben a Kawai gyárhoz fordulni normális Magyar képviselő hiánya miatt.

Enyit Tutto-ról és Miskolczi úrról! 

Előzmény: djuice (1282)
djuice Creative Commons License 2015.11.19 0 0 1283

Ezt mindenképp olvassátok el, sok információ nyerhető  belőle hangszervásárlás előtt állva, főleg laikusként! Aztán majd írjátok meg ide, mit vettetek és hogy vagytok megelégedve.

http://zenelniszeretnek.hu/piano/index.html

Előzmény: jollép (1279)
djuice Creative Commons License 2015.11.19 0 0 1282

Sajnálom az esetet! A Tutto hangszerboltot nem ilyennek ismertem, sőt Miskolczi Pétert (akit Yamaha szervizesnek ismertem), ha róla van szó. Mondjuk neki van egy stílusa, de többen javítottak nála már és hívatalos kijelölt márkaszervíz, tehát nem engedheti meg azt amit...!

É a Tutton verném el a port, mert nekik kötelességük akár garanciálisan ki is cserélni vagy ennyi idő után vissza is adni a vételárat, hogy nincs megoldás!

Szerintem telefonon kérdezd meg a Fogyvédelmet, azért vannak!

Előzmény: A festő (1280)
Viktor34 Creative Commons License 2015.11.19 0 0 1281

Vérlázító eset, bár szerintem a kereskedés nem okolható, mert a garanciát a gyártó adja. Sajnos nálunk nincs megfelelő fogyasztóvédelem, sok gyártónak nincs is nálunk képviselete, csak valami megbízott független szerviz. Azért szerencsére nekünk vásárlóknak is vannak jogaink, így ha egy cég fél év alatt nem tesz eleget garanciális kötelezettségének, akkor azért lehet jogi lépéseket tenni. Szóval nézz utána a jogaidnak, lehetőségeidnek, aztán harcolj ki egy cserét, mert ennyi idő után ez a minimum. 

Előzmény: A festő (1280)
A festő Creative Commons License 2015.11.19 0 0 1280

Üdvözlök Mindenkit!

A vásárlással kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy nem árt még a kereskedőt is megválogatni!

Én rendesen ráfaragtam a közel 500.000,-Ft-ba került digitális zongorámmal.

2015 április 12.-óta nem jó.

5 hónap után kiérkezett a szerelő  hozzám, hogy kicserélje az általa "diagnosztizált" hibás  alkatrészt. A gyártól megrendelt alkatrészek közül , csak  egy panelt hozott el, a többit otthon hagyta! A CPU-t kicserélte, de a hangja ugyan olyan gyatra lett, mint volt előtte. Telefont fel nem veszi levelekre nem válaszol, szóval el nem érhető! A magyar forgalmazó a szerelőre hárít a szerelő meg érdektelen. Van a birtokomban 7 hónapja egy használhatatlan zongora és kidobtam félmilliót forintot rá.  Igen türelmes voltam eddig, de  most már ledobta az agyam a Riga láncot és meg írom, hogy más nehogy így járjon! A digitális zongora egy Kawai CN34, itt megjegyezném, hogy "állítólag" a gyár még nem találkozott ilyen hibával és értetlenül álltak az eset előtt. Röpke 4 hónap alatt sikerült legyártani,  leszállítani nekik a szerelőhöz. A tisztelt szerelő, Miskolczi úr +1 hónap után ki is jött, de a hangszer még mindig rossz! Azóta csend és elérhetetlen, a Tutto Hangszer vagy más néven Budapest Zongoraszalon meg hárít. Van 5 év garanciám rá csak mégsem érek semmit vele! Magyarországon mindent megtehetnek a vevőkkel és senkit nem érdekel, hogy hülyének nézik az embert!

Előzmény: jollép (1279)
jollép Creative Commons License 2015.11.19 0 0 1279

Köszönöm szépen a válaszokat!

Viktor34 Creative Commons License 2015.11.18 0 0 1278

Mivel ennyi idős korban a kedv és a kitartás bizonytalan, elsőre nyilván minden drágának tűnik, de sajnos, az előttem szólót erősítve, 200 alatt nem szabad digitális zongorát venni, és még ott is lesz kompromisszum, mint azt kettővel lejjebb már kitárgyaltuk. Ezeknek a hangszernek az értékvesztése nem vészes, ha megunja, el lehet adni.  Persze nehéz tanácsot adni, a lehetőségeitek ismerete nélkül. Az enyémet /DGX-650/, vagy hasonlókat, azért is ajánlanám, mert a gyereknek kell sikerélmény is, amit a zongoránál csak hosszú évek alatt fog megkapni, viszont a "szintetizátor" üzemmódban lesz némi kárpótlás, mert pár hónap alatt ott már pár dolgot el tud majd játszani. Szóval amikor három óra skálázás után már a pokolba kívánná az egészet, átvált valami izgalmas hangszínre és stílusra, büszkén tolja anyuka kedvenc slágerét, taps, aztán lesz ereje tovább gyakorolni a zongorán.

Előzmény: jollép (1276)
djuice Creative Commons License 2015.11.17 0 0 1277

Nehéz kérdés! 200 körül indulnak amiért érdemes pénzt áldozni. De ilyen fokon nem is veszítenek 50%-ot értékükből 3-5 év alatt mint a millió közeli drága darabok.

Yamaha P105, 115 van ilyen árban ami jó lehet, esetleg Korg SP280. Ez alá nem mennék árban és a Casio, Orla, Hamingway stb. szemeteket kerülném!

Ha bútor stílusú, vagy másként kabinet zongora a cél hogy a lakásban is mutasson, Korg LP380.

De meg lehet nézni a Kawaiokat is még ár tekintetében a Budapest Zongoraszalonban, vagy szétnézni Tajti Musicban ha Pesten laktok vagy arrafelé.

A Rolandok vannak még de az drágább márka. Esetleg használtan az FP4-es régebbi modellük éri még meg most nagyon olyan 180-200 körül. Jófogáson, zeneszapro.com oldalon vagy googleel megtalálhatóak. Az említett típusok mind súlyozott kalapácsmechanikás és nem sima rugós szintetizátor stílusú billentésű hangszerek. Erre gondolt a tanár is!

Előzmény: jollép (1276)
jollép Creative Commons License 2015.11.17 0 0 1276

Üdv  Mindenkinek!

Kislányom most kezdett el kb. 2 hónapja "zongorázni" (hétésfél éves) és most már tényleg nagyon időszerű volna egy hangszer. Tanácsot szeretnék kérni, milyen legyen, figyelembe véve az alábbi szempontokat.

- ár (ez főleg amiatt, hogy lesz-e kitartás a gyerekben, és nem csak szobadísz lesz-e később a hangszer?)

- a helyhiány miatt csak elektromos lehet

- a tanárnő valami olyasmit mondott, hogy "súlyozott billentyűzet" legyen, elnézést, nem értek hozzá.

- egy nyolcéves testi adottságai, valamint nyilván nem kell még neki koncertzongora, köszönöm!

djuice Creative Commons License 2015.11.16 0 0 1275

Igen ezek így vannak, de ez fér ~250 ezer forintba, ami a konkurens márkáknál rögtön dupla áron kezd szerényebb szolgáltatásokkal! (Pl. Kawai ES, Roland FP50...)

Én inkább azt sajnálom hogy pl 200 körül ha már megvan egy PSR-S670-be egy színvonalasabb tudás és hangzás, egy plusz 100-ért akár a DGX kivitelébe is absz. favorit lehetne ugyanez a zongora méretben és kalapácsmechanikával és 300-330 összértékkel egy utólérhetetlen ár/érték arányú hangszer volna méginkább akár félprofi felhasználásra is!

Sajnos mechanikában viszont a Rolandokat ilyen szinten nem tudja meglépni se a Yamaha a GHS-el, se a Korg.

Összetettebb szinti/zongora kombóban (igaz automatakíséret nêlkül, viszont audio loop plusz szolgáltatással!) jelenleg az új Juno DS88 hangszer ami legolcsóbb és jó hangzást nyújt ivory feel kellemes Roland mechanikával br. 360-ért.

Előzmény: Viktor34 (1274)
Viktor34 Creative Commons License 2015.11.14 0 0 1274

Bocsánat, de most kaptam jelzést a kérdésről. Pl.: a billentyűzet túl hangos, viszonylag nagy hangerővel lehet elnyomni a kopogást. Talán rosszul fogalmaztam, elvégre itt nem is igazán hibákról van szó, hiszen ez egy kombinált hangszer, amibe ennyiért nyilván nem lehet belerakni egy Tyros-t meg egy Bösendorfert. A zongora hang nekem megfelel, de pl a gitár, ill. a trombita hangok lehetnének szebbek. A stílusokból is nehéz néha megfelelőt találni, mert ugyan van bőven, de a korábbi olcsó Yamaha szintetizátoromon valahogy több hasznosat találtam. Persze tudok rá tölteni usb-n, de nehéz találni kompatibilis stílust. Leginkább a régebbi Psr gépekét tudja kezelni.  Ráadásul a kalapácsmechanika, ami zongorázáshoz nélkülözhetetlen, szintetizátor üzemmódban inkább zavaró, ez természetesen nem hiba, csak szokni kell. Nem jut eszembe most más negatívum, a lényeg, hogy egészében nézve egy remek darab, aki megveszi szerintem szeretni fogja. Azóta vágytam egy ilyenre , amióta a 630-as megjelent, de várnom kellett még két generációt.:)

Előzmény: djuice (1272)
djuice Creative Commons License 2015.11.14 0 0 1273

Arom korábbi kreatívkodás igényére:

djuice Creative Commons License 2015.11.09 0 0 1272

Mik ezek az apróbb hibák?

Előzmény: Viktor34 (1271)
Viktor34 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 1271

Csatlakozva az előttem szólókhoz, a DGX-650-et én is a legjobb vételnek tartom ebben az árkategóriában. Már egy éve megvan, továbbra is szeretem. Vannak hiányosságai,meg apró hibái, de összességében jó darab, ráadásul ebben az árkategóriában a legtöbb digitális zongorának olyan a hangja mint a sokol rádiónak, a DGX-nek viszont a saját hangszóróján is jó hangja van.

1979Balázs Creative Commons License 2015.09.16 0 0 1270

ok, köszönöm, maradok a dgx 650-nél. :)

djuice Creative Commons License 2015.09.16 0 0 1269

Kalapácsmechanikában jóval előrébb van a DGX650-nél, de az ára is 2x annyi már az ES7-nek is! Gondolom a 8-as is esélyes lesz fél millió körül kezdeni, de erre a Tutto Hangszer fog tudni árat mondani aki forgalmazza itthon, vagy nézegesd még a Muziker oldalát.

Másban nem hinném hogy nagyon előrébb járna ez a Kawai zongora. Eleve sokkal kisebb a kijelzője is. Inkább a Roland FP sorozatához hasonlítanám, de az is egy jóval feljebbi kategória a DGX-nél, leginkább árban 600e.HUF körül!

A DGX650 kategóriájában abszolút a legjobb ár/teljesítmény értékű  gyakorló, tanuló hangszer! Aki komolyabbra vágyik, ott minimum dupla áron kezdjen gondolkodni, nézelődni viszont akkor már ne feltétlen Yamahában!

Előzmény: 1979Balázs (1268)
1979Balázs Creative Commons License 2015.09.16 0 0 1268

Mikor érkezik Magyarországra? Az áráról lehet tudni valamit ? Jó lenne összehasonlítani a DGX 650-nel, mert lehet, hogy jobban érdekelne.

djuice Creative Commons License 2015.09.14 0 0 1267

Megjelent az új Kawai ES8 mégtöbb zongora hangszínnel!

http://www.kawai.co.uk/es8.htm

djuice Creative Commons License 2015.07.07 0 0 1266

Na, nem tudom ki jár erre, az lenne a kérdés, hogy egy megkímélt roland FP4 megér ma 150 rongyot?

(Sima FP4, nem az utód FP4-F!)

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.18 0 0 1265

ok, igaz

Előzmény: djuice (1264)
djuice Creative Commons License 2015.04.18 0 0 1264

...vagyis arra gondoltam hogy duplán szólal meg a hangszer. (vagy így vagy úgy)

djuice Creative Commons License 2015.04.18 0 0 1263

Igen én arra gondoltam hogy a line out bemegy a pc-be meg közben szólhat a P105 a saját hangszóróján. Az usb in/out beállítások nem jutottak eszembe igaz, hogy ezáltal ue. megvalósulhat, de logikusan ez is az pepitában hogy nagyon kis késleltetéssel 2x hallja a hangszert. Pont most volt erre egy jó példa egy QSC hangfalbemutatón. Péli Barna mesélt róla hogy 30ms-os késleltetést alkalmaz a stereo jelútban a gitárjára, egy tömörebb s egyben szeparáltabb hangzás eléréséhez.

Itt is jó lenne egy felvétel hogy mi is a kérdés tárgya, de amit javasoltál és ha érti a kérdező, ezt maga is eldöntheti. Ha mégsem ez a bukkanó, az még érdekesebb lesz. :)

Előzmény: Törölt nick (1262)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.18 0 0 1262

az USB midi egy oda-vissza kapcsolat (mintha két kábel menne a PC-be)

a P-105 lejátssza + elküldi a hangjegyet, a synthesia meg feldolhozza, visszaküldi, a P-105 azt is lejátssza

(Te azt írtad, hogy a nem-e a PC-n is szól a hang)

Előzmény: djuice (1261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!