Én őszintén mondom,hogy lehet nem is kellene néznem a meccset holnap tévében. Lehet jobb lenne csak az eredmény tudatában megnézni felvételről. 🤣
Élőben más, ott van némi hatásod az eredményre, tévé előtt meg csak idegeskedés megy, igazából feleslegesen, úgysincs semmi foganatja. 😁
Ez a holnapi meg igazi háborúnak tűnik, Pappal, Kapitánnyal, sok lesz ez nekem. 🤣
Persze valószínűleg nézem úgyis, Az első félidőt még a melóban, de ha csak nem lesz sima nekünk, stresszes élmény lesz 😁
Na mindegy, csak szépen, nyugodtan, a higgadtság lehet a döntő, a pszichológiai hadviselés. Ha faragnak minket, ha reklamálnak, mi meg csendben tesszük a dolgunkat, akkor el fognak bizonytalanodni szerintem.
Ezt a két bírót ki nem állhatom, viszont pont ők azok, akik nem szarnak be semmilyen szurkolói hangulattól, sőt ha sérelem éri őket, akkor sokszor "csak azért is" alapon fújnak. Szóval most nem biztos, hogy olyan baj, hogy ők ketten lesznek a játékvezetők. Aztán persze holnap majd minden kiderül.
Én azt gondolom, hogy egy esélye lehet holnap a Szolnoknal! Ha kintről szétdobnak minket! Palánk alatti játékuk szerintem minimalizálódni fog, a középtávoliak és a triplák lehetnek azok, amiket ha nem tudunk levédeni, akkor nagyon könnyedén elbukhatjuk a holnapit! Szerintem ők most nem azt akarják, hogy minél jobban védekezzenek, hanem mindent egylapra feltéve fognak támadni és egy dobópárbajt fognak akarni kialakítani a meccsből, ami szerintem főleg a hazai pálya miatt nekik kedvezne! Ott egy Badzim, Warner, Gibson, Pongó, Subotic, de a Zsíros és a Rudner is be tudja dobni a triplákat! Ha ezt le tudjuk védeni valahogy, nem csúszunk le róluk dobás előtt, nem késünk el, akkor akár egy simább meccs is jöhet a számunkra! Illetve nekünk szerintem ki kell használni sok 1-1, 2-2 -vel az előnyünket a festékben! Barac és Ákos, de Evan is alkalmas erre a szerepre! Most nekünk kellene egy kicsit lassítani a játékot egy komoly védekezéssel, hogy ne tudjon rohanni az Olaj, amiből jöhetnének is a védekezésbeli gondjaink! Persze Gasper milliószor jobban ért a játékhoz mint egy szurkoló, de én így előre így készülnék a holnapi meccsre!
Mindent bele srácok! El kell hozni holnap a meccset minden áron! Mi ottleszünk újra mögöttetek!
HAJRÁ FALCO!💛💣
ui.: Minden külső hatást ki kellene kapcsolni a játékosoknak a ligetben, vagy az egészet pozitív töltetté alakítani, mert ha higgadtak tudunk maradni végig a sok szenny közepette, amit kapunk majd, akkor szintén hatalmas lépéselőnybe lehetünk velük szemben!
Pénteken nagyon sokan úgy kezelik ,mintha tuti győzelem lesz a Falconak!
Igaz a legjobb centerük nem lesz,de azért van még négy magas emberük(Taiwo,Juhos,Zsíros,Subotic),igaz az első háromra sokan legyintenk ,de Zsíros kintről nem rossz és Juhosnak is vannak a nagyon rossz meccsei mellett jobbak is..
..és a mi magas embereink se nagy formát mutatnak(bár Evan éledezett kedden😄) eddig.
A kis embereik meg ,ha bentről nem tudnak a centerekre játszani;gondolom kintről akarnak megszórni minket..és elég jól dobják a hármasokat(mind a két amerikai,mind Badzim es Pongó is).
Szóval nagyon figyelni és mivel a hangulat gondolom milyen lesz a keddi után ne reklamáljunk és nyugodtak maradjunk!!
Nyerni kell!(de akkor sincsen még vége),ha meg ilyen esélyt nem tudunk kihasználni akkor meg se érdemeljük a bajnoki címet!!
Én csak egyet nem értek ... miért kell megmagyaráznunk nekünk bármit is a szolnokiak felé?
Aki egy kicsit is értelmes náluk, az tudja, hogy ez kiállítást ért, mese nincs.
A többiekre meg kár is szót pazarolni, mert úgysem tudják és nem is akarják megérteni.
A holnapi meccs brutálisan kemény lesz.
Hiába nem lesz az a buta Cakarun, ezek úgy nekünk esnek majd, mint ebben a bajnokságban még senki. Extázisban lesznek. Egyetlen hatásos ellenszere lehet ennek.
A jéghideg fej.
Ha nem ülünk fel a provokációknak (mert lesznek, ebben biztos vagyok), és kőkeményen csak a játékra koncentrálunk akkor behúzzuk.
Minden más esetben ki fogunk kapni.
Én mindenesetre gratulálni fogok a legvégén a bajnoknak, bármelyik csapat is lesz az, mert mindig az emeli fel a serleget a végén, aki a legjobban megérdemli.
Most nézem a meccs ismétlését. Milyen provokációról beszél a sok elvakult szolnoki? A kosár után Cakarun áll be Váradi elé,dumál neki, majd ő megy neki mellkassal először, utána Váradi is viszonozza ezt, majd jön a fejelő mozdulat, ami után Beni tényleg rájátszik, amiért meg is kapja a technikait.
Rápihentem egy napot, most este megnéztem a meccset. A lehető legkevésbé próbáltam sárga szemüvegen keresztül nézni, a kétes szitukat visszatekertem, újranéztem. Nem értem a szolnoki műbalhét...
- Az első félidőben két olyan szituációt láttam, ami véleményes volt, és a mi javunkra döntöttek:
1. Bruinsma elesik félpályán, Kovácsra faultot fújnak (előnyt igazából nem szereztünk vele, még nem dobtunk)
2. Kovács felrakja a ziccert, Keller szerel, nincs fault (én fújtam volna, viszont hogy utána Kovács hogy nem kapott technikait, azt nem értem...)
- Beni és Cakarun esete a tökéletes példája annak, hogy egy kiváló képességekkel megáldott, de ostoba játékos hogy tudja 2 másodperc alatt tönkretenni a szezonját. Lehet sírni-ríni mindenféle fórumon, de a szabályok szerint erre nem lehet mást fújni. Kakaskodás = technikai, fejelő mozdulat = kiállítás.
Beni kiváló játékos, aki ravaszságban és játékintelligenciában három emelettel a magyar bajnokság átlaga felett van. Utálja csak mindenki, annál kevésbé valószínű, hogy valaha másik magyar csapat mezében látom!
- Féltettük magunkat a Szolnok pályaelőnyétől, hát igen úgy néz ki, hogy ők nem bírják el a terhet. Ilyen ideggyenge csapatot döntőben nem mostanában láttam padostól, játékosostól, mindenestől...
Gaspert lehet nem szeretni amiatt, hogy időnként megcsinálja a műsorát, de hogy amióta itt van, a játékosok mentálisan nálunk a legstabilabbak, az biztos. Pedig az elmúlt három évben azért volt itt Keller, Curry, Govens, Balmazovic, hogy csak a leghidegvérűbbeket soroljam. De eddig a kulcsszituációkban mindig mindenki tette a dolgát. Maradjon is így!
- Mást nem olvasok, mint hogy az első meccs után elkezdődött a nyomásgyakorlás a Falco részéről. Hol?! Gasper a meccs utáni villáminterjúban elmondta, hogy nem egészen biztos abban, hogy belefért a győztes kosár az időbe. De egyébként gyönyörű kosár volt, gratulál a Szolnoknak.
Milyen nyomásgyakorlás volt ezután? Volt bármiféle szó az első mérkőzésről a Falco csapatának, edzőjének, játékosainak a kommunikációjában erről? Nem.
Nehogy már a Falco nyomásgyakorlása legyen az, hogy a bb1-en vadásznak a klikkekre, meg hogy az M4-en beszélnek a meccs döntő kétes szituációról! Vagy Gyuri bácsi megvette az M4-et is?! Nagyon mennek a konteók manapság, de azért sokakkal elszaladt a ló...
A meccsen nem volt kérdés, tökéletes támadójátékot mutattunk be. Hideg fejjel kell nekimenni a pénteki meccsnek, és kihasználni a lehetőséget. Piszok kemény lesz, a szolnokiak vélhetően mindent is be fognak vetni, de ahogy tegnap erősebbek voltunk fejben, pénteken ugyan úgy nekünk kell higgadtabbnak maradni!
Hajrá Falco!
(Ui.: Óriási volt végre igazi meccshangulatban kinn lenni az Arénában. Ha valami, hát ez nagyon hiányzott már...)
Azért annak örülök, hogy a mi csapatunk kosárlabdázókból és nem harcosokból áll. Reménykedem, hogy Taiwo és harcostársai épségben hagynak minden játékosunkat.
Remélem Okorn tegnap óta azt szajkózza a srácoknak, hogy csak nyugalom, nincs pofázás, csak a játékra összpontosítsunk. Ha higgadtak maradunk, nyerünk. Mert annyival jobbak vagyunk...
Piszok nehéz lesz, és nagyon figyelni kell, mert a Cakarun eset miatti felháborodásra válaszul biztos vagyok benne, hogy figyelni fognak nagyon arra, hogy rendben legyen a fault arány, és könnyű síppal jöhetnek a technikaik is stb.
Szóval NYUGALOM, de maximális összpontosítás. Ez lenne a lényeg szerintem.
Hihetetlen ennyit kihozni ebből a Cakarun-Beni jelenetből. Egy szezonban szerintem átlagban 5-8 eset biztosan van, szinte teljesen hasonló is. Elmondom mit kellett volna csinálnia Cakarunnak, ha már ennyire férfiként akar kiállni magáért. Hatat fordít Beninek, felszívja magát, csinál egy 20 pontos 15 lepattanos mérkőzést, megnyeri a csapatának a találkozót és meccs után ünnepel az Olaj szurkolókkal. Így meg elkovette a szezon legnagyobb hülyeségét.
Mindenesetre remélem Okorn felkészíti a csapatot mindenre, szó szerint mindenre, mert azt hiszem olyan nyomás fog ránk nehezedni minden téren, ami nem mostanában volt jellemző. Hideg fejek és egy nagyon jó, gyilkos taktika kell erre az új helyzetre, mert a Szolnok most sebzett vad és úgy is fognak nekünk esni. A pályán is és a lelátón is. És nagy kérdés, ez milyen hatással lesz a játékvezetőkre.
Most nagyon ott kell lennünk főleg fejben, mert nekünk ez így elméletileg egy nagyon kedvező szituáció, de a gyakorlatban borzasztóan rosszul is elsülhet.
Nagyon kíváncsi leszek, egyáltalán nem lehetetlen a feladat, de tényleg 100% kell mindenkitől.
Varadi azt kapta amit a szabaly ilyenkor eloir! Kapott egy tekot! Cakarun is meguszta volna annyival ha nincs az a fejelo mozdulat.
Es ha mar nezed a Bostont akkor ott foleg megy a trash talk sokkal kemenyebben mint szereny kis bajnoksagunkban.
Egyebkent ha mar nba gondolom szoktad nezni. Ha itt is olyan szabalyok lennenek akkor most elkepzelheto, hogy 2-0 nekunk mert a gyoztes kosaratokat nem adtak volna meg videozas utan es nem a madodpercek miatt.