Köszönöm a válaszokat. Másik kérdésem: Van egy Eumig és egy Elmo vetítôm. Az Eumig sajnos elromlott. Valami szinkron probléma lehet, mert gyorsan fut a kép és nem lehet megállítani. Sajnálom, mert sokkal masszívabb darab mint az Elmo. Javít valaki ilyet?
Sziasztok. Segítene valaki abban, hogy honnan tudnék super8-as nyersanyagot venni? Fekete-fehér is jó lenne. Régen, jó 8 éve Nagy Ákostól vettem filmet. Sajnos már nincs meg a száma, ha itt van a fórumon vagy tudja valaki kérem adja meg. Köszönöm elôre is. demeteradam@irgum.hu
Meg lett rendelve a film, 4-5 nap múlva megérezik Kölnbe, aztán 10-én kapom meg. Mindenkinek más igénye volt, így hárman három féle filmetkértetek: DS8, S8, Single8. Magamnak most csak egy 60m-eset veszek, majd legözelebb lehet hogy tizes pakk lesz.
Remélhetőleg ez az állapot most már állandósul. ;-) Végülis a mostani eresztés 2008 decemberéig jó, túl nagy rizikót nem vállalna egy nagyobb készlettel...
Halihó! Sosem volt tölthető kazettám, de állitolag azt sem valami könnyű tölteni. Én a leexponált agfachrome-jaimat tekertem át agy nyormál orsóra (sötétzacsiba) aztán szétkaptam a kazettát, egész könnyü újratölteni, irj egy mailt privbe, akkor leirom/rajzolom, hogy én hogy csinálom (nem titok, csak hosszú :)), azt meg szerintem bárhonnan szerzel!
Szilárd, meopta 9,5mm-es ragasztóprés nem érdekel téged? Neked vannak ilyen filmjeid... egy bizóban láttam 1200-ért, ha akarod, megveszem neked, aztán majd beszámítjuk a legközelebbi labormunkába. Jó kis preciz prés, tudod, az a fajta, amin a reszelő kényszerpályán mozog.
Kiderült hogy a Kölni rokonaim jönnek haza, úgyhogy esedékes a filmbeszerzés a Kahltól. Én erre gondoltam: KAHL UT 18 Super 8 - Umkehrfilm , Farbe Meterware: 60 meter auf Projektions-Spule Sensibilisierung: Tageslicht Empfindlichkeit : DIN 18 ISO 50/18° Entwicklungsprozeß: E 6 kompatibel
Ha 10 tekercs megvan, akkor 29 helyett 22eu+16% adó. Jelentkezzen a mailcímemen ki mennyit kér, magamnak legfeljebb 2-3 db-ot veszek, vagy max 10-et akciósan ha összegyűlik annyi rendelés.
D94A: Ha 64 ASA-val exponálom, akkor ez akkor szépen lesz előhívva?
Hmm. Érdekes amit mondasz. Azt tudom, hogy rodanidot nem lehet kapni "kisembernek", próbáltam már énis venni, viszont azt hittem, hogy az LQR, mivel ez van a foma weboldalán is feltüntetve első hívónak, tartalmazza ezeket... Ha nem, akkor mi a megoldás? Vagyis inkább mi lesz, ha a Fomadon LQR el hivom le a filmet? Orbitális szemcse, vagy alacsony kontraszt? Egyszer már emlitettem, hogy egy cimborám megy ki április közepefelé Prágába sörhétvégére (4-5 napra), ha gondolod és ráérsz szerintem a fuvar oks és lényegesen olcsóbb mindennél. Pepe
A fenidont lehet helyettesíteni metollal is! A Fomadon hívó csak átmeneti megoldás! A mozi első hívójának tartalmazni kell a K vagy NaSCN-t. A matőr forgalomba nem hozható, mert méreg! Sajnos a Foma szexel válaszolni! Így nem tudok kimenni. Már rámozdítottam egy szlovák ismerőst. Várom a pozitív válaszát! Ja! A Kodak recept is metolt tartalmaz.
Amit elfelejtettem, a Camera Optika-nál (Arany J. u-tól a Deák felé vissza) van egy Bell&Howell S8 kamera 11-33-as optika, szép, massziv kis darab, 3900-ért.
Üdv mindenkinek! Ma voltam a Soósba. Foma cuccok érkeztek. Filmet ugyan nem láttam, de Fomadon LQR hívót lehet kapni, 500 ft körül van egy 250 ml-es falkon. A Fomapan R100 (mozi) filmeknek ez az első kidolgozója, ez fenidon-hidrokinon hívó, igy házilag nem állitható össze (vagyis de, csak a fenidon 100 g-ja 33e ft!). A lényeg, hogy ezenkívül (azaz az első hívón kívül) elvileg minden eljárás többi fázisa jó eredményt ad (majdnem egyeznek). Tehát a fomához elvileg (!) ez a legjobb hívó és...