Keresés

Részletes keresés

békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.28 0 0 2594
Erre a vitára ott van a másik topik. Az SOS a konkrét kérdések helye. Érdemes megbeszélni. Ha valaki úgy akar regisztrálni, akkor identáljuk. bszt kukac mpp pötty hu
Előzmény: petike23 (2592)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.26 0 0 2593
Jó hogy végre rend lett igy vagy ugy. Tényleg felőrölték a topicot a meddő, ismétlődő viták... Én nem bánom.
Mondjuk kiváncsi vagyok, mennyire süllyed el majd igy a homeopátiás topic...
Előzmény: békésen szántogató traktor (2591)
petike23 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 2592
OFF:
A vitának pont az a lényege, hogy a betérő (és segítséget kereső) megismerje a pro-, és kontra érveket. Azaz hogy mikor érdemes használni a homeopátiát, mit érdemes várni tőle, stb.
ON:
Szakemberként hogy lehet regisztálni ?
Előzmény: békésen szántogató traktor (2586)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2591
Nem ártalmatlan. Az egyetlen homepátia topikot ők foglalják, ezért másnak esélye sincs, hogy oda bejusson, ha éppen érintettként, ontopik módon kérdezni szeretne. Az SOS nem játszótér, nem vitatopik. A teljes SOS fórumcsoporthoz ezt írta somi 2005-ben:

SOS Fórumcsoport
Minden ami problémás: egészségügy vagy egészség, jog vagy jogtalanság, vagy valami egyéb segítségre szorulás esetén a kulcsszó SOS, azaz HELP, AIUTO, HILFE, AIDE vagy AYUDA, de mindenesetre SEGÍTSÉG!!!

Nem jó helyen vannak. Másutt folytassák. Az adott szempontból irreleváns, hogy ők mint nem érintettek mit gondolnak a homeopátiáról. Ha van kérdező, akkor esetleg akad válaszadó is. Ezeknek eddig esélyük sem volt.
Előzmény: Orlovszkaja Sternova (2590)
Orlovszkaja Sternova Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2590
 Látom. Mondom, hogy tökigazad van, csak megtiltod nekik a szájkaratét, ami egyébként másokra teljesen ártalmatlan, őket meg évek óta jól szórakoztatja, fejleszti a gondolkodásukat, és a többi. De mondom, hogy tökigaz.
Előzmény: békésen szántogató traktor (2589)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2589
Ld. (2570) :)
Előzmény: Orlovszkaja Sternova (2588)
Orlovszkaja Sternova Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2588
 Traktor én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ez mind tökigaz amit írsz, de ahol Adepték évek óta jóízűen szájkaratéznak, azok a topic-ok eredetileg nem a SOS-ban voltak, hanem később raktátok át ide azokat. Tán kéne nekik is hagyni valamit.
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2587
Világos beszéd.
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2586
Ld. (2551). Vagytok itt egy páran, akik már ősidők óta előfordultok bizonyos topikokban.

Namégegyszer. Az SOS Egészségügy topikleírása 2005.04.28. óta:

Egészségügyi fórumok
Egészségügyi probléma van? Kérdezzen! Amennyiben szakember válaszol, akkor a nickje "dr..." a státusza pedig Ident. Egyéb indexdoktoros nickkel nem tanácsos ide írni. Én szóltam...

Nincs problémátok, nem válaszoltok, hanem egymással vitatkozva beszélgetésre használtok bizonyos topikokat végig az SOS fórumcsoportban. Immár hány éve is? Most hagyok nektek egy kis időt. Aki folytatja, azt szisztematikusan haladva ki fogom tiltatni az egészségügyi részleg összes fórumából. Másutt vitatkozzatok.

A többi mese ott van a (2551)-ben.
Előzmény: Törölt nick (2585)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.25 0 0 2585
Félve kérdezem hogy a homeopatiás topicból miért lett kitörölve Arbag hsz-e amiben egy homeopatiás összefoglaló cikket linkelt be? Offtopic valszeg nem volt, sértő se nagyon, gondolom én...
Van valami MM szabály amiről nem tudunk?
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.24 0 0 2583
Én már nem vitatkozom...
Köszi!!
Előzmény: békésen szántogató traktor (2570)
wald_park Creative Commons License 2010.07.23 0 0 2582
Fordítva: mindkettőnek lehet mellékhatása.
Az OGYI termékek esetén a hatás bizonyított. Az OÉTI-nél hatást nem kell bizonyítani.
Előzmény: Törölt nick (2578)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.23 0 0 2579
Ajánlott olvasmány: itt balra a Tudnivalók alatt az Állásfoglalások, TechHelp » linken a 21. állásfoglalás. Alkalmazni fogom.
Előzmény: Törölt nick (2578)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2577
Nem igazán. Mindenfélét hozzá szoktak költeni.

Egészségügyi fórumok
Egészségügyi probléma van? Kérdezzen! Amennyiben szakember válaszol, akkor a nickje "dr..." a státusza pedig Ident. Egyéb indexdoktoros nickkel nem tanácsos ide írni. Én szóltam...

Ezt sem szokták teljesíteni. Már hogyne lenne OGYI engedélye adott vegyületeknek. Ezt itt ne folytasd kérlek.
Előzmény: Törölt nick (2575)
wald_park Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2576
Az OGYI és OÉTI két különböző katergória. Gyógyászat tekintetében nincsenek egy súlycsoportban.
Előzmény: Törölt nick (2575)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2574
Azokat reklámozni szokták errefelé. Itt majd akkor legyen róla szó, ha lesz neki OGYI forgalomba hozatali engedélye.
Előzmény: Törölt nick (2573)
petike23 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2572
Dánk' sün !
Előzmény: békésen szántogató traktor (2571)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2571
Később még olvasni fogok és megnézem, hogy mit tehetek.
Előzmény: petike23 (2569)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2570
Már hogyne lenne. A Megtapasztalt Homeopatia topik a törzsasztalon van. Ott a keretek között szabad a beszéd (írás). Ha itt találtok valamit, ami túlmutat kereteken, akkor jelezzétek, de ne vitatkozzatok kérlek.
Előzmény: Törölt nick (2568)
petike23 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2569
Köszi.
Ha a titásunkat feloldanád, az is valami katartikus élmény lenne..

Előzmény: békésen szántogató traktor (2566)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2568
Szia Traktor

Mi a helyzet a Homeopatiával? Az is a SOS-ban van, lehet szó szerekről is, de ugye a vita nagyrésze arról szol hogy egyáltalán működik-e?
Van a Megatapasztalt Homeopatia topic is, van különbség a kettő között ebből a szempontból?
Előzmény: békésen szántogató traktor (2567)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2567
AZ EGYES FÓRUMOZÓK ÁLTAL KITALÁLT HÁZISZEREKRŐL, VALAMINT MINDENFÉLE CSODASZERRŐL, ÉS AZOKNAK A FÓRUMBAN TÖRTÉNŐ PROPAGÁLÁSÁRÓL

Mivel több kedves fórumozó számára nyilvánalóan nem világos, hogy ezért összefoglalom, hogy milyen szabályok mentén törlünk vagy nem törlünk valamit, illetve mikor tiltunk, de akkor nagyon.

A legfontosabb a fórumban a Szabályzat (ld. itt balra, a Tudnivalók alatt). Ennek a 2.4. pontja kimondja, hogy: Nem használhatod Fórumainkat arra, hogy olyan információkat tégy közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.

Aki nem elég járatos a gyógyszerekben, annak első körben a Wikipédia szócikkeit javaslom:

Gyógyszer

A gyógyszer olyan készítmény (általában mesterségesen előállított kémiai, vagy növényi eredetű hatóanyagot, vagy több hatóanyag keverékét tartalmazó készítmény), amit a betegségek gyógyítására, megelőzésére, vagy diagnosztikai célokra használnak. A gyógyszerek szervezetre kifejtett hatásait a gyógyszerhatástan tudománya vizsgálja.

Gyógyszertár

Gyógyszerész

A gyógyszerészeti feladatkörök ellátásához, a gyógyszertárak vezetéséhez gyógyszerészi diplomával kell rendelkezni, amit az egyetemek gyógyszerésztudományi karain lehet megszerezni. A törvény szerint a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 63. § (6) bek. az alábbiak szerint módosul: "Az orvosok, a fogorvosok, a gyógyszerészek, az állatorvosok, a jogászok oklevele doktori címet tanúsít. Ezek rövidített jelölése: dr. med., dr. med. dent., dr. pharm., dr. vet., dr. jur."

Gyógyszerkönyv

Magisztrális szerek

A magisztrális gyógyszerek készítéséhez az alábbi gyógyszeranyagok használhatók fel:
a) a hatályos Gyógyszerkönyv gyógyszeranyagainak meghatározott része,
b) a FoNo-ban szereplő gyógyszerek elkészítéséhez szükséges gyógyszeranyagok,
c) néhány meghatározott minőségű, a nemzeti magisztrális gyakorlatban használatos gyógyszeranyag.

Az érdeklődő olvtársaknak ajánlom még a 2005. évi XCV. törvényt az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról.

Az SOS-ben az Egészségügyi fórumok topikleírásában ez olvasható a fórumcsoport megnyitása óta:

Egészségügyi fórumok

Ennyi előkészítés után, konkrétan, vagvi csalános szeréről. Amíg valaki azt javasolja egy másik nicknek, hogy egyszerre vegyen be hashajtót és altatót, azt nem emiatt fogom kitiltani, hanem azért, mert egyszerűen csak rombolja a topikot.

Ha valaki azonban tudatlanul vét a szabályok ellen, akkor az adott, a fenti keretekbe be nem férő csodaszerei propagálása miatt töröljük és tiltjuk. A fórumon kívül, a saját szakállára mindenki azt csinál, amit csak akar. Nyithat blogot, weboldalt, bármit. Egy a lényeg, nem óhajtjuk, hogy a fórumot ebbe belekeverje. Ha valaki innen szeretne olvasókat magával vinni, azt a tiltott reklám miatt fogjuk törölni és tiltani.

A 22. állásfoglalásunkban ez olvasható: - Ezek a viták rendszerint valamilyen (mögöttes vagy nyílt) érdekérvényesítési szándék megnyilvánulásai, ha valaki ilyet szeretne akkor erre a célra számos ingyenes webhelyet találhat, melyen saját fórumot tud létrehozni, ebből az Index ki akar maradni. Itt nem vitáról, itt csak szimpla érdekérvényesítésről van szó, a következmények ugyanazok lesznek.

Kicsit vulgárisabban és az adott esetben egészen konkrétan, mindenki a saját fülével verje a csalánt.

A többi csodaszerről

Manapság többen próbálkoznak például a flavonoidok mesés hatásairól meggyőzni az olvtársaikat, akár a saját üzleti érdekeik miatt, akár segítő szándék megnyilvánulásaként. A B17-vitamin a rák ellen történettel, vagy a Lenkei vitaminokkal kapcsolatban tájékoztatásként: az OGYI jogi eszközökkel szokott fellépni ezek ellen, lévén a dolga a hatósági és szakhatósági feladatok ellátása az alapító okirata szerint.
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2566
Valamikor sort fogok keríteni rá.
Előzmény: petike23 (2565)
petike23 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 2565
Tudom.
Megnéznéd, hogy mi maradt benn ?
Előzmény: békésen szántogató traktor (2564)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2564
Az SOS-ben nem vitatopikok vannak.
Előzmény: petike23 (2563)
petike23 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2563

Üdv,

miért lettünk kitiltva a Homeopátia topicból ?

Jazzkedvelő, Azul, Szilaj Szőrmók, és én..

Tudtommal nem követtünk el semmilyen MM-ba ütköző cselekedetet, pláne nem egyszerre.

Előzmény: petike23 (2538)
attention Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2562
Ezt a piros, villogó topikleirást, ami itt fent van, elolvastad?

Egyébként bármely képmanipulálo programmal tudod kisebbiteni.
Előzmény: khoe (2561)
khoe Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2561

sziasztok! Lehet, h nem a legjobb hely, de talán itt a segítség. Szerettem volna egy képet feltölteni, de kiírta , hogy 512 alattit fogad csak el. Na most az én képeim jpg-ben, 3,35 MB, ebből még a winzip is nagyobbat csinált.

Ha valaki segíteni, step by step, hogy hogy csináljak akkorát, amit itt a fórumra legalább egyszer feltölthetek, megköszönném.

békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.07.20 0 0 2559
Kedves lierre2,

A helyzet a következő: a rövid válasz annyi, hogy töröltük a nickedet és törölni fogjuk nyom nélkül. Ez lehet hogy teljesen korrekt, azonban nem értettél volna sokat belőle.

Ez a fórum hatalmas és tagolt. A userek a különböző problémáikra más és más fórumcsoportban találhatnak írt, beszélgethetnek ott.

Ha éppen a magyar egészségügyet akarod szidni, azt is lehet - a politikán, esetleg a közéletben.

A reklámozási tilalom a szabályzatban van benne.

A leukémiás topik nem pörög annyira. A Rák, avagy a szomorú valóság topik viszont igen.

Kérded, hogy ki érdekeit sérti. A többi olvtársadét. Ha a nagy topikban próbálkoztál volna ilyenekkel, akkor az ottani olvtársak a második (de lehet, hogy már az első) hozzászólásod után jelezték volna itt, hogy ők ezt köszönettel nem kérik. Így szokták. Ekkor mi töröljük a nyomaidat esetleg a nickkel együtt, mint az előbb.

Az információd orvosszakmai szempontból irrelevánsak. Azoknak meglelhetők az elsődleges forrásai is. Akinek dolga, az szokta tudni, hogy hol keresse.

Ha úgy gondolod, hogy szeretnél itt fórumozni, akkor tedd azt, az itteni játékszabályok szerint. Akkor nem foglak tiltott nickkel azonosulóként tiltani és törölni. Akkor a nagy topikban biztosan szívesen fognak fogadni.

Az orvosokat és a gyógyszeripart nem itt kell szapulni, azt már írtam. Az orvos- és gyógyszeripar ellenességgel kapcsolatban is érdemes lenne meghoznod egy döntést.

A természetgyógyászat fórumban lehet szó természetgyógyászatról, a Betegek egymásközt nem annyira szigorú. Az orvosilag nem igazolt dolgok propagálását e fórum kereti között nem támogatjuk.

A baloldali oszlopban, a Tudnivalók alatt találod a tudnivalókat. Nem ártana áttanulmányozni.

Tied a döntés. Mi aszerint fogunk cselekedni, vagy nem cselekedni.
Előzmény: lierre2 (2558)
lierre2 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 2558

Kedves Traktor!

Köszönöm a kimertítő választ, bár továbbra sem értek egyet az indokaitokkal, de nem is ez a lényeg.

Módotokban áll ítélkezni mások felett, eldönteni, hogy ki mit írhat, a kissé gyúnyosra sikerült felhang azonban a homok és csoki hasonlattal némileg azonban bántó.

Nincs jogod megkérdőjelezni mások jó szándékát, köztük az enyémet sem.

Nyilván ezek után ezt a nickemet is "kigyomláljátok" majd. (ehhez van)

Tisztában  vagyok vele, hogy a Leukémia fórumra betegek és hozzátartozók járnak, én is az vagyok, az Édesanyám leukémiás.

Vettem a fáradságot és végigolvastam a bejegyzések nagy részét, érdekes módon egy orvosét sem találtam ott, csak betegekét, vagy hozzátartozókét.

Ti az állításod szerint a hagyományos orvoslást támogatjátok, ami attól eltér, az egyértelmű reklám.

Jelen pillanatban a magyar orvostársadalom azon a szinten áll, hogy negyedéves vérvételen kívül és az eredményre történő rápillantáson túl semmi információt, segítséget nem ad. (nyilván van kivétel, ha szerencsés vagy, találkozol ilyen orvossal). Addig várnak amíg kemoterápiára kerül a sor, vagy túléled, vagy nem.

Te meg ülj és stresszeld magad hogy negyed év múlva mennyi lesz a fehérvésejtszámod, hány évig fosz még élni.

Magyarul nincs orvoslás....

Ha valaki beteg, meg akar gyógyulni és erre minden lehetőséget megragad, főleg ha egy jelen pillanatban gyógyíthatatlan betegségről van szó.

Azt hittem ezeket a fórumokat azért hozzák létre, hogy az érintettek tudjanak egymásnak segíteni, támogassák egymást. Nem tudom ez ki érdekeit sérti.

Információk nélkül nem tudod eldönteni, mi az ami ér annyit, hogy utánanézz, foglalkozz vele. Ha soha semmi új dolgot nem engednénk az életünkbe még mindig csak Khalmopirinin élne a nép, és a gyógyszergyártó cégek nem tudnának milliárdos profitot termelni, és halálra etetni az embereket a gyógyszerekkel - nagy részével totál feleslegesen -. (az bezzeg nem bűn, hiszen van rá engedély...)

gondolj csak bele a madárinfluenza elleni védőoltás történetébe....

Nem tudták beetetni vele az embereket és most millió szám semmisítik meg a lejárt vakcinákat. ezt az összeget fordíthatták volna a rákkutatásra is akár.

köszönöm hogy válaszoltál, ezt mindenképpen értékelem.

lierre2

Előzmény: békésen szántogató traktor (2551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!