Jelentem, megerkeztem. Amszterdamon at jottem a kozvetlen KLM-mel. Az orszag fele kozeledve pazar kilatas nyilt Luzon nyugati partjara, kb. a Darigayostol a Lingayen-obolig. Latni lehetett a Hundred Islands-et is - anno '94-ben voltam ott egy napot. Fantasztikus volt, ahogy a hegyek kozott meg ott volt a reggeli para.
A NAIA-n most fordult elo eloszor, hogy nem vart senki, igy taxival kellett hazamennem, de nem volt veszes, 306 pesoert elhozott Quezon Citybe.
Egyebirant ez most nem teljesen holiday, mutet elott allunk, amit itt fognak vegezni (nem rajtam). Azert megprobalom osszekotni a kellemetlent a hasznossal, es a jelen allapotokrol nehany hasznalhato hozzaszolast is megkiserlek itt elhelyezni. Egyelore 2 napja ki se dugtam az orrom a hazbol.
Ha valasztani lehet, inkabb az Air Asiat ajanlom mint a Cebu Pacificet, utobbi nekem 4 repulesbol egyet NAGYON elcseszett, egy masiknal meg majdnem Manilaban hagyta a becsekkolt csomagomat.
Banaueba busszal lehet Manilabol eljutni, kozvetlen nem sok van (napi egy?),de rengeteg megy Solanoba, ahonnan sok jeepney jar Banaueba.
Banaueban rengeteg szallas van, nezz korul erkezeskor, nem kell elore foglalni.
hy,bár én még nem voltam a fülöp-szigeteken,de érdekel a téma,bár igaz ami tényleg a legjobban érdekel az Japán.Szval az én apám Líbiában fülöp-szigetiekkel dolgozott hosszú időn keresztül és hát rakok fel pár képet,bár igaz lassan 20 évesek lesznek ezek a képek,de sajnos ezekkel a barátaival nem tudjuk felvenni a kapcsolatot,ugyanis a képek hátuljára fel vannak írva a címeik,de sajnos el vannak mosódva,vagy pedig a líbiaicímük van rajta:(
sziasztok.most már biztos hogy megyünk juliusban a fülöp szigetekre.sikerült olcsó perjegyet szereznünk bud-bkk -kul -bud utvonalra. kuala lumpurból megyünk manilába vagy az air asiával vagy a cebu pacifikkel .ÉS Manilából leugrunk Boracayra.. Asian Spirit tel.
Segitsetek ha van infótok.
asian spiritnél 10 kg a börönd súly limit. TUdja valaki mennyi lehet a plusz KILOK ára asian spiritnél??illetve a cebu pacifiknál: menniy a limit és mennyi lehet a plusz kilok ára??.kérlek segitsetek.
illetve kérlek segitsetek abban hogy Manilából , hogy tudunk eljutni északra a rizshegyekhez banaue -hoz. és ott tudtok szállást ajánlani egy éjszakára kéne szállás banauen vagy a környékén.
nagyon szépen köszönjük a segitségeteket előre is.
ha valaki ott járna juliusban vagy tervezi az utat lógjunk ott együtt : ombolipal@gmail.com
Szerinted ha azzal a tengeri fűvel etettem, amit addig is majszolt,mennyi bölcsesség kellett hozzá?Ráadásul előtte a helyi merülésvezető mondta el hogy annyira hozzá van szokva az emberhez, hogy még a páncélját is engedte "tisztogatni",amit a saját halai nem tudtak...Először Ő etette meg. Az utolsó előtti napon pedig az egyik bungalló előtti homokban keltek ki a kicsinyei.........
Olyan ritkák már ott is mint a fehér holló:-) Csak egy dugong hátsót, és farkat sikerült meglátnom, a többiek még ennyit sem tapasztaltak...Sajnos tényleg kihalófélben vannak.. De a többi élmény kárpótolt érte.....
Hát sziasztok! Fájó szívvel de visszatértünk a Paradicsomból..... Ha nem kellett volna, haza sem jövünk még egy hónapig...... Valaki írta, hogy elmenekült valaki onnan az oroszok miatt. mi hál'Istennek csak az utolsó napon kaptunk 2 házaspárt, de ezek már a kultúráltabbak közül voltak, semmi baj nem volt velük. Maga a hely pedig egyszerűen mesés,és csodás!!!!! Saját teknős volt a Housereef-en, akit lehetett a víz alatt etetni, simogatni,és még megannyi csodás lény! ha kipihentem az átállást szívesen írok a Dimakya Islandról,ha valakit érdekel... üdv mindenkinek Ági
Nem tudok ilyenrol, de esetleg erdemes lehet megnezi, hogy nem jon ki olcsobban az ut ha Bangkokba vagy Kuala Lumpurba repulsz, s onnan az Air Asiaval vagy a Cebu Pacific-kel Manilaba, Utobbiak jegyarait a neten kell nezni, sajat honlapjukon.
SZIASZTOK, kérném a segitségeteket, HA valaki hall valami jó promóról akciós repjegyről a júliusi idöszakra bud - manila-bud vonalon kérem jelezzen ide ombolipal@gmail.com
Amikor Busuangan jartam a szallason talalkoztam egy lengyel novel, aki elmenekult a Club Paradisebol, mert tele volt orosz, nagyhangu turistakkal. Remelem nektek ennel jobb lesz, hiszen a szallas es a helyszin onmagaban is mar eleg pazar.
Manilából egyből le Busuangára, onnan át egy pici szigetre,Dimakya Island,alig találtam meg a Google térképén, egy Club Paradise nevű hotelbe.ott leszünk 2 hetet, majd egy nap Manila, és úgy jövünk haza. A dugongok,meg a roncsok miatt megyünk,fanatikus búvárok lévén..... Majd 2 hét múlva jelentkezem, remélem csudajó élményekkel,köszönöm az infókat, sziasztok Ági
Érdekes, Guatemalát, Belizét le tudtuk levelezni,és minden klappolt......
de most a fülöpökhöz mész, ahol ez az ügyintézés a módi.
annó én is nagy nehézségekbe ütköztem még a belföldi repjegyfoglalásnál, és többhónapos procedúra lett belőle. akkor még olyan kis naív voltam, h azt hittem ha azt mondják javasolt előre foglalni, akkor az azt jelenti, h előtte pár nappal már nem lesz rá hely. Azóta rájöttem, h ez nem így van. És a veszéleyesnek beharangzott helyek is csak azoknak veszélyesek, akik ezeket a híreket terjesztik.
A 2 reptér között van taxi. Kimész, leinted, beülsz, fizetsz, kiszállsz.
És miután az angol a 2. anyanyelvük, ezért kommunikációs nehézségekbe sem fogsz ütközni, feltéve ha te beszélsz angolul.
Meglátod, hogy helyben, azonnal sokkal 1xerűbb lesz az ügyintézés.
Köszi a gyors választ. Nem vagyunk elveszve,de kiborít, ha valamit az utolsó pillanatban közölnek hogy kérünk-e transzfert,és ja, ez nincs benne az árban,holott 3 hete megkértük őket hogy KOMPLETT csomagárat csináljanak nekünk!Nem a pénzről van szó, hanem a kényelemről..... Érdekes, Guatemalát, Belizét le tudtuk levelezni,és minden klappolt...... Remélem ez is jó lesz, azóta már a főnök is tételesen megválaszolta a kérdéseinket. este még "benézek",holnap hajnalban Ferihegy.... Ági