Igaz lehat az, de figyelembe kell venni, hogy ez a számított élettartam.
Van még egy másik számított érték, hogy 10 év elteltével kutya nem fogja öket perelni, amennyiben tönkremegy a szédélemezük, ui épeszü ember a fontos dolgait, amiket mondjuk időnként használja, ha szédére menti, akkor ugyis rotálja. Magyarán, mindig egy ujjab szédére kerülfel ua az a tartalom.
A legrégebben írt szédém 2000-es (vírusos játékok vannak rajta :), és még olvasható, de nagyon "kifakulva" (olyan mint egy napon megsárgult papirdarab :) néz ki. Nem hiszem, hogy kibirna még 16 évet.
Macimedve, az Imation lemezei 1-48x illetve 1-52x compatible feliratosak. De a FujiFilm CD-R sem írja, hogy nem lenne jó 1x írásra. Igaz, kipróbálni nem tudom, mert a Plexen csak 4x a minimum.
A múltkor láttam az Emtec-nek írható lemezét, amire az volt írva, hogy 20 év élettartam. igaz (lehet) ez?
Más: videós kérdésem lenne: avi-ból hogyan s mivel tudnék VCD-t (mpeg-et) gyártani?
8-)
Bocsesz, nem akartam én lecseszni senkit ! :) Ne érezd magad megsértve; én csak azt hittem, hogy ez "az első talákozás a számítógéppel" esete volt... ;o)
Semmiképp sem az író hibája. Mindenesetre a Nero-ból érdemes letölteni a legújabbat, és ingyenesen upgrade-elni (akár 5-ös akár 6-os verziószámú).
A másik: telepíteni kell a Nero Image Drive-ot (a csomag része), majd a Nero-ban kimenetnek nem az írót kell megadni, hanem az 'Image recorder'-t. Amikor megvan, akkor az elkészült image-et ('lemezképet') be kell tölteni az Image Drive-ba, és ugyanúgy lehet használni, mint egy fizikai cd/dvd-rom-ot; tehát meg le lehet hallgatni, hogy mi készült el.
Ha így is el van cseszve a dolog, akkor jelentkezz újra, és megpróbálunk továbblépni. :o)
Fontos ! Ne a Nero Express-t használjátok, hanem a Nero-t, és az Audio compilation-be húzgáljátok be az mp3-akat, majd íráskor a 'Burn' fülön a 'Finalize CD' opciót, és a 'Write method'-nál 'DiscAtOnce'-ot feltétlenül kattintsátok be írás előtt, akár az 'Image recorder'-re írtok, akár az íróval lemezre.
Az iró egy LG, a hozzá adott eredeti Nero-val eredeti Windows2k oprendszeren próbáltunk NEM MÁSOLÁSVÉDETT CD-t MÁSOLNI, egyszerű mp3-akat (amit máshol sikeresen felírtunk) írni audio CD-re. Pontos verzíószámot fejből nem tudok, lévén 70km-re vagyok a szóban forgó masinától. Másolásról szó sem volt (eddig)...
Talán nem egy másolásvédett audio-nak kellene egyből nekiugrani... Gondolom, ez valami újabb lemez másolásakor fordult elő...
Mi az író gyátója/pontos típusa, a hozzáadott progi neve/verziószáma, és a lemez előadója/címe ? Szvsz ezek nélkül felelőtlen az, aki bármit is mond a problémáról pro és kontra...
Sziasztok!
A következő gond lenne. Első írott cédénk egy audio lemez lett volna, de elromlott. Az első számot mindjárt a közepéről kezde lejátszani a CD lejátszó. A második számra ugorva azt is a közepénél kezdte. A harmadikat is. Mindegyiket. Másik CD lejátszóban is kipróbáltuk, ugyanaz.
Írtunk egy másik cédét, a hiba ugyanaz. A harmadik CD-t is elcseszte. Új CD író, a hozzá adott gyári progival! Tehát, mintha a "szám kezdetét jelentő jelet" rossz helyre, a szám közepére tenné.
Kipróbáltunk egy másik programot is, azzal is. Adat cédét már nem is próbáltunk írni, kicsit sokk volt a négy elrontott CD idáig!
Egy egyszeru, amde prozai kerdes: ki lehet tobb avi filmet egy dvd-re irni? A valasz nyilvan igen, de lehet hozza esetleg egy kis menut is csinalni, amiben lehet valasztani a filmek kozott?
Már kérdezni akartam, hogy nincs kedved magyarosítani a progit? :)
Én is ajánlom másoknak zenei cödök írására de mikor meglátják mennyire nem olyan mint a nero már hívnak is engem a beállítások mikéntjéről.
bent csináltam az irodában a vagdosást a saját gépemen /amiben van író, csak az nem működik, de ez egy másik történet/. ugyanezt csináltam, amit írtál, átraktam a amásik gépre, amiben egy teac dvd-r van. de majd hazahozom a file-t, az itthoni teac w552e-t már csak szereti. de lehet hogy csak én néztem el valamit, ami nem lenne csoda egymillió felugró ablak között :)
Feltelepíted a Feurio-t egy olyan gépre, amelyikben van olyan író, amelyiket szapportálja (ez a jellemzőbb szerintem...)
A te gépedről a felnásolod egy cédára (ha kell összetömöríted, hogy ráférjen) a Program parameters-en belül látható Projects dir-edből azt a cdl-t, amilyen néven létrehoztad a projektet, és a Select data path-nál beállított dir-ből pedig azt a komplett alkönyvtárat, ami ugyanaz, mint a cdl neve.
A másik gépen beállított path-oknak megfelelően bemásolod a cdl-t az ottani projekt könyvtárba, az ovr-t és wav-ot tartalmazó subdir-t pedig az ottani datapath-nak megfelelő könyvtárba (esetlegesen kibontva).
Elindítod a CD-manager-t, a projektete kiválasztva, és a Burn gombra rányomva, már kűdöd is a zagyába ! :o))))))
Feurio.
A CD-Manager-ben létrehozol egy projektet, behúzod a jobb alsó ablakba az mp3-at, Track Editor.
Belehallgacc (ahol csak akarsz), és az Action menü 'Set index marker' parancsával felosztod (ahány részre csak akarod). Szév. Továbbra is folyamatos lesz majd a mjúzik, de mosmá' tucc benne léptetni... :o)
De mindez csak akkor érdekes, ha ajudijjó-cédaként akarod kiírni, és nem mp3-adatként... ;o)
Kicsit kevés az info, így hát néhány kérdés először.
1. Miért másolsz adatlemezt CloneCD-vel (ha csak nem védett játék/szoftver..), és milyen opsönökkel ??!
2. Ha ugyanezeket a köröket megfutod Nero-val (verify opsönt bekattinva), akkor is ez lesz az eredmény ?
3. A cédák olvasásakor az "A"-n a ROM-mal vagy az íróval olvastad/olvastad vissza?
A legelső verziód alapján én a "B"-n a RAM-hibára, vagy vmilyen beállítási gondra gyanakodnék...
De mondom, kevés az info.