Hát nem egyszerű a Falco és Okorn helyzete. Az edzőnek úgy kellene aláírnia a szerződését, hogy július végéig semmit sem tud csinálni. A keret ereje és kialakítása nagyban függ Váradi és Benke döntésétől.
Nyilván van hírértéke, el is olvastam a cikket róla, van is véleményem, de (mint ahogy ezzel te is teljesen tisztában vagy) én a Falco-fórumra való beíráskor elsősorban a saját csapatom háza tájáról várnék valami hírt...
Váradi Kornél így az egyetlen magyar edző az NB1ben?
Azt írják Albában is valami szlovén lesz. DEAC,Alba,ASE- mindháromban itthon új név lesz, kíváncsi leszek, van hogy ezek jól sültek el, de van hogy ezeket pár hónap után kirakják, mint pont Pakson pár éve az a litván figura.
Nem a Te gondolatmenetedre céloztam, úgy általában erre az álláspontra. Még egyszer, nincs ezzel nekem semmi gondom, csak a megvalósíthatóságot mérlegelem, ott nekem az 5 drága légiós mission impossible dolognak tűnik, kiváltképp úgy, hogy lesz min. 2, de inkább (és remélem) 4 válogatottunk.
Nyilván a minőségi légiós definíció is szubjektív...
Egyelőre várjuk meg az edző személyét - remélhetőleg Gasper + Milos - majd az anyagi lehetőségeinket, aztán jöhet a szakma :-)
Persze ez is egy meglátás. Én kezdő négyest próbálnék a lehető legjobbat hozni.
Azért tegyük hozzá, hogy az Anderson fèle mellényúlás nagyon szélsőséges eset. Ennyire a várt szint alatt talán egyetlen európai sztàr négyes sem teljesítene.
Szerintem meg inkább tartsuk meg Borist, mivel az ő tudását, játékát és küzdését ismerjük, ahelyett, hogy megint idehozunk valami "sztárjátékost" kétszer annyi pénzért. Aztán lehet, hogy majd a BL után baszni fog az egészre. Borist viszont tudjuk milyen. Meg nem tudom, ki hogy van vele, de kb a Barac-hoz hasonló, sérülésből visszatérő játékosok szoktak a legjobban küzdeni és belőlük válnak a húzóemberek. Pl Reddic. Aztán meg majd mindenki háborog jövőre, hogy a "sztár négyesünk" helyett mégis csak Baracot kellett volna megtartani. Szerintem a csapat értékelhetné Boris teljesítményét egy szerződéshosszabbítási ajánlattal.
Én a “Boris helyett extrát“ álláspontot azért írtam, mert ha őt újra leigazoljuk, akkor valószínűleg màr kezdő játékos pénzt kap, ergó annak igazoljuk le.
Ha ő lenne a kezdő négyesünk, akkor mögé olcsóbb négyest hozunk. Úgy szerintetek lenne értelme megtartani Borist?
(az előző hozzászólásomban úgy tűnhetett hogy lenézem a tudását, de szeretném jelezni hogy ez nem így van. Pusztán nem hiszem hogy Őt + egy másik drága négyest tudnánk igazolni. Nem az a realitás)
Én is Boris-támogató vagyok, de értem a másik álláspontot is; ugyanakkor az "5 extra légiós" említésekor mindenképpen maradjunk a földön. Attól, hogy optimisták vagyunk a költségvetésünket illetően, még nem biztos, hogy reális ez az elképzelés.
Az biztos, ha Boris ezzel a csapattal tolja végig a felkészülést, még a mostani szezonhoz képest is többet tud segíteni a csapaton, ráadásul a több poszton bevethetősége több mozgásteret ad az edzőjének.
Alapból négyes, azaz ha helyette ezen a poszton inkább extrát akartok, akkor modellezzük mondjuk Bruinsma-Varnado párossal, ami a bérköltséget illeti, de akkor ehhez majd kell egy alapítvány, ami finanszírozza, hiszen a másik három légiós - gondolom egy center és két mezőnyember - is felsőpolcos lesz, amennyiben öt extráról beszélünk...
Szóval csínján azzal a "Boris helyett extrát" dologgal.
Én is felszállnék a Barac-fanklub vonatra. Boris szerintem az idei csapatunk legnagyobb pozitív meglepetése. Érkezése után kellett neki pár hét mire belerázódott, de fél év kihagyás után kinek ne kellene. Egy nagyon alázatos és önzetlen játékos, aki bármelyik centert is megtartja akár. Igaz a távoli dobásain még van mit csiszolni, de lehet ha nyáron nagyon ráfekszik akkor azok is jobban fognak menni. Ahhoz képest, hogy Evan mellé egy 15 perces cserének hoztuk, Zozó mellett ő volt a 4. meccs hőse és a sírból hozta vissza a meccset. Egy nagyon küzdős játékos, pedig pont tőle vártuk a legkevésbe, hogy előlép és megnyeri a meccset. Lake kiesése után neki kellett sokat centerben játszani, ahol szerintem ismét bőven megállta a helyét. Az pedig kb vitathatatlan, hogy a védekezésünk Boris és Ákos érkezése után állt össze. Ezért mondom, hogy védekezésben a bajnokság legjobb 4-ese volt. Én nagyon örülnék ha maradna. A mondás is tartja "Offense wins games, defense wins championships."
Azert ennyire jó csapat nem voltunk sztem meg a magyar bajnoksag sem ilyen jó hogy Barac a tokossege miatt volt jó...
A faszi kurva jó játékos. Magyar szinten kb 1-5 poszton tartotta meg a jatekosok nagy részét jol. Tamadasban kurva jó helyezkedés és jó szazaleku befejezesek. Fel év kihagyás után kellett neki idő, de a liga legjobb negyesei vert izzadtak rajta állandóan...
Egy egész szezont játszana egy négybe jutó csapatban simán kulcsember lehet... Azért Nymburk és spanyol elso ligába nem véletlen kerül oda bárki...
Nem értem Kovácsot miért Barachoz hasonlítja mindenki. Én Kovácsnak egy olajos Zsíros szerű szerepet szánnék. Baractól legfeljebb a hajtást kell átvennie. Azt azért látni kell, hogy Barac a tökössége miatt teljesített jól, nem azért mert nagyon technikás játékos.
Nyáron hárompontosokra ráfekszik Benedek, és bártan belemegy jövőre a kontaktokba akkor nem lesz baj. Az idei csapatban is inkább kinti zárásokat, távoli dobásokat vállalt. Inkább hármas játékosnak tűnik mint négyesnek.
Azért annyi kiegészítés hogy Zozo és Beni is olyan szezonban kapott sok lehetőséget amikor nem volt nagy cél... Jönnek ki jó jatekosok az utanpotlasbol de azok a jatekosok akik megragadnak azok 18-20 éves korukban a liga also felében jatszanak 25-30 perceket
Benket gondolkodas nélkül padoztatta Fekete Ádám pl.
a hypertehetsegek mint Zozo és Beni se tudjak igazán attorni a falat egy bajnoki címre hajto csapatban
A szovetsegnek úgy kellene tamogatni az utánpótlást ahogy az Mlsz tette korábban aki jatszatja őket az kap több penzt így a kevesebb pénzt a liga azon resze aki max 8 koze akar eljutni nem legiosra baszna el hanem magyarokra plusz kellene osztalyozo b csoportos szabalyokkal mert az vicc hogy vannak csapatok ahol semmi cel nincs de ot légiós dobja el a dobások 90%-t
Azért egy lapon említeni Kovácsot es Baracot elég kemény dolog!Barac nélkül nem lettünk volna bajnokok,Kovács meg gyakorlatilag csak kerettag volt!(gondolom egyik sem véletlen)
Én biztos hogy megtartanám jövőre Baracot.3-5-ig jatszik okos,dörzsölt játékos,jó vérrel!Ha nem így dobná a hármasokat,soha nem játszott volna itt!
Hoznam Curryt 1-3-ig megoldja,ismerjük!
Két légiós hely elkelt és ők lehetnének a legolcsóbbak!(Anderson tavalyi béréből mkettőt hozhatnank!nem azért mert olcsók,hanem Anderson volt brutál drága...)
marad 3 légióshely,nyilván egy center (mondjuk egy szegedi Dickey féle Ákos mellé,biztos elérhető árban és nem zsákbamacska).1-2 légiós hely még marad,nyilván Beni,Szili függvényében választanám ki!Szerintem mkettő maradására nagy esely van!ha így lenne,”csak” egy légiós kellene.Bruisma lenne az,vagy egy hasonló 4-es és kész is vagyunk.
ha vmelyik játékos mégis menne ,pl Szili akkor az 5.légiós az ő posztjara,ha Beni akkor az 5.az ő posztjara.Ha m.kettő távozna esetleg akkor mégyegy Curry fele 1-3 ig játszó vagy Bruisma kárára egy 3-4 es!Van variáció bőven!Nem várnék julius végéig.Persze először az edző sem kell,aki az igazolásokra rábólint,vagy kiválaszt!
Sajnos a fiatal szabály nagy szar!Ki kell érdemelni a perceket,nem szabályok álltal betolni őket a csapatokba...23 évesen fiatal,ugyan!utánpótlás képzésre figyelne a szövetség oda mégjobban!Akkor jönnének a Perlek,Váradik akiknek 18-19 évesen nem kellett semilyen fuatal szabály és éltek is a kapott percekkel!
Leirta a velemenyet amivel en is egyet ertek de ti paran egybol csipobol tuzeltek.
Akkor csak egy kerdes mert gondolom van ellenerved is...
Barac es Kovacs Beni(U23) 4-es poszt. Ez oda keves. Tehat kell meg egy legios 4-esbe. Kovacsot tobbet kell majd jatszatni mert Doktor mar nem fog megfelelni az u23-nak igy a jatekperceit nagy valoszinuseg szerint o fogja megkapni. 2 legios plusz Kovacs 4-esbe nem tudom mennyire fog mukodni.
Kell Keller melle is egy legios center es akkor mar csak 2 kisemberre lesz lehetoseged ami keves lesz ha Beni es Szili megy amire nagy esely van.
Amit irt, hogy a 2 magyarunk tavozasa eseten 5 minosegi legiosra van szukseg az teljesen megallja a helyet es Barac nem biztos h ez a kategoria. Nagyon sokat koszonhetunk neki, nagyon jokor lepett elo huzoembernek de a posztjara egy jol dobo extra 4-esre van szuksegunk.
Barac nagyon jó légiós volt de arra senki ne számítson, hogy a mostani szezon után is olcsó légiós lenne. Az idei csapatunkból csak a magyarokhoz kell ragaszkodni, többiekhez nem feltétlenül.
Már írtam valamikor, hogy kezdő négyesnek kellene sztárt hozni, csere négyesnek pedig akár egy jobb bajnokságból, sérülésből visszatérő játékost. Reddick és Barac esetnél is bejött.