Elsőre bennem nagyon vegyes érzések vannak. Konakov bizonyítottan ért a szakmához, de nem feltétlenül az lesz jó vezetőedző aki jó másodedző. Az új felállást sem annyira értem, új edzőt és régit is fizetünk? Elsőre érdekes, de reméljük bejön.
Én örülök, hogy egy olyan edző veszi át a csapat irányitását aki 4 éve velünk van. Ez hatalmas előny a játékosoknak és a vezetőségnek is. Mi szurkolók pedig szeretjük, sokat tett ő is a sikeres szereplésünkért. Megérdemli, hogy megkapja a bizalmat és a lehetőséget és a legjobb helyen kezdi meg a vezetőiedzői pályafutását. Gásper biztos nagyon sokat tud majd segiteni tanácsokkal neki. A szakmai stábunk erős lesz már csak játékosokat kell igazolnunk.
Kockázat benne van, ha vissza emlékszel én is írtam, hogy nem örülnek ha Konakov egyszerre nálunk lenne vezetőedző, de így, hogy Gasper gyakorlatilag a napi feladatokon kívül marad a csapatnál, bármikor számíthat Milos a segítségére, tanácsára, abszolút ott lesz mellette és az új masodedzo is így én nem aggódok.
Legios választásban is nagy szerepe lesz majd Okornnak, szóval ez így egy jo megoldás. Én bizakodó vagyok.
Igazolasok kapcsán július közepe előtt nem hiszem, hogy lesznek hírek, várjuk Beni és Szili döntését.
Én hangoztattam régebben is, jó,hogy Gasper marad, de nem ő fog meccselni ,és reagálni az ellenfél húzásaira. Nálam Gasper egy magasabb szint, és nem szeretném úgy járjunk mint a Körmend, ahol Ziga össze vissza cserélt, azt sem tudta mit akart játszatni, stb.
Én magam részéről megadom az esélyt Konakovnak,megérdemli a lehetőségét, de némi félsz van bennem sajnos.
A lehető legjobb döntés született a körülményekhez képest, Gasper nem akart elszakadni a csapattól, de a vezetőedzoi feladatokat már nem tudta vállalni.
Milos a legjobb környezetBen, Gasperrel a háta mögött és az új masodedzovel nem kell egyszerre bele ugrania a mely vízbe.
Ugyanígy éreztem Zoli esetben is, mikor sikerült neki a külföldi szerződés. Bárcsak minden évben lenne olyan magyar teljesítmény, hogy folyamatosan tudjanak kulfoldre igazolni a játékosaink.
Nem is bonyolult. Ha esetleg nem maradnak, akkor büszkének kell lennünk, hogy egy teljesen hazai nevelésű játékos, aki csapatkapitány volt, a klub rangletrajan egyre előrébb jutva nemzetközi szintű játékos lett, míg Benke esetében nalunk teljesedett ki egy külföldi kalandra. Nyilván nagyon fognak hiányozni, de én inkább azon az elven vagyok, hogy a Falco által jutottak el erre a szintre.
Gasper és Milos is maradni fog, nem kell aggodni. Meg fogjak oldani a pótlásújat, ha úgy alakul.
Hát nem egyszerű a Falco és Okorn helyzete. Az edzőnek úgy kellene aláírnia a szerződését, hogy július végéig semmit sem tud csinálni. A keret ereje és kialakítása nagyban függ Váradi és Benke döntésétől.
Nyilván van hírértéke, el is olvastam a cikket róla, van is véleményem, de (mint ahogy ezzel te is teljesen tisztában vagy) én a Falco-fórumra való beíráskor elsősorban a saját csapatom háza tájáról várnék valami hírt...
Váradi Kornél így az egyetlen magyar edző az NB1ben?
Azt írják Albában is valami szlovén lesz. DEAC,Alba,ASE- mindháromban itthon új név lesz, kíváncsi leszek, van hogy ezek jól sültek el, de van hogy ezeket pár hónap után kirakják, mint pont Pakson pár éve az a litván figura.
Nem a Te gondolatmenetedre céloztam, úgy általában erre az álláspontra. Még egyszer, nincs ezzel nekem semmi gondom, csak a megvalósíthatóságot mérlegelem, ott nekem az 5 drága légiós mission impossible dolognak tűnik, kiváltképp úgy, hogy lesz min. 2, de inkább (és remélem) 4 válogatottunk.
Nyilván a minőségi légiós definíció is szubjektív...
Egyelőre várjuk meg az edző személyét - remélhetőleg Gasper + Milos - majd az anyagi lehetőségeinket, aztán jöhet a szakma :-)
Persze ez is egy meglátás. Én kezdő négyest próbálnék a lehető legjobbat hozni.
Azért tegyük hozzá, hogy az Anderson fèle mellényúlás nagyon szélsőséges eset. Ennyire a várt szint alatt talán egyetlen európai sztàr négyes sem teljesítene.
Szerintem meg inkább tartsuk meg Borist, mivel az ő tudását, játékát és küzdését ismerjük, ahelyett, hogy megint idehozunk valami "sztárjátékost" kétszer annyi pénzért. Aztán lehet, hogy majd a BL után baszni fog az egészre. Borist viszont tudjuk milyen. Meg nem tudom, ki hogy van vele, de kb a Barac-hoz hasonló, sérülésből visszatérő játékosok szoktak a legjobban küzdeni és belőlük válnak a húzóemberek. Pl Reddic. Aztán meg majd mindenki háborog jövőre, hogy a "sztár négyesünk" helyett mégis csak Baracot kellett volna megtartani. Szerintem a csapat értékelhetné Boris teljesítményét egy szerződéshosszabbítási ajánlattal.
Én a “Boris helyett extrát“ álláspontot azért írtam, mert ha őt újra leigazoljuk, akkor valószínűleg màr kezdő játékos pénzt kap, ergó annak igazoljuk le.
Ha ő lenne a kezdő négyesünk, akkor mögé olcsóbb négyest hozunk. Úgy szerintetek lenne értelme megtartani Borist?
(az előző hozzászólásomban úgy tűnhetett hogy lenézem a tudását, de szeretném jelezni hogy ez nem így van. Pusztán nem hiszem hogy Őt + egy másik drága négyest tudnánk igazolni. Nem az a realitás)
Én is Boris-támogató vagyok, de értem a másik álláspontot is; ugyanakkor az "5 extra légiós" említésekor mindenképpen maradjunk a földön. Attól, hogy optimisták vagyunk a költségvetésünket illetően, még nem biztos, hogy reális ez az elképzelés.
Az biztos, ha Boris ezzel a csapattal tolja végig a felkészülést, még a mostani szezonhoz képest is többet tud segíteni a csapaton, ráadásul a több poszton bevethetősége több mozgásteret ad az edzőjének.
Alapból négyes, azaz ha helyette ezen a poszton inkább extrát akartok, akkor modellezzük mondjuk Bruinsma-Varnado párossal, ami a bérköltséget illeti, de akkor ehhez majd kell egy alapítvány, ami finanszírozza, hiszen a másik három légiós - gondolom egy center és két mezőnyember - is felsőpolcos lesz, amennyiben öt extráról beszélünk...
Szóval csínján azzal a "Boris helyett extrát" dologgal.
Én is felszállnék a Barac-fanklub vonatra. Boris szerintem az idei csapatunk legnagyobb pozitív meglepetése. Érkezése után kellett neki pár hét mire belerázódott, de fél év kihagyás után kinek ne kellene. Egy nagyon alázatos és önzetlen játékos, aki bármelyik centert is megtartja akár. Igaz a távoli dobásain még van mit csiszolni, de lehet ha nyáron nagyon ráfekszik akkor azok is jobban fognak menni. Ahhoz képest, hogy Evan mellé egy 15 perces cserének hoztuk, Zozó mellett ő volt a 4. meccs hőse és a sírból hozta vissza a meccset. Egy nagyon küzdős játékos, pedig pont tőle vártuk a legkevésbe, hogy előlép és megnyeri a meccset. Lake kiesése után neki kellett sokat centerben játszani, ahol szerintem ismét bőven megállta a helyét. Az pedig kb vitathatatlan, hogy a védekezésünk Boris és Ákos érkezése után állt össze. Ezért mondom, hogy védekezésben a bajnokság legjobb 4-ese volt. Én nagyon örülnék ha maradna. A mondás is tartja "Offense wins games, defense wins championships."
Azert ennyire jó csapat nem voltunk sztem meg a magyar bajnoksag sem ilyen jó hogy Barac a tokossege miatt volt jó...
A faszi kurva jó játékos. Magyar szinten kb 1-5 poszton tartotta meg a jatekosok nagy részét jol. Tamadasban kurva jó helyezkedés és jó szazaleku befejezesek. Fel év kihagyás után kellett neki idő, de a liga legjobb negyesei vert izzadtak rajta állandóan...
Egy egész szezont játszana egy négybe jutó csapatban simán kulcsember lehet... Azért Nymburk és spanyol elso ligába nem véletlen kerül oda bárki...