Keresés

Részletes keresés

gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2793
bocs, szoval.
Előzmény: gb. (2792)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2792
ja itt gondolom arra ertette ;ha nem azt az utat koveted amit neked van kiszabva,akkor a masik utat sem kovetheted,mert azt nem neked lett utalva,csoval a nagy frusztracio kovetkezteben az eleted zsakutcaba jut,(azert van olyan sok ongyilkossag).
Előzmény: mindenszentek (2790)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2791

Egerbe meg nem voltam,csak a Kekesig jutottam el ,jo hely!

En imadom a strandot,es beachbum leszek egy hetig csak hullamlovaglast fogok csinalni.hahaha

Előzmény: mindenszentek (2789)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2790

If You Insist on Taking Something God Did Not Give You,He Will Take Back Something He Gave You.

hm ez érdekes

tekintettel arra hogy szerintem mindig azt adja ami kérve vagyon

akkor is ha utóbb nem olyan lovat akartunk

gondolom viszont nem kell nekem ezt szó szerint értve kutakodni mert akárhogy kutakodtam, mindig fentiekre jutottam...

jaa értem értem hát, aki insist on az baj őneki 

Előzmény: mindenszentek (2786)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2789

Egerbe tekintettel arra hogy ott van erdő mező jó legelő:-) strand a gyereknek

miegymás

azt nem bírjuk hogy kifekszünk vmi vízpartra...

Előzmény: gb. (2788)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2788
hova mentek?
Előzmény: mindenszentek (2786)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2787
Rollercoaster
Előzmény: mindenszentek (2785)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2786

If You Insist on Taking Something God Did Not Give You,He Will Take Back Something He Gave You.

An Uncommon Seed Will Always Create an Uncommon Harvest.

ezen akkor is meditáljunk ha úgy gondoljunk nem volt még ilyen problémácskánk?

gondolom akkor is hátha lesz...:-)))))))))))

30-án ugrok el itthonról 1 hétre mert a lányom szerint aki nem nyaral az nem számít embernek 

Előzmény: gb. (2782)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2785
hát hogy angolul hogy van azt én sem:- )
Előzmény: gb. (2784)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2784

>gondolom a hullámvasút : kb my dead body raillway

ezt nemtudom

Előzmény: mindenszentek (2783)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2783

mingyá gondoltam:-), amit írtam azzal ott és akkor szerettem volna mondani vmit a címzettnek...annyi..persze hallgathatnék is:-) azt biztos jobban értette volna:-)

a disznónak lehet hogy a kuruttyulás közben kificamodott a bokája a lába azonban nem tört ki.-) olyannyira hogy a disznómnak nincs szüksége zeneterápiára...nem is értettem eleinte hogy miért kellene nekem ügyesen zenét hallgatni

ja meghallgattam mind2-t, a smokie mountains csúcs, a punkról revideáltam a téveszméimet

ja asszem a tapasztalatok kezelését illetően meg arra jutottam  -teázó..-hogy úgy kell őket kezelni mint minden mást: nem vakon megbízni és nem teljesen elvetni ???

2760-ban lefordítottam neked angolra hogy hullámvasút, hátha nem tudod

Előzmény: gb. (2781)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2782

Dr. Mike Murdoch

What You Can Tolerate, You Cannot Change.

What You Respect You Will Attract.

What You Make Happen for Others God Will Make Happen for you.

The Secret of Your Future Is Hidden in Your Daily Routine.

An Uncommon Seed Will Always Create an Uncommon Harvest.

Ezeken el lehet meditalni,egy tv evangeliszta monta tegnap a tv-ben.(feljegyeztem)

gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2781

Szia,

Ha mar a Tao-nal tartunk,a kozepso vonal az nem a Tao ,csak a resze a Tao-nak .A Tao az EGY es elvalaszthatatlan.A Zen az a karikaval probalja megmagyarazni,ami szerintem tulajdonkeppen az atfoglalo kulso kor a szimbolumba.De szerintem ez sem pontos meghatarozas,mert amit megtudunk hatarozni az nem az igazi Tao.Yogananda igy probalta meghatarozni; "kozpont mindenutt,habar kerulet sehol."

Szoval itt tori el a labat a diszno ahogy mondtam,mert az intellekt ezt nem tudja hova sorolni,csak a belso gyakorlati tapasztalatunkal erhetjuk el ezt a szintet,es nem a kulsoleges brainstorm-ainkal.

Előzmény: mindenszentek (2768)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2780

“Next week there can't be any crisis. My schedule is already full.”

— HENRY KISSINGER

US diplomat

(1923-)

gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2779
Ugy latszik mindenki elfog utazni,en is majd megyek elsejetol egy hetre a fiamat meglatogatni.
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2778
Szia, ebben nincs szemelyeskedes egyaltalan. Ezeket az idezeteket egy baratom kuldi nekem minden nap,szoval en sem tudom,hogy mitkuld naponta.
Előzmény: en route (2767)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2777

vagy inkább inge

nekem mindegy

Előzmény: mindenszentek (2776)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2776

egyenes v nem egyenes ezek csak szavak, nem értettelek félre szerintem...

csak még okoskodtam

na hát azt én sem tudom mi volt könnyebb vagy nem

csak ettől az általános korszellemetől vagyok kész hogy most  minden nehezebb meg hamisabb meg töredezetteb meg távolodottabb

főleg azért mert nem óhajtok magam alá esni...szóval túlzásba vinni ezt a nézőpontot

ha más nem mert ha vmit szerzünk - ismeret az "anyag"ról - vmit vesztünk : ismeret a lélekről, istenről, magunkról

így viszont össz rosszabbodásról viszont csak az beszélhet aki egyiket a másik fölé teszi, ami szintén téves nézőpont

na hát akkor akinek ingje vegye magára, amíg egymással csacsogunk  addig szerintem az a fontos(abb) egymás agyára (sokasodunk) megyünk -e.....  

kivételesen én is elutazok a hónap végén

ha előkerülsz vehetjük pl az Elektrát bár azt előbb újra kell olvasnom tekintve hogy semmire sem emlékszem a sztoriból

attól tartok viszont hogy a szfinxet túlzottan leegyszerűsítettem....szóval utána nézek a cimbolikájának

jó utat!

Előzmény: en route (2775)
en route Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2775
"akkor megállapítom hogy a lehetőségekhez képest:-) 'ugyanazt' gondoljuk"

Akkor megállapítom, hogy kompromisszumkészségből te vezetsz.:) Üzenem a férjednek, hogy nemcsak jófej/ű/ felesége, de malaca is van...;)

"egyenesnek nem egyenes, gondoljunk szerintem a yin-yang szimbolikus ábrázolására"

Többedjére meglep, ahogy asszociálsz. A kézenfekvősége vagy a váratlansága. Oidipus megvakítja magát ll Biblia; szellemi fejlődés ll yin-yang hullám ll tao...:)
Persze. Nem egyenes. Mondtam, 'elvben', meg 'messziről'. Ezzel kb annyit óhajtottam kifejezni, hogy elvonatkoztatva a töréspontoktól, és az ott és akkor 'ön-megvalósított' tér- és időbeli tévelygésektől, kiindulást és végeredményt nézve vonalszerű folyamatról lehet szó. Utóbb /ó, Freud:)/ te is ezt írod: "a végeredmény ... a fontos, nem a részletszámítások"...
Naná, hogy nem egyenes, ahogy igazából feszített víztükör sincs.:)

"ha Te ezt tudod olyan magasról nézni hogy egyenesnek látszik..."

Mondtam: 'messziről'.:) De naná, hogy nem tudom. Meg semmit semis. De elvonatkoztatni, nagyvonalúsítani, valamennyire, mégiscsak megyeget. Fenti asszociáció után neked ne menne? :)

"lépcsőzés korábban sem volt könnyebb,"

A 'könnyen' az ugye aposztrófok között volt. Némi felhangot jelzendő. :)

"korábban sem érdekelt - arányaiban - többeket és értek magasabbra"

Ezt nem tudhatom. Ellenben tudhatóan kevésbé bonyolították meg maguk körül és magukban az életet, tehát: volt esélyük, hogy 'könnyebb' legyen. És, Krisztuson, Buddhán és minden szenteken:) túl - naivitás, bizonnyal, mégismégis - én hiszek a kortalan és névtelen 'hősök'-ben /is/.

"nem hinném hogy a gb arra célzott volna"

Nincs ezzel semmi gond. Gb nem célzott, ő csak írt. Amit épp írnia kellett. Ennek ez a rendje.:) És... mit ad Isten, talált.:) Ennek meg ez a rendje.:) Én meg röhögtem rajtam. Ennek meg ez. :)
Az meg már az én nyűgöm, vagy karmám, vagy mim, hogy mégha 10:1 vagy 100:1, vagy ... a körülöttem tobzódó szavak és az én szavaim aránya, akkor is tud sok lenni, amit mondok vagy írok. Néha az is, amit gondolok. Vagy amit nem is gondolok.:) Sok belőlem, hát ez van.:) Nem hiába nyűglődök ezzel az egység-sokság témával.:) Tehát maradjunk csak abban, hogy ez nekem zsebbe/neszeszerbe való duma volt. Amúgy is utazni készülök, hamarost. :)
Előzmény: mindenszentek (2768)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2774

az viszont isten bizony nem értem, kié másé?

Előzmény: Törölt nick (2773)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2773
az emberke tudása, ami persze nem az övé, igen erős, sőt. szinte tiszta. olyan, mint a tavaszi szél. na nem vizet áraszt, hanem letisztáz. jó.
Előzmény: mindenszentek (2771)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2772

ezen nem veszünk össze tőlem

God is the measure of all things is pont olyan jó, aztán kérdezd meg tőlem hogy what's god:-))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (2770)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2771

aki tudja mi az ember az érti

aki nem tudja magára vessen

aki félreérti az is

2752-2754-ig kérdezgettem volna...miután a 14 oldaltól eljutottam a harmincvalahányig

a rené guénon v hogy írja a flancos nevét nagyon ott van...nekem viszont előbb 1 hetet pihennem kellene hogy folyékonyan olvassam

Előzmény: Törölt nick (2770)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2770
zhe question is: which man? and what is man after all?!?
because, if this is man, what they say, then I am no man, I would like to be a butterfly, or a worm. this is the decline of mankind my dear friends...
Előzmény: mindenszentek (2769)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2769
Man is the measure of all things. Prothagoras
Előzmény: gb. (2765)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2768
akkor megállapítom hogy a lehetőségekhez képest:-) "ugyanazt" gondoljuk "ha mondjuk ezt a szellemi felé ható, egységre vivő, elvben /messziről nézve/ egyenes vonalú folyamatot " egyenesnek nem egyenes, gondoljunk szerintem a yin-yang szimbolikus ábrázolására, ahol a két terület között egy keskeny és egyáltalán nem egyenes út mutatkozik, gondolom az a tao bár miután tao ügyben semmit nem olvastam és még mástól sem hallottam... lehet hogy tévedek...de lehet hogy éppen ezért nem... ha meg vki jobban tudja mi a Tao remélem megmondja ha Te ezt tudod olyan magasról nézni hogy egyenesnek látszik...akkor tudsz vmit amit én nem "pl freudi/ értelemben vett ösztön-kiindulású, sokszor pl. tudásvágy-alapú. " hát persze...de szerettem volna elérni a kettőnk legnagyobb közös osztójáig...a végeredmény - pl egymás és közben magunk megértése - a fontos, nem a részletszámítások, freud ehhez képest vmi eszköz kívánt lenni a kezemben szerintem a lépcsőzés korábban sem volt könnyebb, korábban sem érdekelt - arányaiban - többeket és értek magasabbra, elvégre Buddhából és Jézusból csak egy van:-))))) az viszont igaz, hogy ideje...más célok és utak jelölődtek ki a jónépeknek... szóval a modern regények summás:-) értelmezésével is egyetértek...így röviden:-) egyébként nem hinném hogy a gb arra célzott volna hogy túl sok ostobaságot hordunk össze...ha meg mégis az is mindegy lényeg hogy jól éreztük magunkat esetleg egymást biz értelemben gondolom
Előzmény: en route (2766)
en route Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2767
Izé. Részemről ez zsebre, ill. 'necessar'-re lett vágva.:D
Előzmény: gb. (2765)
en route Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2766
"szóval azért cselekedett máshogy mert az aki eléri az egység magaslatait már réges rég túl van azon a szinten hogy meg..."

Így van. /Bár egységben, megbékélésben amúgy a későbbi drámák szerint még magasabbra jutott./ Ezért írtam korábban: ez "egy folyamat: bonyodalom keletkezése és feloldása; bűnbeesés és megtisztulás, - ez az, ami történik."

Továbbgondolva /hátha érthetőbbé válik, amit ide összehordtam:)/, ha mondjuk ezt a szellemi felé ható, egységre vivő, elvben /messziről nézve/ egyenes vonalú folyamatot megvizsgáljuk részleteiben, - ezt csomózza, bogozza, keresztezi, derékba töri, metszi egy-egy esetleges oidipus-féle ösztön-akció. Bár afelől nem vagyok megyőződve, hogy ez mindig hagyományos /pl freudi/ értelemben vett ösztön-kiindulású, sokszor pl. tudásvágy-alapú. Igaz, abban is ott motoz valami vágy, valami habzsolandusz.:)
Nos úgy gondolom, ennél a törésnél áll vagy bukik az ember, no meg a dolog, amit magyarázni próbáltam. Mostanság mintha nem olyan 'könnyen', nem olyan magától értetődő, magunktól értetődő természetességgel lépnénk tovább, mondjuk a következő /lépcső/fokra, - mintha többet, tovább időznénk ennél, ill. az ilyen stációknál. Mintha átadnánk magunkat az adott metszésponton széthúzó erőknek és mintha hagynánk magunkat régi korok régi embereinél és régi mítoszok régi hőseinél tovább /időben és térben is tovább/ osztódni. Akár hasadásig jutni. Vagyis a sokrétű világban kísérthetőbbek, osztottságunkban esendőbbek vagyunk. Szerintem erről beszélnek ama regények és erről beszéltem túl én is magam.:)
Előzmény: mindenszentek (2764)
gb. Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2765

“An intellectual is a man who takes more words than necessary to tell more than he knows.”

— DWIGHT D. EISENHOWER

34th U.S. President

(1953-1961)

mindenszentek Creative Commons License 2006.07.13 0 0 2764
szerintem a köztünk fennálló megértés kb 95%-s továbbá miután természetesen mindkettőnknek lehet egyszere igaza az egyszerűség kedvéért... elmondom én hogy értem a sztorit: az ember kiesett az édenkertből - vhol innen kezdtünk beszélgetni - szemlélete poláris, személyisége részekre osztott, amiket pl nevezhetünk: ösztön/tudatalatti, tudat/ego, tudatfeletti.... stb ödipus tudatát legyűrik az ösztönei - ez a folyamat a szfinxes actió a történetben...mert hogy a jó-rossz tudása fájának hála, az ösztönök egyebekben nem uralkodnak el általában és mindenkin oly könyedén. bűnt követ el, amint azt később tudatosan maga is belátja még később azonban tovább fejlődik....tudatfeletti vagy hogy hívjuk az mindegy:-) királynak azért király, mint ahogy a népmese is sokszor királyozik a figyelem felkeltése végett, a hivatkozott isteneknek hasonló szerepet vagyok kénytelen osztani hívő ember létemre (főleg:-) egyébként kétségtelen nagyon derék, hogy mindeközben saját magára hallgatott....nem pedig másokra azt azonban szintén nem jelenthetjük ki abszolúte, hogy mindig az a helyes ha magunkat adjuk v magunkra hallgatunk....mert a helyzet/élet ennél bonyolultabb mindezt nem azért írom, hogy meggyőzzelek persze, hanem csak hogy ez az olvasat is megér(het) egy misét, azaz talán érdemes szemügyre venni szóval azért cselekedett máshogy mert az aki eléri az egység magaslatait már réges rég túl van azon a szinten hogy meg.....az anyját már elnézést:-)))))))))))
Előzmény: en route (2761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!