Ezt pjani csinalta, nem tudom pontosan milyen programmal, de elvileg barmilyen GIF animatornak tobbe-kevesbe tudnia kell. En a Ulead GIF Animator 3-at hasznalom, bar ez mar egy eleg regi verzio. Az ujabb mar Flash-ben is menti, ha ugy tartja kedved, de asszem azt nem lehet itt hasznalni.
Az animalt GIF-nek az a bibije, hogy eleg nagy meretu lesz a file es asszem itt is van egy meretbeni korlat. Elmeletileg 10-12K kornyekeig optimalis egy banner merete, ami meg nem lassitja nagy mertekben az oldal betolteset. A Taus banner 96K!
Amit emlitettel (tipus attunes) akkor szep, ha reszletes az atmenet. Az tutira 100-200K kozotti meret lesz minimum, meg 2 tipus eseten is.
Tipp: En inkabb megforgatnek egy Tatra-t 360 fokban. Ez 8 frame es meg talan kezelheto marad meretben. Csak nem all nalam az udvarban egy sem, hogy korbe fotozzam :-)))
A felirat meg mehetne az egyik sarokba, a Tatra logo meg a masik sarokba...
Az autók méretét a bannerban csak minimálisan tudom megnövelni,az általad említett ötlet kivitelezés alatt van,de eléggé bonyolult.Lehet hogy nem lesz belőle semmi.:(
nem lehet olyan animációt készíteni, hogy a 87 átmegy 603 ba az meg 613 ba? a végén meg bevillanik a tatra felirat.
biztos marha időigényes, de megvan az az előnye, hogy kicsi helyre nem 3 autót kell bepaszírozni, csak egyet és ennél fogva az lehet nagyobb is, jobban kivehető.
az átmenetes megoldás helyett esetleg lehetne fényes villanás és a villanás után már a másik gép jelene meg.
Erdekes tapasztalat:
Nalam a Ford topic a kedvencekben megjeleniti a topic bannerjet a bal oldali oszlopban, a kedvencek kozott (a tobbi szoveges link). Viszont megneztem, ha masik topic-ot teszek (ujonnan) a kedvencekhez, akkor azt mar csak szovegesen jeleniti meg.
Ez lehet esetlegesen attol, hogy az meg a regi forum motorral kerult a kedvencek koze...
Igy a 160 pixeles meret nem mervado, lehet a max. 300-as is.
A topic banner-rel kapcsolatban kotyognek bele par gondolatot. Annak idejen mi is csinaltunk egy ilyen palyazatot az indexes Taunus topic-ra, de vegul nem kerult feltoltesre a gyoztes palyamu. (azert csatolom megtekintes celjara ;-) hatha ad valami otletet)
Sz'al az elso szempont, amit erdemes szem elott tartani: az atdolgozott forum motor mar bal oldali oszlopban jeleniti meg a 'favorite topic'-okat (a korabbi bal felso-vel szemben). Ha jol latom, akkor az oszlop szelessege cca. 160 pixel lehet. A banner tobbi reszet egyszeruen levagja. Aranyait tekintve ez normalisabb is, mint egy 300x30-as.
A regi motor nem generalt ilyen topic-nak TITLE tag-et. Ha jol latom ebben van valtozas, de erdemes lenne utana nezni pontosan (en most csak hirtelen raneztem erre).
A regi motor keresoje nem jelenitett meg olyan topic-ot, aminek ilyen banner-je volt. Pl. a 'ford' keresesre a Ford topicot nem adta a talaltokban. Ebben valamit varialtak a Wartburgosok, de nem mentem utana, hogy pontosan mit, mert vegul leleptunk az index-rol, igy erdektelenne valt a topic banner kerdese.
Jo palyazast es tovabbi "hus szeleket"!
Alabb pedig a gyoztes taus palyamu (thx pjani)
(220x32 - de 96K)
Nem-nem még mindig jól tudom,300*30-as a méret - ennél kisebb lehet - de ez a max ezt a moderátorok mondták,írták nekem e-mailban. Az én 110R-es bannerem is 225*30,mert egész egyszerűen így jobban mutat mintha kihasználtam volna a 300-as hosszt.:)
A méret 300*30 pixel sajna ezt rosszul jegyezted meg a telefonbeszélgetésünk után. Amúgy a 2 variáció tényleg jó,csak nagyobbítsd meg 300*30-as méretre! Na akkor mostantól én is elkezdek alkotni.
Várjatok, a Lui-gi is csinál valamit, meg bárki akinek kedve van, beszállhat a "küzdelembe", a tisztes társaság majd eldönti, hogy melyik a legjobb. A méret 200x20 pixel, de ha bármilyen formátumú ilyen arányú képet kapok, átalakítom.
Húú ez a második nagyon jó!!! Valaki meg tudja csinálni, én tulok vagyok hozzá... Retro tette fel a netre is a képeimet, annyira láma vagyok! A második nagyon tetszik! Láccon az a T87!!! :-)))))))
Gyerekek igen izgalmas meccs volt az Ebay-en, 3 perccel a vége előtt még 152€ volt a 12. ajánlat, következő frissítésre 250 körül kínált a 19. és a 23. ostbockpapst (keletiblokkpápa) ütötte le 522 euróval. Ahogy elnéztem amit mostanában eladott, szegény Tatra alkatrészeivel ismét találkozunk az Ebay-en.