Szerintem ez vasúti ügy! Mezőcsáton éjszaka sokadmagukkal sétálnak az értékmentők. Ezt nem csak a helyiek tudják, hanem a fővasutasok is. Én a helyükben félnék, hogy egyszer csak az élő vágányt is megbontják. Nem kellene megvárni egy siklást. Apropó! A csáti busz bemegy minden vasútállomásra. A Volán szerint ez csak 10perc menetidőnövekedés. Egyszer csak elérjük, hogy Ms-Bp menetidő=Ms-Zt! OFF Miért van az, hogy ahová az SZDSZ beteszi a lábát ott kő kővön nem marad? ON
A 14 vonalból háromra van érdeklődés, kíváncsi vagyok melyik jut túl az érdeklődésen?
Engem érdekelne. :)
Ugyanakkor én azt nem értem, hogy a Kiskőrös-Kecskemét vonal miért nem szűnt meg, ha már egyszer a Kiskőrös-Kalocsa ki lesz lőve? Ha valami veszteséges, akkor a Kecskemét-Kiskőrös vonal tényleg az.
Azért durva a polgármesteri hozzáállás is, hiszen a saját településük érdekében kellett volna elmenni rá. Kíváncsi vagyok, hogy a mi polgármesterünk elment-e rá, mert én nem nézném ki belőle.
2007.01.11-én 3db vágányzárósorompót loptak el ismert tettesek Hejőbába-Hejőpapi mh-ről. A vonatszemélyzet rendszám, kocsitípus, személyleírást adott. A rendőrök nem találták ezek után sem az elkövetőket. Ja 1 sorompó kb 200kg. Ha jól tudom, valaki ennek örül. Ez az úr kb 2hónappal ezelőtt ez kifejtette a csáti fszt-nek is.
A vasút-vonat összehangolást (is), a rendőri munkát (is) a születés szám változtatást (is) a munkahely teremtést (is) felvállalni nem tudjuk.
Szerintem mindenki végezze a maga dolgát.
Amit rám (is) bíztak, meg még kb. 69 társamra azt végezzem el én olyan mértékben ahogyan tudom.
Akire meg az összehangolást bízták az meg végezze el azt.
más
December 10-én lépett hatályba az új menetrend.
Azt kértük a volánoktól (pedig nem kötelező), hogy a járataik a két végén lehetőleg érintsék a vasútálomást a már ismertetett, plusz-mínusz 10 perces időhatárral.
Ok.
Megcsinálták.
Most hallom, hogy lesz vasútvonal ahol a vasút 10-30 perccel eltolja a 35 napja életbe léptetett menetrendjét, így az új autóbuszjáratok majd pont lekésik a vonatokat.
Ráadásul ma a vasút nem tudja megmondani, hogy mit és milyen mértékben akar változtatni március 4-én.
Olyankor nem tudja megmondani, amikor ma délután 30-40 fő az átállás utastájékoztatásáról tanácskozik.
Ezt a hektikus vasúti menetrendet, nem tudjuk követtetni a volánokkal.
Továbbra is fennatrtom azt az álláspontomat, hogy így semmi értelme az egésznek és az egész MÁV-volán menetrendi összehangolás csak blabla. Pont ezeken a vonalakon lehetne kezdeni és kipróbálni, de ha a szándék sincs meg.
130 kontra 147: Azzal a szemlélettel pedig végképp nem tudok azonosulni, hogy "mindegy, csak zárjunk be valamit".
Azaz ha a papkeszi vagy a csajági utas bement Hajmáskérre vagy Lepsénybe, az orra előtt ment el a fővonali vonat. (Most is így van: Hajmáskéren addig áll a Bz a bejáraton, amíg Veszprém - Szombathely felé elmegy a gyors.)
A saját Bz-je is bemegy Veszprémbe.
Nem kell neki átszállni.
A Lepsény-Veszprém vonatról azért tüntek el az emberek mert az országos átlagnál sokkal magasabb a gépjármű ellátottság, sokkal nagyobb a gk. használati aránya, az országos kb. 60%-al szemben itt 80% körül van, valamint azért mert a 27-es által érintett falvak legtöbbjéből van közvetlen busz Veszprém központjába.
Mind a négy hely lakott területen belül, a központhoz közel van.
Ez igaz, DE!
A váróterem kukáit is átvizsgáltam kéregjegy reményében, sikerrel. Közben a forgalmista adta a jegyeket, minden második utas "Szalkra" kérte. Miután mindenki megkapta a jegyét, rákérdeztem, mi van olyan népszerű objektum Szalkszentmártonban, hogy annyira sokan utaznak oda. Jött is a válasz, hogy a népszerű objektum nem Szalkon van, hanem Dunavecsén...amit a busz kb. egy-másfél kilométerre elkerül.
Na ez vajjon micsoda??? A menetrend és az útvonal megalkotójának illik ismerni a helyi sajátosságokat!
Miskolcon a nyilvános egyeztetésen (ott voltál?) pont a mezőcsáti polgármester kérte az államtitkártól a közvetlen pesti busz visszaállítását.
A VolánBusz azért szüntette meg tavaly mert nem volt kifizetődő.
Most se indítanak új járatot csak a Borsod Volán most is közlekedő Tiszaújváros-Budapesti járata befog kanyarodni Mezőcsátra meg még egy-két faluba mielőtt fellép az M3-ra.
Az szép, hogy Te vasútbarátként akár a WC-be is vasutat vezetnél, de gyere el a nyilvános fórumokra és hallgasd meg azokat is akik ott élnek.
Már bocsánatot kérek, de az államnak a "baromi kevés utas" számára is biztosítani kell a közlekedési lehetőséget.
És nem biztosítja?
Tudtommal semmiféle küzlekedési korlátozás alá nem esik senki sem ebben az országban. Úgy a vasút, mint a busz csak egy-egy lehetőség a közlekedésed teljesítésére, de több alternativa is van, csak a pénztárcádban lévő négy betűs nyavalya szab határt ennek teljesítésére. Tehát a bérelt repülőgéptől kezdve, a gyaloglásig minden eszköz belefér. Az állam még olyan korlátozást sem alkalmaz, hogy te milyen közlekedési eszközzel érj ek A-B-ig, és ezt is rád bizza.