Mit szólsz ahhoz, hogy kalapácsvetőink kisebb versenyeken és néhol edzésen is 80 fölött dobálnak. Diszkoszvetőink közül is jócskán elmaradnak magyarjaink egyéni, ill. idei legjobbbjaiktól. EZ MAGYAR BETEGSÉG???
Illetve: Miért van az, hogy a futóknál sokkal gyakrabban dőlnek meg egyéni csúcsok, míg a kalapácsvetésben, távolban, diszkoszban, stb. ez nagyon ritka???
Miért van az, hogy a kalapácsvetőkkel ellentétben a diszkoszvetőknél sokkal nagyobbak a dobáskülönbségek. A kalapácsosoknál fél méteren belülre esett 3 versenyző, itt pedig...
Miért van az, hogy a kalapácsvetőkkel ellentétben a diszkoszvetőknél sokkal nagyobbak a dobáskülönbségek. A kalapácsosoknál fél méteren belülre esett 3 versenyző, itt pedig...
drgagyi: sajna ez eegy ilyen sportág. Minden versenyzőnek van egy gyengébb száma (tisztelet a kivételnek). Ált az nyer, aki a 10 számot a legkiegyensúlyozottabban végzi, ill. több számban is kiemelkedőt "alkot".
Így értékeltek a magyar kalapácsvetők
2001 aug. 06 12:26 - Forrás: MTI
A kalapácsvetés döntője után így értékelte a Magyar Rádió tudósítójának érdeklődésére saját szereplését a három magyar versenyző:
Kiss Balázs:
- Minden év más, a sérülésem miatt kihagyott idő rányomta a bélyegét a mai teljesítményemre. Nem voltam elég erős és stabil, s ráadásul még technikai hibákat is vétettem a dobások során: túlságosan magamra húztam a kalapácsot. Ennek ellenére nem vagyok elkeseredve, hiszen hihetetlenül erős volt a mezőny, s én a világ hatodik legjobbja lettem, ami azért nem rossz teljesítmény. A győztes Ziólkowski és az ezüstérmes Morofusi azzal emelkedett ki a többiek közül, hogy technikailag tökéletesen hajtották végre a kísérleteiket.
Gécsek Tibor:
- Tudtuk előre, hogy centimétereken fog múlni a döntőbe jutás és szoros verseny lesz. Nem vagyok elkeseredve a nyolcadik hely miatt, annak ellenére, hogy nagyon akartam a jó eredményt. Talán emiatt is vált egy kicsit görcsössé a mozgásom, s egyszerűen nem találtam a 80 méter feletti dobások ritmusát.
Annus Adrián:
- Nem értem az egészet, hiszen nyugodt voltam, jól sikerült a bemelegítésem és az első dobásom is. A második kísérletemet elrontottam, így a harmadiknál kockáztatnom kellett, sajnos ma ennyit tudtam kihozni magamból. Úgy érzem, a mozgásommal nem volt baj, néhány centiméter hiányzott csak a jobb helyezéshez. Ma volt nyolc kalapácsvető, aki nagyobbat dobott nálam, ezt el kell fogadnom.
Én elhiszem, hogy sokat edz a tízpróbázó (hidd el a futó is kibarmoltul sokat edz), de akkor ne mondják azt rájuk, "mindenhez értenek", ha nem tudnak rendesen lefutni egy 1500-öt.
Annus Adrián kalapácsvetés
Gécsek Tibor kalapácsvetés
Kiss Balázs kalapácsvetés
Fazekas Róbert diszkoszvetés
Kővágó Zoltán diszkoszvetés
Varga Roland diszkoszvetés
Kürtösi Zsolt tízpróba
Zsivoczky Attila tízpróba
Urbanik Sándor 50 km gyaloglás
Győrffy Dóra magasugrás
Molnár Krisztina rúdugrás
Vaszi Tünde távolugrás
Szabó Nikolett gerelyhajítás
Amellett, hogy nagyon örülök neki, hogy végre van valaki a tv-ben, aki ért az atlétikához (Gulyást inkább lehallkítom), kérlek Thomas Dvorák nevét Dvorzsáknak ejtsd (mint a zeneszerzőt)!Nem kell mindenben Steve Cramre hallgatni!
Én is nagyon becsülöm a tízpróbázókat...míg a futóknak nagyrészt a lábukr kell erősíteni, nekik állandóan kell fejleszteni magukat az egyesszámokban. Tökéletes tízpróbázó nincs is.