Keresés

Részletes keresés

JO Creative Commons License 2003.03.20 0 0 422
ÜDV!

Najó, de mi csak ugyanazt tettük, amit az Eu tagjai is. Kivéve Belgiumot. Akkor most mi van.Amit a tagok tesznek azért bírálják a tagjelölteket? Ez több mint érdekes.

De ez csak politikai hisztériakeltés.Nem kell komolyan venni.Bárhol találok olyan "neves jogászokat" akik bármit alátámasztanak sőt ugyanannak az ellenkezőjét.

Hisztéria Rulez!

m.t.:
JO

Előzmény: Törölt nick (420)
ID Creative Commons License 2003.03.20 0 0 421
rajta van a clipboardomon, most akartam bemásolni én is. több infót egyelőre nem találtam.
Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 420
A hirtv.net kitette:

Hátrányba került Magyarország mert támogatja a háborút?
2003. márc. 20., 18:32 - 58 olvasás
Német alkotmányjogászok szerint veszélybe sodorhatja a kelet-európai országok uniós csatlakozását, ha részt vesznek az Irak ellen indított háborúban. A Max Plank intézet jogászai az 1997-es brüsszeli EU-csúcson elfogadott határozatra hivatkoznak, mely szerint nem vehető fel az unióba az az állam, amelyik szerepet vállal egy ENSZ-felhatalmazás nélküli, támadó háborúban.
Kovács László külügyminiszter a hírTV azon kérdésére, hogy valóban veszélyezteti-e a háborús részvétel hazánk európai uniós csatlakozását, úgy fogalmazott: nem ismeri részletesen a német alkotmányjogászok véleményét, de úgy véli, nincs veszélyben az integráció, miután légtere átengedésével például Franciaország is támogatja az Irak elleni hadműveleteket.

Ha ezt jol ertelmezem, akkor EU hatarozat tiltja, hogy alairjak a csatlakozasi szerzodest a jelzett allamokkal?

Előzmény: ID (417)
takacsi Creative Commons License 2003.03.20 0 0 419
MNO:

"Kínos lista
2003. március 20. 16:37

Stier Gábor
Ismét listán vagyunk. Olyanon, amelyet nézve az átlagember kínosan érzi magát. Miközben a világon milliók tüntetnek a békéért, s az ország lakosságának 92 százaléka helyteleníti Irak megtámadását, az amerikai külügyminiszter közzétette, hogy harminc ország, közte Magyarország csatlakozott az Egyesült Államokhoz Szaddám Huszein erővel történő megbuktatására.

Szikár tény ez, mégha itthon azt halljuk is a miniszterelnöktől egyfolytában, hogy a kormány békepárti. Tudomásul kell ezt vennünk, mégha kellemetlen is.

A világ Ausztráliával, Spanyolországgal, Olaszországgal és még egy sor, főképp csekély súlyú állammal együtt Amerika csatlósaként tart nyilván bennünket. Magánemberként így aztán érthetően rosszul érzem magam, amikor azt hallom, hogy az utóbbi idők legagresszívebb kormánya irányítja az Egyesült Államokat.

Olyan, amely saját céljait követve válságba sodorja a világ biztonságáért felelős szervezeteket, s kockára teszi a 21. század egyik legnagyobb kihívását jelentő terrorizmus elleni harcot is. Washington persze csak azt teszi, amit tennie kell. Rövid távon bármi áron igyekszik lendületet adni leült gazdaságának, miközben középtávú stratégiai érdekeit követve a világ ütőerére, a fogyóban lévő energiatartalékra szorítja a kezét. Teszi ezt addig, amíg hatalma korlátlan, s nem nő fel melléje Európa vagy Kína. Végül is, a világ egyetlen szuperhatalmáról van szó. No, de mit keresünk mi már megint itt?! A gyászos 20. század jut az ember eszébe, amikor háromszor is a világ jóérzésű többsége ellenében szegődött hazánk a háború oldalára.

A világ újrafelosztása folyik, s ehhez szánalmasan asszisztálunk. Szaddám Huszeint egy pillanatig sem védeném, ám morális megfontolások aligha állhatnak e nemzetközi jogot, az ENSZ alapszabályzatát felrúgó akció melletti kiállás mögött. Beszélhetünk a szövetségesi kötelezettségekről, de ez jelen esetben a légtér átengedésében lényegében kimerül. Ne törjük sokáig a fejünket, a dolgok logikája nagyon is egyszerű! A kormány lépéseit most is az igazodási kényszer vezérli. Nem javít e képen, hogy eközben a Fidesz is bele-beleragad külpolitikai kérdésekben ellenzéki szerepébe.

Senki sem kérte tehát Magyarországot, hogy harmadikként írja alá a nyolcak levelét, s az első sorokban álljon ki Amerika háborúja mellett. De ha már így alakult, azért nem lennénk ezzel sem egyedül. Velünk ellentétben azonban láthatóan mindenki tudja, hogy miért állt oda Washington mellé. A kísértés ugyanis, valljuk be, nagy volt. A BT-tagokat például nemcsak zsarolták, lehallgatták, de megpróbálták megvesztegetni is. Mexikó esetében egy 30,2 milliárd dolláros segélyvolt a tét, míg Chile az új kereskedelmi egyezmény forgott kockán. Guinea 50, Angola 15,4 millió dolláros segélyt kapott volna. Törökország számára is nagyon vonzó volt a 15 milliárd dolláros segély, mégsem adta oda teljesen magát Amerikának. Felmérte ugyanis saját érdekeit is, s nyilvánvaló volt számára, hogy muzulmán országként meddig mehet el. Magyarországnak is választania kellett az atlanti és az európai érdekek között. A kormány az előbbi mellett döntött, miközben az Európai Unió kapuján kopogtat.

Ezzel sincs azonban egyedül, hiszen például Lengyelország is e körbe tartozik. Csakhogy Varsó részt kér az újjáépítésből, s 700 millió dolláros adósságkövetelése is van Irakkal szemben. A vilniusi tízeket is meg lehet érteni, hiszen ők a NATO-tagság érdekében udvarolnak Amerikának. Ezzel szemben a magyar kormányfő egy Bush-telefonhívást kapott a gáton, s talán még egy ideig nem róják majd fel neki az elmaradt haderőreformot. Ennyi és nem több, mert nekünk ez is elég volt."

Kulik Creative Commons License 2003.03.20 0 0 418
Mert nem Busht idézte:-(
Előzmény: ID (417)
ID Creative Commons License 2003.03.20 0 0 417
csak a félreértések elkerülése végett: Georg Spöttle (remélem jól írom a nevét) Schrödert idézte.

nem értem miért nem hallom-látom-olvasom sehol ezt az infót.

Előzmény: ID (411)
Szerintem Creative Commons License 2003.03.20 0 0 416
ID

Koszonom, most mar tudom ki Spottel.

Akkoriban millioszor lattam a TV-ben, de nevet elfelejtettem.

Nem akarok ketelkedni, de nem biztos, hogy o a hiteles forras.

Minden esetre koszonom igeretedet, hogy megprobalsz utana nezni a hatarozatnak.

Előzmény: ID (411)
luyo57 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 415
Megszállókat.
Előzmény: Kulik (413)
luyo57 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 414
A Kossuth rádióban egy tökfej épp azt ecseteli, hogy az elmaradandó közel-keleti turizmusból mi mekkora szeletet hasíthatnánk le..
Azért ez azon túl, hogy sík baromság (mi a rákért jönne a Balatonra az az amerikai, aki Petrát akarja látni), de felér egy sima halottgyalázással is..
Előzmény: Törölt nick (412)
Kulik Creative Commons License 2003.03.20 0 0 413
Az ENSZ főtitkára megszállóknak nevezte Angliát és az USA-t.

Lehet gondolkodni, hogy akkor kiket támogatunk.

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 412
RTL Klub:
Jot tesz a magyar gazdasagnak! (Marmint egy rovid haboru)
ID Creative Commons License 2003.03.20 0 0 411
megpróbálok, de nem igérek semmit, ennyit tudok a dologról.
G. S. az a magyarul jól, de kis német akcentussal beszélő terrorista-szakértő, aki még 911WTC kapcsán sokat beszélt minden csatornán. kopasz(odó), 45 körüli. Schröder beszélt az EU-tagállamjelöltek sorsáról, konkrétan Lengyelországot kiemelve, aki talán 200 kommandóst is küld. de rajtunk kívül pl romániát is érinti a dolog.
Előzmény: Szerintem (407)
aaa99 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 410
Ha tényleg háborúban vagyunk, akkor
a felelősöket háborús bűnöként kell
felelősségre vonni.
takacsi Creative Commons License 2003.03.20 0 0 409
"egy 97-es határozat szerint az ENSZ által jóvá nem hagyott háborúban való részvétel kizárja a tagállamjelölteket az EU-ból? és hogy az EU álláspont szerint Mo. (nemzetközi jogi értelemben) igenis részt vesz a háborúban?"

Nemcsak az EU tagállamok szerint.
Németh Zsolt azt mondta: jogi és politikai értelemben Magyarország háborúban áll.
Katonai értelemben nem" (most, még).

Ezek az EU sárgacsillagoskék jelvényt viselő kormánytagok, levették a jelvényt.
Levették az EU agitációs jelvényt!
Miért?
Szavazhatunk. Kik háborús bűnösök Magyarországon. De a bíróság dönt.

Előzmény: ID (406)
Szerintem Creative Commons License 2003.03.20 0 0 408
Kedves takacsi

Koszonom az oszintesegedet, es bar ez a Forum anonim, legszivesebben arra kernelek meselj az eletedrol.

De azt hiszem tulzas lenne kerni ezt, masreszt gondolom nem szivesen beszelnel rola, harmadsorban ennek nem ez a helye.

Bar oszinten erdekelne a Te sorsod , masoke is, egyszeruen erdekel, hogy mi tortent es mi tortenik ebben az orszagban.

Udvozlettel

Előzmény: takacsi (405)
Szerintem Creative Commons License 2003.03.20 0 0 407
ID

Utana tudsz nezni, hogy ez kinek a hatarozata?

Ja, es ki az a Georg Spöttle?
Biztosan tudni illene, de szegyelem en nem tudom.

Előzmény: ID (406)
ID Creative Commons License 2003.03.20 0 0 406
csak én hallottam reggel a hírtévében georg spöttle tolmácsolásában azt, hogy egy 97-es határozat szerint az ENSZ által jóvá nem hagyott háborúban való részvétel kizárja a tagállamjelölteket az EU-ból? és hogy az EU álláspont szerint Mo. (nemzetközi jogi értelemben) igenis részt vesz a háborúban?
takacsi Creative Commons License 2003.03.20 0 0 405
Kedves Szerintem!

Sajnos nem tíz éve indult a szembenállás.

Két évem volt az életemből, amikor közvetlenül, közvetve nem üldöztek. Ezután jött "felszabdítás", majd a legutóbbi tizenvalahány év...
Amit te nem éltél át üldözöttként, azt én évtizedeken át megéltem.
Te találkoztál azzal, hogy vannak másvéleményű emberek is.
Én egy diktaturával találkoztam 45 éven át. Az üldözöttséggel.
Ez a mai hazai szembenállás semmiség, ahhoz képest.
Látod, ezért nem tudunk közös nevezőre jutni.
Mert szerintem a diktatura minden eszközével, emberével el kellett volna számolni.
Amíg ez nem történik meg. Nem lesz közös nevező.

Előzmény: Szerintem (401)
Szerintem Creative Commons License 2003.03.20 0 0 404
Kulik

Masban is felmerult ez a kerdes.
Es mindenki ugy veli, hogy nagyon sokba.

De, hogy lehetett volna ezt megsporolni?

Előzmény: Kulik (403)
Kulik Creative Commons License 2003.03.20 0 0 403
Felvetődött bennem.
Mennyibe kerül naponta Magyarország polgárainak azok az intézkedések, melyeket meghoztak a háború megindítása miatt.
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 402
Hát, ha egyszer provokálsz... :)))
Előzmény: Törölt nick (398)
Szerintem Creative Commons License 2003.03.20 0 0 401
Kedves takacsi

Pontosan errol beszelek.

Nyilvanvalo, hogy mas-mas nezeteket vallunk, ez igy helyes is.

De gondolkozz el azon, hogy tobb mint 10 evvel ezelott, semmilyen szembenallas, semmilyen sanda szandek nem allt kozenk.

Nyilvan mindkettonk mondta akkor is a magaet, de most SZEMBE ALLITOTTAK minket.

Es ugy erzekelem, hogy ez sikerult is.

Vagy tevednek?

Udvozlettel

Előzmény: takacsi (389)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 400
Közös vasútállomása van Porvával. Úgy híjják: Porva-Csesznek.

Kölyökkoromban ott kirándulván ilyen kínrímeket farigcsáltam: E megálló Porva-Csesznek / amott meg a porban ....

Jókat lehet barangolni a vár körüli bakonyi erdőkben.

Előzmény: Törölt nick (397)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 399
Veszprém
Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 397
off
milyen megyében van Csesznek ?
on
Előzmény: pernahajder (394)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 396
éééééén cikizlek ?
go to 377 és 380.
Danke
Előzmény: pernahajder (394)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 395
Hun itt a nagy mellény, drága Gala? Én csak pontosítottam - megtette volna más is - Pethorunk pontatlanságát. Mindenféle mellény nélkül. Kicsit belecsippentve szegénykém lelkivilágába, azzal az "Ismerd meg hazádat" kitétellel.

Mintha én ilyeneknél jóval durvábbakat is szoktam volna kapni, s ha tényleg tévedtem, akkor van megoldás: mintha ippeg egy nagyon is ösmerős nick nyitott volna erre való topik-alkalmatosságot. :))

Drága Kollegina, tudod, hogy kedvellek, de azért most Neked is egy szurkapiszka: Tereptárgyak????
Értsd mondjuk: hidak, építmények, vasuti objektumok, stb, stb? Nocsak!

Előzmény: Törölt nick (393)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 394
Kedves Pethor!

Valami ontopic észrevételed nincs? Ha csak engem akarsz cikizni, nyiss rá egy topikot.

Előzmény: Törölt nick (392)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.20 0 0 392
engedd meg, hogy ezúton is gratuláljak ! :-)))

Előzmény: pernahajder (390)
pernahajder Creative Commons License 2003.03.20 0 0 391
Látogass át kicsit a Gödöllő topikba!
Előzmény: takacsi (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!