Keresés

Részletes keresés

mindenszentek Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2823
ja hát úgy már rögtön tudom mi a helyzet:-):-) hnh-két csak ho-si-minh v ki volt ismerős, na de az is vietnámi ha jól emlékszek... na jó hát ezoterikus szöveget többet nem vállalok "persze a sorrend nagyon fontos;constractive,vagy distructive." milyen sorrend, miért fontos??
Előzmény: gb. (2809)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2822
valahol lazán leférceltem azt a szinfxet:-) ez van vele: szfinx: A thébai mondakörben az elkerülhetetlen végzet megszemélyesítője. hát akkor további jó értelmezést!:-) legyőzi az elkerülhetetlen végzetet első ránézésre paradox. http://www.bkiado.hu/netre/Net_szimbolum/szimbolumszotar.htm csúcs ez a website elleszek vele darabig próbálok entereket nyomkodni a könyebb érthetőség kedvéért, nem értem hogy az az én monitoromon végül nem látszik...
Előzmény: en route (2818)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2821
túl sok vasat tettem a tűzbe amit a viglágirodalom summás értemezésével összehoztunk annak a filozófiában is van megfelelője... vmi szélsőségek voltak emlegetve ha jól emlékszem....arra írtam a jó példa indirekt:-) nem bírom ha a pokolba vezető jótanácsok úgy kezdődnek: ne vegye a fáradtságot és hozzon össze vmi pozitívumot addig füle botom nem mozgatom:-) a ne...útmutatás nélkül nem ér semmit így pl ne paráználkodj....azt nem mondták meg szegények hogy mit csináljon...:-) az egész 10 parancsolat pozitíve megfogalmazva kb annyi lenne: légy tisztességes persze az értelmező még többet logikázott volna,az meg mindegy ja értem, az anyag a szellem kisugárzása erről ennyit tudok az anyagi világ tapasztalása során pedig tanulni kell aztán több okosság ezügybe nem telik:-) semmi nincs az orwellel azon kívül hogy így vagy úgy de nem mérgezi tovább nálam a polcot:-)
Előzmény: en route (2817)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2820
A bölcsesség nagyobbrészt annyi, mint okosnak/bölcsnek lenni a megfelelő pillanatban. v ilyesmi,
Előzmény: en route (2819)
en route Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2819
Azt hiszem, mára feledésbe ment a nemlétező angol-tudásom.:) Pedig ez még rövid is.:)
Előzmény: gb. (2811)
en route Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2818
"tőlem ne kérj elnézést mert megsértődök:-)))))))))"

Franszba:), akkó' meg kitől?:) Most kalap a kézbe, oszt járkáljak körbe?:)

"amit olvastam sem tudom tudatosan felszínre hozni"

Ezt valahonnan ismerem.:) Én jótékony feledésnek, mások öregedésnek hívják.:)

"a nyomasztó orwelljeimet"

Nagyon megfeküdhették a gyomrod. Már többedjére hozod szóba. Miért is?:)

Előzmény: mindenszentek (2805)
en route Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2817
Hát, alighanem van némi baj a felfogókészségemmel.:) Az első bekezdést igen soká nem tudtam hova tenni... A 'megismerés külön útjai közti vita' meg még mindig elég nagy talány számomra, hogy ti. mit is jelenthet a mi beszélgetésünkben. Meg hogy a zenehallgatás hogy is jön ide. Kiegyenlítés?:)

"a lefelé mozgással foglalkozó elmélet nem tudom hogy lehet -e teremtő"

Hát, ha már Biblia, nekem a jajpróféták ugranak be /no meg kedvenc Csontváry képeim, a Fohászkodó Üdvözítő, meg a Marokkói tanító/.
A rámutatás a rossz irányra, a kimondás, szemek felnyitása, figyelmeztetés - mindenképp lehet teremtő. Ha: hiteles. Vagyis nem mutogatás, nem kibeszélés, nem szembeverés, és nem fegyelmezés. Akkor lehet akár: ébresztő. Sőt: kiút-mutató.
De tény, ami tény, a megerősítés, az elismerés, a pozitív példa, a célra mutatás - direktebb és ezért célravezetőbb. Már akkor, ha ez is: hiteles. Vagyis, jószándékú, jogos, tiszta és érdek nélküli. Akkor OK. Ébreszt, ill. ébren tart. Meg: úton.:)

"ezt nem értem, pénzre gondolsz?"

Nem. Anyagi dolgokra, vonzásokra, kötődésekre, cselekvésekre. Földiekre, testiekre, érzékiekre, megfoghatókra. Ebben persze benne foglaltatik a pénz is.:)
Na ja, a 'veszteség' szót te vezetted be. Nálunk meg az anyagi veszteség már mást nem is nagyon jelenthet...:)

"milyen anyagi erősbödés segíti elő a lelkit?"

Na Buddhánál állítólag a sokévi aszkézis után kellett egy kis 'anyagi megerősödés', hogy eljusson a megvilágosodásig... miszerint jobb a közép. Ez persze 1 nagyon direkt példa. :)
Úgy általában azt hiszem, mindegyikőnk életútján vannak testi és szellemi dominanciájú szakaszok /pillanatok, hónapok, évek/. Kezdve gyerekkortól, amikor tudvalevőleg mondjuk a járásra összpontosít a kiskölyök, akkor kevésbé foglalkozik 'elméletibb' problémákkal, mint almamaghasadás, meg hasonlók. :) Amikor meg mondjuk beteg és mozgásképtelen, akkor mintha a mesékre, magyarázatokra, szavakra lenne nyitottabb és fogékonyabb.
Na, szóval egyik állapot előkészíti a másikat. De valójában szervesen összetartoznak, egymásba és egymásból folynak. Egymás folyományai.:) Nem is szerencsés csak az egyikre 'gyúrni', mert az a dominancia másutt hiányként üti fel a fejét. Ahogy utóbb írod is.
Ja. És szerintem nincs olyan, az egész ilyen-olyan, egyenesen kanyargós utat tekintve, hogy 'veszteség'. Minden beépül.:)
Előzmény: mindenszentek (2805)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2816

no miután fontos kérdésekben röviden kifejeztem magam

jut eszembe a tapasztalataimnak, élményeimnek és egyáltalán a benső folyamataimnak a kultúrám hivatalos verziójához úgy néz ki semmi köze, ami viszont nem zavar

keressek a gombhoz egy új kabátot? azt gondoltam megleszek kabát nélkül is...

Előzmény: gb. (2810)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2815
ja érdekes vers
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2814

tudom hogy metafóra volt

az hagyján de majdnem disznólkodásként hivatkoztam rá.....-)

csúcs az a native indian zene

majd később elolvasom azt az izét:-) meg a másikat is

mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2813

hát hogyne a kapcsolatokban az elején kell kialakítani a játékszabályokat

mindegy jól belepancsolt a zavarosba tehát bátor

az alkalmatlan mag meg ilyenek nem tom hogy jön le a tv képernyőről még nem láttam ilyet

hát hogy veszélyes, micsoda veszélyek vannak:-) na persze persze de a repkedésem ily módon intellektuális... volt/van...

ja de hát pont azzal ámítottam magam hogy enyém a kebli kultúrára jól reagál 

ahhoz képest hogy a múltkori fazon nevéből annyit jegyeztem meg hogy x Gunn

szétnéztem a piacon..ha már arra kellett járnom....a Beyond a Grand Kanyont kapásból bevállaltam volna...de más vevők megelőztek..aki meg ott eladó az úgy gondolja ami elfogyott az jó, vegyék azt amit még kapni

vettem ezért bánatomba:-) 1 north american világzenei cd-t mert eddig csak south volt itthon

aztán most megyek fordítani

gb. Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2812

“Some people never hear opportunity knock because they're too busy knocking opportunity.”

— UNKNOWN

gb. Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2811

“Nine-tenths of wisdom is being wise in time.”

— Theodore Roosevelt

26th US President

(1858-1919

Előzmény: en route (2800)
gb. Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2810

>szerintem ha vki magában a tv -ben közölte, hogy amit tolerálsz azon nem tudsz változtani az minden esetre bátor ember

PL. ha egy asszony vero ferfi-val valo egyuttelest toleralunk akkor ha nem valtoztatunk az elso veres utan ,akkor azon mar nem tudunk segiteni mert turjuk .(persze csak pelda).

Az egy nagyon veszelyes felfogas,hogy a sajat culturaban keressuk a valaszokat kerdeseinkre,mert nem mindenkinek a felfogasa egyenloen reagal .MINT Swami Rama emlitette ;En olyan vagyok mint a mehecske,szallok viragrol-viragra es edes mezet produkalok.

A Tao-rol tudnek meselni 24-7-365 ,ha lenne idom,hahhaah.

A T'ang dinasztria legnagyobb koltoe irta:Li Po,

To refresh our -laden souls,

We drunk wine deep into the night,

Its moonlit Charm far too splendid for sleep

But in time the wine owertook us,

And we lay ourselves down on the innocent mountain.

The heavens for cover,the earth for pillow.

ps.bocs a disznosagert,csak metefora volt.

Előzmény: mindenszentek (2808)
gb. Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2809

Bocs roszul irtam ;T.N.H.Thich Nhat Hanh egy Buddhista mester Vietnambol.Uj konyve jelent meg ,Cime;The Energy of Prayer,Parallax Press,Berkley ,Ca.

O negy elementet irt ,en irtam 5-ot -Wood,Water,Metal,Earth es Fire.

persze a sorrend nagyon fontos;constractive,vagy distructive.

Előzmény: mindenszentek (2799)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2808

klassz

próbáltam gondolkozgatni de mag,mtól addig jutottam: lefelé áramlás és élet

asszem kellene itt nekem olvasgatni...de attól tartok a magyar nyelvű piacon fölösleges próbálkoznom 

arra egyelőre nincs időm hogy személyesen keressek vmi tao szakembert:-) 

(aszongya a lányom: mi az a tolerancia?

szóval fevittem a disznót a jégre:-)))) aztám megmondtam a frankót)

a disznó világos...persze de mikor először disznóztál lemaradtam a kanyarban, mert a sajátomat akkor épp a karámban tudtam:-)

szerintem ha vki magában a tv -ben közölte, hogy amit tolerálsz azon nem tudsz változtani az minden esetre bátor ember

szóval mesélj még a tao-ról

eddig az volt a mániám hogy nekem a saját kultúrámban kell utat találni mert vmely mást úgyis csak felszinesen karcolhatok és úgysem érteném, most viszont úgy tűnik értem én ezt:-))))

Előzmény: gb. (2807)
gb. Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2807
A viz lagyasaga ellenere hatalmas erot hordoz magaban Yin tulajdonsaga miatt hatalmas Yang ero van benne.Elet nincs nelkule ,de a gyemantot is lehet vele vagni.holott allandoan az alapot koveti,vagyis lefele aramlik,behodol es soha nem eroszakosan folyamlik ,ameddig nincs rea kenyszeritve.Mint a Tao,ahogy mondtam ugyanugy a viz is ,nagyon inteligens ,dogma nelkul;csak van es koveti amit kovetnie kell.
Előzmény: mindenszentek (2797)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2806

ha ismeretet szerzünk magunkról az legfeljebb negatívumoktól való megszabadulással jár

szerintem egyébként csak nyereséggel jár

Előzmény: en route (2798)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2805

nem erre gondoltam, azzal nem foglalkozok

a megismerés különböző útjai közti vitát illetőn láttam úgy hogy igazán fölösleges

és azért említettem mert vmi olyasmit írtál régebben hogy a modern(ebb) szerzőket olvasva az ember még inkább részekre osztott stb. amit egyébként végül beláttam igaz, ha a szerzők helyesen tették rá lelküket az adott korlélek ütőeré

:-))))))))))) hát ezt nevezem szofisztikált önkifejezésnek, márpedig attól tartok helyesen tették  

lejjebb "zenét hallgattunk" gb-vel azt lehet kezdeni az összes végletes érzéssel, véleménnyel, atitűddel és mindennel, vagy külső segítséggel ....vagy anélkül ha úgy is megy,

a lefelé mozgással foglalkozó elmélet nem tudom hogy lehet -e teremtő, tekintve hogy Jézus emlékezetem szerint úgy állt elő pozitív tanításokkal hogy a negatívumok kritikáját nagyban hanyagolta....amennyire lehetett:-) mert erre kétségtelen vannak ellenpéldák a szövegben

"Ez jól hangzik. De voltaképpen emez előkészítője amannak. Az anyagi erősbödés - a lelkinek. Aztán, ha ismeretet szerzünk a lélekről, istenről, magunkról, az meg ugye anyagi veszteséggel jár. Úgyhogy aztán amaz meg előkészítője lesz - emennek. A lelki erősbödés - az anyaginak. Legalábbis egy ideig.:)
Kérdés: akár lelki, akár anyagi az a veszteség, - vajon valóban veszteség-e? Mondjuk ha a nem egyenes:), de mégiscsak meglévő fejlődési utunkat nézzük... :)"

ezt nem értem, pénzre gondolsz?

akinek sok pénze van azt a kínaiak szerint a leginkább szeretik az istenek

nem tudom milyen anyagi erősbödés segíti elő a lelkit?

asszem ezt viszont értem, a háttérbe szorítás tévút, mert az ott a háttérből csak nyomulni fog, más mederbe kell terelni az energiát...hogy hasznunkra/előnyünkre/épülésünkre legyen  így pl az agressziót

tőlem ne kérj elnézést mert megsértődök:-)))))))))

nekem van Elektrám bibim sőt a szerző összes művei

a komplett világirodalmat végül nem olvastam - egy időben szisztematikusan is olvastam időrenben, előtte azóta ahogy a kezembe esett - továbbá amit olvastam sem tudom tudatosan  felszínre hozni, úgy hogy attól tartok nem fogjuk még az összes közös olvastmányt sem pedig nagyon élvezném

azon gondolkozok viszont hogy a nyomasztó orwelljeimet eladjam vagy inkább szelektív hulladék legyen belőle...

a könyv nálam szakrális tárgy:-) szóval utóbb elkezdtem szelektálni...kukába is, jajj, hiába nálam ez fejlődés...    

Előzmény: en route (2798)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2804
:-)
Előzmény: Iván Gábor (2802)
en route Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2803
Ja.:) Akinek nem Ingéje, ne vegye magára.:)
Előzmény: mindenszentek (2777)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2802

P-dox logo

A P-DOX vallásén

Előzmény: Iván Gábor (2801)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2801

en route Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2800
Tudom. Ld. 2775 utsó bekezdés.
Amúgy tök jók az idézetek. Azok ragasztottak ide.
Előzmény: gb. (2778)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2799

A tudat egy tükör ami visszatükrözi az érzékszervi megismerést.  ???

mi az a five elements itt és most?

A szépség szív melyből a szeretet árad és elme, ami kinyit/nyitottá tesz.  ???

juujj

ki az a H.N.H.?

Előzmény: gb. (2795)
en route Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2798
"ettől az általános korszellemetől vagyok kész hogy most minden nehezebb meg hamisabb meg töredezetteb meg távolodottabb"

Na, azt én sem bírom, ha pl az egy nemzedékkel tiszteletre méltóbbaktól:) azt hallom, bezzeg régen mi minden volt sokkal jobb, szebb, könnyebb, - most meg mi minden lett sokkal rosszabb, randább, nehezebb. A személyes öregedés nyűgjeit nem szükséges a személytelen világ nyakába varrni.
Amit forszíroztam, az viszont nem ebbe a kategóriába tartozik. De nem is korszellemébe, hiszen elég sokan, kortól függetlenül elég jól elvannak, elidőznek, nőznek, moziznak, sörözgetnek a kor/uk/ szellemével. És ennek az életmódnak megvoltak a megfelelői régen is, meg meglesznek ezután is.
Szóval mindig vannak elégedetlenek, meg elégedettek, ennek ez a rendje. A kérdés inkább az, ki mit kezd az elégedetlenségével /csak panaszkodik, vagy értelmezi, esetleg változtatni is próbál/; ill. az elégedettségével /elvan vele, értékeli, netán értéket is hoz ki belőle/. Szerintem kb ennek megfelelően alakul a másokkal való viszonya is /hogy egy idő után agyára megy egy másiknak, vagy elgondolkodtatja, vagy talán létre is hívhatnak együtt valamit, amit, amiért már érdemes/.
Nem tudom, te hogy vagy vele, ha nekem herótom van, akkor nem annyira az általános lehangolt vagy felhangolt korszellemtől van, hanem attól, ha vki nem tud mit kezdeni a le-, vagy felhangoltságával. Mert akkor elég hiábavalóan az, ami. /Persze mindig ott van mentő körülményként, hogy nem tud mit kezdeni: még./
Ennek megfelelően egy, a világban épp lefelé mozgó erőket vizslató elmélet is lehet teremtő, és egy, a felfelé mozgó erőket meglovagló gyakorlat is lehet pusztító. És persze viszont.:)

"mert nem óhajtok magam alá esni"

Mindig van kiút: ess magad fölé.:)

"ha vmit szerzünk - ismeret az "anyag"ról - vmit vesztünk : ismeret a lélekről, istenről, magunkról"

Ez jól hangzik. De voltaképpen emez előkészítője amannak. Az anyagi erősbödés - a lelkinek. Aztán, ha ismeretet szerzünk a lélekről, istenről, magunkról, az meg ugye anyagi veszteséggel jár. Úgyhogy aztán amaz meg előkészítője lesz - emennek. A lelki erősbödés - az anyaginak. Legalábbis egy ideig.:)
Kérdés: akár lelki, akár anyagi az a veszteség, - vajon valóban veszteség-e? Mondjuk ha a nem egyenes:), de mégiscsak meglévő fejlődési utunkat nézzük... :)

"össz rosszabbodásról viszont csak az beszélhet aki egyiket a másik fölé teszi, ami szintén téves nézőpont"

Ja, mert épp mondjuk a lelki oldal van nála előnyben az anyagi rovására. Ezért az anyagit szorítaná háttérbe, annak hibáit látja. Erre van fogékonysága.

"az a fontos(abb) egymás agyára (sokasodunk) megyünk -e....."

Értem. Egymás agyára megyünk-e, ill. egymás egyére sokasodunk-e...:)
Nézd, én élvezem és köszönöm a veled való beszélgetést. Hogy vannak némi küszködéseim, gátlásaim belül /szó, csönd, túlbeszélés, szavak-szólások száma, mennyisége, stb/ - egy dolog. Hogy kivetítem /zavarhatok, mit szól a gazda, vagy bárki más, stb/ - egy másik. Elnézést értük. Majdcsak kinövöm. De: azért ez nekem tényleg jó és hálás vagyok, hogy van rá lehetőségem.

"ha előkerülsz vehetjük pl az Elektrát"

És jön az egész világirodalom?:)) "Ide nekem az oroszlánt is".:)
Tudtommal nincs Elektrám itthon, majd megnézem. Mi bajod a szfinx-szel?
Az út, az kb péntek-szombat körül esedékes, ha jó idő lesz. De köszönöm, én is remélem, hogy jó lesz. Bár alighanem leszek még addig, neked, nektek is jó utat.:)
Előzmény: mindenszentek (2776)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2797

a víz nekem mint a zsidó-keresztény kultúra szocializált gyerekének annyi mint lelki tisztaság

feltételezem itt is erről van szó, ha nem az már nekem kínai:-)

Előzmény: gb. (2796)
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2796
A viz mutatja a Tao formajat es utvonalat;szoval vedd fel a formalyat,es te magad is a Tao leszel.
gb. Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2795

looking in the mirror

Awareness is a mirror

reflecting the five elements.

Beauty is a heart that generate Love

and a mind that is open.

H.N.H.

Előzmény: mindenszentek (2794)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2794

értettem csoval is :-)

gondolkozni próbálva arra jutottam hogy végeredményben értem persze, csak azt nem tudom hogy lehet ezt összehozni... de inkább nem akarom tudni ...

hacsak nem bizonytalan vki abban hogy valóban mit szeretne? v ilyesmi hogy egzakt legyek:-)

mikor pl azt gondoltam nem ilyen lovet ill lovat:-) akartam nem volt akadálya hogy leszálljak róla...bár utóbb viszont azt "gondoltam" hogy nem ilyen lovat akartam de azért is lovaglok rajta....rögtön jött is számos más kívánatos paci...ráadásul még vártam is dafke az első 3-ra nem ültem fel:-)

jut eszembe én magam kértem hogy aki tud vmit a tao-ról az mondja meg, szóval köszönöm

Előzmény: gb. (2792)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!