Keresés

Részletes keresés

mindenszentek Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2853

“Love looks not with the eyes, but with the mind.”

— WILLIAM SHAKESPEARE

kerestem vmit, erre itt van ez sekszpír idézet

szerintem ezt az anyakönyvvezetőnek papnak...mint záradékot kellene aláíratnia a kedves felekkel sőt előtte hazugságvizsgálót nekik: látja v nem látja, no látja, hogy nem látja , esetleg látja

Előzmény: gb. (2305)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2852

szerintem ez az Ekhidna kígyó és kész

ez esetben inkább pl az ego szimbóluma v nem tom, de arról még nem hallottam hogy a kígyó a halál szimbóluma lenne

sőt az újjászületésé inkább, bár újjászületés nincs halál nélkül

az alvilág szerintem a tudatalatti szimbóluma 

Előzmény: en route (2848)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2851
klassz, a kígyóistennő az minek a szimbóluma??? mert aztán a kígyó az lehet ez az amaz, főleg ha a görögök meg megtoldották új jelentéstartalommal a filozófusokat v vallásfilozófusokat és mindenféle tudósokat nem fogom név szerint felsorolni:-), de a lejjeb az anyagba bele sajnos vonal ott is megvan, contra: feljebb a porból a csillagos égig ....verzióval együtt mi nincs eltörve?
Előzmény: en route (2848)
en route Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2850
Naná, hogy nem törtem szét.:) Azért úgy nézem, érthető.
Előzmény: en route (2849)
en route Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2849
"túl sok vasat tettem a tűzbe" Ja.:) "amit a viglágirodalom summás értemezésével összehoztunk" Nem 'a' világ-, és igencsak summás.:) "a filozófiában is van megfelelője" :)Igeeen?: ...
Előzmény: mindenszentek (2821)
en route Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2848
Tényleg jó ez az oldal, de azért nem minden írás szentírás.:)

"szfinx: A thébai mondakörben az elkerülhetetlen végzet megszemélyesítője.".

Ebből csak annyi nagyon pontos, hogy: a" thébai mondakörben", meg hogy "megszemélyesítője".:) Vagyis: ez egy következtetés, - nempedig kiindulás... ami tehát kizárólag erre a sztoriegyüttesre vonatkozik és nem a görög mitológia egészére és abban a szfinx szerepére. Ott uis a szfinx csupán egy bölcs vagy csalafinta oroszlántestű szűz, ragadozó szörny, meg közvetve-közvetlenül az alvilág küldötte, akit Théba romlására szült Ekhidna kígyóistennő. És mivel ifjak elrablója, megfojtója, így persze végzetes halálhozó. Tehát ha valamit legyőz ott és akkor Oidipusz, akkor a halált...

Nyilván, aki ezt írta, a szfinx talányára alapoz:
"Van egy kétlábú a földön és egy négylábú, ugyanazzal a szóval nevezett, és háromlábú is. Minden élőlény közül, ami a földön, a levegőben és a tengerben mozog, egyedül ő változtatja alakját. Akkor halad a leglassabban, amikor a legtöbb lábán jár."
A megfejtés, tudvalevőleg az ember. Na, ennek a megfejtésnek a felszínéig jut Oidipus, vagyis kimondja, hogy az emberről van szó, de nem érti meg, nem tudja magára alkalmazni, - ahhoz előbb ezt az egész sort szépen végig kell vinnie, meg kell valósítania, át kell élnie. Hogy 'gyermekként' stabilan, 4 lábbal a földön, az anyagban mászva indul; aztán 'férfiként' nagy okosan két lábra áll, jól belelép:) a poláris világba, aztán szépen szembesül léptei következményeivel, hogy milyen szagot/nyomot hagy/ott/ maga után; s végül 'bölcsként' ráébred, hogy szüksége van egy/a 3. lábra, egy/a szellemi támaszra.
Ebben az értelemben a szfinx valóban a végzet, Oidipusz végzetének, meg társai végzetének, meg mindannyiunk végzetének a 'megszemélyesítője'. Aki kimondja testi/fizikai sorsunkat, de kibeszéli a ránk váró lelki/szellemi utat is. De csak így 'az elkerülhetetlen végzet megszemélyesítője'. Különben sokaknak /pl az ifjaknak/ csak: halálhozó. Egyébként erre az egész útra/végzetre utal a 4. kardal is, az Oidipusz Kolónoszban-ban:
"Nem születni a legnagyobb boldogság, de a második Megszületve hamar megint Visszasüllyedni, ahonnan jöttünk."
Előzmény: mindenszentek (2822)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2847
amit én használok: amíg nem derült ki, hogy tud addig nem tud, ha tud vmit az nem jelenti azt, hogy mást... is tud, ha pedig tudja.. akkor kompromisszum
Előzmény: gb. (2840)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2846
az is csak egy lehetőség arra..., hogy mit hogy lehessen nevezni
Előzmény: gb. (2844)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2845
....ki van próbálva pro és kontra :-) na hát asszem tao ügyben megúsztam itt vhogy néhány súlyos könyv felforgatását:-) van még itt vmi fontos dolog, amiről esetleg nem tudom, hogy így/úgy is lehet nevezni a tao szerint?
Előzmény: gb. (2843)
gb. Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2844

http://books.google.com/books?id=zyJ2leNZ2cUC&dq=dan+millman&pg=PA2&ots=fnEUiHaXbk&sig=UIGm2St5z7fnpEqjhNdxddk1_2E&prev=http://www.google.com/search%3Fhl%3Den%26q%3Ddan%2Bmillman%26btnG%3DGoogle%2BSearch&sa=X&oi=print&ct=result&cd=2

Ha mar anyira erdekel az asztronomia/horoszkop/,akkor itt van egy jo konyv,amit erdemes olvasni,es tanulmanyozni.Millman az egy jo fej szeretem az irasat,most jott ki egy film ,Nick Nolti -val

Előzmény: gb. (2843)
gb. Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2843

Cselekves nelkuli cselekves,az nem mas mint a racionalis elemzes hianya.

tipikus noknek,es ffiaknak valo.hahaha

Előzmény: mindenszentek (2836)
gb. Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2842

“A jury consists of twelve persons chosen to decide who has the better lawyer.”

— Robert Frost

(1874-1963

Előzmény: mindenszentek (2839)
gb. Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2841
igazad van.
Előzmény: mindenszentek (2837)
gb. Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2840
ami epp van ,azt kell hasznalni.
Előzmény: mindenszentek (2838)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2839
BEST:-)
Előzmény: gb. (2828)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2838

eddig lapátot használtam ártalmatlanításra

az nem jó?:-):-):-)

Előzmény: gb. (2833)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2837
attól függ mit értünk azon hogy clever ezek a stupidok megvalósítják az álmukat az is jobb mint 1 farba rúgás:-)
Előzmény: gb. (2831)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2836
váu tudom mi a tao attol tartok akkor kellett megtudnom mikor másodszor léptem le róla, és kicsit összekarcoltam magam (az első esetet megúsztam annyival: sajnálom.....azóta is...) a soványka nyugati népek erről ennyit tudnak mondani ha jól tudom: listen to your heart mint feljebb írtad, aztán ne fesd az ördögöt a falra, mindenki a maga sorsának a kovácsa, meg hogy vki bajt hoz a saját fejére na és mi a helyzet ezzel a cselekvés nélküli cselekvéssel? a tudatosság növelését illető tanács(ok) v mi? ja a kerület ide- oda tipikus nőknek nem való részletkérdés:-))
Előzmény: gb. (2825)
gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2835

A Kozep UT

Look into your heart

Look into the heart of others

Because there is nothing greater

than being connected

To all life.

See yourself as you see yourself

See others as you see yourself

and find peace within.

Life

Death

Sadness

Happiness

Walk the centered path

Yin and Yang separate

Yang and Yin intergrade

Under heaven all things are one.

Love yourself

Love all things

Because there is nothing greater

than folloving the truth of the Tao.

Herb Barnett  (Shuai Chiao Mesterem)

Előzmény: Iván Gábor (2801)
gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2834

Szia Ivan Gabor,Isten hozott.

Sok szerencset a konyveddel ,rememelem megtalalod a Jo Utat!

Előzmény: Iván Gábor (2802)
gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2833

az 5 Elements Epito formaba a termeszetben;Fold-bol fem lesz,fembol-viz lesz,vizbol-fa lesz,fabol-tuz lesz.

pusztito sorrendben;fold felissza a vizet,viz oltja a tuzet,tuz olvassza a femet,a fem vagja a fat.

Harcmuveszetben;pl.Shaolin ;az ember felveszi az 5 allat karakterisztikajat.

Tai Chi Chuan-ban pedig az 5 Element karakterisztikajat veszuk fel az ellensegunk artatlannatetelenel,szoval ha az ellenfel karakterisztikaja fem,en felveszem a tuz karakterjet es ,mint a termeszetben ;tuz olvassza a femet.Es igy tovabb,de ezek a magasabb fokai a Tai Chi Chun-nak amit nem fogsz sokat olvasni a konyvekben.

Előzmény: mindenszentek (2823)
gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2832

“Men are from earth, women are from earth. Deal with it.”

— Unknown Humor

gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2831

“I never could understand the popular belief that because a man makes a lot of money he has a lot of brains. Some very rich men who made their fortunes have been among the stupidest men I have ever met.”

— JULIUS ROSENWALD

Chairman of Sears Roebuck & Co.

gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2830

“Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.”

— UNKNOWN

gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2829

Lemaradtam a kvotaciokkal(de szep magyar szo) mostanaban anyit lapatolok,hogy meg az orrom is verzik .hahaha

“Your friend is the man/woman who knows all about you and still likes you.”

— ELBERT HUBBARD

(1856-1915)

gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2828

“Business conventions are important because they demonstrate how many people a company can operate without.”

— UNKNOWN

gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2827

“The trouble with aging is that by the time you finally know your way around, you don't feel like going.”

— UNKNOWN

gb. Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2826

“Get your facts first, and then you can distort them as much as you please.”

— MARK TWAIN

US humorist, novelist

(1835-1910)

gb. Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2825

Hosimin-thahaha

Előzmény: mindenszentek (2823)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2824
 Erről az oroszlán, bika/ökör ember sas szimbolikáról kedves KAL alkalomadtán írhatnál minél többet:-) mert hogy itt miről van szó? aztat nem tom 
Előzmény: Törölt nick (2773)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!