Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5351

Legutóbb 10 napja hallottam róla, de mintha már elkelt volna, most hallottam hogy mintha egy koncertszervező cég tette volna a magáévá.

Meg talán ez a Porta-B is eladó lenne. Ok, ez L100, (nem szkenneres és nem szelektív de csöves vibrátós, a többi ugyanaz), de a létező legportább, mert még az erősítő is lent van a lábában, felül tényleg csak a lexükségesebb. Jó nagy füle van, ami nem árt :-)

Előzmény: stebel (5350)
stebel Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5350
Szia TehTube!

Med tudod adni az eladó elérhetőségeit? (esetleg árat tudsz hozzá?)
Thx,

Stebel

Ui.

Harangozó mester megoldott minden vezérléssel, preamp-pel kapcsolatos gondot még akkor éjjel.

üdv,

Stebel
tehtube Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5349
Ne irigyeld a VK8 waterfallját, nincs lényeges különbség. Ok, a fehérek kockaformák, de a feketék ugyanúgy keskeny, magas, csúszósak az igazi waterfall alacsony, tömzsi feketéi helyett. Mexokható, de más. Egyébként van eladó bontatlan 5db VK7 fekete billentyűm, ha érdekel valakit.
Előzmény: benkodavid (5335)
tehtube Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5348

Foldbackelt portable 230V-os M3 van Miskolcon eladó. Az kissé jobb is az M100-nál.

Waterfall, jobb perka, fémesebb chorus vibrato. Ez:

Előzmény: stebel (5346)
tehtube Creative Commons License 2007.08.18 0 0 5347

Dombi, már írtam hogy a pasaréti Frenceseknél 1948-2005-ig Hammond CV + DR20 szolgált. (a C2 elődje) Az egyik első modern bauhaus templomhoz (1935) nagyon illett. A mai napig ott áll, megtekinthető bármikor elöl, baloldalt, de sajnos az új, méregdrága, sablonos sípos miatt lekerült a karzatról, nyugdíjba vonult. Padját, kottatartóját kicserélték, de ott áll az eredeti is. Teljesen üzemképes, csak nemigen használják azóta. De addig nagyon is, látni a pedálján :-) Fiammal kb 6 éve.

Üdv, Zsolt

Előzmény: dombi39 (5312)
stebel Creative Commons License 2007.08.17 0 0 5346
Sziasztok!

Nagyon szeretnék egy M100 portable Hammondot (L100 is lehet jó ...)
Help

Köszi,

Stebel

Help

(esetleg a gyönyörű M111 -et elcserélném ..., vagy konténer kellene hozzá ...)
LittleBig Creative Commons License 2007.08.16 0 0 5345
Idén két fellépésünk volt, az tény. Az első a Barabás Lőrinc Eklektric nevű zenekarral volt, ahol szigorúan élőben játszunk eklektikus muzsikákat, azaz vegyesen reggae, techno, drumNbass, acidjazz, és más nem jut eszembe.

Velük ősszel jön a nagylemez. A lemezen van Hammond, Rhodes, Bösendorfer, Korg MonoPoly, más nem jut eszembe......
http://www.barabaslorinc.hu

A másik tényleg hakni volt: Az irodalmi sátorban versek felolvasása alá csaptunk némi zajt. A dolog újdonsága, experimentális volta abból fakadt, hogy sem a felolvasókat, sem egymást nem hallottuk! :)

Matyooo
Előzmény: trambi (5340)
constantino_lobasso Creative Commons License 2007.08.15 0 0 5344

Bocs, elfelejtettem: úgy tíz évvel ezelőtt, amikor még rendszeresen jártam oda, hétköznap reggel nyolckor és este hatkor volt mise, vasárnap délelőtt későbbi időpontban van, nem emlékszem. A hétköznap reggeli miséken szinte biztosan nem szól a hangszer, szerintem esténként van, de a szombat-vasárnap a tuti.

Ha valaki elmegy és megnézi, örülnék, ha beszámolna, mit látott, mit gondol.

Üdv

Szilárd

Előzmény: constantino_lobasso (5343)
constantino_lobasso Creative Commons License 2007.08.15 0 0 5343

Üdv!

A hangszer a józsefvárosi Jó Pásztor kápolnában van. Mész kifelé a Baross utcán, és ahogy eléred a Kálvária teret, erősen nézz balra. A belváros felé tartó buszmegálló vonalában, a Dankó utca torkolata melletti házban van a kápolna, a földszint lefedésével alakították ki. A kapu tetején ki van írva, hogy Jó Pásztor Kápolna. Ha tömegesen közlekedsz, a kilences busz vagy a nyolcvanhármas trolipótló áll meg ott, ha autóval jössz, akkor elmész még ötven métert a következő lámpáig, ott balra be és rögtön újra balra a tér szélén futó szervízútra. Visszafelé jövet elmész a posta után és ott van a ház.

Én egy kétmanuálos-harmincpedálos harmóniumért mentem ki Angliába. Utólag rájöttem, hogy Németországban is előfordulnak ilyenek, de sebaj, világot láttam... ahogy súlyosbodott az elmeállapotom, megvettem egy restaurálásra szoruló hárommanuálost is, na azt még nem hoztam be... szép kör lesz, valamikor ősszel

Előzmény: dombi39 (5327)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 5342
Na igen, de a hangzás?
Előzmény: akapuli (5341)
akapuli Creative Commons License 2007.08.14 0 0 5341

ez a csavo nem tud gitarozni, azt :-)

ez a roland szinti is jobban szol ujjal pengetve, volt mar szerencsem hozza. sajnos nem az igazi :-( 

Előzmény: dombi39 (5298)
trambi Creative Commons License 2007.08.14 0 0 5340

Viszont, végig hakniztad a szigetet, láttalak legalább 2 formációban, és benne voltál tv-ben is ,ültél egy nord elött és vadul rhodes hangokat csiholtál ki belöle, egy hölgy próbált tulkiabálni, hát  elementáris volt . 

Előzmény: LittleBig (5339)
LittleBig Creative Commons License 2007.08.13 0 0 5339
nem leszek :( Az ok a hagyományos magyar tempó ----> pénz...
no comment!

Mat
Előzmény: benkodavid (5338)
benkodavid Creative Commons License 2007.08.13 0 0 5338
konzultáltam Kunyi mesterrel, és arra jutottunk, hogy a waterfallos billentyű nem fér be a vk7 súlyozottjának helyére, lévén az vékonyabb. szeptemberben majd elviszem egy kis szervizelésre, (mert a japán gyár csak 2 hét múlva kezd el működni, így legkorábban szeptemberben lesz alkatrész) hátha akkor okosabbak leszünk. köszönöm azért a segítséget.
Matyoo! Ma megnézem Jackiet, remélem ott leszel a színpadon! :)
LittleBig Creative Commons License 2007.08.13 0 0 5337
Cső Dávid, üdv a fórumban! Matyooo
trambi Creative Commons License 2007.08.12 0 0 5336

VK-7 és a 8-is Fatar billentyüvel müködik, ugy mint az összes Roland . A felfogó lemez ami a bllentyüt tartja , /szervizkönyvben a 6, és 7es/ megegyezik a vk8 -éval , igy

kicserélhetők, de szerintem konzultülj , a tőrőkbálinti depoban a rolandos Kunyi Ístvánnal ő szerintem csinált már ilyet. És tényleg a legjobb rock hammond klón a vk 7 ezt én is tanusitom mivel volt ....

benkodavid Creative Commons License 2007.08.12 0 0 5335
vk-7esem igen sokat megélt már, a billentyűk kilazultak, és megirigyiletem a vk-8 waterfallját, főleg miután kipróbáltam koncerten. van ötletek arra, hogy egy vk-7nek hogy lehetne waterfallos billentyűzetet csinálni? vagy csak a meglévő billentyűzet megerősítésére van lehetőség? a vk-7 hangja(főleg a leslie szimulátor) jobban tetszik, ezért nem szeretném lecserélni, csak turbózni a billenytűzetét. előre is köszi az ötleteket, amúgy meg pár észrevétel a vk-8hoz:

waterfall- király
d-beam- nem használtam, de a ring modulatorral nagyot lehet alkotni :)
a kezelőfelület egyszerre egyszerűbb és jóval nehezebb, mint a vk7nél, hiszen nincsen lcd kijelző. Azonban sok funkció egyből elérhető controllereket kapott (leakage, Wheel Mode, Vibrato/Chorus). A vk7en megszoktam, hogy a kijelzőn mindig látom az aktuális regiszterállást, az adptt presetben, bárhogy is állnak éppen a drawbarok, itt ilyen nincs, ehhez már 2 manuál kléne, vagy legalább mint a korgokon, 2 regisztersor.
a hangja és főleg a leslie szimuláció a korg és hammond digitklónok irányába mozdult el, nekem a vk7-es agresszív leslie jobban bejön.
amúgy meg nagyon jó hangszer, irgalom ahogy szól, a sziget világzenei nagyszínpadán (paso) volt szerencsém vele kápráztatni a közönséget, ha lesznek képek töltök fel!

dávid
moczi7 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 5334
köszi, ismertem nagyon állat de sajnos nem tudnék vele mit kezdeni, max itthon szórakozni vele. egy igazi Hammondnak jobban örülnék:)
Előzmény: akapuli (5287)
hvik Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5333

nem-nem, én a pasarétiről beszélek most :-)

A portás néni így ejtette ki a Hammond szót...

Előzmény: trambi (5332)
trambi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5332

Szia Viktor a Hámond az Szegeden van? Igazándiból csak azért érdekel, mert a 60-70 es években , a "vasfüggönyös"időszakban az Amerikai katolicizmust hirdető

egyházak,több "leselejtezett" technikát küldtek be az országba, és azok lassan

elökerülnek. Saját élmény, 70 es években Ráduly György tiszteletes  barátomnak,

külföldi támogatásként olyan studer magnói voltak, és zenei anyagai,hogy a nagy

Komjáthy is tőle kért kölcsön felvételeket idönként.  

Előzmény: hvik (5330)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5331
Na most már egyre jobban érdekel ki ott a plébános! Talán mint piarista öreg-diákként valahogy szerencsém lehet. Majd utána nézek egykori osztályfőnököm segítségével.
Előzmény: hvik (5330)
hvik Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5330
Nekem kb. egy féléve azt mondták, hogy a "Hámond" orgonájukat nem használják, csak tartalék orgona, mivel nemrégiben szereztek be egy nagy síposat. Magyarán csak áll a fal mellett... és természetesen nem hogy eladni nem adják el, de kipróbálni sem lehetett (nekem legalábbis).
dombi39 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5329
Majdnem! Nem a pincében, hanem öcsémnél van a hatalmas garázsában szépen letakarva. Mig kántor voltam nagyon sok harmóniumon játszottam, de a legtöbbnek 1-2-3 max. 5 regisztere volt. Ennek 13. A középsőre az van rá írva: "Vox Humana" - iniciáléval. Ez a nagy orgonák "Tremolo" módja. Gondolhatod, nem semmi az öreg hangszer. Nemsokár lesz róla kép is.
Előzmény: trambi (5328)
trambi Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5328

Nocsak csak nem a pincében tartod a harmóniumot? Különben a Soroksári templomban  is van két nagyon szép, mives , harmónium, a sipos orgona mellett. Azért ezeken a hangszeken  ujra kell tanulni az orgonálást. Nekem is van hogy villogjak, csak az enyém hordozható a 60-70-es évekből

dombi39 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5327

Én nem a plébánost akarnám zargatni. Csak elmennék egy misére (Istentiszteletre), és meghallgatnám, megnézném.

Egyeébként nekem is van egy harmóniumom (eladó, bár valami kápolnának ajándékoznám legszívesebben): 13(!) regiszteres, lábfújtatós, játszóasztal alatt ún. "lábpisztolyok", amivel a regiszterek húzkodás nélkül lehet ki-bekacsolni (mint nagy orgonákon a henger, ha valaki láttott már ilyent). Olyan regiszter is van rajta, hogy ha kihúzod, akkor a lenyomott bill alsó illettve felső oktávja is megszólal úgy hogy mechanikusan lenyomódik a billentyű magától. Külön regiszterek a jobbkéznek, balkéznék, hogy külön lehetessen kapcsolni. 16", 8", 4"-es sípsorok minkét irányban. És az egész hangszer szélládás, szívómechanikás.

Előzmény: constantino_lobasso (5323)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5326
WOW! Ez precíz! Köszi.
Előzmény: trambi (5322)
ham_peet Creative Commons License 2007.08.11 0 0 5325
A B-sorozat halfmoon kapcsolóval kb 77 cm mély.

Ha valaki arra vetemedne, hogy szállítgatni szeretné B3/C3 orgonáját, 122/147, stb Leslie-jét, passzentos profi flight-case-ek eladók! 120.000.- , 90.000.-

az orgona konténeren 8 db fogantyú, 6 kerék. 0 km! phenol-barna
a leslie doboz használt, de jó állapotban van, ezüst színű.

hammond_peet@hotmail.com
trambi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 5324

A pasaréti orgona 1947 ben  és a c2 elödjeként  , CV orgonának készült. Ha RT-3 lenne, akkor 25 centivel szélesebb lenne és a jobb szélén  fekete kocka alaku kapcsolók sorakoznának, de nem...

Ha valamely c sorozat lenne amit megvennél, az pedál, és pad nélkül 100x72x145cm

lenne ,ugyhogy az ajtó nem jelenthet akadályt. A B sorozat sokkal mélyebb,azt ne vegyél. A leslie visszatérve hogy valami forog benne, az csak jót jelenthet./reméljük

nem légkondi/. Sok siker hozzá.      

constantino_lobasso Creative Commons License 2007.08.10 0 0 5323

Hát én múltkorában azt olvastam egy klasszikus orgonás fórumon, hogy Pasaréten RT-3 van. Sose láttam igazából, nem tudom. Eltéveszteni a templomot nem lehet, olyan irtózat ronda. Végigmegyünk a Pasaréti úton és nekimegyünk egy hatalmas beton izének...

A hangszer, amit én ismerek, a pesti dzsungelben van egy kicsi kápolnában, nem a fent említett helyeken. A hangos dobozon 2 vízszintes marás van, és láthatóan forog benne valami, szóval - bár még kezdő vagyok - eléggé lezlinek néz ki. A helyet még egy kicsit titokban tartanám, amíg meg nem próbálkozom... eléggé vaskalapos öregember a plébános, kiakadna a nézelődőktől... ha nem adja a gépet, akkor megosztom a címet, azután már lehet idegesíteni. Ha meg mögveszem, akkor majd a Petrőczy utcában lehet megtekinteni, a pékség melletti házban, közvetlenül a Rhodes 88 mellett :) remélem legalábbis, hogy befér a 85-ös ajtón, mert az Angliából hozott harmóniumom jelenleg vidéken nyaral, ugyanezen okból...

Akkor tehát C2. Ezt a perka dolgot nagyon sokszor hallottam már, de sose kérdeztem vissza. Szóval ez micsoda? És mennyire fog nekem hiányozni? Jó nekem egy ilyet megvenni (feltéve, hogy sikerül) vagy jobb nekem még varrogatni a pénzt a párnába és egyszer csak venni egy C/B3-at az ebayen sokért, meg levezetni néhány ezer kilométert, hogy hazajöhessen a baba apuhoz?

Üdv és kösz

Sz

Előzmény: trambi (5320)
trambi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 5322
Pasaréti tér   Coordinates: 47°31'28"N 18°59'35"
Előzmény: dombi39 (5321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!