Keresés

Részletes keresés

kilenctizenegy Creative Commons License 2008.04.12 0 0 137

"Az a kínai származású kutató aki amerikai kutatási eredményeket juttat el Kínába az kínai vagy amerikai?"

Az ilyet hívják hazaárulónak. Ha ferde a szeme, ha nem.

Előzmény: Törölt nick (123)
morczogó Creative Commons License 2008.04.12 0 0 136
ebben az oszrágban

természetesen
Előzmény: morczogó (134)
Or Kán Creative Commons License 2008.04.12 0 0 135
"szemben a turullal a zsidógyülölők jelképével"

Na, ez echte magyargyűlölő kijelentés volt.

Kösz.
Előzmény: Törölt nick (126)
morczogó Creative Commons License 2008.04.12 0 0 134
Hát már hogy a fenébe ne lenne magyargyűlölet ebben az ország? :o

Az úgy kezdődött, hogy a MIÉP felkiáltott, hogy "aki magyar velünk tart". Eme kirekesztő hangnemet pedig később a Fidesz vette fel. Ugyanis eme felkiáltás csak látszat összetartozást fogalmaz meg, ugyanis nem fogadja el a nemzethez tartozást úgy, hogy közben te politikailag más nézeteket vallasz. Mintha elidegeníthetetlen, küldetésszerű ismereteik lennének arról, hogy mi a magyarság (nemzet/kultúra/gazdaság stb.) érdeke. Ez jócskán elrugaszkodás a XIX. századi nacionalizmustól, ami a liberálisoktól nem vitatta el nemzeti elkötelezettségüket. Ez a kirekesztő magatartás pedig honfitársakkal szemben fogalmazódik meg, így jellemezhető magyargyűlöletként.

Továbbá képzelj el egy ember - mondjuk engem -, aki magyarnak vallja magát, aki semmi zsidó származással sem bír, mégis filoszemitának aposztrofálja magát, mert mondjuk szereti a többezer éves zsidó kultúrát, mely genetikailag nyilván nem, de neveltetésében sok zsidó emberben ott van, kisebb, nagyobb mértékben. Szerinted engem - mint magyart - ekkor mennyire fognak szeretni azok, akik szerint ők a magyarság letéteményesei? Engem valszeg jobban fognak gyűlölni, mint a zsidókat, mert még árulónak is látnak. Nos, ekkor ellenemben is megvalósul a magyargyűlöletük, mert kénytelen-kelletlen ki fog derülni, hogy ők nem a magyarságot szeretik, hanem a zsidóságot gyűlölik. S nem a magyarság önmeghatározását jelenítik meg, mint tézist, hanem csak a zsidósággal szemben meghatározottságot, mint antitézist. Azaz nincs tézisük, csak antitézisük.
Előzmény: kilenctizenegy (118)
ooloo Creative Commons License 2008.04.12 0 0 133

...szemben a turullal a zsidógyülölők jelképével.

Ezt a marhaságot ki mondta Neked?

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 130
A turul a zsidógyűlölők jelképe? Ez a kijelentés a tudatos magyargyűlölet második számú bizonyítéka. Egy másik topikban már feltette valaki a kérdést, hogy mikor jön már egy történész bebizonyítani, hogy előbb volt egy zsidó-cigány honfoglalás és csak utána jöttek be ide a magyarok.
Na ez kb. azzal egyenértékű. Mindenesetre szánalmas.
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.04.12 0 0 129

"Azt szokták mondani, hogy létezik öngyűlölő antiszemita zsidó, akkor miért ne létezne magyargyűlölő magyar?"

Az antiszemita zsidók megtagadják zsidóságukat, hogy antiszemiták lehessenek. A harmincas években nagyon sok ilyen volt. Aztán nagyokat néztek pár év múlva kifelé a marhavagon szellőzőjén.

Mára csak néhány Lovas vagy Bencsik maradt belőlük.

Ha valaki megtagadja magyarságát, hogy magyargyűlölő lehessen, az valóban nem magyar többé. A Felvidéken és Erdélyben számos példa van az ilyen asszimilánsokra. Itthon nem volna különösebb értelme.

ha valaki zsidóként kiritizálja a zsidóságot vagy magyarként magyarságot, az nem antiszemitizmus vagy magyarellenesség, az önostorozás. Magyarországon különösen hajlamos az ilyesmire mindenki.

Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 126
a hanukka gyertyatartói nem a magyargyűlölet jelképei, szemben a turullal a zsidógyülölők jelképével.
Előzmény: Törölt nick (122)
takacsi Creative Commons License 2008.04.12 0 0 125
1. Igen
2. Nem (nem jelenthetjük ki arról aki magyarnak vallja magát, hogy nem magyar, egyébként a kérdésed: ki nem magyar, magad megválaszoltad: aki nem annak vallja magát).

A magyargyűlölet, magyarellenesség nem származási kérdés, miként a magyarszeretet sem....
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 124
miért nem? hol a közös metszet a kettő között? irredenták&fasiszták jelképe vs vallási jelkép ? nem látok sok hasonlóságot azon kívül hogy mind2 jelkép.
Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 123
Az a kínai származású kutató aki amerikai kutatási eredményeket juttat el Kínába az kínai vagy amerikai?
Or Kán Creative Commons License 2008.04.12 0 0 121
"1. Van-e szerintetek értelme annak, hogy olyasvalaki "magyargyűlölő", aki magyar is egyben?"

Nincs.

"2. A magyar állampolgársággal bírók közül ki nem magyar?"

Aki nem vallja magát annak.

Or Kán Creative Commons License 2008.04.12 0 0 119
"És akkó a tegnapi "magyargyűlölet" ellentüntetők önnönmaguk is magyargyűlölők."

Tegnap nem a magyargyűlölet ellentüntetők ellen tüntettek, hanem a fasizmus, antiszemitizmus ellen (okkal, vagy ok nélkül az ebből a szempontból mindegy.)
Előzmény: Törölt nick (72)
kilenctizenegy Creative Commons License 2008.04.12 0 0 118

Feltennék két kérdést azoknak, akik szerint magyarországon magyargyűlölet van:

1. Van-e szerintetek értelme annak, hogy olyasvalaki "magyargyűlölő", aki magyar is egyben?

2. A magyar állampolgársággal bírók közül ki nem magyar? Kijelenthetjük-e bármelyik magyar állampolgárról, hogy me, magyar, ha annak vallja magát. Vagy egyáltalán bárkiről a világon, aki tud magyarul, és magyarnak vallja magát? Vagy akár egy román iskolába kényszerített cyángó magyarról, aki emiatt magyarul se tud rendesen?

ooloo Creative Commons License 2008.04.12 0 0 115

egyébként szeretem a hideg barna sört is...Remélem az nem megosztó :)

Nono ... Te csak azt hiszed ... :DDD
Előzmény: reggelsanyi (106)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 113
ez tény.
Előzmény: Törölt nick (108)
reggelsanyi Creative Commons License 2008.04.12 0 0 112

te nem magyargyűlölő vagy hanem hülye..

:)

De valszeg ezt te meg ezt gondolod rólam úgyhogy 1-1

:D

Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 111
akkor ints búcsut a nickednek. én magyar vagyok és most írok a modiknak magyarul hogy neked magyarságmérőd van :)
Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 110
no, akkor én hivatásos magyargyűlölő vagyok. gyűlölöm a magyar nácikat, széljobbereket neonyilasokat, turulbálványimádókat, gyűlölöm a főnököm, az autóst aki nem adta mag ez elsőbbséget, az embert aki befurakodik elém a sorba és lehet folytatni :)
Előzmény: Törölt nick (105)
reggelsanyi Creative Commons License 2008.04.12 0 0 106

próbáld meg...

hátha sikereül...

Nem voltunk mi soha 1 csapat tehát ha valami megosztott is minket az nem a turul volt...

egyébként szeretem a hideg barna sört is...Remélem az nem megosztó :)

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 105
Szerintem senki nem várja el tőled, hogy a taknyodon csússz a porban.
Érdekes, hogy ha magyarokról beszélsz azonnal a legocsmányabb szavakat használod. Ez persze nem magyargyűlölet.
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 104
tökmindegy milyennek fogadsz el. a turul megoszt minket. te szereted én meg nem. ezt nehéz felfogni? ovis gyógypedagógus szinten magyarázzam el ?
Előzmény: reggelsanyi (101)
reggelsanyi Creative Commons License 2008.04.12 0 0 101

Debizony vélemény kérdése..

mert én ennek ellenére is elfogadlak téged olyannak amilyen vagy...

Nem akarlak meggyőzni az álláspontod ellenkezőjéről...

Ha nem akarod ne szeresd nem kötelező...

Nekem elég annyi hogy engedd meg én szerethessem...

Oszt letudva a gond..

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 100
én utálom a hülye turulodat, te meg imádod. akkor most megosztott minket vagy nem? ez nem vélemény kérdése te einstein.
Előzmény: reggelsanyi (97)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 99
azaz rólatok, akik gyűlölitek azon magyarokat akik nem hajlandóak veletek együtt bálványok előtt a taknyukon csúszni a porban.
Előzmény: Törölt nick (94)
lektor Creative Commons License 2008.04.12 0 0 98

Ez irható úgyis, hogy:

Hitler létre akarta hozni a III.Birodalmat, ezzel romba döntötte Németországot,

megakarta semmesiteni a kommunizmust, ezel megerösitette a Szovjetuniót,

ki akarta irtani a világ zsidóságát, ezzel létre hozott egy erös Izraelt.

Előzmény: Törölt nick (76)
reggelsanyi Creative Commons License 2008.04.12 0 0 97

Szerinted megosztja szerintem meg nem..

hol itt a baj??

Hagyomány mindkettő oszt pont...

Előzmény: Törölt nick (92)
solozzo Creative Commons License 2008.04.12 0 0 96
Nem érted, hogy mi a kötelező? Április 4-ét, meg május elsejét kötelező volt "ünnepelni". Most téged odahajtanak a hanukához hajbókolni? Ki nem szarja le, ki megy oda fejet hajtani. Nem KÖTELEZŐ!
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 95
sőt még az 56.-os kilométerkőnél se szokták tiszteletüket tenni a közjogi méltóságok. miért tennék?
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 94
Tévedsz, nem a magyarokat osztja meg a turulozás. A legtöbb magyart ez vagy érdekli, vagy nem. Akiket érdekel és elítélik, na ők azok akikről ebben a topikban beszélünk.
Előzmény: Törölt nick (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!