a meditációval kapcsolatban pedig gondolom tájékozatlanságomnak köszönhetően nem látom/értem hogy most akkor vizuális élményekkel kell ottan gazdagodni v nem
mert erről ahány olvasmány... annyi vélemény
márpedig az égvilágon minden féle élmény és bizonyos felismerés(ek) járt(ak) már a házam táján a vizuális élmények azonban megkímélnek
márpedig eleddig mindenki megesküdött hogy akinek nincsenek víziói az nem tud semmit
egy valódi macskafarm: álom:-)
egyébként ingyen szállítom őket a ház urának filozófus stb barátjától
mindig előre engedem aki siet, aki át akar lépni rajtam annak kilépek az útjából... szoktak is csodálkozni
a filozófiát illetően nagy restanciám van az biztos
továbbá attól tartok minden nap rálehet lépni a rossz útra...szóval lehet hogy mégis jobb vmi támogatás v mi, csak hát mindezideig magam intéztem a dolgaimat, így a ració szerepének átértékelését is, mert egyszerűen erre "kényszerítettek" a tapasztalatok
:-)
amit akarok az kb több ismeret arról, hogy mi történik pl egy telepatikus kommunikáció vagy egy ún jövőbe látás során
hogy őszinte legyek, ami egyebekben nehezemre esik:-)
Az attol fugg,hogy mit akarsz,az ego az mindig sajatitani akar;en mar tudok mindent!En mar egy vagyok a Tao-val!Noasztan valaki enkvag a forgalomba ,akkor mi lett az egyseggel?vagy a boltba valaki elenkvag a sorba?Hahaha,Hogy egy par szitut emlitsek.
A felismeres fog gyumolcsozni,tudni mindenki tud,kerdezz meg akarkit ,velemenyekben senkinek nem kell menni a szomszedba,tobbnyire igy van.
Valasz olyan iskolat,ami mind a harommal foglalkozik ,szerintem az a legjobb,/a kozeput/a tobbi az nem egesz.A Tao-izmus az eleg jo ebbol a szempontbol ,mert sokat ajal.
attól tartok sokat tanultam arról hogy mit hogy lehet nevezni...kizártnak tartom, hogy ezt a vonatkozó könyvtárnyi irodalomból levettem volna valaha:-) köszönet
azt nem mondtam hogy a könyvek nem segítenek!!!!:-)
na és ez a megvilágosodás csak lehetőleg vmely autentikus meditációs módszer gyakorlásával lehetséges? ill koronázható meg vele gondolom a megfelelő..., etikus életmód?
Az emberek tobbresze felre erti a "megvilagosodas"szot.
Megvilagosodni nem lehet egyszerre!!Tobb megvilagosodasok halmaza fogja majd azt az allapotot megvalositani.Szoval a Buddha is megvilagosodott a fa alatt,de menyire volt a megvilagosodasok tomege ,ameg arra raszanta magat ,hogy leuljon a fa ala???????
Szoval a vaskos konyvek termeszetesen segitenek!!!!!
ez pontosan szerintem is így van
ha azzal esetleg nincs gond :-) akkor gondolom rátérhetünk a filozófiájára, főleg ha intelektuális irányból döngetjük hogy miről van szó
ezt a Te megad vagy a Tao-t így is mondhatjuk: Én vagyok az út az igazság és az élet.
v nem?
azt írtad: naná hogy nem törtem el
ez vmi idézet a Rainman-ből?
bocs szerintem se írtad hogy a halál szimbóluma gondolom levontam ott vmi logikusnak látszó következtetést,,,
a Dougla Adams-t ismered?? asszem felteszem este az egyik legnagyobb poénját, ami lejjebb jutott eszembe mikor a gb vmi good lawyereket emlegetett
Huh, hát ebbe aztán jól bele lehet bonyolódni, de kell ez nekünk?:)
Ekhidna kígyóistennő 'Tartaros lánya'. De Tartaros nem vm. isteni személy, hanem hely: 'az alvilág legsötétebb mélysége, uolyan távolságnyira a földtől, mint amilyen távol van a föld az égtől, s keletkezése némelyek szerint megelőzte Uranos születését, az ég keletkezését.' /Trencsényi-Waldapfel/. 'A Tartarost ércfal veszi körül. Az erődítmény nyakára háromszorosan tekeredik az éjszaka. Fölötte sarjadnak a föld és a kietlen tenger gyökerei.' /Kerényi - ez valami gyönyörű kép, muszáj volt beírni.:)/
És ez a leányzó, 'félig széporcájú, csillogó szemű ifjú nő volt, másik fele viszont egy rettenetes, gyorsan mozgó, s az isteni föld üregeiben mindent azon nyersen felfaló óriáskígyó' /Kerényi/. Gaia-nak, Földnek /az anyagnak/ a leszármazottjával, Typhónnal nemzette a mitológia rettenetes sokfejű kutyáit, Kerberost és Orthost, olyan Héraklész által legyőzetett szörnyeket, mint a nemeai oroszlán, meg a lernay hydra. És Ekhidna végre is saját fiával, Orthossal nemzette a szfinxet.
Tehát egy rakás anyaghoz, földhöz, Földhöz kötött és kötő, ugyanakkor alvilági szörnyről/erőről van szó, akik mind Zeusz /az Olympos, a rend, az összhang, a derű/ - Gaia támasztotta ellenfelei. Ha így veszed, valóban az anyagi, ill. a /freudi értelemben vett/ tudatalatti szimbólumairól lehet szó.
Az anyagi dolgok és az egó élből elég elválaszthatatlanok. Ami még itt belejátszhat az értelmezésbe, az az ösztönvilág alvilági része. Amikor ezek lázadnak az Olympos ellen, tulképp a világrend ellen szegülnek. És amikor az Oidipus-sztoriban a szfinx a saját végzetük/sorsuk titkával tartja sakkban az ifjakat, akkor azt fedi /f/el, hogy nincs a végső rend felé más út, mint az ösztönök legyőzése. Belemászni a ***-ba és kipucolni magunkat belőle.
Azt én nem mondtam, hogy a kígyó lenne a halál szimbóluma. De még azt se, hogy a kígyóistennő gyermeke, a szfinx lenne az. De: halálhozó volt, a tébai sztori szerint, sok-sok ifjúnak, mígnem Oidipusz legyőzte. Nem, mint végzetet, hanem mint szörny-ű halálosztót. Végzethez csak annyi köze volt, hogy a rejtvénye lefedte az emberi sors titkát.
Vagyis ki-ki annyit kapott a szfinxtől, amennyit képes volt megélni: ha az ösztöneiket élték, akkor visszavette őket az ösztönvilág; ha viszont kicsit is túljutni látszottak rajtuk, értsd volt bennük szikrája a keresésnek, mint Oidipusban, akkor viszont esélyük lett /esélyünk lehet/ visszavenni magukat az ösztönvilágtól... Ennyi, szerintem.
ki az a dmd?
hát a body transformation is biztos nagyon fontos...gondolom hogy vmi visszahatás alapján elősegíti a mind kívánatos micsodáját:-)
nem kell ahhoz body transformation hogy a jó úton/tao-n járjunk...szerintem
de biztos csak mert lusta disznó vagyok aki a jégen korcsolyázik:-)
azon gondolkozok hogy voltak:-) azok a megkísértések, hogy a követ kenyérré, meg hogy világuralom, meg hogy ugorjon a templom tetejéről, szóval attól tartok hogy ha ma "aszondom" nem kell hatalom, attól még holnap mondhatom azt hogy kenyér viszont annál inkább
szóval intellektuális szemmel eddig azt hittem ezek vmi szintek,,,ami ha egyszer meg volt ki lehet pipálni
...attól tartok tévedtem kicsit, de az is jobb mint a semmi:-)
“Criticism may not be agreeable, but it is necessary. It fulfils the same function as pain in the human body. It calls attention to an unhealthy state of things.”