22-én karácsony előtt megnéztem a vizcsöveimet 3adszorra is de most nyomáspróbáztam a rendszert. 1.5-2 bart engedtem a rendszerre, de furcsamódon a kiegyenlítótartály sapkája nem engedte el a nyomást. Na mind1.
Kiderült hogy a fűtőradiátor 2 kivezetésénél csöpögött a víz, de csak nyomásra. Ezért nem vettem eddig észre, ezért hittem hogy HF-es a kocsi.
Most a csöveket átnéztem, de semmi. Gondoltam nincs jól meghúzva. Szétszedtem csöveket is egyenként nyomáspróbáztam, semmi bajuk 2 bart bírtak.
Visszaraktam vígan karácsonyoztam, és most 25-én megint elkezdett csöpögni a víz. Autó alatt ugyan ott van tócsa ahol eddig volt, úgyhogy valószínűleg ugyan itt folyik.
Megnyugtató hogy nem HF-es a kocsi viszont kurva bosszantó ez a csöpögős téma. Holnap után megint felkerekedek a -5 fokban és megnéztem, de dirib darabra szedem a fűtőradiátor csöveit is. Azok alu csövek szóval semmi bajuk nem lehet, de nekem mindig olyan problémáim vannak amik másoknak nincsenek :)
Persze,tökéletesen!Én még anno 70e-ért vettem meg forgalmaztam is de ezektől a 20on ezresektől nem kell sokat várni.Lövik az izzót rendesen!
Nem tudom miért állhat le a tied,ha jól kötöttél mindent akkor jónak kell legyen,még esetleg a biztit takarítsd ki és egy 5A-el nagyobbat tehetsz a régi helyére csak jó legyen a kontaktja!
De pár szóban leírva elég agressziv anyag feldolgozás során alkalmazott segédanyagok metanol KOH stb. miatt.Az indirekte felhasználás során kárt tenne az üzemanyag ellátó rendszer alkatrészeiben.A MOL 5-7%ban keveri,így elenyésző a jelentősége de neki EU előírás.Egyébként égése tökéletesebb a kőolaj származék dieselolajhoz képest!És kevesebb a károsanyag kibocsátás is!
3éve vettem és azóta qva sokba került már,nekem is volt hfej adagoló és még számos probléma de amit tudok magam csinálok rajta,mert kevés a normális szerelő vagy csak én lakom rosz helyen (tisztelet a kivételnek)!Egyébként gépészmérnök vagyok és egy biodiesel üzemben tengetem napjaim,de voltam már autóhifi boltos is:)
Ha bármiben tudok segíteni,szívesen teszem.
Békés boldog karácsonyt kívánok nektek és családotoknak!