Keresés

Részletes keresés

Falco Alba Creative Commons License 2016.01.06 0 0 679

Tudtam a Shelleyről, meg a trilógiáról, meg hogy hamarosan filmre is viszik... nem értem az összefüggést  LRH egyháza és Duncan Shelley közt. Egyébként még az sem zavarna, ha ven kapcsolat a mű és a társaság közt, mert a Leckék a világról szóló sorozat annyira közhasznú, hogy nóbelt adnék érte.

Előzmény: pizzaboy_ (678)
pizzaboy_ Creative Commons License 2016.01.06 0 0 678

Látom nem hiszel nekem (nagyon helyes!), ha érdekel, néhány kulcsszó: Duncan Shelley, Brooks könyvkiadó. Ez alapján nagyjából 15 perc Google kereséssel kinyomozható az igazság.

(Sry az offért, abbahagytam.)

Előzmény: Falco Alba (675)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.06 0 0 677

Nem lehet nyakló nélkül árusítani homeós törzsoldatokat. Csak azt kapod meg hivatalos engedély nélkül, ami törzsoldatban nem mérgező. Minden szernél megvan adva, mi a legkisebb elérhető potencia a nagyközönség számára. 

Az említett galóca pl csak D4, vagy C2-es potenciától érhető el , törzsoldatban nem.

http://www.remedia-homeopathy.com/hu/homeopatia/Amanita-phalloides/a200065.html

Előzmény: mma (676)
mma Creative Commons License 2016.01.06 0 0 676

Az 1871-es Gyógyszerkönyvben nyoma sincs a homeopátiás gyógyszereknek.  A ma érvényben lévő Gyógyszerkönyvről ennyit találtam, ami a homeopátiát érinti:

Homeopátiás készítmény-cikkelyek

Amanita phalloides ad praeparationes homoeopathicas (2290)

Granula homoeopathica velata (2786)

Strychnos ignatii ad praeparationes homoeopathicas (2513)

Strychnos nux-vomica ad praeparationes homoeopathicas (2514)

Rákerestem az elsőre (Amanita phalloides ad praeparationes homoeopathicas), és ezt találtam.  GYILKOS GALÓCA HOMEOPÁTIÁS KÉSZÍTMÉNYEKHEZ.

Ha igaz az, hogy nyakló nélkül szabad árulni a homeopátiás szerek törzsoldatait, akkor ez azt jelenti, hogy halálos mérgeket is szabad ellenőrzés nélkül árusítani. 

Előzmény: Fat old Sun (673)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.05 0 0 675

A fene gondolta. Azt gondoltam, ez egy bestseller trilógiából összeállított roppant találó hangoskönyv. Scientológusok csinálták? Nem kispályások, azt eddig is tudtam, de hogy idehaza összedobjanak egy ilyet, azt nem néztem volna ki belőlük, feltéve, hogy nem tévedsz. Engem a tartalom fogott meg, ennyire frappáns, összeszedett anyagot ritkán látni a valóságról.

Előzmény: pizzaboy_ (671)
mma Creative Commons License 2016.01.05 0 0 674

Mármint online.

Előzmény: Fat old Sun (673)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.05 0 0 673

Valószínűleg a Gyógyszerkönyvben :)

Előzmény: mma (672)
mma Creative Commons License 2016.01.05 0 0 672

homeopátiás gyártási eljárás Gyógyszerkönyvbeli leírása hozzáférhető valahol?

Előzmény: Fat old Sun (669)
pizzaboy_ Creative Commons License 2016.01.05 0 0 671

Azt ugye tudod, hogy a "bibliád" egy magyar szcientológus propaganda könyv? 

Előzmény: Falco Alba (637)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.01.05 0 0 670

Hány milliószoros hígításban érdemes  kamilla teát fogyasztani, hogy hatása optimális legyen?

Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.05 0 0 669

1. § E törvény alkalmazásában:

3. homeopátiás gyógyszer: a Gyógyszerkönyvben leírt homeopátiás gyártási eljárásnak megfelelően készült homeopátiás törzsoldatnak nevezett anyagból a Gyógyszerkönyvben leírt homeopátiás gyártási eljárásnak megfelelően előállított gyógyszer, amely több alkotóelemet is tartalmazhat;

Előzmény: mma (668)
mma Creative Commons License 2016.01.05 0 0 668

Jó lenne tudni, hogy a törvény mit ért "homeopátiás gyógyszer" alatt. Ugye nem azt, amit a gyártója annak nevez?

Előzmény: Fat old Sun (667)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.05 0 0 667

Nincs.

2005. évi XCV. törvény

az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról

5. § (2)  A gyógyszerészeti államigazgatási szerv a gyógyszer forgalomba hozatali engedélyét akkor adja ki, ha annak

...

b) terápiás hatásossága - az egyszerűsített eljárással törzskönyvezhető homeopátiás gyógyszerek kivételével - klinikailag is bizonyított

Azért ha jól belegondolunk, ez igen kemény szöveg. 

Előzmény: Törölt nick (666)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.05 0 0 666

de ha van hatóanyag, arra vajon van szokásos, gyógyszerekre vonatkozó eljárások szerinti engedélyeztetés is?

Előzmény: mma (664)
pert2 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 665

A Duna vize miért nem homeopátiás szupersgyógyszer? Minden elképzelhető anyagból tartalmaz homeonyi mennyiséget.

mma Creative Commons License 2016.01.05 0 0 664

Hát ha van hatóanyag, akkor az miért ne hatna? A hókuszpókusz csak ráadás. A hardcore homeopátiás szerek (vagyis amik tisztán placebók) ezek szerint csak a 12. fokozatúak. 

Előzmény: Falco Alba (663)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.05 0 0 663

1. számú félreértés a homeopátiát illetően az a vélekedés, mely szerint attól homeopátiás valami, ha nem mutatható ki benne hatóanyag kémiai vizsgálattal. A valóság a hasonlósági elv alapján történő megkülönböztetés. Így bizony elég gyakori, hogy egy konvencionális használatban lévő szer valójában a hasonlósági elv alapján működik. A homeopátiában gyakorta használnak törzsoldatokat, vayg un. alacsony potenciákat. Az anyagi formát kb a 12. potenciálási fokozatban veszti el a szer.

C. Hering, az egyik híres homeopata vezette be pl a szívgyógyászatba a nitroglicerin használatát:

http://homeopatiablog.com/a-homeopatiarol/a-torteneterol/

Előzmény: mma (661)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.01.05 0 0 662

"Érdekes módon ellenőrzött körülmények között, kettős vak próbával végzett tesztekben nem mutatkozik."

Hát ha az ilyen kísérleteknél kihagyják a szuggerálást, én nem csodálom ha elmarad a hatás.

Előzmény: mmormota (660)
mma Creative Commons License 2016.01.05 0 0 661

Arról tudtok valamit, hogy a homeopátiás szerként árult dolgok valójában mennyire homeopátiásak? Nem lehet a csalásnak egy olyan formája is, hogy egy ilyen szer titokban tartalmaz valódi hatóanyagot is, és csak marketing okokból nevezik homeopátiásnak? Tudjátok, ahogyan a kőleves.

mmormota Creative Commons License 2016.01.05 0 1 660

Hatás nincs... :-)  A homeopatákat ez nem zavarja, simán azt hazudják hogy van. Ezt számos történettel támasztják alá.

Érdekes módon ellenőrzött körülmények között, kettős vak próbával végzett tesztekben nem mutatkozik. A homeopaták vagy elutasítják a kettős vak próbát mint valid teszt módszert, vagy összeesküvést feltételeznek.

Normális ember meg a homaopaták hülyeségeit utasítja el.

Előzmény: Statin (659)
Statin Creative Commons License 2016.01.05 0 0 659

A gyógyszermellékhatások miatti halálozás egy vezető halál ok a világ minden táján.

Hàt az biztos hogy a homeopàtiàs gyogyszernél nincs probléma a mellékhatàssal.Mitol lenne neki?

Előzmény: Falco Alba (642)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.01.05 0 0 658

"Naponta halnak meg tömegek az egészségügyben világszerte műtőasztalokon, szülőszobákban stb..."

Ennek oka nyilván az, hogy nincs elegendő számú homeopátiás rohamkocsi....

Ezt mégegyszer:

"Naponta halnak meg tömegek az egészségügyben világszerte műtőasztalokon, szülőszobákban stb..."

Van infód arról is, hogy hányan szoktak sikerrel elhagyni műtőasztalt, szülőszobát, stb. ?

Azok nem tömegek? Azok nem?  Vagy igen?

Előzmény: Falco Alba (650)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.04 0 0 657

Követel tőled a rpsseb bármit is. Te jöttél ide virítani, hogy mekkora májer vagy, tessék már seggre esni előtted. Szerencsétlen.

Előzmény: Falco Alba (656)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.04 0 0 656

Azért persze tőlem követeled a konkrétumokat, közben meg jönnek ezek a magvas aranyköpéseid.

További kellemes időtöltést a sandboxban! :)

Előzmény: Fat old Sun (655)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.04 0 0 655

Működni egyet sem. Szélhámoskodni annál többet.

Előzmény: Falco Alba (653)
mmormota Creative Commons License 2016.01.04 0 0 654

Esetleg áttérhetsz a kézrátételre, vagy sugározhatsz szeretetet TV-n keresztül. Az eredmény ugyanaz.

Előzmény: Falco Alba (652)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.04 -1 0 653

Hány homeopatát láttál már működni? Valós számot kérnék!

Előzmény: Fat old Sun (651)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.04 -1 0 652

"Anekdotáim" a saját eseteim, nem érdekel a "tudomány" területéről származó egyének egyéni véleménye, csak a gyakorlat érdekel. Ebből szűröm le azt a nem minden alap nélküli következtetést, hogy amit használok, az működik. Miután sikerorientált ember vagyok, ennél sokkal rövidebb idő elég lett volna, hogy szakítsak a módszerrel, és mást keressek helyette, ha nem vált volna be. Egy probléma mégis akad. Itt is gyógyszert kell vásárolni, ez lekorlátozza a lehetőségeket, és ellátáshiány esetén én is úgy járnék, mint az allopátiás terület páciensei, gyógyszer nélkül maradnék, ami ugyebár baj esetén gondot okozhat. Van még mit kiküszöbölni.

Előzmény: Fat old Sun (649)
Fat old Sun Creative Commons License 2016.01.04 0 0 651

nem vállalhatom minden esetért a felelősséget.

Nem lep meg. Olyan homeopatást még nem láttam, aki bármiért felelősséget mert volna vállani.

Előzmény: Falco Alba (650)
Falco Alba Creative Commons License 2016.01.04 0 0 650

Sajnálom, de nem vállalhatom minden esetért a felelősséget. Naponta halnak meg tömegek az egészségügyben világszerte műtőasztalokon, szülőszobákban stb... ez sokkal inkább a nagy Rendszer hibája, nem az egészségügyé. Az egészségügy bármely területe nyögi a nagy egész problémáját, akár homeopátiás, akár allopátiás területről van szó. Az egyik ezért szív, a másik meg azért, de egyik sincs éppen jó állapotban. 

Előzmény: Fat old Sun (647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!