Miért választaná Contadort? LA mellett volt évekig, és 2008 őszén is azért maradt még egy évet, mert LA visszatért. Azt mondta ekkor, "nagy kaland lesz" ez az év.
Úgy látom, Johan megpróbálja magával vinni azokat, akiket ő hozott a csapathoz. Helyzeti előnyben van, mert ő ott van és bármikor tud tárgyalni az emberivel. Másrészt őt már ismerik, tudják mire számíthatnak, miközben az Astana jövő évi szerkezete elég ködös, a Santander csapaté meg még ködösebb... Úgy tűnik Vino lemaradt egy kicsit, kipaterolta Johant, de nincs embere a helyére, pedig már ott kéne lennie a Touron, hogy tárgyaljon a lehetséges versenyzőkkel.
De azért én óvatosan kezelem ezeket a híreket, igaz, hogy nem zörög a haraszt, de ilyen kor mindenféle pletykák keringenek aminek a fele sem igaz.
Péter, te mit szólsz ahhoz, hogy lassan csak Contador és a Kazakok maradnak az Astanában? A legújabb hírek szerint Zubeldia is megy Armstronggal a Team RadioShackba.
Úgy tűnik Contador sokkal nagyobb előnnyel nyerte volna az ITT-t, de az utolsó kb. 10 bringás durva ellenszelet kapott az utolsó kilométereken.
Vaughters írta: "Apprntly,a headwind kicked up for the last 10riders or so. Contador was almost 1min ahead of Fabian at 10ks to go,but only 3 secs at end."
Csak azért kérdeztem, mert a prológ, meg a TTT után sokan lenyilatkozták, hogy Wiggins 7 kg-ot fogyott, és drasztikusan javult a hegyeken. Feltételezem ezért tetted meg, és a top5/top10 teljesítményre a prológ előtt Te sem számítottál :-)
Szóval nem látod a jövőt, csak alkalmazkodsz a mainstream hírek által generált "esélyekhez". Amik sokszor bejönnek, viszont néhol túl felszínesek. Ezért zavar a hencegés.
Mondjuk én a TTT után se tettem volna Wigginsre egy fillért sem, elnézve a Giro teljesítményét.
Hát igen, sajnos elfáradt a 3. hétre. 10 hónapos felkészüléssel ennyire futja, azért egy ilyen hosszú versenyre tényleg nagyon kell a több éves aktív sportmúlt. Bizonyos dolgokban már nem lesz a régi, bizonyos dolgokban jobb lesz.
Mindenesetre ez az idei TDF mégiscsak jobb, mint a tavalyi...Legalább volt miről beszélni...És végre lesz Mt. Ventoux.
Azért helyesebb úgy fogalmazni, hogy "bejött, amit gondoltam", ahelyett, hogy "megmondtam, hogy ez lesz".
Contador győzelmére, vagy nem-astanás pódiumra nem nagy dolog tippelni. Az nagy dolog, ha vki mondjuk ha vki Bradley Wiggins top 5 teljesítményére tippelt.
Nekem személy szerint azért fáj, hogy nem jön össze a pódium, mert 4 elég jó formában levő bringás került egy csapatba. Taktikailag szinte mindent meg lehetett volna velük tenni. Bruyneel ebben pedig zseniális.
Szerintem egy sporteseményen előre megmondani mi lesz az nem éppen olyan, mintha valaki megmondaná a lottó számokat. Legalábbis nem fizet olyan jól, az tuti. :-))
Na ne hencegj ezzel, hogy Te megmondtad :-))) Ha a jövőbe látsz, a lottószámokat mondd meg már inkább, vagy a tőzsde szeptemberi állását. Fika dolgokon is elcsúszott ez az Astana dobogó-dolog, mint pl. Leipheimer kiesésén...