Lehet a tetejére rámolni billentyüket , ha kevés....
Különben 267 ezer forintos irányáron, igazi procor harumos hangzással. A tiedet a Beke úr nyüstöli teljes megelégedéssel /legalábbis tegnap még igy volt/ az enyém az a fajta 69-es kiadásu, amilyet az eddás Gömöri nyüstöl,a lezárható tetejü /és
Amúgy a másik, latency-s vitáról... Hát nem tudom A/D kollega fejében milyen emlékek maradtak meg, de az ott leszarozott S5000-nél ha én lenyomom a billentyűt, az bizony "azonnal" megszólal. Ez jól érezhető pl. B3 sampleöknél vagy Mellotronnál.
Szia Attila! Ugye milyen jó kis párbeszéd kerekedett? Kifejezetten élveztem :-D
De komolyra véve a szót, szeptemberben tényleg megpróbálnék összehozni egy komoly Hammondklón szeánszot hogy DA-t a szaván fogjam.
Ismét kérés, nekem-nálam van tehtube-B3, Voce V5+ és Motion Sound KBR-3D lezli.
Várnék Roland VK7, VK8, Korg CX3, Viscount DB3, DB5, Hammond XB1, XB2, XK2, XK3 és akármi még Nord Electrón kívüli (B4, Orla, Versi, Crumar...) közreműködő B3 klón tulajdonosokat ...
és ha Stebel kolléga is be tudna szállni a preampos 147-tel, akkor hatalmas viadal lenne. Az egyszerű preampos jackbemenet miatt. Az enyémeim "sajna" szimmetrikusak, egyszerű jack kimenetes hangforrásokkal nem használhatók.
Mérhetetlen információ és tapasztalatszerzés tárháza lenne, tessék a korábbi tapasztalatokat, előítéleteket félretenni, kár lenne bárkinek is kihagyni.
Csak úgy beesni valakihez hogy szevasz, itt vagyok másolj át nekem az archívumodból? Mire föl? Szerintem ez inkább missziós munka és örülni kell az egyébként abszolú hozzáférhetetlen kincseknek. Ha meg nem kell, nem érdekel, minek a szót rá vesztegetni?
Hivatalos kiadvány másolatával pedig soha nem találkoztam, azok mind gyönyörű eredeti LP-k, CD-k, DVD-k.
Na most jut eszembe... Zoli nem tennéd publikussá a mailed? Vagy esetleg megdobnál eggyel? Az enyémet tudod.. Csak a múltkori Echoes fotókról lenne szó. Köszi!
Arról nem beszélve, hogy a pont általunk nagyon tisztelt Hammond művészek jogaiért szólalt fel kozakz... Szerintem ezt Laurens simán csak nem gondolta át. Rosszat nem tudnék feltételezni róla, az biztos.
Mindenesetre mindenkit szeretettel várunk szeptember 22-én a Jókai klubban tartandó Floyd-szeánszunkra, ahol majdnem lesz Hammond is :)
nem vagyok hammondos, csak szeretem a hangszer hangját.
Mint ahogy már irtam, ez az én véleményem, de azért meglepődtem azon, hogy mindenki ellenem fordul azért, mert csodálkozásomat fejeztem ki azon, hogy valaki abból próbál megélni, hogy az általa biztositott hangszeren játszó
művész kézikamerás felvételét árulja a Vaterán.
Ezt hivják itthon kalózkodásnák, másnéven bootleg kiadásnak.
"A szerzői jogvédelem alatt álló termékeknek (CD, DVD, videó- és hangkazetták, lemezek, szoftverek, illetve egyéb hang- és adathordozók) kizárólag az eredeti példányát lehet aukción meghirdetni. A másolt, hamisított termékek kereskedelmét a törvény bünteti és a Vatera piacterén is tilos! Az eredetiségüket a leírásban szerepeltetni kell: "eredeti" vagy "nem másolat". "
Természetesen a hangszerekkel történő kereskedés, restaurálás, eredeti használt cd/dvd-vel való kereskedéssel semmi bajom.
Persze ha Rhoda és Joey ezt mind engedélyezte neki akkor mea culpa és befogom a számat.
Ha Dombi úr figyelnél a logókra/vagy lógókra?/ akkor látnád , hogy Kozák úr egy csapat tagja már,
és ezt büszkén hirdeti is. Lényeg :
A CREATIVE COMMONS CORPORATION NEM ÜGYVÉDI IRODA ÉS NEM NYÚJT JOGI TANÁCSADÁST. EZEN FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS TERJESZTÉSE NEM HOZ LÉTRE MEGBÍZÁSI JOGVISZONYT. A CREATIVE COMMONS NEM BIZTOSÍT SZAVATOSSÁGOT AZ ITT KÖZÖLT INFORMÁCIÓVAL KAPCSOLATBAN, ÉS KIZÁR MINDENNEMŰ FELELŐSSÉGET A FELHASZNÁLÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ KÁRÉRT.
No én azt értem hogy ez egy szabad ország, de akkor ki is ez a creativ commons?
Igen. Tehtube mesternek megint igaza van. "Mit foglalkozol vele?" Netán az adóhiveteltól vagy?
Ezen a fórumon mi mind kölcsönösen megbecsüljük egymást, tiszteljük és segítjük amiben csak tudjuk. Ez már többször megnyilvánult. Itt senki senkinek nem ellensége vagy riválisa. Örülünk egymás örömének, együttérzünk a másik bánatával. És a legfőbb: nem foglalkozunk avval hogy ki miből él, miből veszi Hammondját, vagy ha eladja, akkor adózik-e utána vagy sem.
Kérlek kedves kozakz, hogy Te is állj be ebbe a sorba.
Épp ezért rögtön meg is kérdezném: Te is Hammond tulaj vagy? Vagy csak szereted a Hammond hangját, a Hammond-os muzsikát?
Ha érdekel, kell, ugyanő Hammondos topictársunktól -Laurens Hammond- megveheted. Ha nem, mit foglalkozol vele?
Nála van a szinte elképzelhetetlenül nagy Hammondos zenei archívum oroszlánrésze olyan előadókkal akikről még hallani sincs esély. Javarészt cd-n még ki sem adott, vagy publikálatlan felvételek kifejezetten mexállott gyűjtőknek. Ha valamelyest nem teszi nyilvánossá, soha nem lesz meg az esély a hozzájutásához.
És annyi különlegesség van:
Purple, Emerson, JimmySmith, Joey DF... a jéghegy csúcsának is pici darabja.
Rhoda, Booker T, Jack McDuff, Shirley Scott, Richard Groove Holmes....már kevésbé ismertek, de sztárok, de :
Wild Bill Davis, aki Hammond triójával inspirálta orgonálásra Jimmy Smith-t,
Jackie Davis, a legvidámabb, Earl Grant, John Buzon, Milt Buckner, Doggett, Larry Young, Don Patterson, Lenny Dee, Ingfried Hoffmann, Eddie Layton, Lou Bennett, Eddy Louiss, Sam Paglia.... ilyenekkel keressétek Kecskeméten, vagy neten, telefonon, megéri, nincs aki etéren egy lapon lenne említhető vele.
pár 100 hozzászólással előbb szó volt egy(több???) DVD-ről: "hogyan Hammondozzunk gyorsan, ügyesen, autentikusan". :-) Érdekelne engem (ill. a billentyűsömet, aki profi zongorista), kifizetném a rám eső részt egy másolatért, ha lehetne. Köszönöm előre is.