Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5411
:D köszi!
Előzmény: almost famous (5407)
trambi Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5410

Lehet a tetejére rámolni billentyüket , ha kevés....

Különben  267 ezer forintos irányáron, igazi procor harumos hangzással. A tiedet a Beke úr nyüstöli teljes megelégedéssel /legalábbis tegnap még igy volt/ az enyém az  a fajta 69-es kiadásu,  amilyet az eddás Gömöri nyüstöl,a lezárható tetejü /és

nem  NDK-s turmixgép/

Előzmény: dombi39 (5409)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5409
Trambi bácsi! EZ nagyon szép hangszer. Nekem már volt egy ilyenem, csak "kevés" volt rajta a billenytű... Irányár?
Előzmény: trambi (5402)
almost famous Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5408
Amúgy a másik, latency-s vitáról... Hát nem tudom A/D kollega fejében milyen emlékek maradtak meg, de az ott leszarozott S5000-nél ha én lenyomom a billentyűt, az bizony "azonnal" megszólal. Ez jól érezhető pl. B3 sampleöknél vagy Mellotronnál.
Előzmény: tehtube (5404)
almost famous Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5407
Kedves Okumoto, vagy valaki :D

Íme a vita linkje: hitspace
Előzmény: okumoto (5405)
almost famous Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5406
Ha megrendezed, akkor hozok egy DB-3-at. Csak majd rugdalj jó sokat, ismersz :)
Előzmény: tehtube (5404)
okumoto Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5405

almoust famous Úr, vagy valaki

légyszi linkeld be azt a "vitát", szívesen elolvasnám. Köszi

Előzmény: almost famous (5401)
tehtube Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5404

Szia Attila! Ugye milyen jó kis párbeszéd kerekedett? Kifejezetten élveztem :-D

De komolyra véve a szót, szeptemberben tényleg megpróbálnék összehozni egy komoly Hammondklón szeánszot hogy DA-t a szaván fogjam.

Ismét kérés, nekem-nálam van tehtube-B3, Voce V5+ és Motion Sound KBR-3D lezli.

Várnék  Roland VK7, VK8, Korg CX3, Viscount DB3, DB5, Hammond XB1, XB2, XK2, XK3 és akármi még Nord Electrón kívüli (B4, Orla, Versi, Crumar...) közreműködő B3 klón tulajdonosokat ...

és ha Stebel kolléga is be tudna szállni a preampos 147-tel, akkor hatalmas viadal lenne. Az egyszerű preampos jackbemenet miatt. Az enyémeim "sajna" szimmetrikusak, egyszerű jack kimenetes hangforrásokkal nem használhatók.

Mérhetetlen információ és tapasztalatszerzés tárháza lenne, tessék a korábbi tapasztalatokat, előítéleteket félretenni, kár lenne bárkinek is kihagyni.

Előzmény: almost famous (5401)
tehtube Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5403

Csak úgy beesni valakihez hogy szevasz, itt vagyok másolj át nekem az archívumodból? Mire föl? Szerintem ez inkább missziós munka és örülni kell az egyébként abszolú hozzáférhetetlen kincseknek. Ha meg nem kell, nem érdekel, minek a szót rá vesztegetni?

Hivatalos kiadvány másolatával pedig soha nem találkoztam, azok mind gyönyörű eredeti LP-k, CD-k, DVD-k.

Előzmény: kozakz (5396)
trambi Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5402

Nohát akkor Éljen és virágozzék az "üvegzseb", "zéro tolarencia",és a "zéro teljesitmény"megbonthatatlan barátsága ...

És mivel Kozák úr, elmondása szerint  :

-Természetesen a hangszerekkel történő kereskedés, restaurálás, eredeti használt cd/dvd-vel való kereskedéssel semmi bajom.-

Igy lenne egy eladó nagyon szép eladó M100-am ocsóért,

Roland a30 ,a33 midibillentyüm és egy esi 4000 es konfiguráciom.

Mivel én sem használok illegális szftvert, igy hammond szovtverért tessenek Szabó

úrhoz fordulni. 

almost famous Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5401
Cső! :)

Most olvastam egy régebbi vitádat a hitspace-en a C1 kis bemutató videóról A/D-vel. Hát olyan jókat mosolyogtam közben!! Köszönöm :)
Előzmény: tehtube (5390)
almost famous Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5400
Na most jut eszembe... Zoli nem tennéd publikussá a mailed? Vagy esetleg megdobnál eggyel? Az enyémet tudod.. Csak a múltkori Echoes fotókról lenne szó. Köszi!
Előzmény: kozakz (5397)
almost famous Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5399
Arról nem beszélve, hogy a pont általunk nagyon tisztelt Hammond művészek jogaiért szólalt fel kozakz... Szerintem ezt Laurens simán csak nem gondolta át. Rosszat nem tudnék feltételezni róla, az biztos.

Mindenesetre mindenkit szeretettel várunk szeptember 22-én a Jókai klubban tartandó Floyd-szeánszunkra, ahol majdnem lesz Hammond is :)
Előzmény: dombi39 (5398)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5398

OK. Várjuk együtt. Feltétlen fontos: mi nem bántani akartunk téged.

Minden Hammond-osnak, Hammond-ot szerető, kedvelő tagnak örülünk.

Előzmény: kozakz (5397)
kozakz Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5397
én is
Előzmény: dombi39 (5395)
kozakz Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5396

én is :)

föleg ingyenes progikkal megoldom az életem...

de használni és árulni az 2 külön dolog :)

Előzmény: dombi39 (5394)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5395
Azért most már így mindezek után kíváncsi lennék Laurens válaszára is.
Előzmény: kozakz (5393)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5394

Bocsánat, bocsánat, bocsánat! Valóban nem figyeltem. Én... Én aki otthon is csak LEGÁLIS szoftver használok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bocsánat. A logók figyelése valóban nem erősségem...

Előzmény: trambi (5392)
kozakz Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5393

nem vagyok hammondos, csak szeretem a hangszer hangját.

Mint ahogy már irtam, ez az én véleményem, de azért meglepődtem azon, hogy mindenki ellenem fordul azért, mert csodálkozásomat fejeztem ki azon, hogy valaki abból próbál megélni, hogy az általa biztositott hangszeren játszó

művész kézikamerás felvételét árulja a Vaterán.

Ezt hivják itthon kalózkodásnák, másnéven bootleg kiadásnak.

"A szerzői jogvédelem alatt álló termékeknek (CD, DVD, videó- és hangkazetták, lemezek, szoftverek, illetve egyéb hang- és adathordozók) kizárólag az eredeti példányát lehet aukción meghirdetni. A másolt, hamisított termékek kereskedelmét a törvény bünteti és a Vatera piacterén is tilos! Az eredetiségüket a leírásban szerepeltetni kell: "eredeti" vagy "nem másolat". "

Természetesen a hangszerekkel történő kereskedés, restaurálás, eredeti használt cd/dvd-vel való kereskedéssel semmi bajom.

Persze ha Rhoda és Joey ezt mind engedélyezte neki akkor mea culpa és befogom a számat.

Előzmény: dombi39 (5391)
trambi Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5392

Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább!

Ha Dombi úr figyelnél a logókra/vagy lógókra?/ akkor látnád , hogy Kozák úr egy csapat tagja már,

és ezt büszkén hirdeti is. Lényeg :

A CREATIVE COMMONS CORPORATION NEM ÜGYVÉDI IRODA ÉS NEM NYÚJT JOGI TANÁCSADÁST. EZEN FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS TERJESZTÉSE NEM HOZ LÉTRE MEGBÍZÁSI JOGVISZONYT. A CREATIVE COMMONS NEM BIZTOSÍT SZAVATOSSÁGOT AZ ITT KÖZÖLT INFORMÁCIÓVAL KAPCSOLATBAN, ÉS KIZÁR MINDENNEMŰ FELELŐSSÉGET A FELHASZNÁLÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ KÁRÉRT.

No  én azt értem hogy ez egy szabad ország, de akkor ki is ez a creativ commons?  

Előzmény: dombi39 (5391)
dombi39 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5391

Igen. Tehtube mesternek megint igaza van. "Mit foglalkozol vele?" Netán az adóhiveteltól vagy?

Ezen a fórumon mi mind kölcsönösen megbecsüljük egymást, tiszteljük és segítjük amiben csak tudjuk. Ez már többször megnyilvánult. Itt senki senkinek nem ellensége vagy riválisa. Örülünk egymás örömének, együttérzünk a másik bánatával. És a legfőbb: nem foglalkozunk avval hogy ki miből él, miből veszi Hammondját, vagy ha eladja, akkor adózik-e utána vagy sem.

Kérlek kedves kozakz, hogy Te is állj be ebbe a sorba.

Épp ezért rögtön meg is kérdezném: Te is Hammond tulaj vagy? Vagy csak szereted a Hammond hangját, a Hammond-os muzsikát?

Előzmény: kozakz (5387)
tehtube Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5390
Előzmény: tehtube (5389)
tehtube Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5389

Leon Kuypers. Már 3-4 éve volt szó róla, de hátha valaki nem ismeri.

Letölthető még talán valami .dk oldalról a komplett este.

Nyúbíszrí:

Leon Kuypers

tehtube Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5388
Ismét kérdem, mit foglalkozol vele?
Előzmény: kozakz (5387)
kozakz Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5387

A munkája becsülendő, csak az értékét nem pénzben szokták mérni.

Az ilyen dolgok a világban álltalában ingyen, lemez költség + posta , vagy csere alapon mennek.

Azzal, hogy valaki egy régi felvételt digitalizál még nem jogosult pénzért másolni öket a szerző engedélye nélkül.

A Vaterán futó aukció pedig szerintem a Vatera szabályzatával is ellentétes.

tehtube Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5386

Ha érdekel, kell, ugyanő Hammondos topictársunktól -Laurens Hammond- megveheted. Ha nem, mit foglalkozol vele?

Nála van a szinte elképzelhetetlenül nagy Hammondos zenei archívum oroszlánrésze olyan előadókkal akikről még hallani sincs esély. Javarészt cd-n még ki sem adott, vagy publikálatlan felvételek kifejezetten mexállott gyűjtőknek. Ha valamelyest nem teszi nyilvánossá, soha nem lesz meg az esély a hozzájutásához.

És annyi különlegesség van:

Purple, Emerson, JimmySmith, Joey DF... a jéghegy csúcsának is pici darabja.

Rhoda, Booker T, Jack McDuff, Shirley Scott, Richard Groove Holmes....már kevésbé ismertek, de sztárok, de :

Wild Bill Davis, aki Hammond triójával inspirálta orgonálásra Jimmy Smith-t,

Jackie Davis, a legvidámabb, Earl Grant, John Buzon, Milt Buckner, Doggett, Larry Young, Don Patterson, Lenny Dee, Ingfried Hoffmann, Eddie Layton, Lou Bennett, Eddy Louiss, Sam Paglia.... ilyenekkel keressétek Kecskeméten, vagy neten, telefonon, megéri, nincs aki etéren egy lapon lenne említhető vele.

Zsolt, Bp.

Előzmény: kozakz (5384)
Gope Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5385

Sziasztok,

pár 100 hozzászólással előbb szó volt egy(több???) DVD-ről: "hogyan Hammondozzunk gyorsan, ügyesen, autentikusan". :-) Érdekelne engem (ill. a billentyűsömet, aki profi zongorista), kifizetném a rám eső részt egy másolatért, ha lehetne. Köszönöm előre is.

mail: gosztola(pont)peter(kukac)gbc(pont)hu

kozakz Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5384

ezen már én is csodálkoztam hogy milyen merész ez a fickó.

Gondolom engedélyt kapott a felvételre, de arra hogy ezt árulja aukciós oldalakon

valószinű nem.

Előzmény: Dick17 (5382)
djuice Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5383
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Hammond_organ_players Rhoda Scott jövőre 70 éves!!!!! Ki hinné???
Dick17 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5382

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!