Huhhh:)) Na ez egyre erdekesebb ...
Mindenesetre kivancsi vagyok, hogy ebbol hogyan keverednek ki. Ha ez a Voyager lenne, akkor a kov. reszben idoutazas lenne varhato:)
Kivancsi vagyok, nagyon!
Quarknak vannak nagy pillanatai. Meg 1-2 ilyen tarsadalomkritikus megjegyzest belecsempesz majd a sorozatba.
Nem telepatikus volt, telekinetikus...
A Lexx egy, a Star Trek univerzumatától, és szellemiségétől igen messze játszódó másik sorozat.
Legénység: Egy beszari, önzö hülye, egy love slave -mondjuk: szexrabszolga (jammmm) és egy halott. hehe
Meg kell mondjam a magam részéről üdítőnek találom, mikor kicsit elszakadva a humanista, moralista startrek szemlélettol, ilyen párbeszédek játszodnak le:
- Lexx, blow up that unfriendly planet!
- As you command, Captain!
BOOOM
Általában barátságtalan bolygónak az minősül, amelyik nem rendelkezik készséges nokkel Stanley számára. :)))
"Persze ez csak most van így, mert a Dominion flotta igen sokáig fogja majd lőni az állomást anélkül, hogy bármilyen kárt okoznának. Ellenben az állomás igen komoly károkat fog okozni nekik... :) "
Nana!
Az pár szezonnal és egy zsákmányolt Jem'hadar hajóval később lesz, amin Weyoun igen meg is lepődik! Szóval azért a csillagflotta mérnökök sem csak ülnek a babérjaikon és vigyorognak ^_^.
Na az tényleg röhejes volt, de a Bellana-s rész azért nem volt rossz. Sőt kifejezetten jó volt. Sőt nagyon-nagyon jó volt. Sőt csúcsszuper volt. Sőt istencsászár volt. Sőt istencsászárkirályhercegbáróköznemeskisnemesbocskorosnemes volt.
Szép, szép amikor egy galaxi osztályu hajó felrobban, de mitszoltok Quark hogy lenyomta Siskót a vitában "ja a ferengi önérzet". Az egész részben igen jól szerepelt és nélküle most ott ücsörögne egy telepatikus kém az állomáson. Lehet hogy sok baj van velük, filozófiájuk igen sajátságos, de jó ha van egy a spájzban belőlük, pláne ha már egy kicsit konszolidált.
Egyébként világosítsatok fel egy szegény gyenge értelmű kezdőt mi az a Lexx.
Ja és ne báncsátok Kate anyát milyen szépen megmentette ... (nem jut eszembe a neve), röhejes volt az egész.
Dominium annyira nem rossz, tekintve, hogy a magyar szeret "latinra" magyarositani:
pl. a claviaturebol (ha jol tudom) is klaviaturat csinal.
A Dominion az Dominium (latin eredeti) felrehallasa. De persze a gorog atirata Dominion lenne, most nem tudom, hogy latin v. gorog-e az eredeti, de inkabb latin mint barmi (a latin Dominus=u'rbol ered). Ugyhogy nem tudom, mit paraztok itt :)
Akkor egyforma az ízlésünk, nekem is tetszett, ahogy egy "Galaxy" felrobban. :))) De az tényleg durva, hogy pont előtte beszéltek róla, hogy szereljék fel a hajókat photontorpedó vetőkkel, aztán nem is használták, még egy eltévedt torpedót sem lehetett látni.
Ilyenkor ActionKate már kiadta volna a parancsot:
"...Photon torpedos! Teljes szórás!!!..." :)))
>#2: A jem'hadar hajók polaronfegyverei alapkonfigban simán átütik a Csillagflotta által használt pajzsokat, szóval az Odyssey gyakorlatilag a teljes csatát pajzs nélkül nyomta le. Ahhoz képest pedig ugyancsak jól megállta a helyét.
Persze ez csak most van így, mert a Dominion flotta igen sokáig fogja majd lőni az állomást anélkül, hogy bármilyen kárt okoznának. Ellenben az állomás igen komoly károkat fog okozni nekik... :)
Ja, még egy apróság (ezúttal tényleg).
Az Odyssey mellé taktikai okból ad(hat)ták a három runaboutot (meg mert Dax nagyon makacskodott, hogy márpedig ők is mennek :), egy rögtönzött miniflottát csináltak, egy capital ship, három kísérő 'vadásszal' (és így is harcoltak), és mivel a runaboutok a DS9 'leltárába' tartoztak, szerintem logikus, hogy az állomás személyzetéhez tartozók azokat vigyék, ne pedig csak ott ücsörögjenek az Odyssey-n.
(Most találtam meg az átiratban, Dax és Keogh indulás előtt beszélnek arról, hogy az Odyssey-ről levették a nélkülözhető személyzetet, tehát kb csak egy skeleton crew-al ment át, ami Galaxynél nem tudom mennyi lehet, de nem túl sok, taléán csak 150-200 fő, legalábbis később a harci feladatokra áttervezett Galaxy mod-okon, ennyien lesznek).
Mivel a lényegesebb dolgokat már nagyjából elmonsták, igyekszem rövid lenni...
Az Odyssey-nek három alapvető problémája volt a jem'hadarokkal kapcsolatban:
#1: A szóban forgó hajók ún. warship kategóriájúak, vagyis viszonylag kicsik, de piszok gyorsak, jól manővereznek, és erős a fegyverzetük (kb, mint a Defiant lesz), nem "kis vacak gépek", hanem a Dominion által használt 3 hajóosztály közül az alap támadóhajó, ebből van a legtöbb, szinte mindenre használják. A Galaxy osztályt pedig alapvetően nem vadász-elfogásra találták ki, hanem vele egy súlycsoportba eső capital shipek ellen.
#2: A jem'hadar hajók polaronfegyverei alapkonfigban simán átütik a Csillagflotta által használt pajzsokat, szóval az Odyssey gyakorlatilag a teljes csatát pajzs nélkül nyomta le. Ahhoz képest pedig ugyancsak jól megállta a helyét.
#3: A jem'hadar harcmodora, képességei teljesen ismeretlenek voltak a flottának, arra pedig végképp nem számítottak, hogy egy visszavonuló, tönkrelőtt hajó ellen öngyilkos támadást hajtanak végre, feláldozva egy szinte ép saját hajójukat. Taktikailag semmi nem indokolta a lépést, és nem tudhatták, hogy a jem'hadarok hogyan is 'működnek', mennyire fanatikusak (illetve igazából nem is azok, de ez majd kiderül). Szerintem ez eléggé reálissá tette az egész helyzetet, az Odyssey valami teljesen ismeretlen dologgal került szembe, és nem sikerült mégis könnyedén megoldania a dolgot (ami ugye egy másik sorozatban tízből tíz alkalommal szokott előfordulni...).
Nem a kommunikációs központot lőtték ki, hanem annyira tönkrelőtték már az Odyssey-t, hogy a masszív rendszerhibák miatt a kommunikáció is leállt.
BeePee_3:
>Na azért ez messze nem igaz ám. Egy csomó más is történik. Ahhoz nem kell nagy ész,
>hogy ki lehessen következtetni, hogy holnap a Defiant-et ráküldik a Dominiumra. És még
>hogy!
Akkor megnyugtatlak: semmi ilyesmi nem fog történni. Pontosabban, alapvetően nem ez fog történni. Szóval: "Your logic is flawed." :)
A Defiant tervezéséről és hátteréről a mai epizódban elhangzik majd ez-az.
seedot:
Mint fentebb említettem, a jem'hadar fegyverek 'ignorálták' a Csillagflotta-hajók pajzsait, vagyis azok működtek (lealábbis kezdetben), csak éppen semmi hatásuk nem volt.
A kommunikáció kiesésének igenis fel kell merülnie a hídon, legfeljebb csak már akkor, mikor javíthatóságon túl károsodott, márpedig itt éppen erről volt szó.
Az Odyssey legénysége folyamatosan próbálkozott a jem'hadarok gyengéinek megtalálásával, erre egy-egy, a runaboutoknak adott jelentésből tisztán lehetett következtetni (pl. végigpróbálták az összes pajzskonfigot, majd mikor látták, hogy a pajzsok sz@art se érnek, átnyomták a pajzsenergiát a fegyverzetbe, hogy legalább jó nagy pofonokat tudjanak adni), a javítóosztagok is jöttek-mentek (az első tiszt folyamatosan jelentgetett Keogh-nak, miközben az a runaboutokkal beszélt), szóval szerintem az Odyssey legénysége a helyzethez képest igenis jól megállta a helyét. Annyi történt, hogy egy teljesen ismeretlen harcmodorral (és technológiával) találkoztak, és annak a lehetősége meg sem fordult a fejükben, ami történt (ami kb olyan lehetett, mint mikor egy boxmeccsen, miután valakit tko-ztak, és vége a meccsnek, a győztes még odamegy a veszteshez, miközben az ring sarka felé tántorog, és jól kiüti, csak úgy ráadásképp).
Az 1000-1200 fő a Galaxy osztályon a teljes létszám, a személyzet plusz a családok. Tehát ha átlag családot veszünk (2 felnőtt 2 gyerek), ahol mind2 felnőtt flottatiszt, akkor is max 500-600 ember volt a hajón, miután a civileket leszedték, de inkább kevesebb, szerintem olyan 300-350 (vélhetően tudományos személyezet se sokat küldtek, azért azt sejteni lehetett, hogy lesz ott egy kis ereszde la hayamat).
Az Okuda csalad alltal irt Chronology szerint kb a 3. evad "Past Tense Part I-II" es a "Life support" cimu reszei koze esik a Caretaker, annak ellenre, hogy a csillagido nem igazan egyezik.
Az elotte levo utolso adott csillagidos DS9 resz a "The shearch - Part I" (47212.4) az utana kovetkezo pedig a "Defiant" (48467.3) Ez Utan kovetkezett a Fascination, Es csak utana a "Past Tense Part I" (48481.2)
A hivatalos oldal szerint meg a "Meridian" (48423.2) is rendelkezik konkret idovel, de az valahogy visszafele kell, meghatarozva legyen, egy kesobbi reszben, mert elvileg az adott reszben nincs csillagido megadva.
A "The Search Part I" es a "Defiant" ("Meridian") kozott nincs datumozott DS9 resz, annak ellenere, hogy 5-6 resz is van koztuk.
Ebbe kell beiileszteni a Gambit altal megadott idopontot:
> A Voyager csillagidő 48315,6-kor került át a Delta kvadránsba
jo szorakozast:))
C.
PS. a nem hivatalos oldalrol szarmazo infokat a Michael es Denise Okuda alltal irt Star Trek Chronology c. konyvbol vettem.
>>>Akkor a Voyager ugye kb most került Delta quadránsba Ds9 idő szerint?
A Voyager csillagidő 48315,6-kor került át a Delta kvadránsba. DS9-ban körülbelül most 48100 lehet. Nagyjából a következő DS9 szezon 4. vagy 5. részénél történik meg a dolog.
Amúgy ez a dolog elgondolkodtatott. A Voyager legénysége mennyit tudhatott a Dominiumról, és a háborúról? Szinte semmit.
Amúgy szerintem ez lehetett a startrek aranykora. Egymás mellett ment két sorozat éveken át: A Voyager végzi a szokásos startrek-es munkát: idegen világokban utazik (persze egy kicsit másképp és más okból, mint az Enterprise-ok, de a lényegen nem változtat). A DS9: pedig háborúzik. Bár nem láttam, de gondolom ez az állomás lesz a Föderáció végvára. Közben itt is, ott is néha megjelenik Q, plusz még jöttek a mozifilmek is.
Tök jó lehetett. Ebben az időben bizonytalanság volt a DS9, a Föderáció körül, és bizonytalanság a Voyager körül is. Nem tudták az emberek előre, mi lesz.
Sajnálom, hogy nem párhuzamosan mennek nálunk a sorozatok.
A legenyseg masodlagos kepzeset tekintve, es hogy teljesen uj kornyezetbe mentek (azaz a tudomanyos legenyseg is kell) szinte csak a csaladokat lehet kirakni. Ha jol tudom, akkor hordanak csaladokat is, a legenyseg bizonyos reszenek a csaladjait. Azokat ki lehetett rakni, de szinte senki mast. Azt viszont nem tudom, hogy az 1000 fo az a csaladokkal egyutt, vagy nelkuluk jon ki.
Janeway helyzete azert mas, meg szerintem kb ennyit sem hozott volna az Odyssey hidjan:)))) Khm... szvsz.
Es megegyszer, de remelem nem utoljara:)))) Teccik hogy vegul felrobbant, mert telleg szep volt, es sokat sejtet.
Imho majdnem egy nullát lehúzhatsz, kipakolták a "túlsúlyt" az állomáson.
És különbenis, a Janeway is állandóan a 7of9, a Neelix, +mások után rohangászik, mindenkinek van hobbija. :)
És ne kötözködj, igenis fel kellett robbantani egy Galaxy-t, mert az szép látvány!! :))
Azert tobb mint 1000 ember 9-ert? Raadasul Csak a Jem'Hadar joindulatan mulott, hogy nem szedtek le a kompokat, amiket megvedeni maradt az Odyssey. Szoval sokkal nagyobb esellyel lehet csinalni valamit ellenuk, ha mondjuk a a galaxy osztalyu hajo erzekeloinek adatai jutnak vissza elemzesre.
Raadasul kiloni a harom kompot nem nagy cucc, nem is igazan erdemes ha a galaxy lelepett. A kommunikacio meg fel sem kell hogy meruljon a hidon, mert automatikusan kompenzalodik. Es pl. miutan kilottek a Galaxyt, a kerdeses adatok mar a kompokon lehetnek, ha mukodik a kommunikacio.
A kamikaze ellen meg ugye azert vissza lehetne huzni azokat a pajzsokat, mert mechanikai serules ellen azert valszeg vedenek. Egy ilyen rutinnnak meg az urdokkban is futnia kene, hogy bele ne "tolasson" egy elkotott Enterprise:)))) vagy egy tonkrement komp. Mondjuk kombinalva valami vonosugarral, amin nyilvan szerletek egy kicsit, miutan az allomason nem mukodott. Nyilvan volt szabad tudomanyos csapat az Odyssey fedelzeten a nehany ora felkeszules alatt, hiszen ilyenkor a masodlagos celokat fel lehet fuggeszteni (pl egyeb kutatas, amit egy galaxy folyamatosan csinal).
Torpedot is ki lehet loni csak ugy, sot teglat is lehet dobalni:))) Ha a kozeleben robban, az is jobb a semminel. Nekem csak az hianyzott, hogy a rangidos szemelyzet vezetese alatt akar vegig a megsemmisulesig folyamatosan uj es uj dolgokat probalgassanak ki, ahelyett, hogy a kapitany utasitast ad a karbantartok kirendelesere. Errol a hidon csak egy jelzesnek kell felvillannia, hogy bejelentodott a serules itt es itt, karbantartok uton.
De mindenek elott a folyamatos taktikai elemzes hianyzott. Igenis legalabb fel kell merulnie a visszavonulasnak, csak el lehet vetni. Egy kompot is lehetett volna evakualni, es megprobalni nekivezetni egy tamadonak. Lehet hogy a komp kis szar, de fel semmerult, vagy legalabbis nem ez zajlott a hidon azokon a kepeken. Pl tuti hogy a kozeledo kamikaze "lattan" egy elemzo progi vagy jol kepzett tiszt kiszurja a japan kamikaze manoverekhez (vagy WTC hez) valo hasonlosagat a varhato palyanak, es lehet agyalni.
Szoval csak azt hianyoltam, hogy meltosaggal gyozzek le oket, es ne mutasson ilyen hihetetlen inkompetenciat egy galaxy osztalyu hajo teljes vezeto tisztikara. Szoval foleg szerencsetlenkedtek, annak ellenere, hogy a Jem'Hadar elore mutatott trukkoket.
Megegyszer: az, hogy vegul lenyomtak az teccet, es nagyon varom a folytatast.
A Defiant ugyebar egy uj osztalyba tartozik?! Egyetlen hajo van ebben az osztalyban, vagy esetleg "letezik tobb" Defiant is? Lehet tudni, hogy menyit epitettek belole, illetve a kesobbiekben epitenek-e meg tobb hasonlo hajot, a Dominium illetve a Borg ellene csatakra keszulve?
>Nem tudnátok kiírni, hogy SPOILER, ha pl. a köv. részrôl írtok??
Izgulhattam volna, hogy mi lesz holnap, de most már csak végig kell néznem, amit leírtatok. Francba :-((
Na azért ez messze nem igaz ám. Egy csomó más is történik. Ahhoz nem kell nagy ész, hogy ki lehessen következtetni, hogy holnap a Defiant-et ráküldik a Dominiumra. És még hogy !
A csatáról:
Az egy Galaxy osztályú hajó volt, a flotta akkori csúcsa. Eszükbe sem jutott, hogy 3 nyiszlett hajó komolyan árthat neki. A pajzsok nélkül harcoltak elég sokáig, a kamikaze ellen meg nem sokat lehet tenni, hiszen egy ekkora hajó nem fog csak úgy félrszökkenni, és a támadó le sem rázható.
Torpedo: a torpedokkal célra kell állni és csak utána tüzelhetsz. A Jem'hadar hajókat pedig nem tudták befogni. Ezért maradtak a phaserek.
Kommunikáció: kiment, persze hogy van tartalek, de kinek kellett volna olyan nagyon? Fegyverek kész, pajzs nincs, nem beszélgetünk, megpróbálunk kijutni.
Elhúzni és később vissza: ez egy mentőakció volt, és a csillagflotta nem menti a saját bőrét a megmentendők rovására. Ameddig csak lehet, maradnak. És már a visszavonulás alatt érte őket a kamikaze, amire nem számíthattak, hiszen az ég világon semmi értelme nem volt. A Jem'hadar még ismeretlen, nem tudhatják mi és hogyan motiválja őket.
Defiant: ez télleg a kvadráns egyik legerősebb hajója lesz, de nem fog "szétlőni mindent". Bár az impulzus-phaser láttán a haveromból kitört a röhögés (nem gúnybol, hanem a szokatlanság miatt). Akik a megszokott "tapogatós" phaserekhez szoktak, mind ledöbbentek tőle.
A Defiant egy nagyon szokatlan, "kemény kis hajó".
A Csillagflotta nem hisz a csatahajókban, de megmutatták, hogy ez nem jelenti azt, hogy nem is tudnak olyat csinálni.
Amúgy a hajót Sisko tervezte ^________^
Jellemző.
Nem tudnátok kiírni, hogy SPOILER, ha pl. a köv. részrôl írtok??
Izgulhattam volna, hogy mi lesz holnap, de most már csak végig kell néznem, amit leírtatok. Francba :-((