Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.09.17 0 0 5526

Ma nagyon sok mindenre bukkantam:

Lucky Peterson  Szerintem valahogy így kell csinálni :-)

A MEZZO honlapján ezt írják: 09.18. 22.45: James Carter Quintet : Live at the New Morning.

musorajanlo.hu: 09.18. 22.45: Lucky Peterson koncertje. James Carter is állat.

A Mezzo műsorából és állítólag kedden megismétlik. Nem tud valaki ilyen műholdasból felvenni?

tehtube Creative Commons License 2007.09.17 0 0 5525

Collegium Musicum

Ez a videó még jobb tőlük.

tehtube Creative Commons License 2007.09.17 0 0 5524

Hát akkor Laurens és mindenki, egy újabb csoda. Meglehetősen nagy számban találni Frumpy (Inga Rumpf videókat) nagyon jó progresszív zene 1970-1973-ból. érdemes mind meghallgatni.

Frumpy: By The Way Közepén szép Hammond betéttel, végén szólóval. A 147-es lezli nagyon feldobja a T100-as tranyós, de elektromechanikus Hammond hangját. (ugyanez összeállítás: Balázs Fecó) Jean Jacques Kravetz jó orgonista.

Indian Rope Man

Érdekes még a reunionos Atlantis zenekara is. Ott már JJ Kravetz B3-at használ 1983-ban.

És még egy nagy dobás!!!!!!!

A majdnem magyar ELP. Orhany: Marián Varga. szerintem bitangjó, de ez már kámbekk. Az eredeti 1970-75-ös időszak: fantasztikus.

Itt Porta-B = L100

Collegium Musicum
Előzmény: LaurensHammond (5522)
tehtube Creative Commons License 2007.09.17 0 0 5523

Na megvolt a koncert. A belépő 1500.-, nem egyetemista szint. Szerencsére a színpad előtt voltaxékek, nem kellett muszájból megvacsorázni, beitalozni.

A koncert olyan volt mint amit gondoltam, vagy részben korábban le is írtam.

Tényleg Nord C1 volt az orgona vonalból, műlezlivel. Arányban a csapat szépen, dögösen szólt, de nem hangosan. Az orgona meg olyan Nordosan.

Kicsit hitetlenkedtem hogy Zsolt ilyen gyorsan átnyergelt orgonára a zongorák, szintetizátorok után. Mint a koncerten is mondta, össz. 4× próbáltak. A zene változatos volt, igazán jó összeállítás, felerészt saját szerzeményekkel. Nagy szólók, igazán magasszintű zenei felkészültség. Viszont a Hammond stílusban, stilisztikában még jobban el kell mélyedni. A Hammond orgona a látszólag azonos billentyűzet ellenére teljesen más játékstílust, és gondolkodást kíván a zenésztől mint a zongora. Ez természetesen nem egy-két hét alatt sajátítható el, látszólagos egyszerűsége ellenére. De egy ilyen felkészült zenész számára nem hiszem hogy különösebb nehézséget jelentene. Szóval drukkolok neki-(k), lesz milyen koncertekre menni. Emellett van már Triton, TrioQ, Karn Evil zkr-a, lassan el leszünk kényeztetve?

Előzmény: tehtube (5518)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.16 0 0 5522

Hajjjjajjjj, a billentyusok alma a motyo!!! B3, Mellotron, Clavinet, Moog, es meg miegymas! Ritka felvetel, sosem lattam meg, csak hallgatom a lemezeimet Tole. igen Ő is Rick Van Der Linden! Csodalatos, micsoda energia...hol vannak ma mar ilyenek! Ezt meg nezzetek meg!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=W8v1QRQnXm0&mode=related&search=

LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.16 0 0 5521

A masik Holland zseni aki sajnos tavaly hunyt el, meg fiatalon viszonylag, Ő rola is erdemes megnezni ezt. Ekseption  Rick Van Der Linden

Az 5. perctol nezzetek! Beszaras!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vUkLwYCLD4M&NR=1

Előzmény: Sycsa (5519)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.16 0 0 5520

Nagy kedvenc prog rock bandam a hetvenes evek elejerol! Fantasztikus Hammond orgonista, énekes, es fuvolista! Mellesleg egy nagyon kedves idos ember a Thijs Van Leer bacsi. Ejtsd Tejsz-nek,m tole tudtam meg, amikor a Margitszogeten jatszottak. Elmeny volt, csodalatos ember, szereny es nagy tudasu.... Jot beszelgettunk Vele par eve Tehtube, Thijs Van Leer és én.

Ezt nezd meg, tipikus....zseni a pali!!!

http://www.youtube.com/watch?v=M7VfgKsXrDo&mode=related&search=

Előzmény: Sycsa (5519)
Sycsa Creative Commons License 2007.09.16 0 0 5519
Focus - Hocus Pocus

Ez valami hihetetlen. :)
tehtube Creative Commons License 2007.09.16 0 0 5518

Leslie122 kollégával ott leszünk ma este. Valaki jön még?

Tényleg semmit nem lehetett hallani erről a Hammond projektről. Hogy igazi kicsi/nagy Hammond vagy valamilyen kicsi/nagy klón, vagy igazi/klón lezli...passz. Este kiderül. Elképzelhetőnek tartok egy most rendkívül olcsó Nord C1-et. Nálunk a legolcsóbb, 450e ft. De persze az az igazi, amit a sok nagy névnél találni. (Ok, a baloldali 31H-tól el lehet tekinteni. Különösen ajánlom figyelembe a jobboldalt látható felvételi eszközt, ami EGY DARAB mikrofon. Hallani is a felvételen, tiszta dob, kissé teresebb gitár, kissé halk, baromi zengetett orgona:-)

Előzmény: LaurensHammond (5517)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.15 0 0 5517

Mi a fene, Hammond Trio kis hazankban? Ez jo hir! Kinek a Hammond orgi-ja lesz ott nem tudjatok Kaltenecker kezei alatt? Vagy van sajat, es ilyen model?

Nekem van vagy 3 cd-m a Kaltenecker Trio-tol, epp a napokban hallgattam az egyiket. Nagyon tud a srac, talan a legjobb billentyus magyarorszagon. Hammond-on milyen lesz nem tudom, de kivancsi lennek.

Előzmény: tehtube (5514)
Sycsa Creative Commons License 2007.09.15 0 0 5516
Koszkoszkosz, regota vagyom ilyesmire, Mark Stein teljesen idegbeteg :D.
tehtube Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5515

Egy állat kalóz koncertfelvétel:

Vanilla Fudge, Portland, 1968 IX. 9.

Aki a Deep Purplét szereti a legerősebb Jon Lord orgonamunkák miatt, itt megtapasztalhatja hogy a Purplés srácok kiket is másoltak!

A B3 sound -Mark Stein- nagyon ott van.

http://rapidshare.com/files/47113987/VF19680909.rar

tehtube Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5514

2007. szeptember 16.

Kaltenecker Organ Trio

Kaltenecker Zsolt - Hammond orgona
Juhász Gábor – gitár
Mohay András – dob

Új zenekart alapítottunk Juhász Gáborral és Mohay Andrással. A trió érdekessége, hogy kizárólag Hammond orgonán játszom benne. A repertoárunk Ellington-tól Davis-en, Beatles-en, Pink Floyd-on, Jobim-on, Depeche Mode-on át Radiohead-ig terjed és persze saját számokat is játszunk.
tehtube Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5513

Akkor azt megnézem. Sz'al most vasárnap. Abszolút nem hallottam róla. KZs tud rendesen zongorázni.

A Hammondon is olyasmi billentyűk vannak, csak mégis másképp kell. Vagyis lehet zongorázni is rajta, csak az nem az igazi.

Matyóóónak gratula a lezlijéhez, így csak jól szólhat. Akkor a MOM-ot kihagyom.

Előzmény: Lizzi (5511)
LittleBig Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5512
A MOM müv.házba nem viszünk Hammondot, ez egy másik buli, nem összekeverendő a MOL fesztivállal. A Monophonicnak kb. 5 évig voltam tagja, de két hónapja kiléptem, így csak Tritonban leszek.

Viszont végre megcsináltam a Dynacord leslie csöves Echolette M150 fejhez illesztését, büntető hangzás lett belőle, talán teszek fel valami hangot. Azt hiszen a Dyna most érte el tudásának maximumát, amikor már a magasnyomón kívül minden ki van cserélve, és a doboz is át van építve :) A végösszeg kb. megüti a gagyibb amerikai Leslie-k árát :-(, bár a csöves fej multifunkcionális, másra is remek.
Előzmény: tehtube (5510)
Lizzi Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5511

Hallottatok már Kaltenecker Zsolt új Hammond-os triójáról?

Vasárnap lesz az első koncert  a Columbus Jazz Clubban.

tehtube Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5510

Látom szorgalmasan dolgoztatod alkalmatosságod :-)

A Hegyvidéki ősz kiadványban találtam hogy 2007 szeptember 20-án a MOM műv. közp. XII Csörsz u. Monophonic és Triton. Mindkettőben km: Premecz Mátyás. Ámbár zongora van írva. Hogy is lesz?

Előzmény: LittleBig (5507)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5509
Kösz a segítséget, Matyi! Jövő héten elméletileg kapok egyet kipróbálásra, de azért köszönöm a lehetőséget :) Lehet, hogy a CX-3-nak jót is fog tenni a basszus-szempontjából, mert alapból elég sok mélye van.

Üdv,

Norbi
Előzmény: LittleBig (5506)
djuice Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5508
ugyan nem Hammond, de az igényes fülű jazz-szeretőknek pici aranybánya...

http://www.johnpizzarelli.com/go.php?page=radiodeluxe_listen

LittleBig Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5507
Sorry a dupla postért, de nem jelent meg azonnal, és ehhez nem vagyok hozzászokva.

Na, még két dolog:

1. Kinek van eladó újabb típusú B3 vibrato line-ja (lánya) ?????
2. Szeptember 15-én, szombaton a MOL jazzfesztivál keretin belül fellép a Smárton Trió a Ráday u. 34-ben lévő Ritmus Kávézóban. Ez alkalommal egy szett erejéig csatlakozom hozzájuk Hammond B3 nevű közös barátunkkal :-)

A belépő nagyon kevés, de van.

http://www.smartontrio.com/

Gyertek le!

üdv,
Matyi
LittleBig Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5506
Nekem van egy ART Tube MP előfokom. A legolcsóbb típus, mert nem sok különbség van hangban a drágábbak között. Tapasztalataim nem egyértelműek:

Zseniálisan használható elektromos zongora hangok, clavinet, stb felturbózására, sőt a hammond hangot is szépen kerekíti a közép és maga szóló tartományban, de csak akkor, ha nincs durva torzításra állítva.
Torzítóként nem javaslom billentyűre, de én sokszor használtam mikrofon után, pl. herflizni zseniálisan lehet vele, embertelen soundot csinál bármilyen ládához.
Ami a legfontosabb, ha Hammond basszusozni is akarsz, akkor talán nem ez a legjobb cucc, mert a basszus tartományt kicsit elmossa, az amúgy is kevés dinamikát tovább csökkenti.

Egyébként ki lehet próbálni, ha érdekel: pmat KUKAC freemail PONT hu

Matyooo
Előzmény: KarnEvil (5502)
LittleBig Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5505
Én használom a ART Tube MP sorozat legegyszerűbb tagját, és csak javasolni tudom. Torzítani elég keményen lehet vele, én a régi M3-am és a leslie között használtam, mert tranyós a Dynacord DC100. Viszont ha nagyon vájt fülü vagy, akkor lehet, hogy zavarni fog egy-két dolog: Kicsit levesz a basszusból, és az egész hang dinamikájából. Ez biztos azért van, mert eredetileg mikrofon előfok. Ahhoz viszont zseniális. Én herfliztem vele, és hatalmas soundot lehet vele kihozni bármilyen ládából....

Csodákat tesz minden egyéb elektromos bill. hanggal (rhodes, clavinet, stb.).
Mindenképpen megéri a 10 rongy körüli árát. Szerintem a drágább változatok csak a csicsa miatt drágábbak. Nézegettem azokat is, és nem sok különbség van.

A mostani összeállításomban (b3 -> DynacordDC100) nem használom említett gyengeségei miatt, meg azért, mert a b3 előfokot lehet úgy állítani, hogy eleve torzítson.

Ha gondolod felugorhatsz egy kipróbálásra! írj ide: pmat KUKAC freemail PONT hu
dombi39 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5504

Kedves Szaktársak! Egyik barátom aug.elején Balatonalmádiban hallott valahol egy rock bandát, amiben - elmondása szerint - régi (fa) Hammond-orgonán játszott a billentyűs, és nagyon jó volt főleg a Deep Purple számokban. (érti a Hammond-ot, mert az enyémet már látta, halotta közelről is).

Vajon közületek került ki a nevezetes billentyűs? Ha igen hagy gratuláljunk neki!

tehtube Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5503

Igen hasonló. Az EQ helyett a forgókapcsoló van. Fantomtáp, kimenet, bemenet, szintjelző. Legfeljebb nincs benne kompresszor. Ez a piros is elég olcsó, meg könnyű, szintén adapteres. ECC83 csövet használ. (mi mást?) A Motion Sound-okban is 1db. ECC83 van és szép a torzításuk az egész finomtól a jó keményig, csak a tranyósmetál nincs.

Glissando! Milyen a MS Pro3X-ed???

KarnEvil Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5502
Köszi! Lehet, hogy megérne egy próbát :)

Ajánlották nekem még az ART Tube MP-t. Elég baráti ára van. Ismered?

Előzmény: tehtube (5501)
tehtube Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5501

Esetleg EZT tudom javasolni. Csöves előfok kompresszorral, EQ-val hanxerhez, mikrofonhoz fantomtáppal is. Annyi a változtatás hogy a homlokzati bemenet arra a kék kábelre került és lett egy bekapcsoló gombja, ne csak a  sima bedugással éledjen föl.

Előzmény: KarnEvil (5500)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5500
Tehtube mester, köszönöm a részletes analízist! Szenzációs vagy :)
Kipróbálom ezeket a beállításokat. Pont azért gondoltam egyébként csöves előfokra, mert a CX-3-nak nincs igazi torzítása. Legalábbis szerintem nem szól jól. Abban a VK-7 volt a nagy sztár :) Kísérletezgetek vele.
Előzmény: tehtube (5499)
tehtube Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5499

Szerintem ebben az esetben inkább a lezli a felelős a hangzásért. A regisztráció egyszerű Jimmy Smith: 8883.soft/fast perka, c3 vib. De eléggé torz a jel és kevés a magas. Emiatt viszonylag gyengén hallható a perka, a keyclick.

A lezli meg egy régi egysebességes: 31H, 21H, 22H, 44, 45, 46,47, 50,51.

Ráadásul az extra tompa bödönhangért a tölcsér pozíciója is felelős, épp nagyon más irányban állt meg. Fel is éled a laci a szám legvégén :-) Najó ott full regisztráció van.

Szóval torzítsd be a CX3-at, vedd le viszonylag EQ-val a magasat, állísd meg valahol a forgást. Valami hasonló lesz. :-)

Zs.

Előzmény: KarnEvil (5496)
tehtube Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5498

Van már az E100-on itt-ott tranyó, de azok csak a perkavezérlés, lábbasszus oktávosztás, lecsengő szintiszerű harp effektre vannak. A hang erősítése csöves.

Ha totál átalakítanál egy ilyen lezlit, drágább lenne a leves mint a hús, több mint 50% csere. Akkor inkább eleve egy kétrotorost javaslok.

Gyakorlatilag ezek nem eszik a csöveket, esetenként érdemesebb csak azt a darabot cserélni. Csövenként párezres tétel, ámbár ebben a sorozatban sajna nem a legáltalánosabban használt csőtípusok vannak.

B3-C3 csőgarnitúrák viszont dögivel vannak jó áron.

Az orgona még pedál nélkül is méretes, vagy 100kg. A lábbasszpedált egyszerűn kicsit megemelve, ki lehet csúsztatni a helyéről. Két tüskével (anyacsavarok alulnézetben a fehér filckockákon) alul beakad egy szögvasba és a rugós nyomólemezek így a kontaktnyomó tüskék fölé kerülnek és lágyan nyomogatják, ime:

Előzmény: szimizso1 (5494)
dombi39 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 5497

Valóban a Tone Cabinet nem egy megoldás, de templomban jó lehet.

Igen, van DVD-m is. Esetleg neked is legyen?

Előzmény: tehtube (5489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!