Az biztos hogy még egy ilyen csapat ahol négy tour dobogós versenyzik egyszerre nem lesz a tour történetében. Szerintem Brunyeel Contadorral fog maradni mivel most is ő volt az előszámú embere és őbenne látja a jövőt.
Az a baja, hogy még ezzel a formájával is esélye lett volna megnyerni a Tour-t, ha nincs Contador, vagy ha van is, de LA az első számú ember...de második biztosan lehetett volna...
Rendet bizony. És valóban felesleges vitatkozni. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy lelkileg ez egy nagyon megviselő Tour volt (nekem legalábbis). És hatása lesz a továbbiakban.
Azt, hogy Bruyneel jövőre másik csapatban lesz, azt nem ő mondta ki először, hanem Szása Vinokurov. Egyértelműen is világosan kijelentette Monacoban, hogy mi a fennforgás. Szóval ezért nem Johant szapuld.
A másik felvetésed más tészta. Rendet kellett volna tenni a verseny előtt, de ezen meg már felesleges siránkozni. Megvan a Sárga, megvan a 3. hely, megvan a csapatverseny, ez a lényeg.
Például azt, hogy az állítólag vérprofi Bruyneel ne nyilatkozgasson olyat a Tour vége előtt majdnem egy héttel, hogy jövőre valszeg másik csapatnál lesz. Vagy azt, hogy álljon ki az első embere mellett.
Mégis mit vártatok? Szerintem a maximális csapat támogatást megkapta Contador,különben nem lenne most Tour győztes! De Bruyneel is csak ember,nyilván,hogy közelebb áll hozzá Lance,akit már több,mint egy évtizede ismer és jó sok versenyt nyertek meg együtt! A lényeg,hogy mindenki jobban jár,hogy jövőre külön lesznek,ők is meg a nézők is!
Azt nem mondta, hogy biztos jobban örült volna neki, azt mondta, hogy azt Johantól kell megkérdezni (gondolom a riporter azt kérdezte, hogy szerinte jobban örült volna-e Lancenek Johan).
Köszi mindkettőtöknek. Az a mondat pedig nem lepett meg, hogy jövőre más csapatban fog versenyezni, mint Lance, és sajnos abban sem vagyok biztos, hogy nem mondott igazságot azzal, hogy szerinte Bruyneel jobban örült volna Lance győzelmének.
Igen, de ki nem mondta, nem lehet belekötni.(néhol kicsit zavaros a fordítás, de azért érthető.)
"Ez egy nagyon nehéz Tour volt, de ezzel tisztában voltam még azt megelőzően, hogy idejöttem volna. Tisztában voltam vele, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan tökéletesen fel kell készülnöm. Rengeteget edzettem, nagyon keményen dolgoztam, tudván, hogy ez a Tour de France igen nehéz lesz. Tudtam, hogy jó formában kell legyek, az viszont tényleg nem érdekelt, hogy Lance milyen állapotban, jóban, vagy rosszban tér vissza Szerintem Johan Bruyneel meg akarta nyerni a Tourt az egyik, vagy a másik versenyzőjével. Azt gondolom, hogy Lance sikerének jobban örült volna, vagy sem, azt tőle kell megkérdezni. Amikor megtudtam, hogy Lance visszatér, úgy döntöttem, hogy maradok az Astanával, hiszen élő szerződésem volt, nem igazán akadt más választásom, más esélyem. Az biztos, hogy a Tour után jó néhány találkozónk és tárgyalásunk lesz arról, mi legyen velem a jövőben. Az biztos, hogy nem leszek együtt Armstronggal, különböző csapatban fogunk versenyezni.
"My conscience is very clear because in the end I have run two races, one on the bike and one at the team hotel," he said on Spanish broadcaster TVE after Saturday’s ride.
Meg azt is mondta, hogy 2007-ben csak fizikálisan volt nehéz a Tour, meg kellett szenvednie az utolsó ITT-n. Idén mentálisan is baromi nehéz volt...