Gratula a csapatnak! Kemény dolog az a kettős dobogó. LA harmadik helye (amiben eddig irtó sokan kételkedtetek) pedig szerintem nagyobb eredmény, mint AC első helye.
Phinney már most jobb időt ment az egyéni 4000 méteres üldözőversenyen, mint Wiggins valaha, ráadásul már most elkezdett országuti versenyeken indulni. Messze van még a Tour szinttől, de majd meglátjuk.
Pedig állítólag Armstrong keres egy olyan bringást is aki már most is a közvetlen élvonalba tartozik és a következő években a Tour-győzelemért tudna küzdeni.
Szerintem többek között ez az új csapat létrehozásának egyik fő lényege is,hogy soha többet ne fordulhasson ilyen elő,hogy nem Lance az első ember,így aztán más se hiányozna,mint Contadort is odavinni! Ezzel az erővel maradhatnának az Astanánál mindketten!
Akkor viszont nagy valószínűséggel még egy évig maradni fog Contador az Astanában. Ez nagyjából mindenkinek jó is lenne, Vinokurov ott lehetne a Touron, Contadornak meg lenne egy jó csapata.
Most bajban vagyok, mert nem találom azt a cikket, ahol Rubiera az Armstron-Contador affér kapcsán megszólalt, és inkább Contador pártját fogta.
Másrészt Alonso szeretné Chechut sportdirektornak, ami a hosszú távú karrierje szempontjából szerintem jobb választás, mint még egy évig vízhordóskodni Armstrong mellett.
Az ír körversenyen együtt indulnak Armstroggal, ott majd eldől, hogy meg tudja-e győzni Lance.
Úgy tűnik a bizalom Contador és Bruyneel között oda, így meg azért hosszú távon nehéz lenne az együttműködés.
Miután ez Armstrong-csapat nyilvánvalóan Armstrong lesz a kapitány. A zászlójukra egész biztosan az lesz írva: "Fel a nyolcadikra!" Hogy a reális céljuk mi lesz, az nagyban függ attól, hogy mennyire sikerül a felkészülés. Úgy vélem, hogy egy tradicionálisabb felkészüléssel és versenynaptárral, sérülések és babázás nélkül Armstrong még mindig versenyképes lesz. Reálisan a sárga trikóra nincs sok esélye, de harcban lehet érte (szorosabban, mint idén), a szponzornak és a szurkolóknak pedig ez is elég lesz.
Alonso szerint,ebből már csak 2011-re lesz valami: "j'aime le cyclisme et j'aimerais en effet mettre sur pied une équipe. Mais nous sommes déjà en juillet et c'est donc difficile de mettre tout en place pour 2010. Ce serait pour 2011"
Miért választaná Contadort? LA mellett volt évekig, és 2008 őszén is azért maradt még egy évet, mert LA visszatért. Azt mondta ekkor, "nagy kaland lesz" ez az év.
Úgy látom, Johan megpróbálja magával vinni azokat, akiket ő hozott a csapathoz. Helyzeti előnyben van, mert ő ott van és bármikor tud tárgyalni az emberivel. Másrészt őt már ismerik, tudják mire számíthatnak, miközben az Astana jövő évi szerkezete elég ködös, a Santander csapaté meg még ködösebb... Úgy tűnik Vino lemaradt egy kicsit, kipaterolta Johant, de nincs embere a helyére, pedig már ott kéne lennie a Touron, hogy tárgyaljon a lehetséges versenyzőkkel.
De azért én óvatosan kezelem ezeket a híreket, igaz, hogy nem zörög a haraszt, de ilyen kor mindenféle pletykák keringenek aminek a fele sem igaz.