Keresés

Részletes keresés

Tulipántoss Creative Commons License 2019.10.14 -2 2 240

Niki örömében Ciprusig szaladt a kiválasztott férj-jelöltjével, Norbival. De minek?!

Végül is nem csalódtam Nikiben, mert nem csak otthon vágta ki a férj-jelölteket a legelőre. Szíve választottját Ciprusig vitte, hogy kivághassa egy másik szobába. Ezért  igazán nem kellett volna olyan messzire elutazni. Azon sem csodálkoznék, ha Norbi hazajönne közben. Látszott rajta, hogy mennyire meglepődött, csalódott volt, amikor Niki kért egy másik szobát is. Norbinak  elment a kedve az ottléttől. Vagy mit vár most Niki, hogy Norbinak lesz majd kedve mosolyogva, kézenfogva sétálgatni?!

Számomra rejtély volt és maradt is Niki! Nem hiába van egyedül! Ő az a típus, akinek van sok barátja, de még sincs. Az estéit és az öregségét is egyedül szeretné megélni.

Misi  gazdáéknál úgy néz ki, vagy azt láttatják, hogy elindultak a maguk útják, akarják és keresik a boldogságukat. Aztán vagy megtalálják, vagy nem?! :D

Botond gazdáéknál  is hasonló a helyzet, utaznak is Velencében.
Balázs, ahogy elnéztem az előzetest, a műsor után elénekelheti  majd falu napon, hogy " te mégy jobbra hűtlen babám én meg megyek balra sárba taposom a fényképedet nem veszlek el soha!" Balázsnak esélye sem volt jól választani!  Szerintem.

Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.08 0 2 239

"Kevésbé gondoltam volna Norbira! Hiszen mindig a háttérben kesergett szegénykém a kisebbségi érzésével,  hogy Ő "csak" egy cukrász." - Mert valószínűleg direkt így vágták meg a részeket a szerkesztők, hogy nagy legyen az ámulás, amikor megtörténik a kiválasztás és Norbi keverheti tovább a habot Nikinek. :)

A leadott adásokból csak Misi és Alexa között érezni, hogy működik a kémia, láthatóan a lány kb tudta, hogy mire vállalkozik, amikor jelentkezett a műsorba. A többi pár esetében semmi ilyesmit nem látok.

Balázs szerintem a magánéletben olyan kis tesze-tosza, akit a háttérből, finoman kell irányítani. Az Adrienn-típusú nagyszájú lányok csak elriasztják. A vállalkozásában biztosan sikeres, de a lányok közelében láthatóan feszeng. Evelin nem tudná elviselni azt a falusi életet, ami ott várna rá. Az ő korában a fiatalok még inkább menekülnek az ilyen nyugodt helyekről és nem odaköltöznek.

Előzmény: Tulipántoss (236)
költekező Creative Commons License 2019.10.07 0 4 238

Jó hogy te vagy nekünk, mert bevallom elcsábultam és mással foglalkoztam, nem a gazdákkal, de te szépen összefoglaltad, ezért az eredményt tudhatom.

Köszi

Előzmény: Tulipántoss (237)
Tulipántoss Creative Commons License 2019.10.07 -2 4 237

Zsoltról már minden rosszat leírtam. A jóképűnek mondható, de ápolatlannak tűnő, csimbókos hajú srác, egy echte tahó.

Valóban paraszt, de a szó nem nemesebbik értelmében. Persze, ez a "parasztság" (nem földművesség)  nem falu vagy város függvénye, mert Zsolt a fővárosban is lehetne egy bunkó. Ahogy Enikőt kihívta a házból, majd közölte vele, hogy jó volt délután, de most mész haza, undorító húzása volt!

Holott mindenki részt vett a macskája temetésén. Az egész környék kisírta magát. Enikő is sirdogált kicsit, hogy hazaküldték. Megjósoltam már akkor, hogy kár volt a vörös hajában az a hippi koszorú, nem érdemelte meg Zsolt a virágfűzért! :DD  Zsolt meg úgy csinált mintha vígasztalná, de csak álegyüttérzés volt részéről. Aztán hozta tovább bunkóságát, felhívta Anikót és közölte vele, hogy forduljon vissza, hamár úton van (és úton volt!).  Mert ő egyedül (mint, falu bikája) lerendezte a kiválasztás ceremóniáját, és így Anikó nélkül is eggyel kevesebben vannak.

És a fenti tény is azt bizonyítja, hogy nem kell a jövőben ebben a műsorban műsorvezető! 

Intelligensebbek a gazdák már, mint tavaly voltak. Önállóak, mint otthon is, mi sem bizonyítja jobban, mint az ön- etetők, ön-fejők, ön-intatók, tehát ön-állók! Azaz egyedül is boldogulnak mindenben! 

Anikóval, mint műsorvezetővel semmi gondom!

Csak a ruházata! Azok az uszályok, azok a slafrok!  Érdekes, új módi dívik a celebeknél! Nagy díjkiosztó eseményekre tréning ruhában tolják a megjelenést. Ebben a műsorban ahol a tanyán, a földeken  sár-, trágya van, ebben a műsorban hosszú estélyi ruhát vesznek fel a farmer szerkó helyett. 

Ja, és Botond is van még! Az igazi lasszós farmer, cowboy!

Felületesen néztem Őt, mert a lasszózás, a rodeózás, a neki futásból felugrani a lóra és szőrén megülni, annyira nem fogott meg. Sajnos háttérből nézve, keveset láttam belőle. Annyit igen, hogy tanítgatta a lányokat klf. figurákra, kisebb nagyobb sikerrel. Remélem sikerül megtalálni a párját, aki azonosulni tud majd a hobbijával is.

Annyit jegyeznék még meg - mint, minden szilveszteri műsornál is -, hogy  a "tavalyi jobb volt!" :DDDD.

No, de nekem itt véget ért ez a műsor, további jó fórumozást kívánok Mindenkinek!

Előzmény: Tulipántoss (236)
Tulipántoss Creative Commons License 2019.10.07 -1 4 236

Húha! Niki és Misi már kiválasztotta a párját?! Gratulálok nekik és sok boldogságok kívánok!

Pedig az elején nem voltam benne biztos, hogy Niki társat keres?! Pláne amikor  a három boldogtalan kérőjét kirakta a legelőre. Azt hittem, hogy a 12 szakmával (no, de milyenekkel?! ) rendelkező ausztrál ezermester Józsit fogja választani. Kevésbé gondoltam volna Norbira! Hiszen mindig a háttérben kesergett szegénykém a kisebbségi érzésével,  hogy Ő "csak" egy cukrász.

Józsi elég jól viselte, hogy nem őt választották. (Hacsak, mérgében össze nem törte a kutyaházat, amíg Nikiék Cipruson hálják el a nászéjszakát?!)

Misi volt a legszimpatikusabb, viszont férfiként nem igazán sikeres.  Ő is kiválasztotta a párját, sok boldogság nekik is!

Amint látom "Hajkoronát" választotta, remélem összecsiszolódnak majd szépen.

(Becsültem benne, hogy külön hívta a lányokat mindig, ha közlendője volt, átérezvén a jelentőségét a negatív hírnek!)

Balázs is szimpatikus, csak ő jól beválasztott már az elején, szerintem.

Mégpedig, Donna Tonna, és a "Bőbeszédű" Evelin, a két ellentét személyében. A molett hölgy túl domináns volt, a hajával játszó fiatalka meg némaságot fogadott, hogy előbb szabaduljon. Egyébként meg, már szerencsétlenül indult Evelinnel közös randija is. Veszély fenyegette, mert Orsit megcsípte a szúnyog és allergiás rá a lány. Először mentőt akart hívatni, de szegény Balázs megpróbálta óvatosan elmagyarázni, hogy vidéken ez nem úgy megy, mi történik, ha a tárcsázás után azt mondja, hogy "Orsit megcsípte egy szúnyog!" Orsi értette ugyan az iróniát, de majdnem azt ecsetelte, hogy Budapesten, "minden szúnyogra jut egy ügyeletes!" :DD

(Balázsban azt becsültem, hogy tartva a dominás Donna Tonnától, három utcával arrébb költözött aludni, és minden lánynak külön szállást biztosított!)

Nem is várom meg, hogy kit választ Balázs, mert sem Evelinben, sem Orsiban nem látom a megfelelő arajelöltet. De azért hajrá Balázs!

Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.07 0 2 235

Gondolom többet beszélgetnek a szereplőkkel, de ha csak ennyi fér egy műsorba, akkor tényleg ezért ennyit kocsikázgatni. A nyilvánvaló kocsi reklámon kívül. Egyébként kis bután mutat abban az autóban azokon az úttalan utakon.

Ezt megbeszélhetnék telefonon is a környezettudatosság jegyében :)

Előzmény: Noilein (234)
Noilein Creative Commons License 2019.10.07 0 0 234
Amúgy sem értem, minek keresztül kasul furikázni az országban azért az 5 percért. Gondolom ennyit elsőre is elő tudnak adni, nem kell 50x felvenni.
Múltkor is mikor Misi odarángatta Anikót a légycsapdosós ebédre a csárdába a semmiért....
Előzmény: Kr.Kr. (231)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.07 0 0 233

Orsi meg kiborult, mert Evelin jól érezte magát Balázzsal a falunapon, ahelyett, hogy némaságba burkolózva, cöveket nyelve, mogorván pucolta volna a krumplit, ahogyan ő tette. Ez könnyeket kívánt.

Előzmény: Ilhilla (232)
Ilhilla Creative Commons License 2019.10.07 -4 0 232

Akkor ez jól alakult, Niki összeillik a cukrásszal és Misi is a vöröskével.

Előzmény: Noilein (230)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.07 0 1 231

Aztán épphogy elhúzott Misi Millivel az egysávos földúton, megérkezett Anikó a szappantartóján ugyanabból az irányból és (ál)álmélkodva kérdezte, hogy Alexa hogyhogy egyedül van? Jaj.

Anikó jelenléte annyira felesleges, hogy jobb lenne nélküle. Már két pasi is meg tudta hozni a döntést az ő baráti támogatása nélkül is :))

Előzmény: Noilein (230)
Noilein Creative Commons License 2019.10.07 -1 1 230
Niki a cukrászfiút választotta. Táncikáltak egy szlovák táncházban és nagyon tetszett Nikinek, hogy Norbi határozottan vezette és amúgy is jobban vonzódik hozzá. Az "ausztrál" elég jól fogadta. Vagy legalábbis úgy tűnt.
Misi elmondta Millinek, hogy szerinte gáz volt a wellnesses megnyilvánulás, Milli elmondta, hogy Misi úgyis azt hangoztatja, hogy neki Alexa jön be, így közös megegyezéssel Milli hazament. Még néhány könnycseppett is ejtett.
Előzmény: Ilhilla (228)
Tibbe Creative Commons License 2019.10.07 0 1 229

Én csak az előzetest láttam, amiben Niki utazott a fiatalabb (cukrász) sráccal a nyereményútra, de majd megnézem az RTl Most-on.

https://www.rtlmost.hu/hazasodna-a-gazda-p_14109/hazasodna-a-gazda-2-evad-6-resz-c_12522325

Előzmény: Ilhilla (228)
Ilhilla Creative Commons License 2019.10.07 -3 0 228

Nem láttam tegnap! Írjátok már meg, kit választott Niki és Misi is választott, vagy csak randizott a vöröskével? (Reklámszünetben csak azt láttam, hogy Anikóval beszélget a lány, illetve Misivel a színházban ültek).

Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.07 0 2 227

Rájöttem, hogy Botondban mi zavar: iszonyúan modoros.

Kíváncsi leszek, hogy ezekből a párokból hányan maradnak együtt hosszabb ideig.

Evelin azon a falu napon feltűnően jól érezte magát és laza volt. Lehet korábban sem üdítővel kellett volna oldani, hanem vmi jóféle gyümölcspárlattal :)

Ilhilla Creative Commons License 2019.10.05 -3 0 226

Idén kiemelkedően jó volt a szilvatermés, ennek megfelelőn a felvásárlási árat alacsonyan állapították meg és a bolti ára sem lehetett magas, mert azt ,még az eu-s árak is letörték, kilónként 199 Ft-ért már jó minőségű szilvát lehetett kapni. Sajnos a mezőgazdasági munkából élők kénytelenek ilyen alacsony bérért is elszegődni, mert más munkalehetőség nincs a környéken. 

A szilvából a gazdának akkor lett rendes haszna, ha kifőzette pálinkának és eladta a "bögrecsárdáknak"! :-)

Előzmény: költekező (225)
költekező Creative Commons License 2019.10.05 0 0 225

Elképesztően pici pénznek tűnik 25 ft a szilvaszedésért.

Vajon mennyit lehet leszedni 1 óra alatt? pláne hogy még válogatni is kell.

Valaha jártam cseresznyét szedni, de azt 1 nő még átválogatta.

Apádfüle Creative Commons License 2019.10.02 -6 1 224

Ne lovagoljunk a szavakon! :)

Most nem földesúrnak hívják a nagygazdákat, már takarítónő sincs, csak higiéniai asszisztens, de a lényeg ugyanaz. A sorozatban látott gazdáknak akkora birtoka és állatállománya van, hogy nyilván nem egyedül gürcölnek látástól vakulásig. A parasztcsalád, amit előszeretettel emlegettek: Jani bácsi, Mari néni, 2-3 gyerek, esetleg nagyanyó, aki megeteti a gyerekeket és a tyúkokat. Ez már nem az a kategória.

Előzmény: Mlle. Grenelle (223)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2019.10.02 -3 2 223

Hát túl sok földesurat azért nem látok mostanában...

...és ott van még az a tényező is, hogy a magyar ember semmit nem szeret jobban, mint átverni a másikat, ezért nem árt, ha a nagygazda is mindenhol jelen van...

Előzmény: Apádfüle (220)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.02 0 3 222

:))) bizonyára így történhetett :))

Ráadásul, ha a műsorban nem lesz meg a Nagy Ő, akkor utána bizonyára megérkeznek a népszerűségre bukó újabb önjelöltek. Kérdés, hogy a gazdák mennyire tudják ezt kezelni.

Előzmény: Tulipántoss (221)
Tulipántoss Creative Commons License 2019.10.01 0 5 221

Ezekkel a csajokkal nem beszélgettek pszichológusok a műsor előtt?....... olyan, mintha mindenki bebocsátást nyert volna, aki tollat ragadott. "

Beszélgetni beszélgettek bizonyára. ( vagy nem, vagy nem tudom. :D)
Vagy, a pszichomókusoknak is tetszettek a fején hipi-koszorút viselő, a néma, hajtincseivel játszó, az átlászó csipkében bugyingó nélküli jelentkezők,
Vagy, nem is igazán voltak jelentkezők, 

Vagy, az igazi gazda-asszonyok nem értek rá tollat ragadni, a sok dologtól. :D

Előzmény: Kr.Kr. (214)
Apádfüle Creative Commons License 2019.10.01 -4 0 220

Mondjuk ez, amit leírtál, egy átlagos falusi emberre vonatkozik, aki a mezőgazdaságból él, növényt termeszt, állatokat tart. Annyit, amennyiből megél a család. A műsorban szereplő gazdák más nagyságrend, ők már kvázi birtokosok, hatalmas gazdaságuk van, ha 48 órát dolgoznának a 24-ből, akkor sem láthatnák el maguk a feladatot. Nyilván vannak alkalmazottaik minden szakterületre. Régen se a földesúr izzadt napestig. :)

Előzmény: Mlle. Grenelle (219)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2019.10.01 -3 1 219

Igen, de ott megkapod a szabadnapot, ha máskor nem, hétköznap. Mert ez az előírás.

A mezőgazdasági vállalkozónál ez nincs így. Nincs szabadnap, mert nincs előírva, lehet dolgozni látástól Mikulásig. És a növénytermesztés még istenes, mert ott télen tényleg nem nagyon van mit csinálni, tehát ott azért van némi szünet (és meg lehet ünnepelni mondjuk a Karácsonyt meg az újévet)...

Állattenyésztésnél még ez sincs, ott az év 365 napján 7/24-es a szolgálat, mert tényleg bármikor beüthet bármi, és még ha minden rendben is megy, a sertést/marhát/akármit magasról nem érdekli, hogy Karácsony van, ő éhes, tehát a gazda ugyanúgy kel akkor is hajnal négykor, mint akármelyik közönséges munkanapon...

...nah többek között ezért is nem lennék én soha gazdafeleség, még ha milliárdos lenne is az a gazda, akkor sem!

Előzmény: költekező (218)
költekező Creative Commons License 2019.10.01 0 1 218

Ilyen munka számtalan van a járművezetőké is pl, ahol menni kell akkor is ha vasárnap, vagy ünnepnap van.  És gyakori hogy a hosszú nyári szüneteket kénytelenek váltott szabadsággal megoldani a szülők.

Ha a közös nyaralás a fő szempontja  biztos nem írt ide.

Előzmény: ga_zsi (216)
ga_zsi Creative Commons License 2019.10.01 0 0 217

gyerek még. unatkozott, gondolta, jó móka lesz. vagy ő is fogadásból jelentkezett, mint Zsolt gazda.

Előzmény: Apádfüle (215)
ga_zsi Creative Commons License 2019.10.01 0 0 216

nagynénémék szintén állattartásból-földművelésből éltek/nek. ők egyszerre szinte soha nem voltak nyaralni, max. 1-2 napot. először elment az egyikük 1 hétre a két gyerekkel, aztán a második hétre a másikuk. a váltáskor voltak együtt egy picit. a gyerekek mára felnőttek, de nem a mezőgazdaság a fő profil a megélhetésükhöz. csak segítenek a szülőknek.

Előzmény: Kr.Kr. (212)
Apádfüle Creative Commons License 2019.10.01 -4 3 215

Így van, ahogy írod. Csak azt nem értem ezek után, hogy mi a búbánatért jelentkezett ebbe a műsorba, konkrétan Misi mellé. Nem arról van szó, hogy kénytelen eltölteni pár órát valaki társaságában, pedig semmi kedve hozzá, mert az illető nem szimpatikus, és közös témát sem találnak. Ilyen szituációkat is tartogat az élet, és átlagosan intelligens ember ezt meg tudja oldani. Ez a lány rettentően neveletlen! :(

Előzmény: Kr.Kr. (213)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.01 0 3 214

Ezekkel a csajokkal nem beszélgettek pszichológusok a műsor előtt? Ők talán már előre kiszűrhették volna, hogy milyen típusúak ezek a lányok.. olyan, mintha mindenki bebocsátást nyert volna, aki tollat ragadott.

Előzmény: Tulipántoss (210)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.01 0 1 213

Vagy egyszerűen annyira untatja Balázs, hogy nem is akart vele beszélgetni. Amit mutattak, abból az látszott, hogy szinte rá se nézett. Ez pedig a fizikai elutasítást is mutatja.

Előzmény: Apádfüle (209)
Kr.Kr. Creative Commons License 2019.10.01 0 3 212

Valóban, de a postás munkaideje 8 óra (most általánosítok), míg egy mezőgazdaságban dolgozóé 7*24 óra. Eltervezheted, hogy adott napon mész kirándulni, de ha épp akkor van megfelelő idő a föld művelésére pl. egy hosszan tartó esőzés után), akkor a munka felülírja a szabadidős tevékenységet. Ehhez pedig kell egy olyan partner, aki elfogadja, szükség esetén átlátja, hogy milyen munkafolyamatok vannak.

Ezt a lányokban egyáltalán nem látom, talán csak a Misi által kiválasztott vörös hajú lány esetében. A nevét nem tudtam megjegyezni.

Ahhoz, hogy ott tudd hagyni a gazdaságot, amíg pihengetsz, ahhoz kell egy megbízható ember, másrészt kell egy olyan gazdasági háttér, hogy meg tudd fizetnie azokat az embereket, akik besegítenek.

A saját környezetemben láttam olyan házasságot, ahol a feleség egy teljesen más világból érkezett, mint a földművelésből (jól) élő férje. A feleség 8 évig tudott alkalmazkodni, de aztán besokallt, mert nyáron, amikor a gyerekeknek szünidő volt, akkor volt a munkák dandárja. Repce, búza, napraforgó, kukorica betakarítás. Akkor volt szabadnap, amikor esett az eső.

Hiába volt viszonylag jól menő vállalkozásuk, a gazdának ott kellett lennie a betakarításnál, mert a jó magyar ember szereti átverni a másikat. Ráadásul mivel elég komoly gépparkkal rendelkeztek (ami után lehetett a hitelt fizetni), még béraratást is vállaltak.

Balázséknak is van a szántóföld mellett gyümölcsös, állatok, ami nem nagyon viseli el, hogy a gazda nyáron elmegy 2-3 hétre pihenni. Zsolt gazdaságát nem látom át, de szerintem ő inkább télen mehetett pihenni. Ezt iskolás gyerekek mellett nehezebb megoldani.

Szóval baromi nem egyszerű, ezt egy más közegből érkező nem igazán bírja, ill. véleményem szerint nem is látja át.

Előzmény: költekező (206)
Bellina2017 Creative Commons License 2019.10.01 0 2 211

Vonzalom teljes hiánya, érdektelenség a randipartnerrel szemben :(

Előzmény: Apádfüle (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!