Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Nálam inkább az utóbbi. Én a barackot csak addig permetezem, míg monilia veszély van. Tetű ellen is csak állandó megfigyelés mellett vadászó permetezést csinálok. Ez pedig nem túl korai.
Naaaa ... azért ne ez legyen az etalon van akinél nagyon szép ez a fajta és ízre állagra messze veri legtöbb nektarint . ( szerintem ez a legfinomabb legalább is amik nekem vannak )
Lehet hogy félreértetted a kérdezőt de lehet hogy arra gondolt hogy ha járunk gyümölcsfa lerakatokban és ha valahol látunk akkor azt megírjuk hol van. Én a héten megyek egy hosszabb útra és tervbe van két utbaeső lerakat megtekintése is ha találok akkor jelzem. (Ezt már "buli82"-nek írtam)
Most, hogy már te is itt vagy, szeretnélek téged is megkérdezni, hogy melyik fajtákat ajánlod késő tavaszi fagynak gyakran kitett országrészbe? Olvastam, hogy van Bergevalod, és Bergarougod. Ezekkel mi a tapasztalatod? Azt írták neten hogy önsterilek, ezért is riadtam meg a termesztésüktől.
Ha jól tudom van Tardicotod is ezzel mi a tapasztalatod? Azt az infót kaptam, hogy nem magvaváló és elég apró gyümölcse van. Inkább a Tardirouget ajánlották még, de azt meg lehetetlen beszerezni.
Most találtam egy videót neten látta már valaki? Szerepelnek benne a Bergeron, Bergearouge, Kioto, Goldrich.