Keresés

Részletes keresés

fizetős Creative Commons License 2009.02.18 0 0 854
Igen, valóban nagyon gyanús a csend. Mint ahogy már korábban írtam én többször levélben és telefonon is kértem, hogy tájékoztassanak a korábbi befizetéseim jóváírásairól, de ez máig nem történt meg. Vajon miért nem törekednek a pontos naprakész egyenlegek kimutatására? Ezek nélkül hogyan tudják a ház ügyeit intézni, illetve a valós pénzügyi helyzetnek megfelelően kezelni? Elképzelhető hogy az In-Management Kft már tud valamit?!

Az SzMSz-ben egy csomó rendelkezés van a nemfizető tulajdonosokkal szemben, akár önhibájukból, akár nem abból keletkezett vélt, vagy valós tartozásuk behajtása esetén. Arról egy szó sem esik, hogy a társasházkezelő köteles legyen eleget tenni a tulajdonosi pénzügyi egyeztetésnek, és naprakész kimutatást készítsen a befizetések követelések egyenlegéről.

Kezdeményezem a szervezeti működési szabályzatnak, az említett tartalommal való kiegészítését, és ehhez tulajdonosi támogatókat keresek.   

Előzmény: Üngü (853)
Üngü Creative Commons License 2009.02.18 0 0 853

Sziasztok!

Tud valaki valamit a ház pénzügyi helyzetéről? Az új k.képviselet már fél éve működik, és semmi tájékoztatást nem ad a befizetett pénzünkről. Nem lehetne egy lakógyűlés ahol a kk. elmondja, hogy hogyan áll a ház számlája, mire mennyit költenek a pénzünkből, mennyire csökkent, lehet h nőtt a ház tartozása? Nagyon nagy a csend és zavar, hogy ez senki nem izgat, vagy ha mégis akkor mindenki passzolja a kérdést. Ha senki nem fizetne közösköltséget, akkor biztosan ki lehetne csikarni egy beszámoltatást. Lehet,h megint úgy járunk, mint a N&T-val???

Ennyi idő alatt elvárható egy egyenleg a ház helyzetéről.

Pumuckly Creative Commons License 2009.02.17 0 0 852
Helységenként az ablakon van egy beépített Aereco szellőző, amit néhol alulterveztek, mert kevés az adott helység megfelelő szellőzéséhez. Főzés, fürdés, fűtés során pára keletkezik, ami a lakás hidegebb felületein csapódik le, mint pl. az ablak. Jobb műanyag ablakokon már van olyan funkció, hogy a zár bizonyos állásában kb. 1 mm-re nyitva marad. A magas páratartalmat gyakori szellőztetéssel lehet csökkenteni.
Esetleg még egy Páramentesítő is hatásos lehet.
Akkor van igazán probléma, ha ideális 50-60% páratartalom mellett valamelyik fal kezd penészedni, mert ilyenkor a rossz szigetelésű fal lesz a leghidegebb páragyűjtő felület. Ilyenkor érdemes mielőbb gariban kijavíttatni.
Előzmény: Juhhej (851)
Juhhej Creative Commons License 2009.02.17 0 0 851

A teraszajtó-ablak és szobaablak nagyon párásodik és csepeg róluk a víz, ami lecsapódott rájuk. Folyik rá a parkettára. Ez csak nálunk van így vagy másoknál is?

Ez is kivitelezési hiba vagy hőhidasak az ablakok! Fontos kérdés!

Ez nagyon érdekelne, mert nálunk az ablaktok is vizes, aminek nem lenne szabad párásodni.

Üdv

Revon Creative Commons License 2009.02.11 0 0 850
Én még decemberben kaptam számlát a díjbeszedőtől az összes addigi vízfogyasztásról+csatornadíjról, még azelőtt, hogy visszaküldtem volna a szerződést. Ki érti a díjbeszedőt...
Előzmény: pipeti (849)
pipeti Creative Commons License 2009.02.10 0 0 849
Hello!

Miután leadtam a papírt és hitelesítették az órát, küldtek egy szerződést, amit aláírva visszaküldtem. Nem írattam alá senki mással, csak magam. Ezután regisztráltak és már küldtek is egy számlát, 240 ftos adminisztrációs díjról (a Díjbeszedő az FCSM nevében). Ezután én regisztráltam a dijnet.hu-n, ott "diktálom" be az órát is, elvileg ebben a kerületben minden páros hónapban lehet (legalábbis online). Úgyhogy beírtam a majdnem másfél éves fogyasztást, és most várom a tényleges számlát. :) Eddig még nem jött...

Viszont, valaki írt a fórumon korábban az ajtók utólagos szigeteléséről! Arról kellene nekem több információ, vagy elérhetőség!
Előzmény: zukkero (847)
zukkero Creative Commons License 2009.02.09 0 0 847
Sziasztok!

Tényleg valahogy kérni kéne kimutatásokat a befizetésekről... Nem lenne jó ha megint az történne mint tavaly... :(

Amúgy a "vizes papírt" leadókkal történt már valami? Mert én már több hónapja leadtam, és semmi nincs (se értesítő se semmi). Azért 1,5 évnyi vízdíjat kifizetni sem lesz örömteli.

Ami a lakást illeti, én nagyon szeretem a házat!!! :) Szerintem jó a környék és én pl. imádom hogy napos a lakás. (főleg most télen, mert ha süt a nap nem is kell fűtenem)

Szerintem ha valaki bulit tart, illik szólni legalább a szomszédoknak. És így előre elkerülhető a konfliktus. Persze több zaj is áthallatszik (ajtók, vékony falak), de melyik lakásban nem?

Üdv mindenkinek! :)
fizetős Creative Commons License 2009.02.09 0 0 846
Tisztelt Lakótársak!

Jó lenne elérnünk – a saját érdekünkben – hogy a társasház-képviselet kimutatásai pontosak és naprakészek legyenek. Annak ellenére, hogy többször kértem őket írásban és személyesen a befizetett kk és fűtéselőleg visszaigazolására illetve a fogyasztott energia kiszámolására nem tették meg. Ennek ellenére tavaly október végén eljuttattak egy felszólító levelet, hogy fizessem be a közös költséget, mert ha nem nov 15 étől leválasztanak a hálózatról. Milyen számokkal dolgozhatnak? Beköltözésem óta fizettem a havi díjat még az előző képviseletnek is, és máig nem tudom, hogy áll az egyenlegem. Változtatni kéne azon, hogy amíg a képviseletet semmivel nem tudjuk ösztönözni a megbízott munkájuk elvégzésére, ők se küldjenek jogtalanul kikapcsolással fenyegető leveleket. Furcsállom hogy a társasház, azaz mi, megbíztunk egy céget, akinek fizetünk munkadíjat, a munkát vitathatóan végzik el, de ennek ellenére fel vannak hatalmazva, hogy vélt vagy valós kimutatások alapján a saját tulajdonunkra tegyenek inkasszót, vagy kapcsoltassák ki a szolgáltatást.

Olyan ez mintha akasztanák a hóhért a saját kötelével. Azzal, hogy még mindig nem tudnak elszámolni az elmúlt egy év befizetéseiről és a fogyasztott energiával, kezd gyanússá válni. Hivatkozni persze mindenre lehet, én is, mi is, mindenki tud kifogásokat találni a szolgáltatók felé, hogy miért nem tudnánk kiegyenlíteni a számlát. Ez senkit nem hat meg. Ők is csak egy nyamvadt kft, aki korlátozottan felel a társasház vagyonáért. Adott esetben szinte ugyanúgy lehetetlen számon kérni Őket mint a korábbi Nagy és Tsa.Bt-t. Már tavaly megégettük magunkat, ha ez bekövetkezik újra legalább nem fogunk fázni …(:

Jó lenne tudni mikor hajlandóak lakófórumot szervezni, ahol remélem hatékony döntések születhetnek.

Revon Creative Commons License 2009.02.09 0 0 845
Szerintem meg az lenne a normális emberi viselkedés, hogy valaki MAGÁTÓL tudja, hogy este 10 után már NEM ILLIK hangosan bármit... Felőlem a téma lezárva.
Előzmény: chico.74 (842)
Vava81 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 844

Mikor lesz már lakógyűlés? Már lassan fél éve nem volt.  Már ideje lenne egy elszámolás a régi (Nagy és tsa.) befizetésekről...Van valakinek infója erről?

Annikó83 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 843
Találtam egy "AKCIÓT"olcsóbb és biztonságosabb mint a"biztonsági szolgálat".

http://tavfelugyelet.g4s.hu/akcio/jelentkezes__etarget/htmls/?utm_source=etarget&utm_medium=cpc&utm_campaign=onlinemarketing&ettrack=327904
chico.74 Creative Commons License 2009.02.06 0 0 842

Én úgy állok az ilyesmihez, hogy maximálisan tekintettel vagyok másokra, amíg a másik fel nem borítja a bábukat a sakktáblán. De ha már felborította, miért tennék úgy, mintha még mindig úriemberek módjára sakkoznánk...?

Mindenkit más zavar. A hangos zenélés például engem is zavar, más pedig észre se veszi. Valaki írta, hogy őt a villamos, mást a gyerekek visongatása, engem meg pont ezek nem. Nem vagyunk egyformák. A legjobb, ha tekintettel vagyok a másikra, hogy legyen alapom elvárni tőle, hogy ő is tekintettel legyen rám.

Előzmény: Revon (839)
Juhhej Creative Commons License 2009.02.05 0 0 841
Sziasztok!

Melyik lépcsőházban hallgattak hangosan zenét?

Üdvözlet
Jackopower Creative Commons License 2009.02.04 0 0 840
.....Sziasztok!

Egy másik lakóparkból vagyok.

Arra kérlek benneteket, hogy ha tudtok, küldjetek képviselőiteknek pár sort a bevezetendő (feb. 16-án akarják megszavazni!) Áfa növeléssel kapcsolatban. Minden bizonnyal egységes az adv. szerződés, így nektek is az szerepelhet benne hogy mikor folyósít a bank akkor  kell az akkori áfa törvény szerint fizetni. Így jelentősen akár milliós nagyságrenddel is növekedhet a vételár. Úgy hiszem, ha sokan jelezzük, akkor  a megszavazás napján, talán pár képviselő felszólal és úgy szavazzák meg hogy az korrekt legyen, azaz életbe lépése után kötött adv. szerződésekre vonatkozzon. Köszönöm hogy elolvastátok, és ha léptek ez ügyben, mely közös érdek.

Köszönöm
Revon Creative Commons License 2009.02.03 0 0 839
Köszi az ötletet, de nem szeretnék bunkó lenni, talán ebből is érteni fog. Ha nem, majd más módszert alkalmazok. Egyébként mást nem zavar?????
Előzmény: chico.74 (838)
chico.74 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 838
Hangosan zenélő (aki nem hallgatja, hanem gyakorol) szomszéddal szemben hatásos megoldás volt a játékától eltérő ütemben kopogni a fal másik oldalán. Lehetőleg nem is egyenletesen. Mint valami megbokrosodott metronóm. Zenélés vagy kornyikálás közben rettenetesen zavaró, úgyhogy előbb-utóbb hajlandó egyezkedni az illető.

Előzmény: Revon (836)
chico.74 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 837
Köszönöm az újabb válaszokat is!

Sajnos egyetlen egy olyan építési vállalkozást se találok, akikről ne lenne negatív vélemény. Maffia az egész iparág. De ezzel nem mondok újat senkinek, igaz? Viszont a tényleg nevenincs Ki Mit Lop Kft.-vel még mindig egy fokkal bizalmatlanabb vagyok.

Revon Creative Commons License 2009.02.02 0 0 836
Kedves tangóharmonikázó lakó! Nagyon szépen játszol, de este 10 után talán már nem kellene, mert elég zavaró. Köszönöm!
fizetős Creative Commons License 2009.01.28 0 0 835
Szia, szerintem meg az olimpia csoportot kerüld el messzire. Nagyon gáz multis szerződést íratnak alá a vevőkkel. Aki nagyon kekec, illetve okos, és változtatni akar lényeges pontokon, védve az érdekeit elhajtják. Már több szerződést kötöttem társasházépítő céggel, és mindegyik emberi volt kivéve ezt. Eleve ott kezdődik – igaz ez általános példa – hogy egy viszonylag nagy építőipari név (Olimpia Group) mögé bújva, egy nagykökényesi Kft  a beruházója egy ekkora projektnek!!?? Vigyázz pl. a fizetési ütemezésre (1), a jogi fogalmakra (2), visszafizetési garanciákra (3). 1.) becsapós a műszaki átvétel fizetési értesítő. A műszaki átvétel nem egyenlő a lakhatási vagy használatbavételi engedéllyel. A kettő között akár évek is eltelhetnek, amivel Te semmit sem tudsz kezdeni, habár már fizettél. A tulajdonjog iránti bejegyzés sem úgy alakult, ahogy azt az egyszerű halandó gondolja. Azaz, a lakást kifizetted és az ingatlant bejegyzik a nevedre. A végleges jogerős használatbavételi engedély csak a teljes beruházás befejezésekor szerezhető meg. A Real-Prop House Kft. perben áll az egyik kivitelezővel, ezért a földhivatal a „rangsor elvéhez” igazodva elutasította a tulajdonjog iránti kérelmet. Tehát a pereskedéstől függően ki tudja mikor kerül bejegyzésre az ingatlan, és lesz- e addig még Real-Prop House Kft? A társasház nem alakult meg és szinte tulajdonosi jogokat gyakorolhat ez a Kft. A Kft. kéri fel az ingatlan kezelésével megbízott céget, a Számvizsgáló Bizottságnak csak javaslati, illetve a számlák fölött is csak betekintési joga van. Az első közös képviseletet is a Kft. kérte fel, le is léptek kb 70 millióval. Az új céget is Ők hozták, akik máig nem tudnak elszámolni a befizetésekkel, kiadásokkal, nincs a lakásonkénti befizetésekről kimutatás. Hivatkozás persze van. A faliújságon levő tájékoztatón már most utaltak rá, hogy az el nem adott ingatlanok után hátralékot halmozott fel a Kft. A lényeg az hogy a Kft. nem tulajdonosi, hanem vállalkozói szemlélettel kezeli a házat. Esetleg ha mégis megkötöd a szerződést mindenféleképen írasd bele (3) hogy a jogos visszafizetés hány napon belül esedékes. Azaz a szerződésben benne van hogy Te mikor utalj készre jelentéskor, de az ellenkezője nincs. Abban az esetben, ha nincs megjelölve, várhatod az utalást ítéletnapig, ha a Kft. nem akarja visszafizetni.

Na mindegy ez csak a jéghegy csúcsa.

Sok sikert.

Annikó83 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 834
Szerintem messzire kerüld el ezt a helyet..De ha mégsem akkor A-B-C lépcsőházban ne vegyél lakást,nagyon rossz hogy nyitott a lépcsőház, ezért rossz idő esetén vízben úszik a lécsőház és a folyosó.
chico.74 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 833
Köszönöm az eddigi válaszokat! Igen, mindennek van jó és rossz oldala. De egyre szimpatikusabbnak tűnik a hely.

Szívesen meghallgatok még további véleményeket is.

gottliebsz Creative Commons License 2009.01.23 0 0 832
Sziasztok!

A mi lakásunk a belső kertre néz, így a vonatot és a villamost is alig lehet hallani. Kimondottan csendes lett a lakás mióta megépült az utcai front. Észak-nyugati fekvésű, így kapunk napfényt is, sőt ha nem süt a nap, akkor is világos, most hogy beépült, szemből visszatükröződik a napfény, tehát akkor is világos amikor nem süt közvetlenül a nap. Egyébként annak is lehet hátránya, ha egész nap süti a lakást a nap.... Ki mit szeret. A lakással nem nagyon van gond, reped a fal, de az minden újépítésűnél így van. A túl jó szigetelés miatt amikor nagyon hideg van párásodik az ablak, erről is írtak már sokan.
A szomszédokat nem halljuk, csak a fölöttünk lévőt, de ott a kisgyerekek rohangálása miatt, ők meg előbb utóbb megnőnek. -:) Az egyetlen nagyobb gond a bejárati ajtó, ami nem nagyon szigetel, szerencsére mi a folyosó végén lakunk, nem jár előttünk senki, és meg is csináltattuk, így sokkal jobb.
A közlekedés tényleg nagyon jó és kisbabásoknak isteni a sétány, nagyokat lehet babakocsizni és bármi van, gyorsan haza lehet érni a pöttömmel. A környéken van tényleg minden, sulik, rendelők stb.
Mi nem bántuk meg, hogy itt vettünk lakást.

Üdv

Gottlieb Szilvi

tcsiga Creative Commons License 2009.01.22 0 0 831
Kezdem az ellenérvekkel:
1. sok lakásba szinte sose süt be a nap, tehát sok sötét lakás van
2. közel van a vasút, villamos, nem elhanyagolható hangja van
3. ha a közelben valaki dohányzik, akkor a szobádba megy a füstje (akár szemközti, akár alattadlakó mindegy...)
4. a környéken elég magas a levegő szennyezettsége (bár hol nem :( )

Jó dolgok:
1. nagyon jó helyen van, kiváló a közlekedés
2. van garázs "parkolóhely"
3. alacsony lehet a rezsije későbbiekben :)
4. szinte minden lakáshoz van erkély
5. közelben van több játszótér
6. kocsival pár perc az autópálya, bevásárlóközpontok

Tessék mérlegelni :)

Ui: Én azt mondom, hogy ennyi pénzért nagyobb lakást is lehet kapni (számomra jobb, csendesebb) helyen, de kinek mi fontos...
Előzmény: chico.74 (830)
chico.74 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 830
Sziasztok!

Azért kerestem rá erre a fórumra, mert lakást keresek, és a Mandarin kert is képbe került. Megnéztem már pár dolgot a neten, eddig tetszik. De érdekel a már ott lakók véleménye is.

Azt látom, hogy vannak problémák. De hol nincsenek? Összességében mit mondotok: Megbántátok, hogy ott vettetek lakást? Van valami, ami elviselhetetlenül rossz, és eszembe ne jusson?

fizetős Creative Commons License 2009.01.17 0 0 829

Sziasztok,

Tudja valaki mikor lesz közgyűlés???

Juhhej Creative Commons License 2009.01.14 0 0 828
Szia Hamzsabég!

A szorzóra én rákérdeztem a KK-nál, és azt mondták, hogy azt a gázártámogatás meggyorsítása érdekében küldték, de egyébként mindenki az óra szerinti fogyasztását fizeti.

Üdvözlet
pipeti Creative Commons License 2009.01.14 0 0 827
A szigetelő elérhetősége jöhet, hátha segít rajtunk is. Valamit javít a hőszigetelésen is?
Előzmény: Keri1974 (822)
Revon Creative Commons License 2009.01.14 0 0 826
A párásodás ellen szerintem a kis szellőzőnyílást kell nyitva tartani.
indul Creative Commons License 2009.01.14 0 0 825
Csak erdekessegek, eszrevetelek:
* amikor a d epuletnek volt az atadoja, nekem nem tudtak iranyitoszamot mondani (onkormanyzatnal meg nem inteztek el valamit cimszoval). aztan jott vmi papir az elmutol, iranyitoszam: 1115. jott a hodijas bekero. iranyitoszam: 1114, majd a cimem mellett 112x (nem emlekszem az x-re, de lenyegtelen is, ugyanazon a papiron). kaptam mar papirt 1112-es iranyitoszammal is.
posta szerint 1115 az igazi iranyitoszam.
* en a hodijelszamolast xi. 31. (november ho harmincegyedik) napjaig kaptam. arrol, hogy egy datumot nem tudnak leirni helyesen, mar tudomast se veszek. remelem ezek a problemak megoldodnak legkesobb 'februar 30.-dikara' :-D
Hamzsa Bég Creative Commons License 2009.01.13 0 0 824
A hődíj elszámolások szerintem is több sebből vérzenek! Hatásfok ide, kihasználtság oda, a havi fajlagos díj nem lehet egyszer 5 000, másszor 7 800 Ft/GJ.
Ilyen hektikusan nem változhat. Közismert tény, hogy a távfűtéses lakások fűtése kerül e legtöbbe. Nos pl. régi lakóhelyemen, Tatabányán a fajlagos díj jelenleg 3 700 Ft/GJ és ezt a hőt is gázból termelik. Szóval itt valami nagyon nem stimmel! Egyetértek az előbbiekben leírt sejtésekkel. A "hivatalos" javításokon túlmenően én még nem kaptam olyan elszámolást amely számszakilag, dátumilag ill. stilisztikailag kifogásolhatatlan lett volna. Egyszóval egy hanyag munka! Akkor meg miért bízzak a számításokban?
Novemberben kaptunk a KK-tól egy nyilatkozatot, melynek végén szerepel egy vastagon kiemelt szám, a fogyasztási hányad. Szerintetek ez mit jelent? Mégsem a tárgyhavi fogyasztások arányában osztják fel a költségeket, hanem egy állandó szorzót alkalmaznak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!