A lengyelek akkor ott valamit eltoltak. Lehet hogy nem is ABC volt? A standard koncertcucc: B3 (paddal, pedállal) és 2 db. 122/147 leslie, mint a nemrég hivatkozott videóban. Ezzel még játékban, hangban megegyezik a C3 és A100 sorozat, csak a dizájn eltérő a tömör alsórész miatt. Lezliben nagyobb a szórás, a 145, a 31H, 21H, 22H tökéletesen egyenértékű, de lehetett látni 710, 770, 760, 910-es lezlivel is. (pl. Root Down)
Az 1972-es magyarországira honnan, milyen orgonaösszeállítást szerezhettek? Készülhetett róla tv-rádiófelvétel?
Köszi, igen, még egy kicsit csavargatni kell majd a potikat... (most nem is tudom, hogy a mic. trimmeket hova tekertem ... :) ) Viszont a digital Xb sehol sincs ehhez a szund'hoz... A 12AX7 cső csodát tesz! :)
Szia, fogas kérdés. Egyébként nem is szól rosszul. Ja, hátul a fehér mikrofon trimmereket teljesen fel kell tekerni. Nem baj ha kicsit orrhangú, zenei környezetben lehet hogy még jobb is, jobban kijön a hangja. Ismétlem, nem is rossz felvétel. Azok a kis zajok sem ártanak neki, egy igazi analóg B3/122 láncban még több zaj is elő tud fordulni, attól jó. Szóval ne a digitális XB/műlezli legyen az etalon hang, az túl steril. Ha mégsem vagy megelégedve, kívülről mikrofonozd be. Úgylátszik itt kis EQ is elkelhet. Ki kell kísérletezni az elején a megfelelő hangzást. Zs.
Jimmy Smith-szel kapcsolatos élményemet (vagy inkább egy kis történetet) szeretnék itt feleleveníteni:
1972-ben voltam a varsói Jazz Jamboree-n. Fellépett Ő is, de a lengyel szervezők nem olyan Hammondot biztosítottak, amelyen lett volna láb basszus. Jimmy hihetetlen balhét vágott ki a közönség előtt, nem akarta vállalni a fellépést. (Érdekes, hogy nem előzőleg zárt kapuik mögött volt a színpad mustra...) Végül úgy oldódott meg a dolog, hogy az ugyanaznap fellépő Cannonball Adderley Quintet bőgőse, Walter Booker ugrott be a csapatba. Gondolom, ennek nyoma van a fesztiválról kiadott válogatás LP-n, melyeket annak idején a bp-i Lengyel Kultúra boltjában meg lehetett vásárolni.
Két-három nappal később az Erkel Színházban már nem volt ilyen gondja Jimmynek. A zenekarban Kenny Burrell-re emlékezem még...
Ha 0-án hagytam minden eq-t a mixeren, akkor még Sokol rádiósabb volt a szund'... Kicsit belenyúltam és ilyen lett... A hangerőt istenesen fel kellett tekerni a MS-on, de még így is hallatszik egy kicsit a motorhang Slow/Fast kapcsolásnál. De mitől ilyen fedett a hang? :( Élőben 100-szor szebben szól!
Igencsak keves szo esik itt a Uriah Heeprol, ez a szam 1970-ben jott ki az elso Heep lemezen. A szokatlanul kemeny hangzasu B3(nahat, nem C:) vegig dominalja a szamot. Muveloje Ken Hensley.
Még dolgoztam együtt Dandó Péterrel, jó srác, nagyon jó zenész volt.
Nem tudom hogy Dandozolika hogy viszonyul hozzá, de gyakorlatilag egy óriási MTV archívumot tett fel a jutyúbra, nagy kincs, hiánypótló. Tessék szinte mind végignézni!
Persze akinek aggályai vannak a szerzői jogokkal, inkább ne nézze. Kíváncsi vagyok megállja-e? :-)
Szia. XLR kábelt használj és a keverőn az XLR bemenetre csatlakoztasd.
A keverőn semmi extra, hanxínek 0-án, pan. jobbra-balra. Mivel nincs tudtommal rugós zengetőd, a digitális effekteket nem kéne egyben felvenni, utólag is rátehetők, ha mégsem megfelelők, akkor visszavonhatók.
Vegigolvastam, es sajnalattal nyugtaztam, hogy miert faj ez annyira Kozak-nak. Neki uzenem, de csak roviden, mert nem szeretnem ha ujra Off téma lenne:
Komolyan, ha ennyire meresznek, vagy amatornek nez, szivesen kuldok neki egy ingyen peldanyt, hatha csak az zavarja, hogy nem lehet neki meg. Mert valoban jol irta Tehtube, ez misszio dolog valahol, es hidd el, ebbol nem nagyon lehet megelni. Viszont megszerezni sem konnyu, sok energia fekszik benne, es ha baratoknak, vagy csereanyagban biro embereknel megy is a vica-versa posta, de amugy nem Maltai Szeretetszolgalat a nevem. Itt koszonom meg mindenkinek a melletem felszolalokat (Tehtube,Dombi...etc) hogy mellem alltak. Itt valoban senki sem irigykedik, agyal a masiknak a dolgain, orulunk a cimborak szerencsejenek, Hammond gyarapodasanak...stb
Eppen felneztem ma, mar hosszu ido elmultaval valoban:-) es latom aggodtok:-) Semmi baj nincsen, komolyabb, APEH vagy Hammond kodber,huber, sulyado ilyesmi szerencsere... A Hammond azert forog, es a Leslie is szinte minden nap, nem valtuzunk:-) Kicsit csak el voltam veszve... Valtozatlanul a jelszavam : Hammond forever!!! http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/6/7/0/THM_0003285670.jpg
Gyerekek, lehet hogy kicsit OFF, de MI VAN LaurensHammond szaktárssal?? Aggódom érte. Régen nem szól hozzá már semmihez? Csak nem ráküldte valaki az APEH-ot. Úgy hallottam már névtelen levélre is kimennek vagyon vizsgálatra... (((Hozzám jöhetnek, mert 4 gyerekkel meg egy Hammond lakom 85 M2-es -e z nem Hammond - panelban...)))
30 éves használt cucc, bármi előfordulhat. Addig azonban jól működött és nemcsak nekem.
A pályakezdők pedig valóban, kint is igen csórók voltak. Lord még albérletben lakott, látod, Emo-t se vetette föl a pénz az elején. CSAK az első két stúdiólemezén használta: The Toghts Of.. 1967, Ars Longa Vita...1968. Onnan nuku, később csakis koncerten az Amerikát és Rondót.
Egy sikeres zenei produkció után érdeklődni indiszkréció lenne? Ha igen, akkor elnézést kérek.
A többi csak tapasztalat, főleg ha van ilyen is, olyan is egyszerre és össze lehet hasonlítani. Ezért próbálom meg összehozni a Hitszpésszel a klónok versenyét is.
Én az érdeklôdést tartottam indiszkrétnek, nem azt, hogy valaki magáról nyilatkozik, nameg azt nevetségesnek, hogy Emerson anyagi problémák miatt használt millió helyen spinetet.
Nameg azt, hogy a 147es hangja nem külömbözik a 145ösétôl (???), meg még sok mindent ...
A preamp nem m?ködhetett gyári bekötés? 147, 145 végfokkal, mert a sebességváltó kapcsoló nem a szokásos lábakat kötötte össze, de mindegy. A nyák pedig embertelen leamortizált, kontakthibás állapotban van, messze nem csak a 220V átalakítás nem gyári. De amikor erröl üzletet kötöttünk, akkor is a jóhiszem?ség vezérelt, mint itt még sokakat, akik feltétel nélkül hisznek alaptalan hipotéziseket.
ui: alapvetô akusztikai tény, hogy a nagyobb légtérben (147 mélynyomó mögötti terület) nagyobb, más hangnak kell megszólalnia, mint a kisebbekben. Igen logikátlan lett volna egyéb esetben kétfélét gyártani ... de lehet, hogy ezt is jobban tudjuk mi itt a fórumon, mert nekünk a kisebb van, tehát az a jobb.