Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5587

Szia Nándi, gyere. Csak legyen elég időd :-)

Sok a különbség az 1 és 2 között.

Nincs.

A különbség részletesebben:

- Az 1.0 a TREK-II SSP3 preampról készült, kevesebb presetből áll (kb.12), a hangminták lényegesebben rövidebben loopoltak, kissé fedettebb a hangja.

Gyorsan beszálltam pár koncertbe tesztelni. Az eredmény így is felülmúlta a várakozásaimat. Ezt hallva döntött emellett PresserPicibácsi is.

- A 2.0 az előzőekben szerzett tapasztalatokból lett újból megalkotva.

Most a valaha hallott lexebb hangú B3, a volt A100-asom (No: 17601, Rhoda, Joey) hangját mintáztam be. Lényegesen hosszabb hangmintákkal és loopokkal dolgoztam, 21 presetet készítettem, melyből kettő lábbassz.

- A 2.1 -ben az a változás hogy már folyamatosan változik a hangkép is a hangerő függvényében. Kis hangerőnél vastagon, sziszegősen, keyclickesen szól, nagy hangerőnél megjön a középtartomány folyamatos átmenettel. Lényeges változás, lelke lett a hanxernek. (ingyen upgrade)

A legtöbb szemplerhez fellelhető hangmintagyűjteményben az a gond, hogy egyszerűen a jól-rosszul rögzített mintákat kiosztják a billentyűzetre, de az eredeti hanxer jellegzetességeivel nemigen törődnek. Itt a fentiek alapján más a helyzet és egyenlőre nem találkoztam hasonlóval. A másik lényeges szempont, gyakorlatilag egy ilyen kedvező árú és nagyon jó hangú ESI 2-4000-el -szinti, zongora, orgona- minden egyben a rendelkezésre áll. Az orgonák külön kimeneten vannak a lezlihez.

Az ESI-hez és orgonáláshoz az egyik legjobb billentyűzet a Roland A33. Tudtommal Tambinak van ilyenből felesleges.

Üdv, Zsolt

Előzmény: djuice (5584)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5586

Hello!

Megszereztem a lemezt, es vagy fel eve megvan mar, csak a haverod nem valaszolt a levelre. Hammond-os csemege meg mindig akad, ugyhogy nem fog panaszkodni:-)

Koszi a szamot, felhivom akkor.

Viktor

www.victoraudio.hu

Előzmény: djuice (5583)
djuice Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5585
mégegy:

mennyire gáz ez a sound szerintetek?

http://www.keyboardmag.com/oldcontentimages/Music_Player/Keyboard/August_2006/attachments/PercussiveB3.mp3

szerintem picit érdekes, de így laci-szimuval még tűrhető is lenne, csak azok az erős klattyogások a glissandónál... :(

Amúgy tényleg nem rosz mint kalapácsos szinti ez az MO8! 430 körül adják és ahhoz képest hogy a 800 rugós nagy Yamaha teljes hangbankja és mechanikája benne van, egy őrülten zenei arpeggiator szekcióval...

a teszt...
http://www.keyboardmag.com/article/yamaha-mo8/Sep-06/22696

Felébresztették a Kurzweilt is álmából:
http://www.kurzweilmusicsystems.com/products.html?Id=1864
ez is baráti 250-ért pláne Kurziéktól

picit drágább mulatsság, de ebbe már Hammond modellező rész is pörög...
http://www.kurzweilmusicsystems.com/products.html?Id=1863

Zsolti!
Így van, a billentyűkön le kell ragasztani minden márkajelzést egy öles Hammond felírattal! :O
djuice Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5584
Gratula Zsolti! Biztos szép munka!
A v.2.0 miben más a v.1.0-tól?
Emelted az árakat is?

De elmennék már hozzád egy kis Hammond-fül-terápiára... :)
Előzmény: tehtube (5569)
djuice Creative Commons License 2007.09.24 0 0 5583
Viktor! A Benkó Dixieland Band - Face to Face LP-jéből lesz még valami?
Megadnám a haver telóját aki vagy 1 éve rendelte nálad... :)

Hajdu Zénó 70 2518-212

Egyúttal valami jó kis Old timer Hammondos nagyágyú is szóbajöhetne!

Köszi!
Előzmény: LaurensHammond (5576)
djuice Creative Commons License 2007.09.23 0 0 5582
KarnEvil a médiasztár!!!!!!!! Most nyomja a Bartókon épp Zawinul Mercy Mercy Mercy nótájára a waterfallokat :)

Gratula!!!! :)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.23 0 0 5581
Nekem a Moog Modular V2 van meg, és gyárilag benne van a patch! Nézd meg, hogy neked melyik verzió van, ha nem ez, akkor dobj egy e-mailt.
Előzmény: mokusmisi (5578)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5580
Holnap akkor jövök börzére és hozok neked érdekességet! De előbb elszaladok Echoes Of Pink Floydra :-) Mingyár' kezdenek.
Előzmény: LaurensHammond (5579)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5579

Persze, a bejaratnal egybol balra arulunk mindig faterommal. Lesznek finom Hammond-os LP-k is, (Wild Bill Davis, Jackie Davis, Jimmy McGriff, Booker T, Jimmy Smith...etc)

Előzmény: dombi39 (5577)
mokusmisi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5578
Köszi Norbi!

Azt hiszem, hogy meg van a modular Moog, örülnék ha elküldenéd a patch-et hozzá.

Ami a Hercules 16/12 FW-t illeti az eBay-en vettem kb 350 euróért leszállítva, s most is van egy fent, lehet hogy Te most olcsóbban is megkaphatod, ha szerencséd van.
Itt a link hozzá:
http://search.ebay.de/Hercules-Firewire_W0QQ_trksidZm37QQfromZR40

üdv.: Misi
Előzmény: KarnEvil (5574)
dombi39 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5577
Te is ott leszel?
Előzmény: LaurensHammond (5576)
LaurensHammond Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5576

LEMEZBöRZE a PECSÁBAN holnap Vasárnap, 23.-án!!!

sok-sok hanglemez és cd lemez

Jöjjön aki ráér!

mokusmisi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5575
Köszi Zsolt - a kritikát is!!

Előzmény: tehtube (5573)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5574

Köszönöm a videót, nagyon tetszett, öröm volt hallgatni :)

Szépen kézben vannak az Emo-riffek, gratulálok hozzá!

Mondjuk nekem a B4 hangzása (ezen a felvételen) nem nagyon tetszik, de ez szubjektív. Lehet, hogy csak a felvétel minősége miatt.

Szerintem ha laptopot használsz, a Lucky Man-ben mindenképp a Moog Modular V-re lenne szükséged, még a patch is megvan hozzá, szinte ugyanaz a sound! (Ha véletlenül nincs meg, csak szólj nyugodtan.) Igaz, hogy megeszi a procit, de nagyon szépen szól, én már használtam élőben.

Sok sikert, sok fellépést kívánok a jövőben! Bármilyen Emersonos anyagra van szükséged, szólj, szívesen segítek.

Kicsit off: Hol szerezted be a Hercules hangkarit? Régóta keresek olyan többsávos firewire interface-t, ami zökkenőmentesen műxik alacsony latency-vel. Herculest még nem is láttam Magyarországon, csak a régi időkből ismerem a márkát.

Üdv,

Norbi

Előzmény: mokusmisi (5570)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5573

Meg kell hagyni, jól szól a B4. Persze te is szépen hozod a jellegzetes frazírokat. Meg a gitáros. (a basszernek meg át kéne nézni mégegyszer a saját szólamát :-)

Méghogy szódával? Teljesen jól szól a billentyűd, úgy, ahogy kell. Ámbár nem volt egyszerű összeállítás, az biztos.

Majd teszek valamit a "svéd" ügyében.... :-)

Zsolt

Előzmény: mokusmisi (5570)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5572
Lassan eljutsz ötről a hatra :-) Láttam a cuccost. Jó lesz.
Előzmény: LittleBig (5571)
LittleBig Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5571
Én a B3-at vittem modellfrissítésre Harangozó doktorhoz :) 2.5-ról 3.5-re (pedál+zengető).

Vettem egy embertelen Dynacord szalagos echo-t. Nagyon nagy hangja van.
Előzmény: tehtube (5569)
mokusmisi Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5570
Háááát.. sokat gondolkodtam, de végül úgy döntöttem hogy felteszek egy csak sajátmagunk számára emlékként készült videóból egy klippet amin az America-t játszuk.
Amatőr zenekar, sztereó mikrofonos felvétel mindenféle utómunkálat nélkül, egy DV8, egy Hi8 és egy VHS kamerával készült. Tudom azt is, hogy sok hiba van benne, de azért szerintem a B4 itt is megteszi a magáét (itt még egy Wersi orgonát használtam midi keyboardként és egy Hammond XM1- en keresztül vezéreltem a B4-et). Kb egy hónap múlva fel tudok tenni olyan klippeket amelyek már sokkal jobban fognak szólni (ezen felvétel helyett)...
http://youtube.com/watch?v=pb4CxN8_i2o

Nekem is a 69-es felvétel a kedvencem (hangról hangra lekottáztam Cubase-be a rövid sacrális rész és az impró utolsó egy perce kivételével, ami még ezután fog valamikor következni), a svéd felvételről csak olvastam, de még nem hallottam. Emerson rengeteg győnyörű darabbal ajándékozott meg bennünket, de nekem gyerekkorom óta az America és a She belongs to me a legkedvesebb.

Én is ott voltam tavaly a koncerten, nekem is nagyon tetszett a Lucky man - jobban szólt mint a korábbi koncertvideókon hallottam. Az öreg Moog-tól is borsózott a hátam.

Ugyanezt az átütő megszólalást nyílván még a hangszeroldalról sem tudom produkálni, de azért az én megoldásom "szódával elmegy" is elég jól szól. Most biztosan többen mosolyogni fogtok: egy Roland JV 30 keyboard-ot használok sima "Square Wave" hangszín egy oktávval letranszponálva, teljes kórus, min. zengetés, és itt a lényeg: a Portamentó-t midiről kapcsolom be, így a szinti nem vált át monofónikusra és mindenféle hebegés nélkül teljesen úgy viselkedik mint a Moog.
egyszer megpróbáltam egy virtuális minimoog-t is, de azalatt a rövid idő alatt amíg játszottam vele, nem sikerült jobb eredményt kihozni mint amit a Roland ilyen módon produkál.

Üdv.:

Misi
Előzmény: tehtube (5561)
tehtube Creative Commons License 2007.09.22 0 0 5569

Figyelem! Aki a saját B3-EMU-Tehtube orgonámat (v2.0) használja, ha ráér, várom modelfrissítésre (v2.1).

Egy lényeges változást sikerült elkövetnem, a hangerő pedálból swell pedál lett.

Egyszerű midis eszközöknél a volume pedál csak tisztán a vol. értékeket változtatja.

B3 és tsai-nál -ahogy a kapcs. rajzból is kitűnik- folyamatosan más az orgona hangképe a hangerő változtatása mellett. Gyakorlatilag loudness jellegű hatás. Kis hangerőnél erős mély, magas kiemelés vastag, sziszegős, keyclickes hangképpel társul. Ahogy emelkedik a hangerő, a hangkép úgy válik egyszerűbbé, míg teljes hangerőn jelentősen megnő a középtartomány szerepe.

Nos, ezt a hatást sikerült lemodelleznem, úgyhogy aki élénken dinamikázik az orgonával észre fogja venni a változást. Üdv, Zsolt.

Letakartam minden hardverről minden feliratot, sokkal jobban néz ki :-)

Sycsa Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5568
Harmatgyenge. Persze ez nem gatolt meg abban, hogy meg 500 masik topicba is berakd ezt a hozzaszolast.
Előzmény: byGúnár (5567)
byGúnár Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5567

Ez meg itt egy videó a szeptember 15-ei DOORS MEMORIAL BAND (www.thedoors.hu)

koncertjéről a Benczúr klubból!

Szerintem elég jó, és még miket lehetett volna felvenni! És mekkora hangulat volt........

http://www.youtube.com/watch?v=PTZEjHveVA4&mode=related&search=

dombi39 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5566
Így már érthető.
Előzmény: tehtube (5565)
tehtube Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5565
A kezelési könyvet matricázták fölül csak.
Előzmény: tehtube (5561)
dombi39 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5564

Sziasztok!

Mi van jon_lord kollégával. Rég hallottunk róla, rég olvastuk ékes helyesírását. nekem hiányzik időként a lelkesedése.

dombi39 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5563

Szép darab! Na ez tuti nem férne be a lakótelepi ajtajaimon. Azt ára publikus?

Előzmény: tubes (5562)
tubes Creative Commons License 2007.09.21 0 0 5562
Üdv Mindenkinek!

Jó régen jártam erre.

Eladó egy amerikai Hammond 11122-Grandee.
Csak szobában volt nagyon keveset használ hatalmas szerkezet. Kissebb templomba is elegendó.
Van rajta minden amit csak el lehet képzelni (beépített leslie, csatlakozó, dobgép, stb)

tehtube Creative Commons License 2007.09.20 0 0 5561

Igen. Az OB5 megegyezik a Viscount DB5-tel. Olyannyira, hogy amikor a DB5-öt küldték a Viscountból, egyszerűen csak rámatricázták az OB5 feliratra a DB5-öt :-)

A DB5 hátulján van egy számítógép aljzat, oda kell kötni a 13-25-ös pedált.

Egyébként finom hangszer, kitűnő billentyűzettel, "szabványos" fedélzettel, szép vastag hanggal. Egyedül -mint írtad- a vibrátóján lehetne némit csiszolni. A B4-nek szinte kivételesen, de sikerült az erdeti sírást leképeznie. (Meg még jórészt nekem a saját készítésű B3 EMU presetjeimmel) Sajnos a klónok pont a chorusvibrato3-on véreznek el egytől egyig.

Ha némi videótok akad, esetleg feltehetnél valamit a jutyúbra.

Külön elismerés hogy nemcsak ELP, hanem Nice is van a műsoron. A She Belongs To Me 1969-es Fillmore-i felvétele az egyik kedvencem tőlük, persze a 67-es svéd sem rossz változat. Kicsit off, de a Lákimen végénél mivel szólózol? Tavaly brutál módon szólt benne a jó öreg Modular Moog. Zs.

DB5:

Előzmény: mokusmisi (5560)
mokusmisi Creative Commons License 2007.09.20 0 0 5560
Köszönet a szíves fogadtatásért.

Mi hobby/amatőrzenekar vagyunk, kizárólag a játék öröméért jövünk össze.
Évente 5-6 koncerten játszunk nagyobbrészt szabadtéren. Jövő nyáron is biztosan fogunk játszani a Balaton mellett legalább azokon a helyeken ahol az idén is.
Már eldöntöttük hogy kreálunk honlapot s a tél elejére talán el is tudjuk készíteni.

A fehérvári FEZEN klubban idén márciusban játszottunk a P. Mobil előtt ami igen jól sikerült buli volt. (http://www.fezenklub.hu/index.php?pg=media3507_hu , a színpad kicsi volt, a cuccom hátul volt a dobosun bal oldalán, így sajnos nem nagyon látszik) Felvettük több kamerával és a hanganyagot is csatornánként.
A video vágás már kész, a hanganyag utómunkálatoknak csak most álltunk neki, de rövidesen azok is meglesznek. Akkor lesz megfelelő mennyiségű és elfogadható minőségű video klippünk egy honlaphoz.

Az OB5 tudtommal nemigen különbözik a Viscount utódváltozattól, de az utóbbinak van 25 pedálos változata (Az Oberheim a Viscount amerikai leányvállalata volt amíg be nem zárták) Érzésem szerint az OB5 kevésbé "műanyag" mint a többi klón általában, de sajnos, a scanner vibrátója messze elmarad az eredetitől, s az overdrive-nak sem lehet elég mélységet adni. Ezért használom a B4-et, s az OB5 csak vezérlő midi keyboard.

Emersonéktől jelenleg a Lucky Man-t és a Hoedown-t játszuk. Korábban A Nice-tól játszottuk az eredeti 6 perces America-t is, nekem ezek a nóták a szívem csücskei.
(előkészületben Karn Evil First Impression, és újra a Nice-tól a She belongs to me)

Előzmény: KarnEvil (5548)
mokusmisi Creative Commons License 2007.09.20 0 0 5559
Köszi játékodat A-102-ön bemutató klippet és a hasznos tippeket.
Ha lesz alkalmam Posaune szaktársat is meghallgatom, bár Keszthely elég messze van Fehérvától, s ritkán vetődöm arrafelé...

A B4 kezelése nem probléma mert az OB5 minden kezelőszervét használni tudom játék közben. A Bome's Midi Translator-ral átalakítom a kapcsolók potik és drawbarok által generált a sysex-eket majd a MIDI-OX-al összegzem és továbbítom a CUBASE-be.
Abszolút real-time, a notebook mindössze 6ms-os késleltetést produkál a Hercule 12/16 FW interface-en keresztül. Szóval teljesen olyan mintha maga az OB5 szólna, csak a hang sokkal hűebb az eredetihez, no meg egy gombnyonásra beáll mondjuk a "Child in time" hangszíne és a hozzá szükséges összes effekt amiket a nóta folyamán persze állandóan alakítok ahogy jónak látom.
Ha valakinek szüksége van hasonló megoldásra, akkor a konverziós patch-eket szívesen megosztom.

Előzmény: tehtube (5546)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.20 0 0 5558
A következő felvétellel szeretnék kicsit kedveskedni a spinet-tulajoknak :)
1970-ben készült, a Roy King Quintet játszik. Műsoron Jimmy Smith örökzöldje, "The Cat". A Hammond L-100-ast Fogarasi János szólaltatja meg. (Korábban már volt ez a nóta, de közben megváltozott a file helye.)

The Cat

Fogar

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!