Keresés

Részletes keresés

BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1470

I. hatos asztal egyéni bajnokság, csoportkör

IPB S&G6 ranglista pontokkal kiegészítve

Sign Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1469
Játszott ő velünk pár szezont egy másik topikban Itep néven. Ott stabilan a középmezőnyben volt, szerencsére másutt jobban mennek a dolgai. Nekem a kedvencem a magyarok közül.
Pillangó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1468

Most már olvasható Bélabácsi szemszögéből is a történet.

"1-2 körrel később, az asztal talán leglazább játékosa, az amerikai Woodward emel hijackből 250K-ig, Dmmikel pedig elkezd matatni a zsetonjaival. Rögtön eszembe ötlik, hogy milyen jó szitu lenne ez nekem a 4betre, ha visszaemelne. Woodwardnál szinte bármi lehet, dmmikel tudja ezt, ráadásul pozícióan nyomást tud gyakorolni mint az egyetlen játékos, aki coverolja; így minden épkézláb lappal visszaemelhet rá. Végül meg is teszi, 625K-ig reraisel. Csak most kapjak egy 87s-et vagy vmit, aminek normálisabb equity-je lehet, ha esetleg lecallolnak! Megnézem a lapomat: AK! OMG. Egy pillanatra megilletődök, hogy ilyen remek zsugát sikerült kapni, de hamar eszmélek, hogy ettől még változatlanul iszonyat profitábilis a szituáció, sőt... Így azon nyomban all-in is megyek, Woodward szinte azonnal dob, Dmmikel viszont elkezd gondolkozni. Először csak arra tippelek, hogy nem akar egyből dobni, így „álcázva" a blöffjét. De aztán már túl sokáig hezitál. Akkor viszont már túl erős lapja sem lehet. Nem is tudom már minek drukkoljak, a callnak vagy a foldnak. TT-t dobja el, AQ-val adja meg.:) Végül hosszas mérlegelés után callol. Felfordítom a lapomat és közben próbálom nézni, hogy mi ellen megyek. Először csak egy Q-t látok, egy pillanatig reménykedek, hogy AQ van nála (vagy talán az mégiscsak túlzás lenne?), de túl gyorsan pillantom meg a másik a lapját. QQ? WTF? Azzal gondolkozott? Mind1, akkor be kell húzni a flipet!"

(...)

"Egy ponton megpróbálom elmagyarázni, hogy nem vállaltam fel semmilyen coinflipet, mert az eset 80%-ban mind a ketten eldobják és mutatás nélkül besöprök egy 1 milliós potot, illetve amikor megadják, még akkor is majdnem mindig minimum coinflipet játszunk és hogy ennél nagyobb +EV-s szituációt lehet nem is találok az egész FT során; de igazából úgy tűnik feleslegesen koptatom a szám."

(...)

"Végre nem arról van szó, hogy AK-val jó volt-e az ollé, hanem, hogy 87s-sel tényleg betoltam volna-e. Nem tudom biztosan, de abban megegyezünk, hogy azzal is jó lett volna a horribilis fold equity miatt. Abban is egyetértünk, hogy majdnemhogy slowroll volt dmmikkel részéről a QQ és hogy mekkora tilten lettem volna, ha AK helyett JJ-m van és a hosszas gondolkozása utána kiderül, hogy csak 2 outra húzok."

Az FT napján, 1. rész

Az FT napján, 2. rész
Előzmény: Trigoria (1414)
Pillangó Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1467
Most már olvasható Bélabácsi szemszögéből is a történet.

"1-2 körrel később, az asztal talán leglazább játékosa, az amerikai Woodward emel hijackből 250K-ig, Dmmikel pedig elkezd matatni a zsetonjaival. Rögtön eszembe ötlik, hogy milyen jó szitu lenne ez nekem a 4betre, ha visszaemelne. Woodwardnál szinte bármi lehet, dmmikel tudja ezt, ráadásul pozícióan nyomást tud gyakorolni mint az egyetlen játékos, aki coverolja; így minden épkézláb lappal visszaemelhet rá. Végül meg is teszi, 625K-ig reraisel. Csak most kapjak egy 87s-et vagy vmit, aminek normálisabb equity-je lehet, ha esetleg lecallolnak! Megnézem a lapomat: AK! OMG. Egy pillanatra megilletődök, hogy ilyen remek zsugát sikerült kapni, de hamar eszmélek, hogy ettől még változatlanul iszonyat profitábilis a szituáció, sőt... Így azon nyomban all-in is megyek, Woodward szinte azonnal dob, Dmmikel viszont elkezd gondolkozni. Először csak arra tippelek, hogy nem akar egyből dobni, így „álcázva" a blöffjét. De aztán már túl sokáig hezitál. Akkor viszont már túl erős lapja sem lehet. Nem is tudom már minek drukkoljak, a callnak vagy a foldnak. TT-t dobja el, AQ-val adja meg.:) Végül hosszas mérlegelés után callol. Felfordítom a lapomat és közben próbálom nézni, hogy mi ellen megyek. Először csak egy Q-t látok, egy pillanatig reménykedek, hogy AQ van nála (vagy talán az mégiscsak túlzás lenne?), de túl gyorsan pillantom meg a másik a lapját. QQ? WTF? Azzal gondolkozott? Mind1, akkor be kell húzni a flipet!"

(...)

"Egy ponton megpróbálom elmagyarázni, hogy nem vállaltam fel semmilyen coinflipet, mert az eset 80%-ban mind a ketten eldobják és mutatás nélkül besöprök egy 1 milliós potot, illetve amikor megadják, még akkor is majdnem mindig minimum coinflipet játszunk és hogy ennél nagyobb +EV-s szituációt lehet nem is találok az egész FT során; de igazából úgy tűnik feleslegesen koptatom a szám."

(...)

"Végre nem arról van szó, hogy AK-val jó volt-e az ollé, hanem, hogy 87s-sel tényleg betoltam volna-e. Nem tudom biztosan, de abban megegyezünk, hogy azzal is jó lett volna a horribilis fold equity miatt. Abban is egyetértünk, hogy majdnemhogy slowroll volt dmmikkel részéről a QQ és hogy mekkora tilten lettem volna, ha AK helyett JJ-m van és a hosszas gondolkozása utána kiderül, hogy csak 2 outra húzok."

<a href="http://pokerarcok.com/blogok/blogentry?eId=390" target="_blank">Az FT napján, 1. rész</a>
<a href="http://pokerarcok.com/blogok/blogentry.php?eId=392" target="_blank">Az FT napján, 2. rész</a>
Előzmény: Trigoria (1414)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1466

II. hatos egyéni bajnokság, döntő, 3. játéknap

Előzmény: BadBoy65 (1436)
Trigoria Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1465
megy ez:)
Előzmény: hg66 (1464)
hg66 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1464
kikapcsolom, belépek, bekapcsolom és játszok. ez a megoldás:))
Előzmény: hg66 (1463)
hg66 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1463
Én sem:))
Előzmény: Trigoria (1462)
Trigoria Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1462
ha hiába kapcsoltad ki, akkor mindegy is, mert nem a tűzfal az oka...bár én nem értek ezekhez...
Előzmény: hg66 (1461)
hg66 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1461
Hiába kapcsolom ki. Azt nem tudom, h. hogy engedélyezem.
Előzmény: Trigoria (1459)
Trigoria Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1460
Iván fejezd már be!
Amiről te beszélsz, abban annyi az előnye a alapszakasz bajnoknak, hogy mindig a leggyengébbel játszik. A IPB rendszerében meg 2-0-ás előnyről indul. Vajon melyik is az erősebb? Ha gyengíteni akarod a bajnok esélyeit a rájátszásra, akkor értem, de hülyeség. Ha dupla előnyt akarsz adni neki, akkor pláne hülyeség és irreális! Szóval a mi kis rendszerünk nagyon jól kezeli ezt szerintem, max annyit módosítanék én pl. rajta így hirtelen hogy a döntőben ne 2-0-ról induljon a bajnok hanem csak 1-0-ról... de ez se fontos, csak egy ötletecske....
Előzmény: ivanandras (1449)
Trigoria Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1459
kikapcsolod a tűzfalat :)
vagy engedélyezed az octogont benne külön... gondolom
Előzmény: hg66 (1458)
hg66 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1458

Sziasztok!

Valaki tudna abban segíteni, hogyha vélhetően a tűzfal nem engedi az oct-hoz való csatlakozást, mit kell tennem?

bigcilu Creative Commons License 2009.05.14 0 0 1457
Készülök ellenetek!! Minden tanfolyamot kijártam, minden könyvet elolvastam, minden videót megnéztem.A nagypofájuaknak befellegzett, most ÉN jövök!!!! (vagyis majd a következőbe!) Addig ne is keressetek!! bigcilu
Előzmény: Sign (1445)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1456

De ő  most speciel a major rendszerben is Zolleykával játszana, amit szeretne, azaz a legjobb a legrosszabbal :)

Szerintem meg jó néhány rendszer létezik, biztos mindegyiknek vannak előnyei is meg hátrányai is. Szerintem itt sok jelentősége nincs az egésznek, amit korábban próbáltam kifejteni. Sokkal inkább védi a 2-0-ról való indulás az alapszakasz győztesét, mint az, hogy a 2. fordulóban a 4. vagy mondjuk a 7. helyezettel játszik-e.

Előzmény: Sign (1454)
cmexpress Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1455
Szólítsd meg Kerubot:XDDD
Előzmény: BadBoy65 (1452)
Sign Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1454
Érdemben ezen nem tudsz vitatkozni. Valahol csinálják, valahol nem. Teniszben pl. tuti nem, akkor ott biztos csupa hülyék intéznek mindent.. Az, hogy Iván most 0:2-ről indul Zolleyka ellen, az meg magánügy.
Előzmény: BadBoy65 (1452)
cmexpress Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1453
Az NB.II.-ben erre úgysem lesz szükséged:P
BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1452
Kellene már egy jó kis vita, hogy feléledjen már egy kicsit a topik, mert már teljesen bealszom :D
Előzmény: Sign (1451)
Sign Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1451

Értem. Tehát minden, amit sok amerikai csinál, az okos dolog. :)

Itt ez a rendszer marad, mert szerintem ez a jobb. Akinek nem tetszik, az ne induljon.

BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1450
Szerintem azt senki nem mondta, hogy hülyeség.
ivanandras Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1449
Nyilván azért használják ezt a major sportokban, mert akkora hülyeség :S
Sajnos túl nyilvánvaló, hogy több értelme van, mint ennek a rendszernek.
Előzmény: Sign (1443)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1448
Itt egyik esetben sem volt ennyire bonyolult a helyzet. Mindkét eset sima all-in volt, az egyik preflop (az utolsó helyen állóval) AA - JJ ellen, a másik flop után top J párral A kísérővel (mondjuk ez a 2. már kérdésesebb volt, de ez sima all-in számomra is, már elég nagy volt a pot a nem all-in-hez). Ezek a J-k most negyon szívatták a népet :)
Előzmény: bigcilu (1444)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1447

Mindent meg lehet csinálni, csak kérdés hogy van-e igazán értelme:

- eleve szerintem a 8-ba jutottak kb. általában azonos szinten vannak: a 8-ba, saccra mondom, hogy kb. mindig 75%-ra azok kerülnek be, akiket várunk és csak az aktuális lapjárás szerencse, 1-1 pont dönt konkrét helyekről, s ráadásul itt arról van szó hogy az első a 4-7-ig végzettek közül kit kap, tehát ott mégkevesebb a különbség

- 2-0-ról való indulás eleve kb. 70% győzelmi esélyt ad, s ha valaki tényleg jobb (mert az első helyen végzett, de szerintem ez nem így van), akkor azt ki is kellene tudnia használnia bárki ellen is

- egy hátránya azért mindenképpen van, hogy nem lehet a következő fordulót elkezdeni addig, amíg a korábbival nem végez mindenki

Összességében megoldható lenne, lehet mellette érveket is hozni, csak nem biztos, hogy lényeges változást hozna.

Előzmény: ivanandras (1440)
Trigoria Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1446
que?
Sign Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1445
Túl sok Sklansky-t olvasol :)
bigcilu Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1444

Gondolom Ti is éreztétek már, azt a furcsa érzést, amikor kigondoljátok a következő lépést a játékban, de mielőtt megtennétek történik valami váratlan esemény (valaki fölnéz, irreálisan emel, rád néz, izegni-mozogni kezd) és akkor agyalhattok, hogy mit kellene tenni. Hogy most akkor a másik azért emelt-e, mert a póker alaptétele alapján el akarja vinni pl a bankot, vagy azért emelt, mert a póker alaptétele alapján úgy játszik, mintha látná a lapomat! .... borzasztó!

Néha úgy visszatérnék kezdő, és ösztönes játszó pókerjátékos állapotomba!(még abba vagyok!!) megjöttem!! jól vagytok? bigcilu
Sign Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1443
felejtős.
Előzmény: ivanandras (1433)
BadBoy65 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1442

Igen, igen, főleg a második, mert azt ellenem mutatták be :)

( Még szerencse, hogy az elsőből volt elég zsetonom adakozni :) )

Előzmény: Pillangó (1438)
Pillangó Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1441
Azért nyerte meg az alapszakaszt, hogy 2-0-ról indulhasson mindenki ellen.
Előzmény: ivanandras (1440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!