Még nem próbáltam, de ha a szórófejek furatai akkorák, mint a szimplákéi, akkor a dupla mennyiségű permetlé kijuttatásához le fog szakadni a bal karod a pumpálástól, másrészt szerintem pazarlás és környezetterhelő is. Aztán lehet, hogy tévedek.
Mi a véleményetek erről az iker szórófejről? Ma vettem egyet, plusz szelepgolyót is. http://kertbaratbolt.hu/catalog/product_info.php?cPath=521_1582&products_id=6463 LINK
Sziasztok! Az iden zuzo-bogyozo beszerzeset tervezem (kis szolos reszere kell). Ezert kivancsi lennek a tapasztalaitokra, melyik eri meg a penzet, melyik nem. Esetleg honnan vettek...
Motoros háti permetezőt kiskertbe csak akkor vegyél, ha a szomszédodban nincs olyan növény, aminek az általad használt permetszer árt. Képtelenség ugyanis még szélcsendben is elkerülni, hogy át ne menjen a permetszer. Nekem egy japán gépem van, levegős. Négy fokozatban lehet állítani a kiáramló permet mennyiséget, no meg a motor fordulatszámával. Korábban apám szőlőjében használtam, de szinte tényleg szaladnom kellett vele. A fák permetezésénél szerintem is csak kb 4 méterig elég. A kertemben én is a háti kézzel hajtóst használom, a fákhoz pedig a hosszabbító csővel. Arról nem is beszélve, hogy az igazán jó minőségűek sokba kerülnek.
Ez kérem a korai szőlőlevélatka kártétel nyoma, az intenzív növekedés során a szívogatások helyén kilukadt a levél.
Most már érdemben nem lehet ellen tenni,legkorábban augusztusban célszerű, az atkák telelőre vonulása idején érdemes valamilyen akariciddel permetezni. Illetőleg a kéntartalmú szerek szintén gyérítik az atkákat.
Ha nem mechanikai sérülés (elég épnek látszanak a levélszélek), akkor lehet az atkák szivogatásának tünete. Így szokott "kilyukadni" a levél a kártétel után.
Nagy megelégedettséggel használtam a Discus- Poliram párost virágzás után permetezésnél, de az idén már nem kapok sehol Discust. Miutám még van egy bontatlan Poliramom, szerintetek mivel keverjem ( valami feszívódó lisztharmat elleni kéne), nyilván kontaktnak kén kerül bele, meg még ez-az. Kössz Mix
Tegnap szétszedtem részlegesen és azt vettem észre, hogy a szelepben lévő golyó ovális. Kicsit meglepődtem, de most esik le, hogy miért van az, hogy egyszer tökéletes, máskor meg pumpálhatom, alig nő a nyomás. Hát új golyó kell bele. Holnap veszek is vele. A tömítések rendben voltak. Az alsó fém része a gépnek viszont már kezd rohadni. A cseréje is egyszerű és nem hiszem, hogy drága lenne, kérdés hogy kapható-e külön? Holnap körbenézek a boltban itthon. Köszi a segítséget.
A vegyépszer permetező pumpáját olcsón fel lehet újítani, a gumidugattyú 64 Ft darabja, kettő kell bele, egy kis szilikonzsírral megkened és örökös darab.
Az állítható réz szórófej 825 Ft és nagyon takarékosan lehet permetezni.
Motoros permetezőt egy Solo légszállításos gépet vettem, sűrű lombot permetezni jó mert elhajlítja a szél a leveleket. De nekem a kertben a közelben veteményes van, a szomszédoknak is veteményes, nem lehet légszállítással permetszer felhőt csinálni mert mindent lemérgezek vele. Ahol csak fák vannak, vagy csak szőlő ott lehet nyomatni viharral a permetszert,ott biztos jó.
A másik, hogy hamarabb kifogy mint a hagyományos permetezővel. Akitől vettem paprikát termelt, mondta hogy beindítja a gépet és futva megy vele a paprikában mert különben pocsékol. Én is ezt tapasztaltam, sietve kell vele permetezni. A hagyományos permetezővel elzárom és van idő mindenre.
Egy benzinmotor is csak bonyolítja az ember életét és a benzin is pénzbe kerül.Nem beszélve a zajról amit csinál, hajnalban biztos nem örülnének a környéken ha ébresztőt tartanék a motoros permetezővel.
Tudnál ajánlani egyet? Mert amit most hirtelen megnéztem és már nem csak palánta permetezésre való, az olyan 38 ezernél kezdődik. A fáim átlagban olyan 4-5 méter magasak.
Nézd meg az akkumulátorost is. Igaz magas fára nem való, de kényelmes. Nekem bevált. (A benzinmotoros hátit én se használom!) A diófákra nem visz fel, max. 4 m magasra.
Légszállításosat. Olcsóbb fajtát néztem ki. Eddig '78-as Vegyépszer-féle permetezőt használtam, de már kezdi a szivattyúja megadni magát és kb 10000 Ft lenne felújítani. És 25 ezertől meg már vannak ezek a motorosok, így gondoltam ki kéne próbálni, hátha szaporább lenne. A szőlő mellett van kb, 15 gyümölcsfa is + sok rózsa. Átlagban 4 óra mire bepermetezek mindent. Plusz még egy barátomnál is néha én permetezek és kicsit sok már. :) Hogy hogy nem használod?
Sziasztok! Motoros háti permetező beszerzését tervezem és kíváncsi vagyok a véleményére akinek van. A kis szőlőskertemet és pár gyümölcsfáról lenne szó. Előnyök hátrányok is érdekelnek.