Esetleg EZT tudom javasolni. Csöves előfok kompresszorral, EQ-val hanxerhez, mikrofonhoz fantomtáppal is. Annyi a változtatás hogy a homlokzati bemenet arra a kék kábelre került és lett egy bekapcsoló gombja, ne csak a sima bedugással éledjen föl.
Tehtube mester, köszönöm a részletes analízist! Szenzációs vagy :) Kipróbálom ezeket a beállításokat. Pont azért gondoltam egyébként csöves előfokra, mert a CX-3-nak nincs igazi torzítása. Legalábbis szerintem nem szól jól. Abban a VK-7 volt a nagy sztár :) Kísérletezgetek vele.
Szerintem ebben az esetben inkább a lezli a felelős a hangzásért. A regisztráció egyszerű Jimmy Smith: 8883.soft/fast perka, c3 vib. De eléggé torz a jel és kevés a magas. Emiatt viszonylag gyengén hallható a perka, a keyclick.
A lezli meg egy régi egysebességes: 31H, 21H, 22H, 44, 45, 46,47, 50,51.
Ráadásul az extra tompa bödönhangért a tölcsér pozíciója is felelős, épp nagyon más irányban állt meg. Fel is éled a laci a szám legvégén :-) Najó ott full regisztráció van.
Szóval torzítsd be a CX3-at, vedd le viszonylag EQ-val a magasat, állísd meg valahol a forgást. Valami hasonló lesz. :-)
Van már az E100-on itt-ott tranyó, de azok csak a perkavezérlés, lábbasszus oktávosztás, lecsengő szintiszerű harp effektre vannak. A hang erősítése csöves.
Ha totál átalakítanál egy ilyen lezlit, drágább lenne a leves mint a hús, több mint 50% csere. Akkor inkább eleve egy kétrotorost javaslok.
Gyakorlatilag ezek nem eszik a csöveket, esetenként érdemesebb csak azt a darabot cserélni. Csövenként párezres tétel, ámbár ebben a sorozatban sajna nem a legáltalánosabban használt csőtípusok vannak.
B3-C3 csőgarnitúrák viszont dögivel vannak jó áron.
Az orgona még pedál nélkül is méretes, vagy 100kg. A lábbasszpedált egyszerűn kicsit megemelve, ki lehet csúsztatni a helyéről. Két tüskével (anyacsavarok alulnézetben a fehér filckockákon) alul beakad egy szögvasba és a rugós nyomólemezek így a kontaktnyomó tüskék fölé kerülnek és lágyan nyomogatják, ime:
Köszönöm az értékes hozzászólásod a témához! Most már nagy a valószínűsége, hogy megveszem. A nénike azt mondta, hogy tranzisztoros a belseje, de a képek láttán meggyőztél az ellenkezőjéről. A leslie boxot át fogom építeni, mert én is hiányolom belőle a felső tölcsért. Két alternatívám van. Az egyik, hogy veszek egy gyárit, a másik, hogy csinálok egyet. Gondolom a leslieben lévő erősítőt is cserélni kell, ha komolyabb teljesítményt szeretnék. Van egy 100w-os beag csöves végfokom, csak fel kell éleszteni. Talán az jó lesz majd. Persze nem rakom bele majd.
Volna még két kérdésem.
Milyen súlya van egy ilyen orgonának, és hogy lehet leszerelni a láb basszus pedált, a csövek milyen árban lehetnek bele, ha kell egy garnitúra?
Jó orgona, jó leslie. Min. 32 éves, ugyanis 1965-től 1975-ig gyártották amerikai fődarabokból Európában. (Amerikában 1965-1969) Elnyűhetetlen, rendkívül jó minőségű, hosszú élettartamú alkatrészekből áll. Több személyt ismerek, aki ért hozzá, volt már ilyennel dolga, tehát az esetleges szervize sem gond.
Volt már nekem is hasonló orgona -E112-, ill. Leslie125 is.
Az orgona játékfelületre a nagy orgonákkal megegyezik. 2×5+2oktáv. Műszaki tartalomban is teljes elektromechanikus, csöves erősítésű, mechanikus scanner vibrátós, foldbackelt klaviatúrák. Minden azonosság ellenére hangra, hangképre csak hasonló mint a legendás B3, C3, attól némileg elmarad. Saját hangrendszere is nagyot szól.
A Leslie 125 is egy egyszerűsített változata a "nagy" lezliknek. Szekrényméret megegyezik a 145-tel, de a belső tartalom kb. csak a fele annak. 40W helyett 20W teljesítmény, kisebb mélysugárzó és fa dobrotor, ill. teljesen hiányzik a felső tölcsér.
Szép, vastag, meleg hangja van, de hangerőre kisebb. Hangképre meg tompa, nincs magassugárzója. (egy crossoverrel, csipogóval meglepően egyszerűen, olcsón bámulatos javítást érhetünk el a hangképben, de akár beépíthető a szokásos magastölcsér is mert megvan a hely)
Összegezve, igényes, szép összeállítás. Persze sok függ a leendő használójának zenei felkészültségétől, stílusirányzatától. Üdv, Zsolt
Szeretnék vásárolni egy Hammond E312 orgonát, egy 125 leslie box-szal a fiamnak. Egy idős nénié, és 20 éve vásárolta újonnan. Azóta csak ő használta otthon. Érdekelne, hogy ismeri-e valaki ezt az orgonát, van-e jó, vagy rossz tapasztalata ,híre. Illetve az érdekelne, ha esetleg elromlana, van-e aki meg tudja javítani, esetleg karbantartani.
Előre is köszönöm, ha valaki szán rám egy pár mondatot.
Nincs másfél hónapja, hogy láttam/hallottam Őt.. Akkor már éreztem, hogy ez az utolsó alkalom. Fantasztikus pillanat volt mikor 20 év után újra egy színpadon állt és játszott Ő és Shorter. Talán nem véletlenül pont akkor és ott..
Ha most hülyéskedni akarnék akkor hirdetést adnék fel: "Kitűnő állapotban lévő Hammond orgonám tenplomi, szakrális orgonára cserélném - értékegyeztetéssel". Segítsetek: nekem valahogy nem megy a jazz. Amennyire szeretem (persze nem minden ágát), annyira nem tudom játszani. Mondjuk nem is tanultam soha. Tegnap csak klasszikus, szakrális műveket játszottam, hát magam is meglepődtem mennyire jól ment. Viszont a jazz elemekkel kínlódom. Lehet, hogy rock (és alfajai) mennének, de abban a műfajban jobb vagyok basszusgitáron.
Nem untatni akarok evvel bárkit is, de adjatok valami tippet, mert úgy érzem nem tudok fejlődni. Szaktársak, ti hogy vagyok evvel?
Bezzeg amilyen Tone Cabinetet nekem csinált Harangozó Misi az csak ugatta ezt... (én meg marha valódi pénzt adtam neki érte, nem spielgeld-et a Capitali játékból).
Valóban volt Balázs Fecónak, Pressernek, Fogarassynak, Patakinak, T-L-M de azok kicsik voltak, olyat Smith nem használt. Figyelem a Bartók rádiót, hátha...
Nos, rádiófelvételről nincs tudomásom. Tévéfelvétel állítólag készült, azonban én nem emlékszem ilyenre. (Nem voltam tévé-függő, így ha lett "végeredmény" azt nem láttam.)
Az Erkel Színházban jelen volt haverom viszont esküszik arra, hogy Jimmynek gondja volt a pedállal, kifelé valami basszus kontakhiba hallatszott, és a Mester látványosan emelgette, csapkodta a pedálokat, de a koncert nem állt le. Bevallom, ilyen szituációra nem emlékszem. Lehet, hogy volt délutáni és esti koncert? Who knows? Azt, hogy honnan szerezhettek cuccot? Akkoriban Pataki Lacinak (Syrius), Balázs Fecónak (Taurus) volt Hammondja. Talán Pressernek és Fogarassynak is...