Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
A neurózis szorongással járó funkcionális mentális zavar.
Mivel a neurózist nem kísérik hallucinációk, illetve téveszmék, nem esik kívül a társadalmilag elfogadott viselkedési normákon. A pszichoneurózisban (neurotikus zavarban) szenvedő betegeket neurotikus személyiségnek nevezzük.
Mint betegség, a neurózis szorongás, tudattalan konfliktusok és egyéb mentális problémák fizikális és pszichés megjelenésének együttese, mely bizonyos esetekben fizikai tünetekkel is járhat (pl. hisztéria). A pszichoanalitikus megközelítés szerint a neurózis az ego személyiségrész védekezési mechanizmusának következménye.
Általános tünetek:
szorongás
rossz kedélyállapot, depresszió
harag
irritáltság
mentális zavarodottság
önértékelési zavarok
Viselkedési tünetek:
fóbiás cselekvések
éberség
impulzív és megrögzött cselekvések (pl. apró plüssállat-fityegő bábként való használatával történő rendelés gyorséttermekben és/vagy vásárolt kreppapírtekercs mikrofonként való használatával, kvázi interjúként lebonyolított interakciók idegen emberekkel) <<(a szerk. megj.)
letargia
Kognitív problémák:
kellemetlen vagy zavaró gondolatok
megszállottság, fantáziálás
negatív gondolkodás
cinizmus
Interperszonális problémák:
társfüggés
agresszivitás
skizoid izoláció
szocio-kulturális tekintetben illetlen viselkedés (lásd az impulzív és megrögzött cselekvéseknél + társalgás a hangosbemondóval)
– A neoliberális gazdasági irányt az tartotta életben, hogy a munkateljesítmény alapján mindenki egyről a kettőre juthat. Ehhez képest azt látjuk, hogy aki belép a munkaerőpiacra, nem tud biztos egzisztenciát teremteni magának. Olyan rendszerben élünk, ahol csak a társadalom felső öt-tíz százaléka tud jelentős vagyonokat felhalmozni, a többiek tengődnek, az alsó rétegek pedig leszakadnak. Ez általános jelenség a nyugati világban. Angliában is kilátástalan a pályakezdők helyzete, egy pedagógusnak vagy könyvtárosnak ott sincs esélye lakáshoz jutni. Negyven évvel ezelőtt ez nem így volt. Az államszocializmusban sem. A neoliberális rendszer csak a társadalom felső rétegeiben oszt életesélyeket. Innen lefelé, a középosztályt is beleértve, minden csoport létbiztonsága fenyegetett. Ami komoly frusztrációt okoz. Lényegében arról van szó, hogy a neoliberalizmus ugyan globalizálni tudta a gazdaságot, amelyben a tőke szabadon mozog saját profitlogikája szerint, de nem volt képes kialakítani egy politikai rendszert, amelyben az embereknek lehetőségük van hatékonyan védekezni a negatív hatások ellen. A jobboldali populizmus éppen ezt a védelmet ígéri nekik nemzetállami keretek között.
Scheiring Gábornak 4 egyetem köllötött ahhoz, h kiizzadja: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK!
SZEGINY sEIRING, HA MEKKÉRDEZ ENGEMET, MEGMONOK UEZT NEKÍJJE ÉN IS ...
A javaslat rendelkezést tartalmaz a külföldi részvénytulajdonosok felől, ezek számára bejelentési kötelezettséget rendel el, hogy ennek alapján a kormány elbírálhassa, vajjon ténylegesen külföldi érdekeltség forog-e fenn, továbbá, hogy a beszolgáltatás lebonyolítására hivatott Pénzintézeti Központ megállapíthassa, melyek a beszolgáltatott és a bejelentett részvények s ehhez képest intézkedhessen, hogy a be nem szolgáltatott részvények helyett - amelyek érvényüket vesztik - részvénymásodlatok állíttassanak ki és kerüljenek beszolgáltatásra.
A beszolgáltatási, illetve bejelentési kötelezettségét megszegő részvényes elveszti jogát akártalanításra.
merthogy az volt, h ha nincs államosítás, mindent kivittek volna az országból ...
Számos esetben győződött meg a kormány, hogy a kölcsöntkérő magánüzemek tulajdonosai a jelenlegi rendszerrel szembenállásuk folytán saját tőkéjüket üzemükből kivonták, máshol hasznosították vagy tartalékolták* s így előállott az a helyzet, hogy egyébként nyereséges vállalatokat az állam kénytelen volt kölcsönök folyósítása útján segélyezni, anélkül, hogy kellő biztosíték lett volna arra, hogy a kölcsönök az államnak meg fognak térülni.
Ráhagytam volna, ha nem kérdőjelezi meg azt, hogy csórók voltunk. :)
Mert amúgy mindegy volt, hogy csórók vagyunk, többé-kevésbé a többiek is azok voltak körülöttünk. De hogy én vissza nem mennék, és soha nem tudnám megmagyarázni, hogy mások megérdemlik, amit kaptak, mert burzsujok meg kulákok, az hétszentség. Ez is áldozathibáztatás, senki nem érdemli meg, hogy kivesse magából a társadalom, elvegye mindenét, amit ő vagy az ősei szereztek, mert biztos összefogtak a melós ellen, láttam egy filmben, hogy a kulákok összebeszéltek, hogy nem veszik fel a napszámost.
Ez különösen vicces az után, hogy előbb éppen te kérdőjelezted meg, hogy csóró volt-e a családom vagy én csóringerként nőttem-e fel, mert hát kommenizmus volt, szóval az nem lehet. ;)
Senki nem hulyezett le! Na jo, en igen. De az csak olyan hulyezes, hogy te hulye vagy, amikor csak ugy mondod, szofordulat. Sajat gyerekemnek is mondom. Komolyan vetted? Nem kellett volna. Mert az tenyleg hulyeseg lenne. 🤪
nem baj az sem, ha teljesen egyedül maradok, uis az, h vannak körülötted, az égegyadta világon semit nem jelent! Mert amikor bajba kerülsz, úgyis egyedül maracc, és akkor nem elég neked önmagában a baj, még tetézi, h csalódnod is kell! Légy mindig tudatában annak, h valójában egyedül vagy! A szüleidnek is kellesz valamire, a gyerekeid neked kellenek valamire, ha van tesód, az is magadra hagy, barátok sosem voltak, és ha megosztasz valamit a gondolataidból, érzéseidből, akkor lehülyéznek ...
nyahh, ész moszt, hoty mekkjöttem a vásárlásból, és kiixeltem mindenkit, aki aszt állította, h hülyeségeket beszélek, a mászik mekk kezetfogott vele, véhghhre teljesen egyedül maradhatok itt a zűrben mint szpészi höri ...
Egyebkent legyunk kovetkezetesek. A kommunizmus elotti burzsuj rossz. Ok. El kell venni mindenet mert a gyaraban a nepet szipolyozta.
Volt szerencsem ismerni az egyik legnagyobb magyarorszagi gyar vezerigazgatojat a szocializmusban. Nem az ove volt a gyar, nem volt hivatalosan burzsuj. Abban a gyarban ugyanugy munkasok dolgoztak nem sok penzert es a vezerigazgato sajatjakent banhatott a gyarral, sajatjakent kezelte az uduloit a csaladja reszere, es olyan gazdagsagban elt, a szocializmus alatt, ami csak nagyon keveseknek adatott meg. O nem burzsuj volt (mar meghalt) hanem jo elvtars. Ertem?
Nalunk nem kommunistak voltak a csaladban hanem egeszen masok de nem irom le. Gondolom a fantazia ugyis mukodik majd. De hat senki nem felelos az oseiert ugyebar. 🤷♀️
Aztan a kovetkezo generaciok kenyesen ugyeltek ra, hogy semmik se legyenek. De kommunistak foleg nem. Egyetlen nagyapam volt aki kommunistanak tartotta magat de sosem volt parttag es utalta az osszeset mert azt mondta, ezek nem kommunistak. Hat igazabol nem is voltak azok csak mocskos oroszkiszolgalo hazaarulok.
Kosz Zsurszi, hogy ezt igy osszeszedted. Az iskolan es a szocdolgokon (nyugdij, ilyenek) mast a csaladom nem kapott. Se kiutalt lakast se semmit.
Biztos rendszer ellensegei voltak.
Es igen, ne felejtsuk mar el azokat amiket irsz, elvtarsak, recsk, andrassy ut, fekete autok, stb. Ezt azert nem kellene elfelejteni. A gulyaskommunizmust sirja vissza sok ember nem ezt. De annak is megvolt a sotet oldala. En megertenem Calat ha legalabb profitalt volna belole de nem. Az a rendszer pont ugy magara hagyta a kisembert mint a mostani.
Azt nem kell elvitatni ami biztonsag volt a hetvenes, nyolcvanas evekben, meg is lett az ara nem mellekesen, de ertem miert vagyjak vissza.
A férjem anyai nagyapja akkora kommunista volt, hogy amikor úgy ítélte meg, hogy lejáratták a kommunizmus eszméjét, akkor kilépett a pártból. Na, jött is a feketeautó, a nagyanyja beszaladt a kukoricásba a férjemmel meg az unokatesóival, hogy most agyonverik a pappát. Nem verték agyon. De nem lépett vissza akkor se. Az ő szállóigéje a családban, amikor a férjem csóró (azért is!!!) barátja, Gyurka csokit lopott a boltban: "Tanuld meg, gyerík, csokit lopni nem szabad, mert az bűn. Ha lopni akarsz, lopd el az egész bótot, azt szabad. De csokit nem!"
Gyurka egyébként nem tanult az intelemből, vagy nem tudta hogy kéne nekikezdeni a bolt ellopásának egyben, szóval börtönben végezte. :) De igenis csóró gyerek volt, a tesóival bárhányszor felmásztak a fára is kisvarjúkért, hogy legyen hús ebédre. Ezekhez képest a férjem kulákféleség volt, mert az ő szülei tartottak állatokat is. Igaz, húst ők is csak egy héten egyszer ettek.