Boldog Új Évet Kívánok minden D800 tulajnak és a topik látogatóinak!
A Jézuska az én gépemnek egy 400/3.5-ös, közel 30 éves objektívet hozott.
Még kicsit helyre kell pofozni ezt a jó öreg kályhacsövet, úgyhogy január elején viszem Csurgó Mester klinikájára egy kis rehabilitációra, de úgy tűnik, kedvelni fogják egymást. :)
Reményeim szerint 2013. elején jön a 28/1.8 is, és akkor nagyjából megnyugodhatok, mert teljes lesz az egy éve megtervezett arzenál.
-Van valakinek elképzelése arról, hogy miként lehet Németországban a bruttó ára kevesebb, mint nálunk a nettó? Nálunk hivatalos boltokban bruttó 215, nettó 169e Ft, a német Amazonon pedig bruttó 550 Euro, azaz 161e Ft.-
Az ebayen 2000 euró körül ütik le, itt is volt már két 570-580 ezres ajánlat. Az expószám nem kritikus, nagyon újak még ezek a gépek. Csak nem megválnál egytől? Egy bejáratott:) (130 ezer expo) D3 csere?
Az a jo amelyik benne van a taskaban az 50-esekbol. F 2.2-tol mindegyik jo. Alatta meg felesleges vitazni. Olyan nagy kulonbseg nincs. Nekem D-s 1.8 volt a gepemen es egy 1.4D van a taskaban. Mindketto jo. ondolom ugyanez a dolog a G-sekkel is. Ha kell a fenyero, nincs mese.
Mivel se az 50mm f1,4D, se az 50mm f1,4G nem járt a vázamon... nem tudok semmit hozzátenni az eddigiekhez. :-) A két f1,8-as (D és G) egyaránt szépen dolgozott a D700 vázon - kb f2,2 rekesztől kezdve. A G típus már f2-n is helyt állt.
A nagyobb fényerőnek általában megvan az az előnye, hogy kézből gyenge világításnál is elkészülhet vele a használható felvétel.
Az ötvenesek összehasonlításának is csak akkor van értelme, ha ugyanazon a gépen nézzük a képminőséget és valamennyit rekeszelünk.
Nem értelek benneteket. Adott több teszoldal ahol a tesztek során kihozták hogy pl 1.8-4.0 között az 1.4-es jobban dolgozik. Ezt leírtam, és én lettem a mindenbe belekötök elem.
Nem azért szóltam most hozzá a fórumhoz, mert nem tudtam volna írni más témákhoz, hanem mert aki ide betéved "laikusként" az csak annyit fog fel belőle amit itt leírnak. Ha senki nem cáfolja meg a mások által már hitelesen kimért adatokkal, akkor elmegy, vesz egy 1.8G-t és bőszen elkezdi terjeszteni hogy az 1.8 G jobb.. holott még életében nem használt 1.4-es obit.
Ide most teszek egy pontot. És sértettség nélkül hanyagolom a fórumot.