Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A füzesabonyi vanalat, szerintem, biztos, hogy nem fogják villamosítani. A Hortobágyon tűzzel-vassal próbálják eltüntetni a légvezetékeket a madárvédelem miatt. Viszont egy Hajdúsámson-Balmazújváros átmérős viszonylat indítása lehetséges lenne a műszakváltásokhoz igazítva, garantált böszörményi csatlakozással Tócóvölgyben...
1000 dolgozó két műszakban, az kb. 300-400 dolgozó utaztatását jelenti, szerződéses buszokkal műszakonként.
Mindezt ráadásul 5-8 irányból.
Tehát kell oda kb. 10-12 szerződéses busz egy magán vállalkozótól, + hozzá 3-4 db tartalék.
Ha az illető kap 8 éves+2 éves szerződést, azaz véletlenül épp Ő nyeri meg a tendert, akkor állami hitelből vesz 15 db Irisbust, vagy 15 db Temsat és 10 évig nyugta van, dől hozzá a lé.
Az önkormányzatnak feladata a helyi tömegközlekedés biztosítása, és a Gáspár György-kert Debrecen része, bár nem belterület.
A másik az lehet, hogy egy kb. 2001-2002 óta közlekedik az iránytaxi, nem szüntethetik meg csak úgy. Csak a körülmények (még) nem adottak ahhoz, hogy "normális" buszviszonylatként működhessen.
Attól is függ, lesz-e rá kapacitás, de több szempontból is jó lenne. Egyrészt a Nagyállomás - István út, és az István út - Határ úti ipari park kapcsolatok miatt.
Lehet, hogy a 146E "tesztüzem", hogy ezeket az igényeket felmérje.
Ez jó pont, gondolom, így a Hajdúszoboszló / Ebes felől érkezők is át tudnak szállni anélkül, hogy beutazzák a fél várost. Viszont lehet, végre látni fog csuklós buszt a Határ út, mert biztos hozni fog "pár" utast :D
Témánál maradva, a jelenleg nem használt (túloldali) megállókban egyrészt kint maradt a megálló tábla, másrészt újrafestették a megállni tilos jelzéseket. Lehet, kétirányú körjáratokkal számolnak majd, ha megépül végre a körforgalom a Határ útnál?
Jól hangzik ez az útvonal, bár szerintem előbb lesz hétvégén 1925-ös jelzéssel összevont Vincellér utca - Veres Péter utca - Sámsoni út busz, minthogy beengedjenek egy új viszonylatot a Piac utcára. :D :(
Minden nap az első s utolsó 19-es járatba bele lehetne illeszteni a Gáspár György kerti járatot. Így ami 19-es 4:40-kor indul a Sámsoni úttól, az már előtte körbemenne a Gáspár György kertben, s utána folytatná rendesen az útját a Júlia-telepen át a Jégcsarnokhoz. Így az első 19-esnek a Jégcsarnoktól 3:48-kor kellene indulnia, hogy ezt a kört megtegye.
A 22:40-kor a Jégcsarnoktól induló járat pedig először érintené a Júlia-telepet, s csak utána a Sámsoni úti fordulót, majd így folytatná tovább az útját a kertségbe.
Így a kintebb élők is jobb szolgáltatást kapnának.
Szerintem a Gáspár György kertieknek egy Nagyállomásról a Belvároson át a Sámsoni úton át a Gáspár György kertbe közlekedő gyorsjárat lenne a legideálisabb. Így a gyorsjárat miatt sokkal hamarabb bejuthatnak a központba, s a Sámsoni út környékén élők is közvetlen kapcsolatot kapnának a Nagyállomással. Az útvonal a Nagyállomás - Petőfi tér - Piac utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Csapó utca - Árpád tér - Kassai út - Sámsoni út - Gáspár György kert útvonal lenne. A járat a következő megállókban állna meg: Nagyállomás, Piac utca (Munkanélküli előtt), Csokonai Színház, Csapó utca, Árpád utca, Laktanya utca, Mátyás király utca, Budai Nagy Antal utca, Szalók utca, majd a város táblán kívül mindenhol megállna.
Integrálni nehéz lenne, pláne a 19-esbe, mivel a Főnix Csarnoktól is 30 perc az útja. Biztos köszönhető a jó útviszonyoknak is.
A mentetrendje sem indokolja, hogy más viszonylatba olvasszák.
Ha jól tudom, akkor változott (rövidült) az útvonal, amikor bevezették, hogy a nem DKV járatoknak fizetniük kell a megállásért a megállókban, azelőtt a Dósa Nádor tér volt az indulási pont.
Ahhoz, hogy normál viszonylat legyen, néhány dolognak teljesülnie kéne. Az út szélessége, burkolata is ilyen. Rég jártam arra, de akkor még csak az egyik út volt szilárd burkolatú, de az túl keskeny a kétirányú forgalomhoz. Autóknak is.
Kicsit jobban megvizsgáltam néhány lehetséges útvonalat:
1. Nagyállomás - Gáspár György kert
Árpád tér-Laktanya utca megállók felé menve 9,3 km a Gáspárkert utca megállóig. Előnyei, hogy ez lenne a legrövidebb útvonal, valamint az Árpád téren biztosított lenne az átszállás a 3/3A/5/5A trolikra és 22/24-es buszra.
2. Nagyállomás - Gáspár György kert
Ótemető utca-Mátyás király utca felé menve 10,2 km az út. Előnyei, hogy itt biztosított lenne az átszállás a 4-es trolira, és megmaradna az Ótemető utca-Mátyás király útvonal.
3. 23-asba integrálva Doberdó utca - Gáspár György kert között
Ez az útvonal 11,6 km lenne. Előnyként felhozható, hogy érintené a Malomparkot és az Egyetemet (bár itt szerintem ennek a környéknek nem az Egyetem a legfontosabb célpont).
4. 23Y-ba integrálva Doberdó utca - Gáspár György kert között
Ez az útvonal 10,3 km lenne. Igazából ehhez nem igazán tudok előnyt hozni, ennek lenne a legkevesebb értelme.
5. 19-esbe integrálva Jégcsarnok - Gáspár György kert között
Ez az útvonal 14,5 km lenne a leghosszabb. Fontos előny, hogy közvetlen kapcsolatot biztosítana a Belvárossal (és a Tócóskerttel). 19Y-ként közlekednének a Gáspár György kerti buszok.
6. 19-esbe integrálva Vincellér utca - Gáspár György kert között
Ez az útvonal 13,7 km lenne, kicsivel rövidebb, mint az 5-ös verzió. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás. Előnyei, hogy kapcsolatot bizotsítana a Belvárossal, Buszállomással, Segner térrel (és a Tócóskerttel). A Derék utca is jól járna, mert a Belváros felé egységes útvonalon járnának a buszok, ez növelhetné az átláthatóságot. Jelenleg hétköznap délután 15-15 percenként jár a 19-25-25Y. Összehangolt menetrenddel 7-8 perces lenne a követés a Belváros felé. 19Y-ként közlekednének a Gáspár György kerti buszok. A Szoboszlói útra kellene még vlalmit kitalálni ebben a verzióban.
Mai naptól az iránytaxit a DKV csinálja. Még a korábbi szolgáltató által kiadott bérletek érvényesek a jaraton, de a DKV értékszelvényei is egyaránt használhatóak. A menetrend nem változott.
Még?
Csak nem azt jelenti, hogy később a hálózatba integrálják, mint anno a szepesit? Érdekes lenne. Azóta le lettek burkolva az utak?