Kár, hogy a szervája még mindig totál szar. Kb. bárki ellen játszik szinte mindig veszélyben az adagatása. A fogadással sose volt és nem is lesz baja, ha emellé összetudná valaki rakni az adagatását egy átlagos szintre akkor szinte bármi lehet belőle, de ha továbbra se tudnak mit kezdeni vele akkor top200 a reális. Persze még fiatal, csak nekem csalódás, hogy az utóbbi pár hónapban semmit se javítottak ezen.
Nahát, bátor nevezés volt ez a torna, de jó tapasztalat lehet.
Zsombi kiemelt volt a selejtezőben (ezen meglepődtem, azt hittem, WC kellett neki az induláshoz), és két elég szoros meccset tudott a maga javára eldönteni. Neki kell menni a franciának, aztán lesz, ami lesz.
Zsombor felől is jó hírek jönnek. AUS-ban egy 75 e dolláros ch-n felkavalizta magát a főtáblára, ahol holnap az 1. kiemelt Benneteau (54.) ellen kezd. Sorsolásnak peches, erőfelmérőnek a lehető legjobb a híres francia.
Piros Zsombor kezd leszakadni a "junior" élmezőnytől, a tavaly még egy szinten volt Kecmanovical, Moutetel, Kuhnal (lassan mind3 top 200as lesz), akik idén már challengereket nyertek, míg Zsombi itf tornát sem tudott eddig nyerni...
A 2018as év vízválasztó lesz, ha addigra sem tudja kinőni a future szintet, és nem lesz top200as év végére, akkor elfelejtheti a gs győztes álmait, amit pár hónapja nyilatkozott...
Olvasva a hozzszólásaidat azt veszem észre, hogy elég jól leköveted Pirossal kapcsolatos törtnéseket. A kérdésem az lenne, hogy ő a AO-ra a főtáblára vagy a kvalira fog szabadkártyát kapni a junior győzelme miatt?
Tegnap délután még szerdára írta az ITF honlapja a meccset, amikor néztem és ma még nem néztem rá, de jó ilyen híreket olvasni. Bár most jobban elnézve az olaszt inkább a salkos teljesítménye miatt van elől, így utólag ránézve mégse volt ez olyan kemény meccs.
Így azért már más a helyzet. Innentől csalódnék ha nem lenne meg a döntő, mert ezzel kinyílt az ág.
A múlt heti eredmények: Csalódás keltő volt, de Zsombinak egészségügyi problémája volt, úgyhogy nagyon talán még az magyarázhatja a vállalhatatlan vereséget.
Összeségében kár ezért a tornáért, mert elég szépen litisztultak az ágak és így lehetett volna menetelni.
A héten ugyanitt játszik mindkét fiú. Nagy reményeket nem fűzök hozzá, mert nem jó sorsolást kaptak (Valkusz a 4. kiemeltel kezd, Piros meg egy stabilan TOP250-es játékossal) de hátha ezen a tornán jön meg egy kisebb áttörés nekik.
Végül elődőntős vereség lett Pirosnak. Egyelőre úgy néz ki, hogy a top300as játékosok erősek neki. Az adogató játékon kellene javítani, mert az nem normális, hogy alig van sima adogotójátéka egy jobb ellenfél ellen, ellenben a tiebreakeket továbbra is brutálisan jó arányban hozza. Jövő hét ugyan itt játszik a két fiú.
Rá egy hétre és utána is lesz itt egy ugyanilyen torna akkor is indulnak rajta, bár azt nem értem Zsombi miért erölteti ezeket a 15 ezreseket. A 25 ezreseken jóval több pont jár és a mezőny se erősebb. (persze értem, hogy itt tud lenni 3 hétig egyfolytában és pénz és kényelem szempontjából nem mindegy, csak szakmailag nem értem)
Mindkét fiú a 15 ezres görög keménypályás itf tornán indul. Zsombinak nagyon jó sorsolása van, gyakorlatilag az elődöntőig nem lehet gond (persze bármi lehet), Máténak elég rossz, mert a 2. körben már az első kiemelt TOP200-as játékos jönne neki. Papírforma szerint: Máté 2. körig megy, Zsombi elődöntőig. Jó lenne ennél jobbat elérni.
Indulnak együtt párosban is ott az első kört sikerrel vették.
Nehéz mit mondani, úgyhogy nem látom a menetrendjét, de amit írsz az egyszerűen nem igaz. Bőven lesznek ITF-ek októberben, novemberben és decemberben is ami nem a világvégén van és ITF versenyekből akad olyan (igaz nem sok) ami indoor. Ahogy nézem a challengerek kvalijába is elég sok helyen beférhet, úgyhogy ez nem akadály. Az aggasztóbb inkább az, hogy novemberig egyik challenger jelentkezési listáján se látom, igaz nem tudom mennyire megbízható a forrásom.