Keresés

Részletes keresés

szaltósGera Creative Commons License 2008.01.22 0 0 682
az a baj, hogy nem érted miről beszélek, de nem baj.
nem is ez a téma
Előzmény: Ódri (681)
Ódri Creative Commons License 2008.01.22 0 0 681

Szerintem pl egy Vivó világkupa ér legalább annyit, mint egy Tier II-es verseny. Sőt:) Szóval azért vívást sem csak évente egyszer lehetne mutatni, ráadásul nemcsak egy szakág van. S valljuk be az is elég uncsi lenne, ha minden héten női teniszt kéne nézni. Ráadásul igazán jó meccs ott se túl sok van. Ki a francot érdekelne mondjuk egy Bammer-Bartoli rangadó csütörtök délután?

De van rengeteg sport, amit közvetíteni lehetne. Pl a kézi is. Ami gyakorlatilag teljesen eltűnt a köztévéből. Szó sem volt arról, hogy csak egy sport hegemóniáját akarná bárki is:)

Előzmény: szaltósGera (680)
szaltósGera Creative Commons License 2008.01.22 0 0 680
igen én nem elsősorban a szép lányokért nézem a teniszt. de nagyon sokan igen, olyanok is akik utálják a sportot

arra hogy Nemcsik aranyat nyer mondjuk egy vb-n arra egy évben max egyszer van lehetősége. szóval ezzel kitölteni minden szombatot elég vicces lenne. kajak, öttusa ugyanez.
Előzmény: Ódri (679)
Ódri Creative Commons License 2008.01.22 0 0 679

Egy fiatal férfinak lehet:) De valld be, hogy szívesebben néznéd mondjuk Nemcsik Zsoltot olimpiai címet szerezve, mint Ivanovicsot félmeztelenül ugrálva:)

Amúgy meg pont a vivást vettem ki, mert hozzá nem értőnek várnia kell az ujjongással addig, amig a bíró nem ítél:)

Előzmény: szaltósGera (677)
Ódri Creative Commons License 2008.01.22 0 0 678
19 30-kor
Előzmény: cenicienta (676)
szaltósGera Creative Commons License 2008.01.22 0 0 677
hát nem tudom
Ivanovics vagy Vaidisova ha csak ugrál egyhelyben az is érdekesebb mint a méhészsapkába bújt arcnélküli emberek kardozgatása:)
Előzmény: Ódri (675)
cenicienta Creative Commons License 2008.01.22 0 0 676
keresztkerdes:A meccsek az europai ido szerint lesznek 20.30kor? azaz en Angliaban hany orakor masszak be egy internetkavezoba?:P
Ódri Creative Commons License 2008.01.22 0 0 675
Ez így szerintem hülyeség. Ági sikerei nélkül a női tenisz is eladhatatlan lenne. S Janics Natasa vagy Nagy Tímea nevét az országban legalább annyian ismerik, mint Talmáét (aki szintén kell ahhoz, hogy a motorversenyt nézzék az emberek a tévében a fanatikuson kívül is). Szóval ha adnák a magyar sikersportokat a tévében néznék is az emberek. Kivéve persze a vívást, ami követhetetlen annak, aki nem ért hozzá:)
Előzmény: szaltósGera (673)
Ódri Creative Commons License 2008.01.22 0 0 674

Egészen egyszerű a kérdésedre a válasz. Azért a mónika sót nézik, mert az van a tévében. Ha sport lenne egész nap, akkor azt néznék, mert nincs más. Ha én szeretném pl az ebét nézni, akkor elő kéne fizetnem a sport tv-re (mondjuk azt sem értem alapból, hogy miért nem kötelezően a köztévé adja). Ezt a lakosság nagy része nem engedheti meg magának, vagy nem érzi fontosnak, vagy olyan helyen lakik, ahol alapból nincs is kábeltévé.

Nekem mondjuk elvből nincs tévém, de akkor se értem, hogy miért nem lehet egy világversenyt (de legalábbis az eb-ket és a vébéket minimum) földi sugárzású, mindenki által elérhető csatornán adni. Akkor talán lehet lenne nézettség is. Talán kedvet kapnának az emberek a sporthoz, ebből kifolyólag talán vidámabbak és egészségesebbek lennénk, etc. De ez már nem ide tartozik:)

Előzmény: Törölt nick (668)
szaltósGera Creative Commons License 2008.01.22 0 0 673
az a baj amiben mi jók vagyunk az eladhatatlan még nekünk magyaroknak is...
van egy Talmácsink egy Szávaynk és kifújt... meg persze a kézilabda
igaz régen se volt több, sőt

ha öttusával, kajakkal és vívással töltenéd ki a szombati napot, amit ha akarnál se lehetne mert egy évben van vagy 2 verseny, ami számít valamit
akkor csődbe mennél
akron99 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 672

Szerintem a 2003-as VB-n kikaptunk egy góllal a svédektől (32-33), de mindegy. Bár az kétségtelen, végül kiderült, hogy győzelemmel felérő vereség volt!

Azért ma este NAGYON DRUKKOLUNK!

Llaca Creative Commons License 2008.01.22 0 0 671
Örülök, hogy a véleményem egy a témát nálunk sokkal jobban ismerőtől is támogatást nyert. Az öröm persze csak az egyetértésnek és nem a keserű konklúziónak szól... :(
CsabsziVP.Fan Creative Commons License 2008.01.22 0 0 670

Menyhárt Szabinak meg a hangját tegyétek rendbe mert szükség lesz a hangjára a helyszínen.

Üdv Nektek :)

Hajrá MAGYARORSZÁG!!!!!

reális001 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 669

teljes mértékbe egyetértek veled,én nem tudom mit keress kint Mocsai......nagyon önző,és nem mutatt semmi biztatot.Annak viszont nagyon örülök hogy megy ki Nagy Kornél, remélem a csapatba is sürün bekerül!

Előzmény: Wagner Lopez (657)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 668

Sziasztok!

Véleményem a tv-s dologról a következő: a labdarúgásban van a legnagyobb pénz, ott a legmarkánsabb a média hatalma. Na most, éppen a közelgő foci EB-vel példálóztam, ahol minden időpont fix. Magam 3 foci EB-n és 2 vb-n jártam, például Japánban, ahol a meccsek európai idő szerint reggel és délelőtt voltak. Az angolok pecheseknek bizonyultak, hiszen mindig az európai idő szerinti munkaidőben, azaz délelőtt meccseltek, mégse jutott eszébe senkinek, hogy össze-vissza kavargassa a meccseket.

Mindez összesen 2 labdajátéksportban valósul meg: kézilabda és poló. (Pont ezekben vagyunk jók...) Sem a kosárlabda-világbajnokságon, pláne nem a röplabdázóknál, sem a hokisoknál ilyen elő nem fordulhat. Van egy fix sablon és kész.

Tudom, hogy nagy a tévék hatalma, de az IHF és az EHF pont ezzel gyengíti a helyzetét, hogy lefekszik a tévéknek. Nem kellene. Itt most ebben az esetben ez úgy nézett ki, hogy a rendező norvégok kibökték, hogy a középdöntőben ők mindig az utolsó meccset AKARJÁK játszani, ami nagy előny. Már azt is pofátlanságnak tartom (és ez egyetlen más sportágban sincs így!!!), hogy a kéziben a mindenkori rendező választ magának csoportot és ágat! Baromság, az esélyegyenlőség totális felrúgása. Azonnal megszüntetném. Nem elég a hazai pálya, meg a játékvezetők ténykedése?

A II-es közédöntőben 3 nagy hal is beúszott a képbe, a németek, a spanyolok és a franciák. Ez a három tévé lerisztelte a meccseket, még mi nem is jártunk rosszul, a 20.30-as, meg 20.15-ös kezdéssel. Azt ellenben érthetetlennek tartom, hogy miért a német-svéd meccs az utolsó, miért nem a sablon szerinti magyar-francia?

Egyetértek azzal, hogy a gagyi kereskedelmi tévésza...ságok helyett jobb, ha sport van a tévében. Csakhogy, aki egész évben a Mónika ámokfutását bámulja, az csütörötkön nem fog a magyar-franciára kapcsolni. Sajnos. Már az is nagyon szomorú (meg nem bántva a Sport 1-et, mert barátaim és elismerem, hogy erőn felül teljesítenek a magyar sport érdekében), hogy a közszolgálati tévé képtelen versenyezni a Sport 1 tévével - és ebben az esetben maradjunk csak a kézilabdánál.

Azért okulásul ideírom, hogy vasárnap a norvég KÖZSZOLGÁLATI II-es csatorna mit adott: 8.30-11.00: Sifutó VK, 11.00-13.00: Alpesi Sí VK, 13.00-15.00: Siugró VK, majd jött a kézilabda, este foci. Szóval, sport egész nap. És nem a sportcsatornán. Talán ez is a különbség a két ország között...

Ugyanakkor azt is tudomásul kell venni - és ezt nagyon-nagyon fájó szívvel írom le -, hogy Magyarországon a sport nézése, hallgatása egyre inkább rétegműfaj és ez a réteg szűkül. Hogy ez miért alakulhatott ki, arra egy szociológiai tanulmány adhatna választ, de én nem vagyok szociológus, csak rádiós.

Pár válasz a felvetett kérdéseitekre:

- Norvégiában nem beszélnek a magyar csapatról, mert a sajátjaikkal vannak elfoglalva.

- Svédek egyre erősebbek. De 2003-ben a portugáliai vb-n 2 góllal vertük őket és akkor sem voltak gyengébbek.

Ma este NAGYON DRUKKOLJATOK!!!

Lg

Kcsita Creative Commons License 2008.01.22 0 0 667
Szép zsarolás. Jelenleg van most erre másik alternaítva?
Előzmény: Csbalázs (666)
Csbalázs Creative Commons License 2008.01.22 0 0 666

Druszám!

Ne legyél naiv. Miért lenne bármilyen lépés? Amíg ugyanazok "uralkodnak" az EHF-ben, mint évek óta? Amikor a nemzetközi kupákban induló csapatok hiába mondják, hogy nem éri meg nekik indulni a kupákban, mert óriási veszteség és a válasz: nem kötelező indulni. De ha ezek a csapatok saját maguknak létrehoznának egy pénzes csúcssorozatot, akkor kizárják őket minden létező egyéb sorozatból, értsd a nemzeti bajnokságból is...

Előzmény: Kcsita (665)
Kcsita Creative Commons License 2008.01.22 0 0 665
Szia Gábor,

A sportdiplomácia terén lesz valami lépés a tévék ellen, az időpontok miatt kérdezem. Norvégiában hogyan ítélik meg a magyarok szereplését? Mit mondanak az ellenfelek? Mennyire jók most a svédek?

Jó munkt neked,és ma estére, én elégedett lennék, ey gólos győzelenek is.

Hará Magyarok!

Üdv, Balázs
Előzmény: Törölt nick (655)
FaberK Creative Commons License 2008.01.22 0 0 664

"Százak, ezrek munkáját teszik-tehetik tönkre, azért, hogy valakik, mások (nem elsősorban a sportolók) dúsgazdagok legyenek belőle."

Mindezt azért, mert megcserélik néhány meccs sorrendjét? Sztem ez nem akkora áldozat azért, hogy értéktelen és a szociálisan kifejezetten káros valóságsók, fogatlanul-kétezerért-kiteregetem-a-szennyest műsorok helyett sport kerüljön a képernyőkre, aminek révén a szponzorok is könnyebben döntene a sport támogatása, azon keresztül az ifjúság támogatása mellett.

Mondom mindezeket a Kézi Dk-ban a 84862-ben az egyenlőkről és egyenlőbbekről írt véleményem ellenére.

Előzmény: Llaca (663)
Llaca Creative Commons License 2008.01.22 0 0 663

Természetesen a tévék kavartak be...

Mélységesen felháborít és elfogadhatatlannak tartom, hogy a tévék hatalma, ami természetesen tulajdonképpen a pénz hatalma, beleszóljon a sport, a verseny egyenlőségének, egyenlő esélyeinek kérdésébe. Felháborít, mégha tudom is, hogy ez van, sőt méginkább ez lesz, és már szinte biztosan nem fog visszafordulni ez a folyamat a sportéletben (sem). Százak, ezrek munkáját teszik-tehetik tönkre, azért, hogy valakik, mások (nem elsősorban a sportolók) dúsgazdagok legyenek belőle. A sport az ma már üzlet, oké. De az üzletnek józanul (de naív vagyok...) fel kellene ismerni, hogy ha ellehetetleníti a fejős tehenet, az neki se jó.

Gál Gyulával beszélgettem, aki elmondta, hogy a csapatból senki sem számolgat, ..... "A spanyolok elleni produkció megismétlésével mind Svédország, mind Izland verhető, s ha ezt a két találkozót megnyerjük, már nem lehet nagy baj" - mondta Gál...

Jó pofa, hogy miután elmondta, hogy senki sem számolgat, elkezdett számolgatni - mégha számok nélkül is. :-)))

Köszönjük a beszámolót, remélem tudod, hogy mennyire különlegesen értékesek számunkra ezek az írások! Várjuk a folytatást minden értelemben, és most szeretnélek megkérni, hogy légyszíves akkor is folytasd ezeket, ha esetleg megtörik a Csapat lendülete, ne adj ég kudarcok jönnének (tavaly asszem a végére már elmaradtak az ilyen beszámolók, amit én akkor nagyon sajnáltam).

Szittya Fergeteg Creative Commons License 2008.01.21 0 0 662
Mit lehet tudni a svédekről?
voltbozgor Creative Commons License 2008.01.21 0 0 661
Élvezettel olvastam szakszerü irásodat.
Örömteli hallani, hogy a magyar fiuk bizakodoan néznek a holnapi játék elé.
Biztosan minden már kivan dolgozva, hogy mi, hogy kell legyen, ezért nem is
térek ki a két csapat közötti viszonyokra, viszont megemlitem, hogy
a birók rendkivül figyelmesen fognak biráskodni és minden kiállitásértékü vagy
annak vehetö hibát igyekezni fognak "korektül" büntetni, legalábbis ami a magyar
fiukat illeti. Tehát ügyelni a szabályok betartására!
A svéd csapat lelke a kapus. Ö add biztonságot a védöknek akik nem is kell sokat
védekezenek, igy pedig a támadás is könnyebben megy. A svédeknek mindig jó kapusaik voltak, de ez egy kicsit más. Se nem tehetségesebb, se jobb reflexei nincsenek mint az elözö kapusoknak, viszont jó a memoriája és van  játékrutinja. Minden ellenfélnek videórol megtanulta a lövésstilusát. Ugy a közeli mint a távoli labdákra reflexszerüen mozdul kézzel és lábbal. Szinte minden labdát kiüt. Ha a lehetöség megengedi a lövö játékos egy szemrebbenésnyit várjon és utána az elugrott kapus mellett szépen bemehet a labda.
Remélyük ezt a meccset úgy fgják a magyar fiúk játszani, hogy nem lessz gond a gyözelemmel. 
Martin1899 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 660

A Skandináv Légitársaság egy repülőgépen szállítatta a magyar a német, és a spanyol csapatot.

Túlsúly miatt 12 csomagja a magyar csapatnak ottmaradt.

no comment...

(Duna TV)

Peppo vagyok Creative Commons License 2008.01.21 0 0 659
"Nehéz ügy lesz ez a középdöntő, de ez a csapat szerintem megérett egy komoly eredményre és megdolgozott azért, hogy esetleg legyen egy kis szerencséje."

így igaz.
Ennek most össze kell jönnie!
Emberi számítások szerint a köv. két meccset kell nyerni és mehetünk sörözni, de ezt az EB előtt is tudtuk. Három és fél éve nem voltunk Olimpián, szóval nem izgatnak a svédek és az izlandiak sem. :)
Előzmény: Csbalázs (580)
spurs84 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 658
Donno
Előzmény: pizarro2429 (656)
Wagner Lopez Creative Commons License 2008.01.21 0 0 657
Szvsz Nagy Kornélt már alapból ki kellett volna vinni Mocsai helyett
pizarro2429 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 656

Kézlabdában volt, hogy bejöhet még egy selejtezőtornás hely, ha Óceánia végül nem indít el csapatot? vagy valami volt Óceániával kapcsolatban.

Mondjuk nem ártana jól látnom, mert én is kettő helyre emlékszem, de olvastam már mindenféle számot.

Előzmény: spurs84 (654)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.21 0 0 655

Sarki fény és glória: ragyogásra várva

A magyar válogatott hétfő délután nem sokkal 3 óra után érkezett meg a Britannia Hotelbe, Trondheimbe. A spanyolok, a németek és a mieink ugyanazzal a géppel repültek Bergenből az egykori norvég fővárosba, ami azt eredményezte, hogy a bergeni beszállásnál jelentős túlsúlyt könyvelhetett el a skandináv légitársaság. Mit ad isten, megint a magyarok jártak pórul, hiszen 12 csomagot egy későbbi géppel reptettek Trondheimbe, de ez nem okozott nagy zavart.

A megérkezés után kisebb küzdelem zajlott előbb az ebédért (nem tudom, hogy az elegáns hotel vezetői mit gondoltak, hol esznek a srácok - és nem csak a magyarok), majd azért kellett drukkolni, hogy az eredetileg 16.30-ra kiírt edzés időponta megváltozzon - jelentem ez sikerült, így ma este 19.30-tól edzenek a magyarok a Spektrumban.

Több olyan dolog is van, amely minimum elgondolkodtató a következő 3 nappal kapcsolatban. Az egyik, hogy bár az eredeti program szerint a két csoportelső - jelesül a francia és a magyar csapat - játszotta volna a csütörtöki nap utolsó középdöntős meccsét, ez mégsem így alakult. Természetesen a tévék kavartak be, így esett, hogy a csütörtökön 17.20-kor kezdődő magyar-francia meccs után még jön a német-svéd - nagyon remélem, hogy mindaz már nem oszt és nem szoroz a magyar válogatottat illetően. Igaza volt annak, aki azt fejtegette: komoly sportágban ez nem fordulhat első - nézzetek csak a júniusi foci EB menetrendjére, amely szent és sérthetetlen. Minek akkor a csoporteslőség, ha annyi kedvezmény sem illet meg bennünket (és a franciákat), hogy az utolsó meccset mi vívjuk meg egymással?

A másik, hogy míg a svéd, a francia és az izlandi csapat ki sem mozdult a csodás Trondheimből (itt játszották a csoportmeccseiket is), addig nekünk a mai nap elment az utazással, bár a fiúk szerint ezzel nincsen probléma. Ugyanakkor a magyarok az EB előtti Posten Kupán már játszottak két meccset a Spektrumban, tehát a helyszín nem ismeretlen a számukra.

Az estebéd után Gál Gyulával beszélgettem, aki elmondta, hogy a csapatból senki sem számolgat, mindenki a következő meccsre koncentrál. "A spanyolok elleni produkció megismétlésével mind Svédország, mind Izland verhető, s ha ezt a két találkozót megnyerjük, már nem lehet nagy baj" - mondta Gál, aki hozátette: a gárda továbbra is élvezi a játékot és remek hangulatban van. A sérült Gulyás Péter helyére Magyarországról Nagy Kornél érkezik, Mikler Roland is hazament, hiszen mind Fazekas Nándor, mind Nenad Pujlezevics remek formában van.

Keddi ellenfelünk, a svéd alakulat ezen az EB-n térhet vissza a világelitbe. Persze nem olyan jók, mint a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején megcsodált garnitúra, amelyet a legendás edző, Bengt Johansson rakott össze. Mivel a magyarokhoz hasonlóan a skandinávoknak sikncs még olimpiai selejtezős helyük, éppen ezért lesz ki-ki meccs a keddi, amelyet az MR1 Kossuth Rádió 20.30-tól élőben közvetít.

Miközben ezeket a sorokat pötyögöm, odakint már teljesen sötét lett. Bergenből mintegy 600 km-t jöttünk északra, itt a nap délelőtt 10 után kel, s délután fél négykor már sötétedni kezd. A repülőtérről bejövet még a reggel fél kilences koromsötétben láttuk a csodálatos sarki fényt, amely beragyogta Trondheim felett az eget. Jó lenne, ha kedden este 10-kor e fényjáték mellett a magyar fiúk feje felett lévő glória fénye világítana a messzi északon.

Trondheim, 2008. január 21.

Lantos Gábor

spurs84 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 654
az első kettő azok közül,akik még nem vívták ki azt...
Előzmény: Roland8 (652)
gugugaga Creative Commons License 2008.01.21 0 0 653
Nehéz nap lesz hnap, nemcsak drukkolni a franciáknak hanem utána a svédek ellen egy nagyon komoly meccs.
Előzmény: bebicso (629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!