Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 29
Előzmény: trofimov (28)
trofimov Creative Commons License 2007.03.21 0 0 28
akkor a legutóbbi cikk a gyerekükről szól??
Előzmény: dr El van Leowe (27)
dr El van Leowe Creative Commons License 2007.03.21 0 0 27
Soha nem volt(ak) szakácsok, legalábbis nem hivatásosok. A cikkekeket inkább Molnár B. írja, akinek a fia hivatásos szakács, mégpedig talán Franciao.-ban egy Michelin-csillagos étteremben. Molnár Tamás autodidakta módon szerezte  ismereteit. Ezzel együtt valszínűleg neki van a legnagyobb elméleti tudása Mo-n.
Előzmény: nemisbéka (22)
Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 26

Én is kevés infót találtam, a Művelt Alkoholistán volt egy cikkajánló, és az ottani fórumon olvastam, hogy N.o.ban a Feinschmeckerben is írt korábban....

 

Ezt is ő alapította:

http://www.magyargasztronomia.hu/kapcsolat.html

Előzmény: trofimov (25)
trofimov Creative Commons License 2007.03.21 0 0 25

hát erről nincs sok info...

 

annyit hallottam, hogy Molnár B. egy ideig kint élt németországban, és már ott is írt ilyen cikkeket, illetve hogy a szakmája  zeneművész.

 

de javítsatok ki, ha nem így van.

 

Előzmény: nemisbéka (22)
Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 24

Na, legyen egy kis ONtopik is, kilistáztam a Gusto magazin archívumából a cikkeiket:

http://www.gusto.hu/archivum/index.gusto

Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 23
Óóóó, te jársz az örök konyhamezőkön is? :-)
Előzmény: najsebva (21)
nemisbéka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 22
Egyébként mit lehet róluk tudni életrajzilag? Újságírókból lett szakácsok vagy szakácsokból lett újságírók? :)
najsebva Creative Commons License 2007.03.21 0 0 21
Jelentkezik egy másik rajongó :)
Én rendszerint megveszem a szombati MN-t, hátha van benne írásuk. Ez a remény mozgat, különben nem tennék ilyet.
Előzmény: Zitka (16)
Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 20

Direkt olyat igyekeztem találni, ami rövid, és lehetőleg nem elfogult oldalról van.

Egyébiránt meg a t. topiktárs figyelmébe ajánlanám a FATVA-t. ;-))

Előzmény: carbonara (19)
carbonara Creative Commons License 2007.03.21 0 0 19
Jó lenne, ha idéznél egy pár tárgyi tévedést, mert ez így nagyon általános és ellenőrizhetetlen. Szerintem gasztronómiai eszmefuttatásokat lehet pártsemlegesen írni és olvasni , attól hogy nem szereted az újság politikai nézeteit, még lehet, hogy ezügyben okosakat írnak. Lásd az idézett Esterházy cikket.

Zitka : nagyon jó az idézet, teljesen egyetértek.
Kivéve : érdekes , hogy a szenvedett szót Esterházy, illetve nyilván nem ő, hanem az ÉS figyelmetlenül egy t-vel írja.
Előzmény: Törölt nick (17)
Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 18

Ha lehet, ezt itt NE.

Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.21 0 0 17
Most ugrott be, hogy vki már ajánlotta őket, mint "minden tudományok abszolút tudorait". Ki is nyitottam pár "elfogulatlan" cikküket, amely tele volt tárgyi tévedésekkel, rossz írásmóddal és hasonlók. vannak emberek, akik politikai meggyőződésük szerint olvasnak újságot és néznek tévét, és amit abban látnak, azt fogadják el etalonnak. ezt hívják elfogultságnak, és most nagyon finoman fogalmaztam.
Előzmény: stefiadri (14)
Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 16

http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0523&article=2005-0612-1935-13BSJR

A Molnár B. Tamás-Bittera Dóra szerzőpárosra már rég föl akartam hívni e sokat szenvedet nemzet figyelmét itt a Kárpátok ölén. Az ország messze legjobb gasztronómiarovatát írják. Elképesztően tájékozottak az európai terepen, ismerik a legújabb (és a legrégibb) trendeket, éttermeket, szakácsokat, szaklapokat, kalauzokat és szakácskönyveket. Sok helyen jártak is, és láthatóan főzni is tudnak, vagyis nagy elméleti és elvi tudásukat a nélkülözhetetlen személyesség hitelesíti és erősíti. Jól ismerik (nem, abból indulnak ki!) a saját hagyományainkat is, a konyhánk (kultúránk) történetét is. Olyan magától értődően magyarok és európaiak, mintha csak álmodnánk. Haza és haladás a legtermészetesebben van együtt írásaikban.

Előzmény: stefiadri (14)
trofimov Creative Commons License 2007.03.21 0 0 15

én a szerzői jog, meg ilyen egyebek miatt kérdeztem,

gondolom ha a linket linkelem be az nem gond, de ha egy egész cikket idézek, forrásmegjelöléssel az már aggályosabb, nem?

 

 

 

Előzmény: nemisbéka (13)
stefiadri Creative Commons License 2007.03.21 0 0 14
Én se tudom kikről beszélnek itt. Valamiről lemaradtam?! Ők főznek is, vagy "csak" cikkeket írnak teli sok okossággal?
Előzmény: Törölt nick (9)
nemisbéka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 13
Szerintem ha egyszer ez a téma, akkor ha hosszú is a hozzászólás a cikk miatt, nem számít témaromboló hozzászólásnak :).
Előzmény: Zitka (11)
trofimov Creative Commons License 2007.03.21 0 0 12

rendben. szerintem ez így abszolút korrekt.

 

 

Előzmény: Zitka (11)
Zitka Creative Commons License 2007.03.21 0 0 11
Szerintem akkor korlátozzuk a bemásolásokat egy-egy fontosnak ítélt receptre, vagy esetleg érdeklődést felkeltő leírásrészletre (persze linkkel). trofimov, mit szólsz hozzá?
trofimov Creative Commons License 2007.03.21 0 0 10

ők egy szerzőpáros, akik a Magyar Nemzetben és a Gusto-ban írnak.

 

 

az mno-hu-n az archívumban rá tudsz keresni a cikkeikre (szerző szerinti keresés)

már legalább vagy 50 cikket írtak.

 

olvass el egy párat, és akkor megtudod, hogy kik is ők.... :)

 

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.20 0 0 9
Mein Gott, ti kiről beszéltekíí??,,, Jézus!!!???
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.20 0 0 8

http://forum.index.hu/Custom/showModMod

 

g.) Témaromboló hozzászólások

Technikai rombolás: JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>500kB), "kisregények" bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, elrontott UBB-kódok, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát (például szöveg nélküli hozzászólások stb.).

Előzmény: trofimov (6)
Zitka Creative Commons License 2007.03.20 0 0 7

Húúú, ez jó kérdés...

Nem tudom, mit ír erről a netikett. A forrásmegjelölés mindenképpen helyes, de azt sajnos nem tudom, illik-e komplett cikkeket átmásolgatni. Esetleg megkérdezed a modis topikon? Hátha tudja valaki.

Az olasz topikon már cikkrészleteket (recepteket) másoltam be, abból nem volt gond.

Előzmény: trofimov (6)
trofimov Creative Commons License 2007.03.20 0 0 6

az mno.hu-n lévő cikkeket ha bekopizom forrásmegjelöléssel, az ugye rendben van?

vagy nem?

 

vagy a linkeket linkeljem inkább...?

Csontoskarabély Creative Commons License 2007.03.20 0 0 5

Elolvastam ma -egyelõre- két cikket.

Szuperek, sok remek  infó van bennük.

 

Kösz!

Előzmény: Zitka (1)
Zitka Creative Commons License 2007.03.20 0 0 4
Előjegyeztem magamnak a házi vákuumot kipróbálásra, de még várat magára...
Előzmény: trofimov (3)
trofimov Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3

hát igen. nem árt letaszítani a nem létező trónjáról a sok "világbajnokot"

 

sajnos volt már szerencsém "világbajnok" által összetákolt ételt enni....,

alaposan díszítve volt, többszörösen burkolva, vacak alapanyagokból, silány zöldségekkel, vegetával, és persze a roston sütve az bő olajban sültet jelentett....

 

amit értékelek, hogy a receptek hozzávalói (utánajárással) beszerezhetőek.

 

a csirkemell házi vákuumban receptet próbálta már valaki?

carbonara Creative Commons License 2007.03.20 0 0 2
Én is nagyon élvezem a cikkeket.
Legutóbb nagyon tetszett, ahogy helyretették a világhírű magyar konyhát a sok olimpiai és világbajnoki győzelemmel, vagyis megírták, hogy ezeken a versenyeken az igazi nagyok sosem indulnak, viszont aki idul (= befizeti a nevezési díjat) az szinte mind valamilyen kitüntetéssel térhet haza. És hogy mi zöldségszobrászatban vagyunk jók, máshol viszont igyekeznek jól főzni.
Zitka Creative Commons License 2007.03.20 0 0 1

Az olasz topikba egyszer betettem egy csomó cikkük címét, és elérhetőségét.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9029155&go=55591172

Zitka Creative Commons License 2007.03.20 0 0 0

Nahát, hogyhogy nem nekem jutott eszembe topikot nyitni róluk...? :-)

Én élvezettel olvasom a cikkeiket, szerintem nagyban hozzájárulnak a gasztrokultúra terjesztéséhez. És hát a receptek is igen jók.

Előzmény: trofimov (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!