Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
Soha nem volt(ak) szakácsok, legalábbis nem hivatásosok. A cikkekeket inkább Molnár B. írja, akinek a fia hivatásos szakács, mégpedig talán Franciao.-ban egy Michelin-csillagos étteremben. Molnár Tamás autodidakta módon szerezte ismereteit. Ezzel együtt valszínűleg neki van a legnagyobb elméleti tudása Mo-n.
Én is kevés infót találtam, a Művelt Alkoholistán volt egy cikkajánló, és az ottani fórumon olvastam, hogy N.o.ban a Feinschmeckerben is írt korábban....
Jó lenne, ha idéznél egy pár tárgyi tévedést, mert ez így nagyon általános és ellenőrizhetetlen. Szerintem gasztronómiai eszmefuttatásokat lehet pártsemlegesen írni és olvasni , attól hogy nem szereted az újság politikai nézeteit, még lehet, hogy ezügyben okosakat írnak. Lásd az idézett Esterházy cikket.
Zitka : nagyon jó az idézet, teljesen egyetértek. Kivéve : érdekes , hogy a szenvedett szót Esterházy, illetve nyilván nem ő, hanem az ÉS figyelmetlenül egy t-vel írja.
Most ugrott be, hogy vki már ajánlotta őket, mint "minden tudományok abszolút tudorait". Ki is nyitottam pár "elfogulatlan" cikküket, amely tele volt tárgyi tévedésekkel, rossz írásmóddal és hasonlók. vannak emberek, akik politikai meggyőződésük szerint olvasnak újságot és néznek tévét, és amit abban látnak, azt fogadják el etalonnak. ezt hívják elfogultságnak, és most nagyon finoman fogalmaztam.
A Molnár B. Tamás-Bittera Dóra szerzőpárosra már rég föl akartam hívni e sokat szenvedet nemzet figyelmét itt a Kárpátok ölén. Az ország messze legjobb gasztronómiarovatát írják. Elképesztően tájékozottak az európai terepen, ismerik a legújabb (és a legrégibb) trendeket, éttermeket, szakácsokat, szaklapokat, kalauzokat és szakácskönyveket. Sok helyen jártak is, és láthatóan főzni is tudnak, vagyis nagy elméleti és elvi tudásukat a nélkülözhetetlen személyesség hitelesíti és erősíti. Jól ismerik (nem, abból indulnak ki!) a saját hagyományainkat is, a konyhánk (kultúránk) történetét is. Olyan magától értődően magyarok és európaiak, mintha csak álmodnánk. Haza és haladás a legtermészetesebben van együtt írásaikban.
Szerintem akkor korlátozzuk a bemásolásokat egy-egy fontosnak ítélt receptre, vagy esetleg érdeklődést felkeltő leírásrészletre (persze linkkel). trofimov, mit szólsz hozzá?
Technikai rombolás: JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>500kB), "kisregények" bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, elrontott UBB-kódok, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát (például szöveg nélküli hozzászólások stb.).
Nem tudom, mit ír erről a netikett. A forrásmegjelölés mindenképpen helyes, de azt sajnos nem tudom, illik-e komplett cikkeket átmásolgatni. Esetleg megkérdezed a modis topikon? Hátha tudja valaki.
Az olasz topikon már cikkrészleteket (recepteket) másoltam be, abból nem volt gond.
hát igen. nem árt letaszítani a nem létező trónjáról a sok "világbajnokot"
sajnos volt már szerencsém "világbajnok" által összetákolt ételt enni....,
alaposan díszítve volt, többszörösen burkolva, vacak alapanyagokból, silány zöldségekkel, vegetával, és persze a roston sütve az bő olajban sültet jelentett....
amit értékelek, hogy a receptek hozzávalói (utánajárással) beszerezhetőek.
a csirkemell házi vákuumban receptet próbálta már valaki?
Én is nagyon élvezem a cikkeket. Legutóbb nagyon tetszett, ahogy helyretették a világhírű magyar konyhát a sok olimpiai és világbajnoki győzelemmel, vagyis megírták, hogy ezeken a versenyeken az igazi nagyok sosem indulnak, viszont aki idul (= befizeti a nevezési díjat) az szinte mind valamilyen kitüntetéssel térhet haza. És hogy mi zöldségszobrászatban vagyunk jók, máshol viszont igyekeznek jól főzni.