Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
hello! Legalább egy házterv kellene hozzá...de nem akarok senkit megsérteni, de ha a szerelő nem tudja magától, akkor ne bízd rá. Egy rendszertervet egy szerelőnek össze kell tudnia rakni, lehet nem optimálisan, de kiindulásnak jó lehet.
Kicsit off-topic, de mostanában sürün van szó a "jól szigetelt" témáról. Hát a saját tapasztalat, hogy a hidegburkolatra leraktuk az 5mm XPS-t és 10 mm lamináltat, erre láss csodát, kb 2 fokot emelkedett a hőmérséklet.
Szia, attack dpx vezérléssel és oventroppal nekem a következőképp megy.
Alapállásban , oventrop max-on, kazán szivattyú 70 fokon indul, ha az alá esik a kazánhőfok akkor megáll. Esetek többségében így megy mindig, így nem keringteti feleslegesen a kazánkört.
Abban az esetben, ha a tüzelés végét járja, és épp itthon vagyok(nincs éjjel), s nincs teljesen tele a pufi, akkor azt szoktam csinálni, hogy miután leégett a fa, leveszem a keringtetőt 1-esre, s csavarok az oventropon majdnem minimumra, így szép lassan ki tudom szedni a kazán melegét kb 45-fokra. Ilyenkor a szivattyú kapcsolását át kell állítani alacsonyabb hőfokra.
Azt hinné az ember, hogy a Vigas vezérlője tök modern, sok opcióval. Ezek szerint nem így van?
Tud valaki segíteni rendszer tervvel, ami alapján a kazán szerelő megtudja csinálni a rendszert? A kazán Fischer Guntamatic Albra 21-28 kW plusz 1000l-es
kazán felfűti a puffert az alja nem biztos, hogy eléri a beállított értéket, de kifogy a fa ezért kazán OFF, ventillátor leáll, de a szivattyú tovább jár mivel hőfok különbség van a kazán és a puffer között, amíg a kazán le nem hűl megy a szivattyú
Folyamatosan készitem (már vagy egy éve) a gyűrűt, amivel lezárom a lyukat és ami eltakarja majd a szigetelésen keresztülmenő csálén álló betétcsövet ;-).
1500*4200*(85-35)=315 MJ (87.5 kWh). Na ez háromszor. Ui. 25 fokos vizzel nem tudok fűteni, csak 35-vel. 85 fok fölé meg csak demonstrációs célokból szoktam fűteni :-)
Nekem eddig 20-30 perc volt a begyújtás, mert mindig csináltam kis parazsat, meg egyebek... most nem írom le. De most örülök mint majom a farkának, hogy 5 percre csökkent ez az idő ezzel a technikával!