Keresés

Részletes keresés

kirika Creative Commons License 2008.10.26 0 0 750
lehet hogy én vagyok béna,de kíváncsiságból megpróbáltam azt a variációt amit írtál,és egyik sem enged foglalni busuangából boracayra sem palawanról boracayra.kíváncsi lettem volna hogy mennyibe kerülne ez a kőr amit ajánlottál,mert nem rossz ötlet egyik sem.
különben érdemes előre foglalni jegyet vagy ráér 1-2héttel elötte?
azért még várom a rutinos fülöp látogatóktól a praktikákat.
igazából 4-5nap "csavargás" elég lenne valamelyik említett helyen aztán pihi boracayn és még egy napot a végén rászánnék manilára ,mert agyogy olvastam itt nem nagyon ér többet
palawanon,vagy busungan hova érdemes menni (szép partok,vízesések,jó szállások)van ilyen hely?
azt hiszem veszek én is egy ilyen utikönyvet ha találok valahol:)
Előzmény: naish73 (749)
naish73 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 749
Én nem jártam Boracayn, de Palawanra és Busuangára szeretném felhívni a figyelmedet. Itt a topikban R-U-D írt Busuangáról, hajóroncsokról többek között. Én csak Palawanon voltam, nagyon szép hely.
Országon belüli repülésre a Cebu Pacific és a Seair ajánlott, Seairrel akár egy Manila-Busuanga-Boracay-Manila (vice versa) is megoldható.
Előzmény: kirika (748)
kirika Creative Commons License 2008.10.25 0 0 748
sziasztok,üdvözlök mindenkit!
sok kérdésem lenne.kezdem az elején. járt e már valaki boracayn?úgy néz ki hogy februárban ellátogatnánk a fülöp-szigetekre és ez a kis sziget nagyon megtetszett,olvastam róla hogy az egyik legjobb merülőhely és azért a sziget szépsége és egzotikuma sem elhanyagolható.a repjegyek már megvannak maniláig ,sajnos nem túl hosszú időre sikerült a dolog 17nap indulástól érkezésik.
nemtudom hogy érdemes e előre szállást foglalni vagy ott helyben kéne?
pihenni megyünk de azért 2hét sok egyhelyben,mi az amit érdemes lenne mindenképp megnézni a "közelben",és még lenne ezer kérdés,de egyenlőre ennyi:)
előre is köszönöm!
döme71 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 747

Sziasztok,

nincs véletlenül valakinek egy eladó Jens Peters féle könyve ?

jdny Creative Commons License 2008.09.19 0 0 746
Sziasztok!Cebu citybe vagyok .Szivesen talakoznek magyarokkal.
Előzmény: döme71 (745)
döme71 Creative Commons License 2008.09.15 0 0 745

Szia Naish73,

köszi a választ ! Most ezd egy kicsit aktualizálódni a jan.-i utazásunk...azt hiszem újra átnézem az Általad ajánlott oldalakat, bár az airlineroutemaps.com nekem vmi miatt nem működik...

Előzmény: naish73 (743)
naish73 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 744
Úgy értem tovább fapadossal, ha megéri.
Előzmény: naish73 (743)
naish73 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 743
Palawanra tökéletes a január.

Belevenném Palawant és Busuangát, ahogy R-U-D. El Nido kötelező, Sabang is.

Nézegesd a travelphil.com-ot, Jens Peters útikönyvszerző (ajánlott) weboldala.

Repjegyet nézni pl. hunair.hu, aeroviva.hu, arra repülő társaságok honlapjai.

Össze lehet hozni többféleképpen: Bangkokig, Hong Kongig, Kuala Lumpurig és onnan tovább, stb., nézegesd a airlineroutemaps.com-ot, használd a guglit.
Előzmény: döme71 (741)
döme71 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 742
Valamilyen hasonló vízalatti "néznivalóra" gondolok...

döme71 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 741
Szia Naish73,

bevallom, néhány hónappal ezelőtt végigolvastam a topicot, pont (sztem a Te hozzászólásaid alalpján) Palawan volt a második befutóm.
Miután csak kevés időt (10-14nap) tudunk ott tölteni, úgy gondoltam megszállunk egy franko helyen ahol csak láblógatunk ill. csillagtúra szerűen fedezzük fel a környéket.
Nagyon szeretünk sznorizni de sajna palackos merülésen még nem voltunk. Merre válasszunk szállást, hogy legyen a víz alatt némi néznivaló ? (El Nido, Sabang, esetleg más)
Időjárás szempontjából mennyire jó időpont a január eleje ? Sajna csak akkor tudunk menni, (ezért esett ki kelet Malaysia...), bár ahogy nézegettem itt elvileg jó az idő, de azért nyugtass meg...
Az már lejött, hogy Manila és PPS között van domestic járat, de szted hol érdemes jegyet keresgélni Maniláig ?
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Bocs, hogy letámadtalak. Előre is köszi.
Előzmény: naish73 (740)
naish73 Creative Commons License 2008.08.09 0 0 740
Palawan
Előzmény: döme71 (738)
minimal Creative Commons License 2008.08.08 0 0 739

Egy filipino cimboram haverja most Magyarorszagon dolgozik, aztan erdeklodott a kozos ismerosoknel kapcsolatfelvetel ugyeben.

Ha valakit innen erdekel, akkor tudom tovabbitani a cimet (csak dobjatok egy mail-t a nick-em alatti cimre) - en nagyon keveset vagyok otthon. Biztosan tudna infokkal szolgalni az oda keszuloknek. :o)

döme71 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 738
Sziasztok !

Januárban szeretnénk a Fülöp-szgk-re utazni. Sajna csak 10-14 napra. Tudom, hogy kissé sablonos, de fehér homokos, pálmafás, kevés túristás helyre vágyunk. Szeretünk sznorizni és kajakozni, kirándulgatni. Nem vágyunk all incl. ellátásra és luxuskörülményekre, de azért a légkondi nem hátrány...Én már nézegettem a neten, Panglao vagy vmi hasonló jönne be...de nem igazán tudom, hogy mennyire felkapott januárban...
Ha valakinek van ötlete vagy tanácsa, hogy hova kellene utazzunk, kérem ne titkolja !
Előre is köszi.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.04 0 0 737
A pasalubong (útról hozott ajándok) szinte kötelező. Általában márkás csoki a nyerő (Lindt, Hershey's kisses stb.). A rágcsálnivalók is bejönnek (Otap, Cornicks, szárított mangó, polvoron, ensaymada, stb - ezekből a Fülöp-szigeteken nagyságrendekkel szélesebb a választék, mint itthon). Őrölt paprikával ne próbálkozzatok, az ismeretlen. Ami viszont az itthoni cuccok közül bejött, az a kemény, füstölt sajt (karaván), na azt kajálták rendesen, vagy kilónyit vittem ki az idén.
Előzmény: M6TTL (735)
W.L. Creative Commons License 2008.07.01 0 0 736

Isznak bizony - meg hozza rendesen! ;-)

Amugy altalaban eleg szentimentalisak, tehat "tipikusan magyaros" ajandekoknak is biztos orulnenek.

Szokasok ugyeben sokat ne aggodj, az osszes azsiai nacio kozul alighanem a "legnyugatiabbak" kulturalisan.

Előzmény: M6TTL (735)
M6TTL Creative Commons License 2008.06.27 0 0 735
Sziasztok!
A párom 6 hétig egy filippínó családnál fog lakni Oxfordban. Nem sok infót találtam a neten erről a népcsoportról (szokások, etikett, vérmérseklet, stb.). Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Szeretne valamilyen ajándékot vinni nekik, de eléggé tanácstalanok vagyunk hogy mit. Isznak alkoholt egyáltalán?
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.03 0 0 734

Hat megerkeztem.

Utolsokent nehany uti elmeny: a kinaiak rendesen megszivattak, Hongkong utan vegig eszak fele roptettek, kis hijan erintettuk Pekinget is, csak a mongol hatart atrepulve tudtunk vegre majdhogynem derekszogben Europa fele kanyarodni. Szemet disznok, csak a Lufthansanak engedtek meg, hogy Tibet fele egyenesen repulhessen, de meg most a szokasosnal is joval keletebbre parancsoltak minket. A mongolokkal, de meg az oroszokkal sincs soha problema, mindig engednek egyenesen menni.

Vegig nappal mentunk. Nem ultem az ablak mellett, de igy is sikerult megcsodalnom Tuvaban a Szajan-hegyseg hofodte csucsait, majd kesobb a Ladoga-to egy szeletkejet, es Szent Petervart.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.01 0 0 733

Itt van majus 1-je...tehat felvonulas itt is. Ma kivetelesen egy jeepney-t intettem le a korhazba menet, mert eppen arra jott. A sofor szerint a minimum viteldij 7,50. Az FX-szel 10 peso lett volna (az FX egyfajta minibusz). Utkozben egy motoros felvonulas elozott az E. Rodriguezen, tobb motoron a jelenlegi aktualitasnak megfeleloen az "ibaba ang presyo ng bigas" (le a rizs araval) es "sahod dagdagan" (beremelest!) szovegek voltak. Most nem koveteltek annyira Arroyo lemondasat.

Manila felvonulasi tere a sokat latott Mendiola, ami az elnoki palotahoz vezet. Volt itt meg Aquino idejen egy eleg veres tomegoszlatas, aztan 2001-ben Estrada megdontese utan hivei erre vonulva kis hijan bevettek a Malacanang-palotat (az elhiresult EDSA Tres). Ma 3000 rendor biztositott arrafele.

Este 8 utan hatalmas tropusi felhoszakadas zudult ala a mi kornyekunkon is. A fel 7-es hiradoban mar volt egy hir felhoszakadasrol valahol a Fairview fele, ami annak rendje es modja szerint halalos aldozatot is kovetelt. Itt a felhoszakadasokba ketfele modon szoktak belehalni: vagy beleszakad egy tavvezetek valami vizfolyasba es abba lepnek bele, vagy mindenfele falak dolnek ra az emberre. Most az utobbi tortent - bar a napnak meg nincs vege. A Pasig menten is kihuztak egy hullat egy csatornafelebol, annak nem tudom, mi okozta a vegzetet - tagalog nyelvu a hirado, es hat a korhazban az ember nem mindig zavarhatja a beteget, hogy forditson.

Itt van majus 1-je, tehat az en idom is lejart egyelore itt az Elvarazsolt Paradicsomban, holnap elindulok itthonrol haza Magyarorszagra, ugyanazzal a kozvetlen KLM-mel Amszterdamon at, amivel jottem. Egy ideig nem tuz fejemre merolegesen a Nap, nem eszek aranysarga mangot, ensaymadat, polvoront, pancit malabont, queso real jegkremet es rizst minden nap. Nem jatszom reggelente a kutyaval, nem kiserlem meg megszabaditani a macskat a ki tudja hogyan ratekeredett sarga nejlonszatyortol. Nem ulok estenkent egy pohar borral a haz elotereben, a naplementet nezve. Nem izzadok egesz nap, hogy annal jobban essen este a jo hideg zuhany. Nem figyelem, hogyan kozeledik az esos evszak, hol tart a tropusi konvergenciaovezet. Nem hallgatom a szomszedek karaokejat. Jeepney-bol is beerem az asztalomon allo matchbox-szal. Az "itthon" holnap nagyon tavol kerul, de az ejfel mar "odahaza" er.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 732

Ma, aprilis 29-en a Nap merolegesen delel Manila felett (+/- 1-2 nap.) Ezt meg a 90-es evekben allapitottam meg egy kb. fel meteres egyenes csodarabbal. Del elott 4 perccel fuggolegesen logattam, es amikor szabalyos gyurus arnyekot vetett, akkor merolegesen allt a Nap felettunk. A 12 ora elotti 4 perc azert kell, mert Quezon City a 121. fokon van, 1 fokkal keletre az idozona kozepet alkoto 120. foktol, igy a zonaido-helyi ido kulonbseg 4 perc. "Visszafele" is mericskeltem, akkor augusztus 16-at talaltam meroleges delelesi napnak.

Ma is felhosre all az ido, bar neha ki-kisut. Mostanaban lehet, hogy nem tudnam a kiserletet meg egyszer elvegezni.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.27 0 0 731

Megvolt a mutet, amit lentebb emlitettem, egyelore minden oke. Minden nap a korhazba jarkalok.

Nehany napja elegge massziv felhok boritjak az eget, ugy tunik, kuszobon az esos evszak. Valahogy mindig korabban jon. Hol megered, hol elall az eso. Tegnap este aludtam eloszor legkondi nelkul, csak ventillatorral.

Erdekes, hogy a szunyog is joval kevesebb, nem tudom az okat. Korabban egy deci szetkent Off! (szunyogriaszto) nelkul ki se mertem menni, most meg jo, ha 1x kentem belole. Talan irt a barangay? Csodalkoznek...

W.L. Creative Commons License 2008.04.24 0 0 730
Hat Te aztan nem eppen az orszag legvonzobb hireit irogatod ide! ;-)
Előzmény: Törölt nick (729)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 729

Corazon Aquino - vastagbelrak:

Corazon Aquino, az orszag egykori elnoke (1986-1992) bejelentette, hogy vastagbelrakban szenved. Allitolag mar marciusban, de hozzam csak most ert el a hire, ahogy tegnap este mutattak a bejatszast a tv-ben. Tenyleg nem nezett ki jol. Ha jol vettem ki a szavaibol, tul van mar minden esszeru kemon, es konnyu halalt (nem kegyeset) kivan maganak.

Cory Aquino nem volt a legtehetsegesebb elnok, ugy katapultalodott a Malacanang-palotaba az un People Power (vagy maskent EDSA 1) felkeles utan 1986-ban. Ferjet, Benigno "Ninoy" Aquinot hazaterve a repuloteren lottek le maig nem teljesen tiszta korulmenyek kozott 1983-ban. A repter azota a nevet viseli (Ninoy Aquino Int'l Airport, NAIA). Coryt csak ugy emlegettek, hogy a "housewife". Szamtalan puccsot kisereltek meg ellene, de a hadsereg donto szegmensei kitartottak mellette, nem utolsosorban kiszemelt utoda, Ramos tabornok. Egy emlekezetes per is keletkezett az egyik puccsbol, amikor is valaki azt allitotta, hogy Aquino ijedteben az agy ala menekult...

Jomagam regnalasanak utolso 5 napjat ertem meg itt, meg lattam, ahogy 1992.06.30-an a Lunetan unnepelyesen atadta a hatalmat felkent utodanak, Fidel Ramosnak. Szinte teljes vizhiany es un. "rotating brownout"-ok jellemeztek az utana maradt idoszakot (rotating brownout: mindenhol elvettek idoszakosan az aramot, a mi kornyekunket reggel 8-tol du. 4-ig sujtotta aramszunet). Demokratikus elkotelezettsegehez, tiszta kezehez viszont nem ferhetett ketseg. Nejem is neki koszonheti, hogy a mai napig a kulugyben dolgozik; egy "tiszta kezek" kampany soran friss, nem korrumpalodott emberekkel csereltek le a letszamot szinte mindenhol.

Egyszeru eletvitelu ember; a hatalombol tavoztaval sem koltozott be a gazdagok fallal-drottal-kutyakkal korulvett luxusallatkert-lakoparkjaiba, hanem hazament oda, ahonnan jott, Quezon City-beli hazaba, ahol a mai napig el - sajnos immar nagybetegen. Lanya, Kris szerepel inkabb a mediaban sokat, mint musorvezeto.

Bizton allithato, hogy urt fog hagyni maga utan.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 728

Az elemiszervalsag nem szuno tema. Megjelent a piacokon az amerikai rizs is, 25 P/kg. A felvasarlas ellen un. Family Access Card-dal probaljak meg felvenni a harcot, amit a legkisebb kozigazgatasi egyseg, a barangay adna ki. Ez Arroyonak jol jott, addig se foglalkoznak annyit a kinai broadband-uzlettel (az un. ZTE-ugylet).

A bankkartyas vasarlas problemamentesen funkcional. Cirrus Maestro siman jatszik pl. a Shopwise-ban.

Megcsinaltam azt a fotot, amit par napja mar szerettem volna, az Araneta Coliseumot a Farmers Plazaval osszekoto hidrol, amint az Aurora felett eppen atmegy a vonat. Ha szert teszek egy kartyaolvasora, megmutatom.

Ma mindenesetre jot uldogeltem egy pohar hideg karamell melett az Ali Mall Starbucks-jaban (120 P). Bent wifiztek egy paran, en kint ultem le es neztem az Ali es az SM kozti forgalmat.

Tegnap meglepestesszeruen esett az eso szinte egesz nap. Tropusi vihar vonult at a Visayas felett, aztan telibe talalta Palawant. Uton Vietnam fele talan tajfunna erosodik. Itt csak esett, szel nem volt. Este bejelentettek a tv-ben, hogy ez meg hivatalosan nem az esos evszak. Mindenesetre este mar igencsak hidegnek ereztem a zuhanyt. Tul nagy hoseg ma sem volt.

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 727

Elemiszervalsag

A hiradokbol ozonlenek a kepek az elemiszervalsagrol, ami itt rizsvalsagot jelent. A kormany rizsimportot jelentett be, az elkovetkezo 3 honapban 500 ezer tonnat, 80% Vietnambol, a tobbi Thaifoldrol. Kedvezmenyesen adjak a szegenyeknek az un. NFA-rizst kb. 18.25-ert (vagy osztjak? Fizetni senkit se lattam erte). A rendes rizs 36-42 peso kozott van kb. Hosszu sorok vannak, egy csalad egy napra 2 kilot kap. Akut elemiszerhiany nincs, csak az arak mennek fel. Arroyo elnok eloben kozvetitett kormanyulesen probalt a vegere jarni a helyzetnek.

A mango viszont ugyanolyan utolerhetetlen, mint mindig! Naponta bevagok egyet. Itt az alma es a szolo szamit luxus gyumolcsnek. Egesz evben dinnyeszezon!

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.08 0 0 726

Jelentem, megerkeztem. Amszterdamon at jottem a kozvetlen KLM-mel. Az orszag fele kozeledve pazar kilatas nyilt Luzon nyugati partjara, kb. a Darigayostol a Lingayen-obolig. Latni lehetett a Hundred Islands-et is - anno '94-ben voltam ott egy napot. Fantasztikus volt, ahogy a hegyek kozott meg ott volt a reggeli para.

A NAIA-n most fordult elo eloszor, hogy nem vart senki, igy taxival kellett hazamennem, de nem volt veszes, 306 pesoert elhozott Quezon Citybe.

Egyebirant ez most nem teljesen holiday, mutet elott allunk, amit itt fognak vegezni (nem rajtam). Azert megprobalom osszekotni a kellemetlent a hasznossal, es a jelen allapotokrol nehany hasznalhato hozzaszolast is megkiserlek itt elhelyezni. Egyelore 2 napja ki se dugtam az orrom a hazbol.

W.L. Creative Commons License 2008.04.04 0 0 725

Ha valasztani lehet, inkabb az Air Asiat ajanlom mint a Cebu Pacificet, utobbi nekem 4 repulesbol egyet NAGYON elcseszett, egy masiknal meg majdnem Manilaban hagyta a becsekkolt csomagomat.

Banaueba busszal lehet Manilabol eljutni, kozvetlen nem sok van (napi egy?),de rengeteg megy Solanoba, ahonnan sok jeepney jar Banaueba.

Banaueban rengeteg szallas van, nezz korul erkezeskor, nem kell elore foglalni.

Előzmény: opilca (720)
rivien Creative Commons License 2008.04.03 0 0 724
rivien Creative Commons License 2008.04.03 0 0 723
rivien Creative Commons License 2008.04.03 0 0 722
bocsi,de csak myvipemről tudom leszedni,mert már nincs fennt a gépen.DE akinek jó a szeme az láthatja hogy azért az EDDA befigyel!!!xd
rivien Creative Commons License 2008.04.03 0 0 721
hy,bár én még nem voltam a fülöp-szigeteken,de érdekel a téma,bár igaz ami tényleg a legjobban érdekel az Japán.Szval az én apám Líbiában fülöp-szigetiekkel dolgozott hosszú időn keresztül és hát rakok fel pár képet,bár igaz lassan 20 évesek lesznek ezek a képek,de sajnos ezekkel a barátaival nem tudjuk felvenni a kapcsolatot,ugyanis a képek hátuljára fel vannak írva a címeik,de sajnos el vannak mosódva,vagy pedig a líbiaicímük van rajta:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!