Rátapintottál:egészség/főkénnt a kor,de deffiniált bajok is/.Beléptem a 70.-be.Nem bírom már a kerti nagyobb méretű dolgokat védeni fizikailag.Negyedik éve furcsa idő járás alakult itt ki a környéken/száraz és meleg nyarak/öntözés/ és pár hetes téli igen alacsony hőmérséklet/fagy védés/.Mivel méreteik miatt a szabad földes növényeket képtelen vagyok locsolni és télen fagytól védeni,amitől csak lehet megszabadultam.Helyette citrusok,de ebből is már csak spéci dolgok,mert kinőttem a teleltető helyemet.És már nem építek ujabbat.
Az aktivitáshoz:a fent említett fizikai korlátokon túl,meg untam a meddő vitákat és csere partner hiányokat.
Csere oka ---tárgya--azért érdekel mert tudtommal e fajta kakiból csak Neked volt az országban --a beszerzése sem volt egyszerű----szóval??? /nem vagy olyan aktív--remélem nem az egészség miatt/
kaffir mint én olyan magas,éppen ma raktam nagyobb cserépbe.Gyümit nem láttam rajta,igaz nem is figyeltem,borzalmasan sürű ágszerkezete van.A Gekit még tavasszal elcseréltem egy Holland palival.Hali.
Szia--mekkora a kaffír szilvád? nekem 1 métert le kellett vágni mert elérte a folyosó tetejét-remélem nem lesz baj belőle--egyiken van egy szem gyümi is--a levágottat eldugványoztam 3 fele--2 hét után is zöldek-hátha----mi a helyzet a kuro kakival ? Üdv Robi
Van egy hatalmas Mirtuszdióm-/Acca sellowiana,/Berg/Buret,syn.Feijoa sellowiana Berg/.Engem kinőtt,ha közel laksz és módod van elszállítani/olyan 60 kg/képletes 'edény árban elviheted.Én Szigetvárom lakom.
Sziasztok! Szeretném elcserélni 1 éves, magról nevelt csirimojámat és szintén 1 éves, magról nevelt thaiföldi óriás guavámat. Kérésre képet is küldök. Elsősorban mediterrán és trópusi gyümölcstermők érdekelnek. Ha érdekel a csere küldj privát üzenetet. Köszi!
Szia! Igen Tőled kaptam őket, szépen fejlődtek, még a tragédia előtti napokban mutattam is a páromnak, hogy megint jönnek az uj levelek.Aztán egyik reggel még végignéztem a virágaimat mielőtt elmentem dolgozni.Semmi nem látszott rajtuk.Mire dután hazajöttem az egyiken egy darab levél sem volt , mind ledobálta.A másikon a levelek fényesek és kemények voltak csak másnap reggelre konyultak le,de az elszáradt levelek még rajta vannak, azokat nem dobálta le..Behozztam a lakásba, de semmi változás.Öntözni is csak annyira öntöztem meg, hogy tapintásra nedves legyen.Holnap lefényképezem és felrakom.Nagyon sajnálom öket és nem értem mi történt velük.
Tanácsot szeretnék kérni. Egyik fórumtársunktól májusban kaptam 2 db guavát.Gyönyörüen fejlődtek.Úgy örültem ,de most teljesen el vagyok keseredve. Kb másfél hete egy nap/ reggel-du.-ig/ leforgása alatt az egyik ledobálta az összes levelét, a másikon pedig másnap reggelre indult el egy levélszáradási folyamat.Nem tudom mi történhetett velük. Május óta ugyanazon a napos helyen volt a teraszon, mindig ugyan ugy öntöztem. Mi lehet a bajuk?Volt már ilyen esete valakinek?Ki fognak még hajtani?
Kár:((Pedig továbbra és számitottam a hazai sporákra,mert én csak egy fajtát találtam a Börzsönyben nyáron,és ez kevés.
A "szőr" sok fajta előtelepén természetes.Ha ritkán nő akkor vagy kevés volt az élőképes spóra vagy még sok nem kellt ki.egyébként igy is képes termékenyülni,természetesen.(ld.páfrány szaporodás biologia)
Néhány hónapja a Botanikus kertből beszereztem néhány trópusi páfránysórát, ezek szépen csíráznak is, a probléma csupán az, hogy elég ritkán, kb 1cm-enként 1-1.
Kérdésem, hogy ilyen távolságból is történhet megtermékenyítés?
Valamint ha az előtelepből ilyen kis felfelé álló szál nő ki, az mit jelent?
A hazai páfrányok siralmasak... ahol én néztem a levelek elszáradva, kókadva...
Van egy kb fél méteres tamarilló növényem cserére, szaporítóládába begyökerezve, talán ki lehet szedni úgy, hogy megmaradjon, csak nekem nincs helyem teleltetni.
valaki tudna segíteni afrikai ernyőfamag / acacia tortilis/ és desmodium gyrans / táncolófa / csíráztatásában?
Tortilis-ról annyit tudok hogy 2 napra langyos vízbe kell áztatni utána valami nedves törlőkendők közzé tenni és bele egy nejlonzacskóba amíg el nem kezd csírázódni. ez igaz lehet? vagy áztatás után mehet a földbe egyenesen?
a desmodiumot áztatás után csak a vetőföld tetejére kell tenni, vagy kevés földdel takarni kell? mert itt is megoszlik a vélemény.