Okés, mindenesetre most reggel leadtam egy ismerős szakinak a kocsit, hogy a belső kilincseket cserélje ki, aztán már csak egy kaszni nyomódást kell rendbe rakatni és elvileg minden jó lesz és bódottá :)
Igen, ilyen. De minden manuális autónál ilyen már rég óta. Ha a szinkron a váltóban rendben van, és miért ne lenne, ha a kuplung jó, akkor teljesen normális módon tudsz váltani. Gyors váltás meg ezzel a váltóval ogazából nem is lehetséges.
Sziasztok, nektek is csinál olyat az autó, hogy kuplung lenyomásakor megemelkedik a fordulat? Például amikor váltok, láb le a gázról, kuplung be, fordulat hirtelen emelkedik kb 1000ret, és vagy megvárom míg visszaesik kicsit és óvatosan be sebességbe, vagy hirtelen be sebességbe és kellemetlen nehéz rakéta effektus lép fel. Nagyon bosszantó ez a jelenség, de valahol azt olvastam, hogy ez gyárilag ilyen benne. Csak 1. Ez kellemetlen és zavaró, 2. növeli a fogyasztást az üres járatban felesleges fordulatszám emelés minden egyes váltás alkalmával. Valaki? Ötlet?
Sedan és én is úgy gondolom, hogy valami bagatell gond lesz most. Órát is vettem bontóban amit ezzel együtt kicseréltek és most megint jó az is :) Amúgy volt a kocsival pár nyűg mióta meg van, de szerencsére pici pénzből lehetett orvosolni mind. Pénteken még kicseréltetem a belső kilincseket. Ha sikerül. A krómozott kilincset vettem ami picit kisebb mint az eredeti ebben.
Na ma a klímakapcsoló panel meg az óra is ki lett végre cserélve. Remélem egy darabig jó lesz. A régi panelt átforrasztom és jó lesz tartaléknak. Este vettem észre, hogy a kesztyűtartó világítás offolt ismét. Így azt megint meg kell néznem holnapután. Remélem csak az izzó ment ki. Vagy a csati nem lett jól visszanyomva. Először azt hittem a bizti megint, de a többi világítás most jó. :)
Na akkor megoldottam. Egyrészt a bizti volt kimenve (ha esetleg más is keresi ezt, a kocsi könyvében a hátsó ködlámpa biztije néven fut), másrészt 10 amperes volt benne, nem 15, harmadrészt az utastér hátsó világítás másik körön van, ott az izzó volt kimenve.
Nyugi már. A bizti cserét mondom én is elsőnek, nem? Ha egyszer holnap hazaérek cserélem a biztit. Meg feltettem egy kiegészítő kérdést. Ne haragudj már...
Köszönöm mindenkinek a segítségét és a türelmét :) De biztos lesznek még a számomra meglepik a jövőben is.
Majd azért megírom itt, hogy a bizti volt-e valóban. A műszerfal mögötti csati amúgy még mindig lehet az okozója ennek az összes világítás kiesésének? Ha esetleg mégsem a bizti ment volna ki.
Na hazaértem a munkából és a garázsban körbejártam végre, hogy mik nem világítanak a kocsin/kocsiban. Szóval: belső hátsó világítás ami az ajtónyitással is kapcsolható, kesztyűtartó világítás, műszerfal világítás, park elől és hátul, ködzárfény. Azaz hátul csak az irányjelző és a féklámpa aktív. Hétfőn majd nap közben átnézem a biztiket és majd látjuk hogyan tovább.
Ja hogy a hátsók a ködzárfények? Mikor hozzánk került a kocsi, néztem is, hogy ez mit kapcsol aztán elfelejtődött. Most néztem és kb semmit. És a kollégám is bekavart mert mikor a féklámpát megnézettem délután vele, hogy világít-e, ő mondta, hogy nem csak a fék, hanem a sima hátsó világítás is megy, de most, hogy ködzárfényt néztem, látom, hogy a francokat világít a hátsó, se a köd, se a kesztyűtartó meg az alap, a műszer fal.