Permetezőt? Ha elolvastad, amit belinkeltem, akkor lathatod, hogy gyak. nincs olyan hatoanyag, ami hatásos lenne a lárvák ellen, mert felszívódó rovarölőnek kellene lennie.
Tudod, mi az a Fibonacci-sor? Az elején még picik a számok, de aztán hamar bedurvulnak a számok. Ha az elején leszeded azokat a leveleket és elégeted, akkor talán nem szaporodnak fel, de ha nem csinálsz semmit, akkor lehet, hogy később már késő lesz.
Nem tudom miért, de így a nyár folyamán már nem látom, most is körülnéztem, szinte semmi. Nálam ez olyan, mint a tyúkhúr, van tavasszal egy darabig utána nyomtalanul eltűnik. De most azért a pár levélért ragadjak permetezőt?
Sokkal jobban izgat, hogy a madárkás bogyókat kőkeményen támadja a lisztharmat. Annyira látványos, hogy még én is tudom azonosítani.
De ilyen melegben nem nagyon merem fújkálni semmivel.
Látod, ha Zoknisnak lennének puli nemzetiségű alvállalkozói, akkor nyithatnál gyapjútermelő melléküzemágat, amivel két legyet üthetnél egy csapásra: mindig nyírva lenne a füved a sorok alatt, folyton trágyázva lenne a szőlőd.
Már amelyik csemegeszőlő. De kénnel (thiovit) megfelelően porlasztva, az alacsony dózissal nyugodtan lehet permetezni, vagy pl. karate zeonnal 4 nappal a szüret/fogyasztás előtt. Szóval, ha kell, akkor igenis van helye a permetezésnek.
...ami után akkora köd volt, hogy nem lehetett a sorok végéig ellátni. Ezt követően a levegő felmelegedett, de a nap nem sütött ki, 23-24 fok. A legjobb!!!!
:-((((
Nálam a múlt heti koktél, a rothadásnak gondolt bajt szépen leszárította. Szépen kerednek a bogyók minden fajtánál.
A héten sem unatkozik, akinek van egy kis szőlője, van mit csinálni! :-))))))
Szia laca5, te mikor szoktad feltenni a termesvedo hálót? Én is vettem, fürtzáródásnal járhatok, egyelőre nincs fent, de a moly, az esők meg a jég miatt éppen már lehetne értelme. Nálam augusztus közepe-vége az érési idő, gondolom idén a vége.