Reptéren is lehet váltani, mi itthon vettünk egy keveset az a biztos.
A mallokban sok helyen van pénzváltó, jó árfolyammal.
A taxisoknál csak dirhammal tudsz fizetni, a bankkártyát nem mindegyik fogadja el.
Az utazási irodában azt mondták, hogy reggeli után visznek ki a kikötőbe, ez időben mit jelent nem tudjuk, szerintünk szólj a szállodában az idegenvezetőnek, hogy 13.30-ra belépőtök van.
Mondjuk az sem nagy gond ha kicsit késtek, akkor is felengednek.
Utazik valaki márciusban a karib térségbe az MSC Divinával vagy a Carnival Gloryval?
Ha van ezekről a kikötőkről infótok, légy szíves írjátok meg. Miami, Amber Cove(Dominikai köztársaság), Charlotte Amalie (St. Thomas), San Juan (Puerto Rico), Grand Turk (Turks Caicos), Ocho Rios (Jamaica), Gerorge Town (Kajmán szigetek), Cozumel (Mexikó), Nassau (Bahamák).
Mit lehet felfedezni egyénileg, mennyire biztonságos egyedül. Nem szívesen vennénk igénybe a hajótársaság méregdrága fakultatív programjait.
Nálunk a mecseteknél azt nézték meg, hogy a csuklónk és a bokánk is fedve legyen, addig érjen a nadrág, illetve a pulóver, valamint a fejed is kendővel legyen takarva. Akinek ilyen nem volt, vett egy burkát, ami remekül használható otthon is. Ezek már színes mintás anyagból készültek.
Ezeket az előírásokat szigorúan betartatják. Abu Dhabiban a Zayed sejk mecsetben és Bahreinben az Al-fatih mecsetben is kötelező felvenni nőknek a burkát.
Az utcán és a bevásárló központokban a kihívó ruhában lévő nőket esetleg megbámulják, de nem szólnak érte (legalábbis mi ezt tapasztaltuk Dubaiban). Érdemes szolidan öltözködni, más ország, más kultúra.
Dubaiban ha mentek a Burj Khalifa-ba mindenképpen nézzétek meg a szökőkutat, esténként fél óránként indul, impozáns látvány.
Mi sajnos csak felülről láttuk a Burj Khalifa.ból, de most mindenképp megnézzük lentről is.
Dohában mentek az egész napos szervezett programra?
Köszönjük a részletes válaszokat.Mindig vannak mindennel elégedetlenkedő utasok, de akkor pont ezeket olvastuk.Most már megnyugodtunk, szuper lesz a hajó :)
Szeretnénk megkérdezni, hogy az internet csomag ,ha volt Nektek, mennyire használható, főleg e-mailekhez kellene(az otthoniak megnyugtatására és tájékoztatására).
Nagyon jó, hogy az italcsomagok korlátlanul használhatóak, mi is belehúzunk ...
Az olasz cukrászdában milyenek a sütik és a fagylaltok, hozzák a jó olasz minőséget?
Nagyon szeretjük az igazi olasz fagyit és sütit, meg persze az olasz kajákat is.
Az ültetett vacsorákat tematikus estekre bontják?
Az ételek között túlsúlyban vannak az olasz ételek, vagy vegyes nemzetközi a választék?
mi még soha nem voltunk safarin nekünk hatalmas élmény volt! Olyan volt mint a Jurassic parkban... 7 db Jeep volt a konvoj úgy mentünk át egy nagy zsilip kapun...emufarm... Antilop csordák Legelésznek....nekünk szerencsénk volt mert a zsiráfok is előjöttek a dombok mögül.... Ill. 5 gepárd is van de őket ritkán látni. Nagyon sok féle antilop és gázellátás fajta van. Köztük van Orix is a qatar airlines állata.
Nyugodtan kérdezz konkrétumot úgy jobban tudok válaszolni :)
Ha Bahreinben is érdemesebb taxizni, még átgondolom! A korábbi utunkon is ezt választottunk. Költségkímélőbb. Olvasom, hogy kellemes idő volt...és remélem lesz!!
A hajón mindenki nagyon segítőkész és kedves volt, nekem csak jó tapasztalataim vannak!
igen volt nagyon megérte! 26€ egy nap. Este egy üveg bor 25-40€, koktélok 6-7€ sőr 5.5€ fagyi korlátlan..... Ki lehet számolni na meg persze kávé üditő
most is elég jó társaság volt, nem keveset koktéloztunk :)
nem tapasztaltam ilyet (az hogy egy másiknak rossz napja van, de köv nap mosolyog, ők 8 hónapot húznak le szabadnap nélkül)
nagyon jó időnk volt, este is 21fok volt ( a white party is a fedélzeten volt a 15-16-on, egy szál fehér ingbe voltam, csajok topban....
Tenger 21-22, nektek már 23-24 lesz. Kinek mi a hideg. Mi a delfin öbölben is fürödtünk.
Bahreinbe nem. Más útvonalon voltunk. 3 féle útvonal van!!!
ne bizonytalanodJj el!!!! Nekünk a 6. MSC utunk!!!! Imádjuk!
Mi a Neckivel (kiírni nem akarom a nevét) megyünk 24-én indulunk Emirates-sel.
Ti voltatok már hajós úton?
A Sir Bani Yas szafarit a neten mi is kopárnak láttuk, de inkább az állatok miatt szeretnénk megnézni.Afrikában is elég kopár volt a táj a szafari alkalmával, de az állatokat látni szabadon nagy élmény volt.
Abu Dhabit már befizettük, Bahreinben egyelőre taxival tervezzük a városnézést, a 7 órás szervezett utat hosszúnak találtuk, szerintünk annyi látnivaló nincs abban a kis országban.
Dubait már láttuk, ezért még még nem találtuk ki mit nézünk meg, majd rögtönözünk.
A hajón illik elegánsan menni az ültetett vacsorára, persze ez mindenkinek mást jelent :)
A Fantasiával még nem utaztunk, más hajótársasággal már voltunk.
Én a neten találtam egy videót a szafariról, és inkább lemondtam, mert elég kopárnak tűnt.
Viszont a 45 perc dűnézés is érdekel :) AbuDabi és Bahreini kirándulást mindenképpen szeretném, de majd csak a hajón akarom befizetni. Dubaiban taxizunk. Ma előre megvettük a Burj Khalifába a jegyet, mert olcsóbb, és így kevesebbet kell majd várni is...talán. Fantásiával utaztatok már? Nekem nagyon tetszik!
Egyéni vagy csoportos út? Mi csoportos úton leszünk.
Sir Bani Yas szafarira befizettünk, érdekes lesz.
Tudomásunk szerint aznap csak az MSC hajó utasai lesznek a szigeten, és a hajóról kitelepül a bár és büfé is.
Az esti tevegelős grill vacsiról lemondtunk, utána olvasva kiderült, hogy nagyon sok időt rabló, nekünk felesleges program van benne.Dűnés autókázásra szívesen mennénk, de a kb. 5-6 órás komplett programban max. 45 perc a dűnés autózás.
Február 25-én indulok az MSC Fantasiával Dubaiból. A kérdésem, hogy voltatok e Sir Bani Yason szafarin, érdemes-e benevezni? Van esetleg infó az utolsó esti dűnés, tevegelős grillvacsiról? :) De bármi más infó is jól jöhet, pl. öltözködési tanácsok...vásárlás. Köszi előre is!
szóval étterem bárok nyitva vannak a hajón kikötéskor! Rengeteg szórakozási lehetösséggel amit az animátorok ilyenkor felturbóznak nehogy unatkozzál fürdőzés vagy napozás közben!!!
egyszerre 4-5 program is van választhatsz hogy épp mit akarsz.
vagy csak nézed a napágyadon akik aktivizáltak magukat és tolják a színpadon, közben szürcsölöd a koktélod vagy mész egy fagyiért vagy gyümölcsért vagy pizzaért vagy sörért!