Hát igen, ha egy helyen magyar nyelvü étlap van pörköltel, gulyással, rántott husikával akkor oda soha többé!
Persze ez csak szubjektív vélemény.
De a topik eredeti témájához visszatérve nagyon pikáns látvány volt az a pár tucat honfitársam, akik március 15-én a Mariahilfer strassén tenyérnyi kokárdával a mellükön azon keseregtek, hogy a kommunisták miatt kellett kijönniük Bécsbe :)
Szerinted egy olyan _görög_ üdülőfalu, ahol a hülyegyerekek egész éjszaka bőgetik a robogót, a templom lépcsőjén isznak, az emberek török szőrmebundát (!!!) vásárolnak, McDonaldsban és magyaros éttermekben esznek, este ordenáré módon lökdösődnek a korzón, az milyen hely? Szerintem az fos, és azt is elfogadom, hogy vannak emberek, akiket a fenti (és még sok száz) ízléstelenségek nem zavarnak. És ez nem pénztárca kérdése, ugyanis ahogy a kolléga mondja, a környéken van egypár remek hely, Sarti, Thassos, stb.
Életem két legborzalmasabb görögországi élménye az volt, amikor tranzitszállást kerestünk és találtunk Paralián.
Eddig azt hittem, hogy az Index utazás fórumába kultúremberek írnak, az utóbbi néhány hozzászólás hangneme elkeserítő. Miért kell anyázni azt, akinek eltér a véleménye valamiben a miénktől? Lassan olyanná válik ez a fórum, mint az egész magyar közélet.
Bár nem pontosan ide kapcsolódik, hisz én már a "telelésről" gondolkozom :)) de szeretném, ha írnátok ötleteket, hogy Ti hova mennétek fülföldre decemberben... Persze nem ilyen gondolok: Kuba, Maldív.. meg hasonlók, mert ezek nekem is rögtön eszembe jutottak :DD csak hát valami diákpénztárcáhozjobbanillő desztinációt... A síelőhelyek is kiestek, mert nem szeretem, na meg a párom sem. Télen még soha nem voltam külföldön, és úgy gondolkodom, hogy talán az lenne a legszerencsésebb, ha olyan helyre mennék, amit nyáron biztosan nem választanék. Tudom bonyolult eset vagyok, de előre is köszönöm, ha valaki válaszol. :)) Sziasztok
Nyáron egyszer már megírtam az élményeimet, de most februárban ismét voltam Írországban Londoni átszállással. Fapados repcsi, London-Luton reptér az épületet elhagyva álltunk a buszok és taxik között. Középkorú magyar házaspár (szerintem először hagyták el a megyét), a nő hangosan a következőt mondta a férjnek " Baszki, itt nincsenek is piros buszok!"
Számomra evidens, hogy megnézem, töltve van-e a gép és mennyi van még hátra. :)
Az én bűnöm... :)
Újabb élménybeszámolót hallottam, Egyiptomból. (Sharm el Sheikh, Grand Palace *****, azt hiszem)
"Há' ja. Kurva nagy volt a szálloda, baszod. Aszonták a tengerparton van, de kurvára nem ott volt, csak a szálloda széle volt ott, baszod. Ahol mi voltunk onnan kurva messze volt, baszod. Egy köcsög parkon kellett átvágni, megszámoltam, 240 lépésre volt a part, érted, baszod? Az 240 méter, akkurvaannyukat. Há' mi vagyok én, lépegető, baszod? Má' jeleztem hogy adják vissza a pénzt, a g*ci életbe. Az ólinluzív is átbaszás. Semmi töményet nem adtak, csak zséér' a saját piájuk meg lóhugy volt. A mocskos arabokhoz se' megyünk többet"
Remélem semmit nem hagytam ki.
Valami miatt nem szeretném tudni, ezek az isten barmai hogyan viselkednek egy öt csillagos szállodában. És nem szeretnék az útitársuk lenni.
De tényleg, az ilyenek miért nem mennek le egy sarki krimóba és miért nem állnak be a pénzükért, mint a cövek? Azzal nem lehet menőzni?
...szóval ma vártam valakit a Ferihegyi reptéren. Álltam azok mellett, akik táblával, hivatásszerűen várakoznak ott, vártuk, hogy kijöjjenek az érkezők.
Várunk, várunk, kijön egy jól öltözött emberke, minőségi öltöny, ezüst óra, jól fésült, őszülő úriember, csomag sehol.
Odajön a mellettem táblával állóhoz, csengő angolsággal köszön neki, szépen érthetően - éreztem, hogy direkt úgy beszél, hogy egy átlag sofőr is értse, egyszerű szavakkal, lassan, végig kiejtve a szavakat - elmagyarázza, hogy megérkeztek, de a felesége még bent kellett maradjon, mert a két nagy csomagjukból csak egy érkezett meg, és majd meg kell, hogy írják a papírokat, most neki vissza kell mennie, de addig nyugodtan menjen el, igyon egy kávét, majd fizetik neki, nagyon sajnálják az idejét, de nem tudnak jobbat.
Táblás ember (dagadt mint egy golyó) ezt szépen végighallgatja, egyre furcsábban néz, láthatóan fingot se ért az egészből, majd igazi jó magyaros hangon megkérdi:
- Jóvan'na és a kuffer?
Ott helyben elkezdtünk tökismeretlen létünkre szakadni a röhögéstől, ahányan csak voltunk...
Igaz, ezt elmesélni nehéz, látni-hallani kellett volna...
Ismerőseink hazajöttek a Kanári szigetekről. Mesélik az élményeiket, jól érezték magukat, csak rövid volt. A férj előkarácsonyi ajándékként kapott egy komoly Canon digi tükörreflexes gépet. Azért előkarácsonyiként, hogy vinni tudják magukkal. Indulás előtt kiokosítottam az alapfunkciókról és elláttam jótanácsokkal. (Pl. mindig legyen nála cserekártya, akku, mikor melyik módot használja, nem kell mindenhez vaku stb.)
Én: -Csináltatok jó képeket?
Kínos csend.
Én: -Fotóztatok?
Férj: -Fotózni fotóztam...
Én: -Csak?
Férj: -Khmmm... nem volt benne kártya.
Vazzz!!!
Az oké, hogy néhány percig, vagy max. egy óráig kártya nélkül fotóznak, de egy teljes hétig?!? Mellesleg nálam egy 1 GB-os kártya nem tartana ki ilyen sokáig :)
Ebben az esetben nem magyar volt a tapló:
Aruba repülőterére megérkezett az amszterdami gép, a folyosóhoz odakészítettek 1 tolószéket. A kifelé tolongó utasok közül az egyik latin-amerikai külsejű nő a hatalmas „kézipoggyászát” berakta a tolószékbe és szó nélkül eltolta a mozgólépcsőhöz, majd otthagyta a folyosó közepén…
Nekem egy elég megdöbbentő esetem van, ez már azt hiszem meghaladja a butaság és felelőtlenség csúcsát.
Tavaly volt szerencsénk egy magyarok által közkedvelt búvárparadicsomban eltölteni egy hetet.Összegyült a kis csapat, rövid tájékoztatás, esetleges egészségügyi problémák megvetése,mire egy középkorú hölgy megszólal: Ő terhes, de úgy sem szeretné megtartani, igazából annak örülne, ha elvetélne!!!, így nem szeretné a merülést kihagyni...Egy arab országban Ő arra gondolt hogy elintézi a terhességmegszakítását a Vörös-tenger segítségével...A kisérőink dobtak egy hátast.