PANORÁMAFEJEK eladók prompt áron ... lásd az előzményt. 3D szferikális .. 18e KAIDAN KIWI-L ... 24e Pénteken pesten vagyok, ha szólsz ott átvehető! Érd. mélen vagy a vodaf.. huszonegy-00001-es számon
No comment. Csak az érdekesség kedvéért. Nem találom a S. képét a reklámozott helyszínről, pedig valahol megvolt :-( ezért krisssz panorámáját linkeltem be.
Most regeltem, mert szeretném bővíteni eddigi tudásom tapasztalatom :))
- Érdeklődnék hogy csinált-e már valaki panoráma túrát????
Nem arra gondolok, hogy külön kinn vannak a téglalap képek és akkor amelyikre kattintasz az jön be, hanem rendesen a panorámán belül, lehet egy másik panoráma átmenni.
- Illetve ki használ itt gigapan epic 100-ast, és autopano giga szoftvert? Vagy Sigma 10-20mm-es objektívet?
PANORÁMA állványfejek panoráma képkészítéshez eladók: KAIDAN KIWI-L és egy szferikális, azaz gömbpanoráma kép készítéséhez való Mindkettővel profi végeredményt lehet produkálni... Érdeklődni publikus mélen vagy a voda-21-négydarab 0-a és egy egyes számon. (Ha kell postázom is)
A Panosaurus a méretéhez képest könnyű (nagyrészt expanded PVC), amatőr felhasználásra azért jó, mert olcsó és univerzális. Én igazából csak azért cseréltem le NN-re, mert nagyon nagy, nekem kompaktabb cuccra volt szükségem (Nekem még NN2 Long Arm verzióm van, ami sokkal kisebb, de jóval instabilabb is, mint a Panosaurus). A "beugrás" szerintem csak akkor igazán fontos, ha "vakon" akarsz gyorsan dolgozni, de igazából addig nincs jelentősége, míg ez nem párosul kellő precizitással, hogy a feldolgozás kötegelhető/automatizálható legyen. Az viszont már nagyon nem azonos árkategória :-)
Mennyire fontos, hogy "beugorjon a helyére"? Számít a képek illesztésénél, hogy miden kép pl. 60 fokos elforgatással készült? Ha találomra forgolódok, az átfedésekből akkor is össze tudja tenni az egészet...
Lehet vele élni és ha nem akarsz sokat rákölteni akkor teljesen jó (de komprmisszumos) megoldás.
Viszont amiért én nagyon nem szerettem: nem volt igazán merev, és volt egyfajta alaprezgése. Szóval a tükörfelcsapás komoly gondot tudott okozni hosszú záridőnél, illetve ha volt egy kis szél az os nagyon tudta mozgatni.
Aki korábban használt panosaurus fejet, de már váltott valami komolyabbra, mondana pár szót arról, hogy miért nem jó a panosaurus? Lehet ezzel is 'élni', vagy csak egy felesleges lépcsőfok, mielőtt megveszi az ember a komolyabb szerkezetet?
Az első (fehér) verziónál nem lehetett felfelé fordítani a fejet, de ha jól tudom, akkor ez a hiányosság javítva van a mostani panosaurus-ban. Ahogy korábban olvastam, a többi fejhez képest nagy és nehéz ... ha csak ennyi, akkor ezt elviselném.
Én a kupak belső vájatába ragasztottam be palmatex ragasztó segítségével anyagot, amitől rászorul a kupak az objektívre. Néhány felrakás után levágtam ollóval azokat a részeket, amit az objektív kitolt a vájatból. Azóta jól szuperál a kupak.
Én az egyik mikroszálas törlőkendőt "rendszeresítettem" arra, hogy alá tegyem. Így dupla a haszon, mert egyrészt nem esik le a sapka, másrészt mindig van mivel letörölni a frontlencsét, amit ugye nagyon könnyű összetaperolni :-)
Nekem volt olyan objektívem, valóban elég "karcsú" megoldása van: Én újonnan vettem, akkor még a sapka belső ívére volt ragasztva valami bársonyszerű anyag ami megakadályozta volna a sapi leesését...
Szerintem próbálj meg ráragasztani valami hasonlót kétoldalas ragasztószalaggal....
Akinek van peleng 8mm-es objektíve, az megmondaná, hogy milyen az objektív sapkája? Nekem fémből van, és állandóan leesik. Csak akkor marad rajta, ha égnek áll az obi. Ez normális?