Keresés

Részletes keresés

cinki Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1904

sziasztok!

én még új vagyok itt.

van nekem madeleine sütőformám. szeretnék hozzá receptet, tudtok nekem segíteni? nagyon megköszönném.

Orso-borso Creative Commons License 2005.07.20 0 0 1903
Tényleg príma gyüjtemény, köszi. Már föl is vettem a kedvencekbe, ahogy időm engedi, letöltöm az egészet.
Előzmény: ribizli (1900)
Orso-borso Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1902

Jöhet az itten címemre. Előre is köszi.

A búvárban az nem lett az igazi, hogy már el kezdett égni az alja, de a muffin közepe még túl szotyakos maradt. Ez lehet a sütőnk baja is, mert rács az nincs benne, csak úgy beletettem (gáz). A mai a tepsibe rakva készült, és így már nem égett meg annyira. Ez a búváros tésztája volt kakaó nélkül, egy réteg massza, narancslekvár, újabb réteg massza volt, és nagyon finom lett.

Előzmény: Zitka (1899)
K.Angi Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1901

Sziasztok!

 

Szeretném megosztani Veletek a legujabb tapasztalatomat a muffin sütés terén!Mégpedig azt,hogy most már sokadjára úgy sütöm a muffinokat,hogy vajazás után nem lisztezem a formát hanem zsemlemorzsával hintem meg!

Eddig szinte minden gyümis muffinka beleragadt a formába,de amióta zsemlemorzsával szóróm be,azóta olyan könnyen kijönnek a sütik mint a pinty:-)

Bocsika,az ömlengésért,lehet hogy már írta Valaki ezt,akkor bocsi:-)

További jó muffin sütést kívánok Mindenkinek!

Angi

ribizli Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1900
Ajánlom még JamieC oldalait is, ott príma gyűjtemény van!
ribizli
Előzmény: Orso-borso (1897)
Zitka Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1899

Érdemes megfogdosni :-), ha sütőpapír-szerű a kinézete/fogása, akkor nyugodt szívvel meg lehet venni.

Orso-borso, nekem többféle receptösszeállításom is van .doc-ban, küldhetem? Az itteni címedre?

Mi nem lett az igazi a búvárban?

Előzmény: nettomazsola (1898)
nettomazsola Creative Commons License 2005.07.19 0 0 1898
ha nem muffinpapir akkor bele fog ragadni. az nem sutesre valo, hanem a mar megsult sutit belerakni.
Előzmény: ribizli (1896)
Orso-borso Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1897
Friss muffin-sütő tulajdonos vagyok. Kipróbáltam a búvár-túróst. Háááát. Van még a technikámon finomítani való. :-) De nagyon finom lett. Tudom, nem illő, de van valaki, aki összegyűjtötte egy doksiba a recepteket? El tudná küldeni nekem? Időm és energiám nem túl sok, hála a rabszolgahajcsár főnökömnek. Előre is köszi.
ribizli Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1896
Szerintem a nagy akár jó is lehet, ha az alját lehet picit nyomorgatni.
Egyébként azon mosolyogtam, hogy egyiknek se muffinpapír ám a felirata, asszem a nagy csomagolásán praliné szerepel. :)
ribizli
Előzmény: markusjud (1895)
markusjud Creative Commons License 2005.07.18 0 0 1895

Sziasztok!

20-ától a corában akciós muflipapírok vannak, sajátmárkásak, tehát gondolom francia, DE:

70 ill. 35 mm átmérőjűek, szóval szerintem pont nem jó nekünk egyik se:((((

A nagy az fehér, és 100 db 299 forint, a kicsi az vegyesen sárga-zöld-kék-piros, 15-15 db, összesen tehát 60 db, az is 299 Ft. A színesek metálosak. Lehet, hogy még többféle is van (mondjuk nagy színes), de az nincs a képen, de az írja, többféle van.

Beletuszkolhatók ilyen méreteltéréssel??? Az ár jónak tűnik.

ribizli Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1894
Jó az a hőlégbefúvás/keverés, csak ki kell tapasztalni!
Ugyanúgy, ahogy minden más sütési módot sütőnként.
Nekem 2 tepsivel teljesen jól működik, a sütőben úgy kell elosztanom a helyet, hogy nagyjából egyenlő távolság legyen az alja-teteje és a tepsik között.
Kicsit lassabban sül, mintha egyedül lenne a tepsi, de nem kell forgatni.

A következő napokban megint a "hűtőben sült" lesz divat. :))
ribizli
shane1 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1893
Akkor mire jó a hőlégbefúvás? Végülis mindegy, az enyémben (Indesit) nagyon nem lettek jók az egyszerre sütött pogik, úgyhogy nem kisérletezem vele, inkább marad egyesével, a muffinokat meg ha két tepsivel csinálok, akkor úgyis másfajtákat, és amíg az egyik sül, addig csinálom a másikat. :-)
Előzmény: markusjud (1891)
Zitka Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1892

Én is meg szoktam cserélni a két tepsit, kb. félidőben, vagy ahogy eszembe jut. :-)))) A felső szinten sülő mufliknak ui. mindig szebb a tetejük, az alsóknak meg ropogósabb az aljuk. Így jól kiegyenlítődik. :-)

Szerintem csak a hagyományos piskótatésztánál kell túlmisztifikálni (copyright by Thor :-) ) ezt a sütő nem-nyitogatást. Az tényleg összeesik. De ott is csak 10 percről tudok. A mufli nem érzékeny, van úgy, hogy beteszem az első tepsit, és csak utána kezdem el kiadagolni a másik tepsibe. Tehát az kb. 3-4 perccel később kerül be a sütőbe. Na ilyenkor van az, hogy elfelejtem lekapcsolni a légkeverést, és jól a pofámba vágja a forró levegőt.  Nem kellemes. :-(  

Előzmény: medvemacs (1888)
markusjud Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1891
Nem, a légkeveréses pont azért (is) jó, mert több szinten süthetsz 1xre.
Előzmény: shane1 (1889)
medvemacs Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1890

Nem vagyok akkora szagértő... majd megnézem a használati utasításban, hogyan nevezték el anno :)

Amúgy Mora, ha ez segít, bár abból is létezik mindenféle.

Előzmény: shane1 (1889)
shane1 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1889

Sima légkeverésesben két tepsi egyszerre?

Nekem úgy nem sül meg... anyunak hőlégbefúvásos van azzal lehet egyszerre két tepsivel is sütni, de nekem a sima hőlégkeverésesben nem... mondjuk én pogácsával próbálkoztam, de az nem jött össze. A légkeveréses csak arra jó, hogy kisebb hőfokon lehet sütni, nem?

Előzmény: medvemacs (1888)
medvemacs Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1888

Igen, a Karancs nagy királyság, nálam rögvest a légkeverős után jön a listán :)

 

Nekem azért tecc a légkutyulós, mert egyszerre 24 nagymuflincs tud sülni benne. Az alap-recepice 150 fokon kb. 25 perc alatt kész úgy, hogy az utsó 5 percre (kb.) megcserélem és megfordítom a két tepsit - biztifix-alapon :) Valahol olvastam, hogy 20 percnél előbb nem tanácsos kinyitni az ajtaját, ha jót akar az ember(jánya) a tésztáinak :)

Előzmény: markusjud (1887)
markusjud Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1887

Sziasztok!

Húúúú de rég sütöttem már muflit! :((

Viszont én ragaszkodom a gázsütőhöz. A légkeveréses persze nagyon jó, ami a barátnőmnek van, de annyi pénzem nincs :( Anyukámék sima villanysütőjében viszont nekem nem sikerült semmi süti, párszor próbáltam. A gáz sokkal egyenletesebben süt nálam (barna Karancs).

Előzmény: Törölt nick (1886)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1886

Hát igen, a jót mindig könnyebben megszokja az ember! :-))))

 

A szárazságra gondoltam én is, de hát más egyéb túrótöltelékes szmötyibe sem szoktam vajat tenni.  Vagy csak én nem teszek?? :-))

 

Anyukámnak villanysütője van, én csak azt ismertem. Aztán a szolgálati lakásban volt egy közel 30 éves gáztűzhely... Nos, mindjárt más dimenziókat kapott a sütés. :-(

A mostanim szintén gázüzemű. Amikor lecseréltük, még nem volt olyan a vezeték, hogy villany is csatlakoztatható lett volna, ki akartuk cseréltetni a biztosítékot, de mivel szolg. lakás, csak a tulajdonos tehette volna meg, de ő tett rá magasból. A sors fintora, hogy másfél évre rá megtették.

 

Előzmény: Zitka (1885)
Zitka Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1885

Örülök, hogy nektek is ízlett. :-)

A 30 perc szerintem légkeverésre, kb. 180 fokra vonatkozott. Megmondom őszintén, már nem emlékszem, hogyan viselkedik a gázsütő. Pedig két évvel ezelőtt még én is azzal sütöttem. Igaz, jóval kevesebbet,  a légkeveréses villanysütő nagyon meghozza a kedvet, meg a sikert. :-)))

Szerintem azért kell bele egy kis vaj, hogy ne legyen olyan száraz. De ha nem lett volna itthon vajam, szívbaj nélkül :-) kihagytam volna.  Egyébként tegnap én is csak egy tepsivel csináltam.

Előzmény: Törölt nick (1884)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1884

Zitka!

Megsütöttem tegnap a búvár túróst, nagyon finomságos, nem utoljára készítettem ilyet. :-D

Észrevételeim:

- az általad említett, csökkentett mennyiségű túróval csináltam, így pont jó lett a mennyiség

- csak fél adagot sütöttem, mondván két sütésnyi ideig ne melegítsem a konyhát :-)

- snassz gázsütőben nekem nem volt elég a 30 perc, nem állta ki a tűpróbát.

- miért kell vaj a túróba???

Előzmény: Zitka (1880)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1883
ok, köszi! :-)
Előzmény: Zitka (1882)
Zitka Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1882
24 darab normál méretűre elég!!! Sőt, talán írtam is múlt szombaton (???), hogy szerintem az 50 dkg túró nagyon sok bele. Max. 30 bőven elég.
Előzmény: Törölt nick (1881)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1881

Zitka!

Az az adag búvár túrós ami a receptben van (35 dkg liszt, meg 50 dkg túró stb.) hány darab muflit jelent??

Előzmény: Zitka (1880)
Zitka Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1880

Sziasztok!

A múlt heti sikerre való tekintettel most ismét egy adag búvár túrós sül, itt duruzsol mögöttem a légkeverés. :-) 

A készítés közben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha kipróbálnám kókuszos változatban is. A csokis és kókuszos íz jól meg egymáshoz. Arra gondoltam, hogy a múltkor balul sikerült Stahl-féle kókuszos alapján csinálnám a tölteléket. Talán emlékeztek, nekem akkor iszonyatosan szétterült és beleragadt a tepsibe. De itt csak töltelék lenne, tehát ilyen veszély nem fenyeget...  Mi a véleményetek?

EbiHall Creative Commons License 2005.07.13 0 0 1879

Szia,

 

tul.képpen igazad van, egy kicsit. Tudom, hogy pl. a linzertésztában van tejföl, és nem lehet érezni.

Azt, ha bármiben töltelékként van tejfől vagy túró, vagy valami joghurtos, már szagról érzem, de az ízét is felismerem. Elvileg nem lesz tőle semmi bajom, egyszerűen csak undorodom. Nem tudom, nem értem, miért van ez, de állítólag olyan kisóvodás korom óta így vagyok ezzel, pedig előtte nem. Senki nem tudja, miért jött, de nem tudtak soha kicselezni.

Szóval nem szívesen veszek tejfölt egyáltalán, de majd egyszer azért kipróbálom...

 

Előzmény: Zitka (1858)
latsia1 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1878
Szerintem nyugodtan próbáld ki benne a muffint, biztos jó lesz benne!
Az 1820-asban is muffin van és nem muffin formában sütöttem!:O)
Előzmény: medvemacs (1875)
Gabus Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1877
én is szemeztem ezzel a készlettel akkoriban, de szerencsére végiggondoltam, hányféle tepsim, formám van már és erősen ellenáltam. Aztán a plusban 600 Ft-ért adták néhány hónapja (nem készletet, csak egy hatos nagy "donut" formát). Ennyit már áldoztam rá.
Muffin tésztát teszek bele, vajazom, lisztezem, teljesen jól kijön belőle,
Persze nem igazi fánk, azt nem is lehetne így tepsiben megsütni ugyanúgy - de van egy kis változatosság, nem mindig csak muffinforma muffin van.
Előzmény: medvemacs (1875)
ribizli Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1876
Ez a forma OEM verzió volt, amit én láttam, semmi csomagolás. :) A homokozó-készlet elnevezés jó!

Meggyes-mákos muflit még nem sütöttem, csak tortaformában korábban egy finom mákos recipét meggyel dúsítva, de az valóban igen gyorsan szublimált...
ribizli
medvemacs Creative Commons License 2005.07.11 0 0 1875

Na, ezt a "homokozó-készletet" (apukám szövege) egyszer akciózták a Metróban, akkor megvettem, ki is próbáltam a dobozon lévő recepicét - aztán zutty, ki az egészet, mert

a, beleragadt

b, más lehet a magyar meg az amcsi baking soda - a megadott mennyiségtől iszonytató íze volt a tésznyának.

 

Tanulság:

a, majd még próbálkozom

b, új recepicénél is hallgasson az ember a józan eszére :)

 

Tényleg, kipróbálom a maflást gyűrűformában... :)

Előzmény: ribizli (1871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!