A búvárban az nem lett az igazi, hogy már el kezdett égni az alja, de a muffin közepe még túl szotyakos maradt. Ez lehet a sütőnk baja is, mert rács az nincs benne, csak úgy beletettem (gáz). A mai a tepsibe rakva készült, és így már nem égett meg annyira. Ez a búváros tésztája volt kakaó nélkül, egy réteg massza, narancslekvár, újabb réteg massza volt, és nagyon finom lett.
Szeretném megosztani Veletek a legujabb tapasztalatomat a muffin sütés terén!Mégpedig azt,hogy most már sokadjára úgy sütöm a muffinokat,hogy vajazás után nem lisztezem a formát hanem zsemlemorzsával hintem meg!
Eddig szinte minden gyümis muffinka beleragadt a formába,de amióta zsemlemorzsával szóróm be,azóta olyan könnyen kijönnek a sütik mint a pinty:-)
Bocsika,az ömlengésért,lehet hogy már írta Valaki ezt,akkor bocsi:-)
Friss muffin-sütő tulajdonos vagyok. Kipróbáltam a búvár-túróst. Háááát. Van még a technikámon finomítani való. :-) De nagyon finom lett. Tudom, nem illő, de van valaki, aki összegyűjtötte egy doksiba a recepteket? El tudná küldeni nekem? Időm és energiám nem túl sok, hála a rabszolgahajcsár főnökömnek. Előre is köszi.
Szerintem a nagy akár jó is lehet, ha az alját lehet picit nyomorgatni. Egyébként azon mosolyogtam, hogy egyiknek se muffinpapír ám a felirata, asszem a nagy csomagolásán praliné szerepel. :) ribizli
20-ától a corában akciós muflipapírok vannak, sajátmárkásak, tehát gondolom francia, DE:
70 ill. 35 mm átmérőjűek, szóval szerintem pont nem jó nekünk egyik se:((((
A nagy az fehér, és 100 db 299 forint, a kicsi az vegyesen sárga-zöld-kék-piros, 15-15 db, összesen tehát 60 db, az is 299 Ft. A színesek metálosak. Lehet, hogy még többféle is van (mondjuk nagy színes), de az nincs a képen, de az írja, többféle van.
Beletuszkolhatók ilyen méreteltéréssel??? Az ár jónak tűnik.
Jó az a hőlégbefúvás/keverés, csak ki kell tapasztalni! Ugyanúgy, ahogy minden más sütési módot sütőnként. Nekem 2 tepsivel teljesen jól működik, a sütőben úgy kell elosztanom a helyet, hogy nagyjából egyenlő távolság legyen az alja-teteje és a tepsik között. Kicsit lassabban sül, mintha egyedül lenne a tepsi, de nem kell forgatni.
A következő napokban megint a "hűtőben sült" lesz divat. :)) ribizli
Akkor mire jó a hőlégbefúvás? Végülis mindegy, az enyémben (Indesit) nagyon nem lettek jók az egyszerre sütött pogik, úgyhogy nem kisérletezem vele, inkább marad egyesével, a muffinokat meg ha két tepsivel csinálok, akkor úgyis másfajtákat, és amíg az egyik sül, addig csinálom a másikat. :-)
Én is meg szoktam cserélni a két tepsit, kb. félidőben, vagy ahogy eszembe jut. :-)))) A felső szinten sülő mufliknak ui. mindig szebb a tetejük, az alsóknak meg ropogósabb az aljuk. Így jól kiegyenlítődik. :-)
Szerintem csak a hagyományos piskótatésztánál kell túlmisztifikálni (copyright by Thor :-) ) ezt a sütő nem-nyitogatást. Az tényleg összeesik. De ott is csak 10 percről tudok. A mufli nem érzékeny, van úgy, hogy beteszem az első tepsit, és csak utána kezdem el kiadagolni a másik tepsibe. Tehát az kb. 3-4 perccel később kerül be a sütőbe. Na ilyenkor van az, hogy elfelejtem lekapcsolni a légkeverést, és jól a pofámba vágja a forró levegőt. Nem kellemes. :-(
Nekem úgy nem sül meg... anyunak hőlégbefúvásos van azzal lehet egyszerre két tepsivel is sütni, de nekem a sima hőlégkeverésesben nem... mondjuk én pogácsával próbálkoztam, de az nem jött össze. A légkeveréses csak arra jó, hogy kisebb hőfokon lehet sütni, nem?
Igen, a Karancs nagy királyság, nálam rögvest a légkeverős után jön a listán :)
Nekem azért tecc a légkutyulós, mert egyszerre 24 nagymuflincs tud sülni benne. Az alap-recepice 150 fokon kb. 25 perc alatt kész úgy, hogy az utsó 5 percre (kb.) megcserélem és megfordítom a két tepsit - biztifix-alapon :) Valahol olvastam, hogy 20 percnél előbb nem tanácsos kinyitni az ajtaját, ha jót akar az ember(jánya) a tésztáinak :)
Viszont én ragaszkodom a gázsütőhöz. A légkeveréses persze nagyon jó, ami a barátnőmnek van, de annyi pénzem nincs :( Anyukámék sima villanysütőjében viszont nekem nem sikerült semmi süti, párszor próbáltam. A gáz sokkal egyenletesebben süt nálam (barna Karancs).
Hát igen, a jót mindig könnyebben megszokja az ember! :-))))
A szárazságra gondoltam én is, de hát más egyéb túrótöltelékes szmötyibe sem szoktam vajat tenni. Vagy csak én nem teszek?? :-))
Anyukámnak villanysütője van, én csak azt ismertem. Aztán a szolgálati lakásban volt egy közel 30 éves gáztűzhely... Nos, mindjárt más dimenziókat kapott a sütés. :-(
A mostanim szintén gázüzemű. Amikor lecseréltük, még nem volt olyan a vezeték, hogy villany is csatlakoztatható lett volna, ki akartuk cseréltetni a biztosítékot, de mivel szolg. lakás, csak a tulajdonos tehette volna meg, de ő tett rá magasból. A sors fintora, hogy másfél évre rá megtették.
A 30 perc szerintem légkeverésre, kb. 180 fokra vonatkozott. Megmondom őszintén, már nem emlékszem, hogyan viselkedik a gázsütő. Pedig két évvel ezelőtt még én is azzal sütöttem. Igaz, jóval kevesebbet, a légkeveréses villanysütő nagyon meghozza a kedvet, meg a sikert. :-)))
Szerintem azért kell bele egy kis vaj, hogy ne legyen olyan száraz. De ha nem lett volna itthon vajam, szívbaj nélkül :-) kihagytam volna. Egyébként tegnap én is csak egy tepsivel csináltam.
A múlt heti sikerre való tekintettel most ismét egy adag búvár túrós sül, itt duruzsol mögöttem a légkeverés. :-)
A készítés közben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha kipróbálnám kókuszos változatban is. A csokis és kókuszos íz jól meg egymáshoz. Arra gondoltam, hogy a múltkor balul sikerült Stahl-féle kókuszos alapján csinálnám a tölteléket. Talán emlékeztek, nekem akkor iszonyatosan szétterült és beleragadt a tepsibe. De itt csak töltelék lenne, tehát ilyen veszély nem fenyeget... Mi a véleményetek?
tul.képpen igazad van, egy kicsit. Tudom, hogy pl. a linzertésztában van tejföl, és nem lehet érezni.
Azt, ha bármiben töltelékként van tejfől vagy túró, vagy valami joghurtos, már szagról érzem, de az ízét is felismerem. Elvileg nem lesz tőle semmi bajom, egyszerűen csak undorodom. Nem tudom, nem értem, miért van ez, de állítólag olyan kisóvodás korom óta így vagyok ezzel, pedig előtte nem. Senki nem tudja, miért jött, de nem tudtak soha kicselezni.
Szóval nem szívesen veszek tejfölt egyáltalán, de majd egyszer azért kipróbálom...
én is szemeztem ezzel a készlettel akkoriban, de szerencsére végiggondoltam, hányféle tepsim, formám van már és erősen ellenáltam. Aztán a plusban 600 Ft-ért adták néhány hónapja (nem készletet, csak egy hatos nagy "donut" formát). Ennyit már áldoztam rá. Muffin tésztát teszek bele, vajazom, lisztezem, teljesen jól kijön belőle, Persze nem igazi fánk, azt nem is lehetne így tepsiben megsütni ugyanúgy - de van egy kis változatosság, nem mindig csak muffinforma muffin van.
Ez a forma OEM verzió volt, amit én láttam, semmi csomagolás. :) A homokozó-készlet elnevezés jó!
Meggyes-mákos muflit még nem sütöttem, csak tortaformában korábban egy finom mákos recipét meggyel dúsítva, de az valóban igen gyorsan szublimált... ribizli
Na, ezt a "homokozó-készletet" (apukám szövege) egyszer akciózták a Metróban, akkor megvettem, ki is próbáltam a dobozon lévő recepicét - aztán zutty, ki az egészet, mert
a, beleragadt
b, más lehet a magyar meg az amcsi baking soda - a megadott mennyiségtől iszonytató íze volt a tésznyának.
Tanulság:
a, majd még próbálkozom
b, új recepicénél is hallgasson az ember a józan eszére :)