Az a 3/4 óra a legrosszabb esetben is (azaz a téli hétvégi menetrendnél) 22-23 perc. Optimális esetben pedig 15. Azaz összesen 7-8 perc a többlet. Ezért vagytok úgy oda?
Elnézést a szokásosnál gorombább hangnemért, de nagyon nem lenne üdvös, ha ez a kis topik is elkezdene "inside81" topiktárs szintjére süllyedni.
Vagy Városmajornál vársz +5 percet és erdeinél semmit, vagy majornál semmit és erdeinél 5 percet. Ez azért lenne jó, mert majornál többen érik el a fogast.
Ezért nem lenne rossz hétköznaponként az óra 05, 25, 45-ös indulás majorból. Az is érdekes, hogy Széchenyiről 1 perccel később indul a szerelvény a majorihoz képest, pedig 3 perccel az indulás előtt legjobb esetben már ott szokott lenni.
Mondjuk ezt a várakozás dolgot én sem értem, mert mikor 4-eske nem akart Eszénél ajtójelzést adni, és 4 percet álltunk ott, akkor Erdeihez egyszerre érkeztünk a lefelé jövővel.
Csak halkan kérdezem: Tényleg annyira messze vagyunk Svájctól, hogy +old6atlan probléma előre csatolni a72-t, és arra pakolni a bringákat? És akkor a biztonságiaknak is élvezetesebb lenne az utazás, mert minden bringástól, és új-régi felszállóktól is kérhetnék a j1eket.
Éppen azért ülnek oda. A biciklis topikban + azért rinyáltak, hogy a majorban a biztonságiak nem engednek fel 8-nál több bringát, pedig szerintük elférne, és órákat kell várni, vagy az egész napi túrájuk el van b@ßw@.
Tisztelet a kivételnek! Láttam már biztonsági őrt, aki nem engedett 8-nál több kerékpárost. Csak az a baj hogy a kórháznál is felszállnak egy páran, aztán meg kell várni míg betúrják ők is magukat (Orgonásnál legalább annyival kevesebbet kell várni :)).
Visszatérve erre. Március 5-én a BKV-tól kapott válaszlevélben a következő szerepelt: "...további intézkedésként pedig március hónapban a Fogaskerekű vasút belső tájékoztatóinak megújítása is megvalósul..." Nem történt semmi, és április 10-ét írunk.
Ahhoz képest, hogy 8 darab kerékpárnak van kijelölve hely a pótkocsiban, ma vagy 20 volt ott, elfoglalva ezzel az egész kocsit. Jó lenne, ha valamit tennének már ezügyben a Városmajorban a biztonságiak ahelyett, hogy egész nap a semmittevéssel töltenék az idejüket! Azzal meg semmit nem érnek el, ha állandóan felfogasoznak az Eszéig és kiülnek a padra beszélgetni. Abban a megállóban van a legkevesebb szükség rájuk.